07-10-10

twijfels

We zijn er bijna , schreef ik in mijn vorige blogje . En nu wil ik zeker de nadruk leggen op "bijna"  ! Het is toch elke keer hetzelfde gevoel dat de laatste week komt op zetten ! Stemmen die in mijn hoofd beginnen spoken . Stemmen die me vertellen dat ik er niet klaar voor ben ! En niet alleen heb ik daar last van , ze zitten bij meerderen onder ons in het hoofd . En als je dat dan leest bij iemand of die persoon mailt je om te vragen of alles wel in orde is , dan heb je daar altijd de nodige gerust stellingen tegenover . Maar bij mezelf is dat toch wat anders . Twijfels , een gevolg van vermoeidheid steken de kop boven . Daarom ook druk ik er enorm hard op , rusten die laatste week ! Lopen is een pure bijzaak . Als het je lukt , zoveel te beter , maar verplicht je er niet toe !! Sat is wat ik deze week gedaan heb . Bijna niet gelopen . Maandag niks , dinsdag niks , gisteren zou het ook niks geworden zijn , maar de goesting om die sloefezn aan te trekken , + een soort van schuldgevoel maakten mij zo zot om toch nog om 19.15 u te vertrekken . 8 km schudde ik uit mijn benen . En het gevoel zei me dat het goed zat ! Mar toen ik effe controleerde , door 1 km te lopen aan op mijn gevoel marathon tempo , liep ik maar 4.30 min/km , en ik zou gezworen hebben dat het eerder sneller zou zijn !

Dan kom je thuis met een nog grotere twijfel . Dus dat lopen gisteren heeft me geen goed gedaan . :-(  

Nu seffens ga ik nog eens samen met stefke een kleine 10 km lopen , met ook weer 2 km aan marathon tempo . Dan leg ik er de riem volledig af , tot de start van de marathon , zondag 11 u in Eindhoven .

Voor mij is Eindhoven telkens het hoogte punt van het jaar ! Al 4 jaar op rij krijg ik er redelijk wat bloggers voor op de been . En zelfs als ze niet lopen willen ze erbij zijn die het al eens meegemaakt hebben . Door de verminderde blog samen komsten is het toch weer ruim een jaar geleden dat ik sommigen nog gezien heb . En ben dus reuze benieuw hoe ze het stellen en om weer gezellig samen te zijn op zaterdag avond aan het buffet in het hotel !

Voor mij is het weer dubbel spanning nu de laatste dagen . Velen die een schema kregen van mij , zullen aanwezig zijn in eindhoven om zich te bewijzen op de hele of halve marathon . Twee namen die me dadelijk binnen schieten wil ik wel eens vernoemen .

*Ons Kaat die nooit dacht dat ze deze afstand de baas kon ! Maar niks is minder waar ! Ze staat nu zondag aan de start van haar eerste halve marathon ! En gaat ze die uitlopen ? Zonder twijfel !!

* Sven Meirte .http://sportpunt-sven.blogspot.com/ Hij loopt nu 1 jaar met een schema en is van 52 min op de 10 km naar 43 min gegaan en nu zal hij verschijnen op de halve marathon ! 1.40 u zou heel mooi zijn daar ! 

We hebben dan natuurlijk ook nog de vertrouwde garde zoals katrien , chris , vincent , Julie ........en nog andere ! :-) 

Ik wens jullie allen heel veel succes ! Het weer zal ons gunstig zijn ! Dus we maken er een knal weekeinde van !! Tot in het weekeinde !! 

Ubdate ! 

Na het schrijven van dit blogje ben ik dadelijk vertrokken samen met Stefke om de laatste training af te werken  voor onze marathon . Stefke vertelde me ook dat hij wel wat moeite had deze week . Maar daar juist veegden we alle twijfel weg ! We liepen eerst 3 km in aan een zeer traag ontspannen tempo . Dan liepen we 1 km tegen marathon tempo , maar op gevoel . En dit gaf ons een tempo van 4.14 min/km , dus veel te snel ! Maar wat voelde dit goed aan . Ik dacht dat ik zo snel niet meer kon lopen ! Ik weet niet hoe het bij jullie is , maar ik heb mijne marathon al wel 10 x gelopen in mijn dromen . En al evenveel samen met stefke onze marathon overlopen . Hoe een mens veranderen kan , is stefke een goed voorbeeld .2 maand geleden zag hij het niet zitten om nu een marathon te lopen . de schrik voor blessuren zat in zijn hoofd en beperkte hem helemaal . Nu spreekt hij al over een pr !! Ik hoop voor iedereen een pr. Maar voor stefke hoop ik dit speciaal en wens hem dit van harte toe . 

20:06 Gepost door marathonmanneke | Commentaren (7) |  Facebook

Commentaren

Heeel veel succes Mario!!!

Gepost door: wendy | 07-10-10

Ge gaat da goe doen, man! Geen zorgen.
Je had een goei schema ;-), je hebt er voor getraind, je neemt nu je rust...alles in de sacoche! Het enige dat je nu nog moet doen is....hem lopen.

Niet vergeten: lopen is de belangrijkste bijzaak in ons leven.

Succes en tot zondag!

Gepost door: Sandy | 07-10-10

Ik zie je zondag nog wel even om je alle succes van de wereld te wensen!

Gepost door: Tiny | 07-10-10

en uiteindelijk gaan we opnieuw heerlijk genieten van die mooie nederlandse marathon! en hun Heineken!!!

Gepost door: Koen | 07-10-10

EINDELIJK ben ik een beetje een echte loper, want ik herken je blogje maar al te goed ;-) Behalve de tijden dan natuurlijk, maar ik zou echt NET hetzelfde kunnen schrijven ! Grappig dat jij dan de eerste bent om mij gerust te stellen. Wel Mario, ik geloof in jou ! Ten eerste : als jij zegt dat het mij gaat lukken, dan gaat het mij lukken ! DUS : zal het ZEKER bij jou lukken !
WE GAAN ER VOOR !!!! met een dikke glimlach !

Gepost door: kaat | 07-10-10

Wat ben ik blij dat ik hier lees dat zelfs iemand die al meerdere marathons gelopen heeft nog steeds met dat onzeker gevoel zit! Al heel de week zit ik met zenuwen, amaai mijn botten.
En nu ga jij nog eens verkondigen dat ik 1:40 moet aankunnen...

In ieder geval: als ik zie wat voor een voorbereiding je hebt gehad dan weet ik gewoon dat je dat daar alweer schitterend gaat doen!
Tot zondag :-)

Gepost door: Sven | 07-10-10

Niet twijfelen coach, geloof mij maar! ;)))Tot zaterdag.

Gepost door: Gert | 07-10-10

De commentaren zijn gesloten.