11-10-10

Marathon Eindhoven .......met de voeten op de grond !

Het vijfde weekeindje Eindhoven met de bloggers is weer achter de rug ! Voor mij was het weer super . Niet zo dadelijk het lopen , maar het geheel is geslaagd !De marathon , het beest moest weer getemd worden , en na mijn geweldige prestatie in Utrecht ( vond ik toch ) Stoer onderschatte ik dit beest . Deze keer was het eindhoven dat aangepakt moest worden . 

Maar voor we zo ver zijn gaan we de zaterdag even toelichten . Na een nachtje werken , kwam ik op 7 u thuis en dadelijk zijn we vertrokken . Eerst de kinderen afgezet bij tante An en dan verder richting Eindhoven . Rond de klok van 9 u waren we ter plaatsen . Eerst met rustig gaan ontbijten want de winkels waren nog niet open ! Het startschot van ons Peggy hare winkel-marathon was nog niet gegeven . En ik ben dan jaarlijks hare boy om zo wat achterna te zeulen .Wete dat is eigenlijk mijn eigen schuld zo een beetje . De eerste keer dat ik dit regelde moest ik een reden bedenken om ons Peggy zo ver te krijgen dat ze mee een weekeindje met de bloggers door te brengen . Ik ken daar niemand was haar uitvlucht toen ! Dus zo met wat zagen en toegevingen te doen dat de bankkaart mee op winkel mag op zaterdag voor de marathon , overtuigde haar !! En nu 5 jaar later zit ik nog met de gebakken peren ! Ze kijkt jaarlijks uit naar dit weekeinde en niet alleen om dat winkelen ( al blijft dat een rol spelen ) maar ook omdat ze ondertussen al geweldige mensen heeft leren kennen zo die haar ondertussen ook mee aangezet hebben om te lopen ! Het winkelen werd voor mij echt een topper ! Ze heeft niks gevonden !! Ongelooflijk maar waar 0,0 gekocht !! het winkelen werd tijdig onderbroken door een terrasje met een koffieke of een soep te gaan drinken . Zo kwamen we neet voor het afsluiten ervan Katrien nog tegen . Op exact dezelfde plaats als de 2 vorige jaren ! Weer een koffie klets ! Maar wat verwacht ge anders van haar !! :-) 

 

IMG_9234.JPG

IMG_9236.JPG

 

 

 

Ondertussen was het al 16.00 u en ik was al wakker van vrijdag 21.00 u !! Tijd om me efkes neer te leggen ! Dat was niet moeilijk , ik viel bijna om !! S'avonds was het dan weer om 19.00 u gezellig samen zijn en genieten van een heerlijk buffet met de bloggers ! Dat was weer zeer goed ! 

 

IMG_9245.JPG

Met een 26 mensen waren we ! Allemaal met grote plannen en straffe verhalen , allee super leuk !


Op zondag werd er eerst nog genoten van een ontbijt en kwamen de zenuwen al wat meer opzetten . Dat ik plannen had om mijne pr. aan te vallen , ondanks de testen van augustus me vertelde dat dit onmogelijk was . Toch nadat ik in augustus een 10 km wedstrijd 2.5 min. sneller dan die testen voorspelde , achte ik die niet echt naar waarde en trainde met mijn scheme van Utrecht . Gewoon hetzelfde volgen , dezelfde planning voor de wedstrijd .......dus het moet lukken !! Ik was ervan overtuigd tot een 2 weken terug ik die 9 km in het prinsenpark liep aan marathon tempo . Toen was er enigzins al twijfel . Maar die veegde ik weer weg , met , dat heb je altijd voor een marathon , zeker bij de tempo lopen ! Da ik dit wel een hele marathon volhouden ? Hoe dikwijls schiet dit bij ieders door het hoofd ? 

Gisteren dan om 11 u naar de start waar ik met stefke al dadelijk Heidy zagen staan . Ze zag er in super form uit ! De afspraak was om tegen 4.20 - 4.25 min/km te lopen zodat we halfweg door zouden komen om 1.32 u of ietske erover .Dan versnellen en ieder voor zich , of nog altijd lekker samen blijven aan een hoger tempo ! Ik nam samen met stefke de kop en zetten Heidy een beetje uit de wind . Allee ik profiteerde ook van anderen hoor als het kon . Het tempo was perfect van de eerste km . Alleen mooi aan het afgesproken tempo ! Maar mijn gevoel was niet super ! Na 18 km begon ik te beseffen dat seffens versnellen een echte opgave zou zijn ! Dat ik ne klop ging krijgen zag een blinde al aankomen ! Redden wat er ,nog te redden valt dacht ik en zette me dadelijk uit de wind en gedaan met het zotteke vooraan uit te hangen . In Utrecht wist ik dat ik de sterkste was van ons groepke en gedroeg me ernaar ook toen ! Trok toen bijna altijd kop ......maar nu moest ik beseffen dat het deze keer niet het geval was.

