02-10-10

We zijn er bijna !! Hoop ik !!

Nog 1 week en we staan weer aan de start van een marathon . En niet zo maar een marathon , maar voor mij veruit de leukste die dadelijk in mijn omgeving plaatst vind . Al een paar keer heb ik deze gelopen en meestal als haasje . Deze keer ga ik nog eens voor mezelf lopen . Het verschil is nu al voelbaar en ik moet er eigenlijk nog aan beginnen . De zenuwen , onzekerheid , trainingen die toch iets nauwer genomen moeten worden . Maar de twijfel  is op dit moment het ergste . Zonder dat je het wil heb je jezelf al een bepaalde plaats gegeven in de marathon . Een tijd die je zeker zou willen halen . Dan heb je nog de voorspellingen die anderen op je maken  . Onder de 3 u lopen is wel de gekste die ik al gehoord heb ! Dat zeggen ze natuurlijk om mee te lachen en dat doen we dan ook ! Dat is een tijd die ik zeker niet zal lopen !! Ik gok zo hoog niet ! Dat ik dat wel ooit zal kunnen , daar ben ik zeker van ! Maar nu nog niet !! Dan zou ik mijn tweede helft van mijn marathon al moeten beginnen sprinten om die tijd te halen . Het plan is om half weg door te komen in een tijd van 1.32.30 u , dat is 1 min boven mijn pr van Utrecht aan dat tempo . Dan te versnellen , maar een heel klein beetje . Juist dat tikje om die 1 min goed te maken over een afstand van 15 km . De laatste 6 km de pr. een feit laten worden of niet !!

De trainingen zijn super verlopen , maar dat heb ik al meerdere keren gezegd he . Deze morgen stond de zwaarste training naar mijn gevoel  op het schema . 3 km in en uitlopen / 3 x 5 km aan marathon tempo met 5 min rust tussen . Ik ben dat i het prinsenpark gaan doen samen met de club . Daar heb ik dan de mogelijkheid om me op te trekken aan clubgenoten  die het dan toch ook moeilijk hebben of me juist stimuleren om door te zetten . Heidy was er ook weer , en die dame moet ik proberen te volgen in eindhoven .  Alles verliep zoals het moest . Het juiste tempo werd aangehouden , al was er eentje bij die altijd net dat pasje voor moest kunnen zetten  en dat deed het tempo in het begin wat schommelen . 2 km heeft dat geduerd en toen bleef ik bewust een meter of 10 achter  zodat ik zelf samen met Heidy het tempo kon controleren  . In totaal hadden we dus een 21 km gelopen !

Mijn vrouwke , ons Peggy dus ( ja ja nog altijd dezelfde ) is ook weer ferm aan het trainen voor de halve marathon , samen met Greet haar beste en trouwste loopmaatje . Ik mag geen tijden vernoemen , maar ze is klaar voor een super pr te lopen !

Morgen staat Stefje weer om 6.30 u aan mijn deur om de laatste lange duurloop af te werken  van 25 km .....of een paar minder . Dat zal een beetje van de goesting en het gevoel afhangen . Nu kan je echt niks meer goed maken !! Allleen maar verliezen gaat nog . Dus na morgen gaat er de riem af ! Dinsdag loop ik nog een wisselloop van 10 - 12 km . 500 m rusrig en 500 m iets sneller . En donderdag loop ik nog een 8 km . Voor de rest zal ik elke dag veel slapen !

Ik wens iedereen heel veel succes ! Denk eraan , dat de beste en belangrijkste training nu de rust is !! Wie nu loopt terwijl hij zich moe voelt is naar mijn mening een dommerik !                                                                                                       

21:28 Gepost door marathonmanneke | Commentaren (5) |  Facebook

Commentaren

Heeeeeeeeeeel veeeeel succes!!! Het weer ziet er tot hiertoe goed uit, maar jammergenoeg kan dat nog veranderen :(. Ik hoop van niet :)

Gepost door: wendy | 02-10-10

Veel succes ook Peggy en verzorg mekaar nog goed tot zaterdag

Gepost door: Katrien | 03-10-10

Héél veel succes!

Gepost door: Kato | 04-10-10

Zondag zo rond de klok van 14.00 u zullen we het weten. Veel succes!

Gepost door: Tiny | 04-10-10

Tot zondag in het altijd gezellige EHV !

Gepost door: Bjorn Paree | 05-10-10

De commentaren zijn gesloten.