22-10-10

Is dit gerechtigheid of de zoveelste gerechtelijke fout ?

Els Clottemans .........een naam die iedereen nu wel zal kennen zeker ? Awel ik ga daar nu toch eens ongezouten mijn gedacht over zeggen . Hoe kan en durft men iemand beschuldigen zonder bewijs ? En dan hebt ge de man van het slachtoffer Els Van Doren nog . Moest nu zijn vrouw nog leven en hij te weten was gekomen dat ze hem wekelijks bedroog met ne'n Hollander . Zou hij dan ook nog zo rustig zijn ? Als ik dat moest te horen krijgen tijdens zo een proces , dat ik al jaren wekelijks bedrogen werd , dat ik getrouwd was met een hoer , ik zou de beschuldigde de hand schudden . Ze heeft gedaan wat zeker bij velen door het hoofd flits moesten ze het te horen krijgen bij leven  . En ik zat mijne tijd niet verdoen bij het proces .

Nu werd de klok 400 jaar terug gedraaid . Toen werden mensen ook veroordeeld zonder tastbaar bewijs . En dan zijn er zo van die zaken waar de bewijzen zich opstapelen , zoals die pastoors die met hun handen van de kinderen niet konden en kunnen afblijven . Die mogen gaan bezinnen in één van de prachtigste abdijen ( zijn meer kastelen ) van ons land . En niemand van ons , de gewone mens reageert daar met daden op ! Ik herinner me nog toen Dutrout beschuldigd werd van kinderhandel enz.. , toen moesten ze een hele kazerne politie mensen  inschakelen om de woede van de mensen onder controle te houden toen ze hem het gerechtsgebouw inleiden . Waar zitten die mensen nu ? Maar vooral , is dat gerechtigheid ? 

En dan heb je nog de echte gangsters waar ze een  dossier hebben, zo dik als......aan bewijzen maar die vrijgesproken worden door procedure fouten ! Een komma verkeerd of.......Speelt eigenlijk gene rol , maar zo'n mensen zouden nooit mogen vrijkomen . 

Kort gezegd , als els van Doren vermoord is , dan moet er naar de schuldige gezocht worden ! En indien die gevonden is met bewijzen , dan mag/moet die gestraft worden . Maar niet naar een slachtoffer gaan gissen en dan beschuldigen zonder hard bewijs ! Is dit dan de perfecte moord ? Wel moest het dan zo zijn dat ze het toch gedaan heeft , maar enkel zij weet dat , dan heeft ze geluk of is ze net iets slimmer dan de onderzoekers en zou ze vrij rondlopen bij mij . Ik vermoed dat er veel meer rondlopen die vrijgesproken zijn op procedure fouten of advokaten trucs !

En we zullen het ook nog een beetje over het lopen hebben . Woensdag moest ik normaal gezien een 8 km loslopen . Maar aangezien het zo een rot slecht weer was , en ik een beetje verkouden ben , heb ik wijselijk binnen gebleven . Gisteren daarentegen , was het schitterend weer . te mooi om te wachten tot s'avonds te gaan lopen met de club . Ik kon zolang niet wachten en ben dus ook vertrokken voor een wisselloop van 10 km . Heel rustig wisselende tempo's van 500 m tegen 6 min en 500 m tegen 5 min . Echt dit zij zo van die trainingen die ik heel graag doe . Je hebt een gevoel dat je getraind hebt en toch ben je niet moe ! Ook de afstanden zijn nu nog kort . Net zoals de voorop gestelde wedstrijden . Kort en krachtig  !!

Morgen een tempo loop van een 8 km , en zondag een duurloop van 12 km samen met stefke !! Allee ik moet nog bellen .   

 

11:17 Gepost door marathonmanneke in sport | Commentaren (2) |  Facebook

Commentaren

Awel, gelijk hebt ge!

Gepost door: Dirkjogt | 22-10-10

Ik vind dat hier een heel gevaarlijk precedent is ontstaan door iemand te veroordelen op basis van vermoedens en zonder bewijs. Hebben de speurders hun onderzoek gedaan met een open vizier of zijn alle daden gesteld vanuit het uitgangspunt dat Clottemans de dader was? Ik gok op het tweede, hoewel ik natuurlijk de zaak niet ten gronde ken.
Moesten de man van Els Van Doren of die Marcel zo uitvoerig psychologisch onderzocht geweest zijn als Clottemans, wat zouden we dan niet te weten gekomen zijn? En moest die hun hele hebben en houden op tafel gegooid worden voor de ogen van de pers, hoe zouden zij zich staande houden?
Ik kan geen oordeel uitspreken over haar schuld of onschuld, maar een eerlijke kans heeft ze volgens mij niet gekregen.

Gepost door: Sandy | 22-10-10

De commentaren zijn gesloten.