We kwamen juist door op 21 km in 1.32 u en een sik ! Ik was al wel een 10 m achter aan het hollen ! Ik wilde opgeven !! Echt , ik was hier in het centrum , waarom nog die toer doen ......ik ga dit niet kunnen volhouden , dus geen pr.

Nu ik ga toch mijn voorlaatste marathon niet opgeven ? Ik sterkte me weer een beetje en nam de beslissing om het gewoon wat trager uit te lopen ! Schakelde een vitesse minder en liet ze lopen ! 4.30 min/km werd de volgende km ! Dat voelde beter  , maar nog verre van goed ! Ik krikte op door te denken dat ik seffens nog ga versnellen ! Ik ga die laatste 10 km alles geven ! 10 km , stelt niks voor !! Maar op 30 km wist ik dat er geen versnellen meer inzat ! Vertragen ja !! En ik had nergens pijn of zo , maar ik kreeg die benen niet rond ! Ze weigerden dienst ! De supporters deden hun best en ik deed mijn best om telkens te lachen ! Dat moet goed zijn deze keer !! De foto's !! Ik wil eindelijk eens ergens lachend op een foto staan waarop ik loop ! Is dat gelukt ? gelieve mij de bewijzen door te sturen ! , Dank u !

Bijna in het centrum weer aangekomen , stak Nadine mij nog voorbij samen met Jos op de fiets ! ( Jos = trainer van vabco ) Jos was ook diegene die aflas uit mijn testen dat ik geen pr zou lopen en geen 10 km onder de 42 min. Nu was ik de eerste om Jos met ne glimlach te zeggen toen ik die 10 km liep in 39.30 min. , Joske die testen zijn ook niet alles !! Nu nam natuurlijk Jos een beetje wraak en met ne lach op zijn gezicht Fietste hij naast me , en zij .....testen liegen niet he !! Tong uitsteken Awel dat is nu eens een gezonde manier van commentaar geven . Ik kan alleen maar zeggen JOS GE HAD GELIJK ! 

Ik deed niet de minste moeite om Nadine te volgen . Waarom ? Ook thomas stak mij in stlte voorbij !! Ik had hem wel gezien !! Doe maar ! Ik ga lopen en lachen tegen toen nog 5.45 min/km !! Erg he !!

1 ding had ik mij wel voorgenomen . Ik wist dat Wim Geerts voor 3.15 u ging. En als die hier nu aankomt ......die steekt mij niet voorbij !! En ik keek regelmatig om , maar zag hem niet komen ! Tot ik op 1 km van de eindmeet ineens Vincent van thiegem voorbij liep !! Mario , het gaat niet meer .....veel ste snel vertrokken ........Hij is een super talent dat ik in normale omstandigheden alleen maar bij de start zie en als hij lang genoeg wacht bij de aankomst ! Hij zag er niet zo fris uit ( ja ik ga het eerlijk zeggen nu , wat ik ook onderweg beweerd moest hebben ...) Een lopend lijk !! Ik voelde me toen plots wel een stuk frisser !! Knipogen Kom man , we gaan samen over de eindmeet .  En dat deden we ook in een ( beschamende )  tijd van 3.15 u. En ik heb gelachen !! Gaan geweldige foto's worden !

Daarna een bad genomen , dat toch een echte luxe is ipv. een eventuele koude douche op xxxxkm afstand !

Dan voor ons Peggy en greet gaan supporteren die het beiden geweldig gedaan hebben ! Ons Peggy een pr van 8 min. en liep binnen op 2.05 u en greet juist 2 min later ! Voor haar geen pr. Maar ze heeft nog altijd wel de snelste tijd van hun beiden staan ! Dus greet .....beentjes insmeren , want als ons peggy volgend jaar nog zo'n sprong maakt is uwe tijd eraan  !!

Daarna hebben we samen met stefke en bianca nog iets gaan eten . Een drie gangen menu lokte onze aandacht . We, hadden honger ....niet te doen !! We hebben gelachen , met de nodige vuile praat van bianca als die een pint te veel op heeft ! Op z'n momenten leert ge wat bij zulle .

IMG_9280.JPG

Besluit ! Ik heb genoten van dit hele weekeinde ! En de volgende marathon vliegen we er weer in !

Mogelijke fouten !!

De testen had ik moeten respecteren , al had ik dan nog geen pr gelopen !! Dus met dit in gedachte maakt een tijd van 3.08 u of 3.15 u , mij niet veel uit!

Ik heb voldoende gerust de afgelopen week , maar de belangrijkste dag , de zaterdag heb ik me ferm vermoeid door bijna 25 u wakker te zijn met maar 2 u slaap in !

En doordat ik die testen niet respecteerde , heb ik veel te snel getraind , dus dat zat zeker ook niet goed !

Volgende keer heb ik weer een hele winter op snelheid getraind en zal ik veel beter voorbereid beginnen aan de marathon training . Deze keer begon ik eraan na 1 maand verlof , 5 kg zwaarder , ......

Mijn tip voor alle die mislukt zijn in hun planning gisteren ! Positief blijven en hup verder naar de volgende !! Het is begot maar lopen he !! De tijd om daarover in de put te zitten ligt heel ver achter me !!    

  

 

 


12:06 Gepost door marathonmanneke | Commentaren (12) |  Facebook

Commentaren

Hey Mario, spijtig dat je je gehoopte tijd niet hebt kunnen halen. Zelf is het bij mij ook flink tegen geslagen. Ik heb zo'n 5 minuten te traag gelopen op de halve. Ik zou allerlei excuses kunnen naar boven halen zoals de warmte, ... maar feit is dat ik maar sneller had moeten lopen als ik een betere tijd wou ;-)
In ieder geval ben ik blij dat ik mijn eerste halve in Eindhoven heb gedaan. Het was genieten van de mensen, de stad en de omloop!
Het was ook leuk om jou en een aantal anderen die met jou schema lopen te kunnen ontmoeten.
Volgend jaar sta ik er weer!

Gepost door: Sven | 11-10-10

Mooi verslag, Mario. Ook al heb je je doel niet gehaald, ik lees nergens teleurstelling. Wel een beetje zelfspot, maar dat staat een mens heel goed. Allé, dat vind ik toch. :-)
We mogen onszelf niet al te serieus nemen, en net zoals ik vorige keer schreef: lopen is de belangrijkste bijzaak in ons leven.

Gepost door: Sandy | 11-10-10

jammer dat het niet gelukt is, maar toch goed gedaan!!

waarom zeg je "voorlaatste marathon"?!? heb ik iets gemist?

Gepost door: Jess | 11-10-10

Oohh, ik vind het zooo jammer dat je doel niet behaald is, knap dat je het niet aan je hart laat komen, op naar de volgende uitdaging!

Gepost door: Wendy | 11-10-10

Oohh, ik vind het zooo jammer dat je doel niet behaald is, knap dat je het niet aan je hart laat komen, op naar de volgende uitdaging!

Gepost door: Wendy | 11-10-10

Ik heb je toch wel zien lachen, maar weet niet of het op de foto staat .. je zwaaide zelfs met je armen .. en dat in de laatste km. Je hebt het toch maar weer gedaan ... Proficiat. Op naar de volgende !!!

Gepost door: Edith | 11-10-10

Ik heb je filmpje van de finish al gezien en je zag er toch nog heel goed uit ! (je liep inderdaad samen met iemand !). Chapeau voor zo'n tijden, heb je wel enig idee hoeveel kilometers een marathon is ?????? (grapje). Ik kan mij voorstellen dat 2 keer een ronde mentaal wel zwaarder is. En waar ik ook al mijn kop op brak is over hoe weinig je geslapen hebt daarvoor ! Of is dat eigen aan een bakker ? Bijna iedereen heeft last gehad zondag en heeft op de tanden moeten bijten, maar hé, iedereen heeft wel uitgelopen ! En 't was een fantastisch weekend !
Dank dat je dat allemaal wil (mee) wil organiseren !

Gepost door: kaat | 12-10-10

Toch knap zenne Mario. Die tijden waar jij niet helemaal content van bent zijn droomtijden voor mij! Alles is relatie zie je wel :-)

proficiat!

Gepost door: Kato | 12-10-10

Leuk je ontmoet te hebben. Mijn relaas op http://run4fun.skynetblogs.be/

Gepost door: Wim | 13-10-10

Leuk je ontmoet te hebben. Mijn relaas op http://run4fun.skynetblogs.be/

Gepost door: Wim | 13-10-10

Jammer dat je je doel niet gehaald hebt, maar goed dat je het kan relativeren Mario, het is inderdaad "maar" lopen en velen zouden stikjaloers zijn op die eindtijd die jij daar wel mooi neerzette hoor!!

En net zoals Jessica al vroeg: hoezo je voorlaatste marathon?

Gepost door: Ruthje | 13-10-10

Deze kostuums zijn naar verwachting de meest populaire kostuums, volgens bijna elke kostuum site online

Gepost door: Carnavalkleding | 14-10-10

De commentaren zijn gesloten.