29-10-10

Asielzoekers !

Op de voorpagina van het laatste nieuws .......Asielzoeker krijgt 15000 € . Dat stoot toch tegen de borst . Dat is een vergoeding van 500 € per dag schade vergoeding , als deze mensen niet dadelijk bij inkomst van ons land een dak boven hun hoofd hebben . Nu kan ik dar vergelijken met heel veel belastingbetalers van ons landje die het op alle vlak met veel minder moeten doen . En we praten niet over gewoon minder , maar het is eigenlijk geen vergelijking . Een paar voorbeelden 

* iemand met een leefloon krijgt moet na een tijdje toekomen met 750 € per maand . Dat is 1/20 van wat een asielzoeker aangeboden krijgt .

* Een pensioen van een gewone arbeider , die 40 jaar belasting afgedragen heeft , krijgt dan een pensioen van 1150 €  wat voor de meeste voldoende is , maar toch ruim onder het bedrag van de asielzoeker die nog noit iets heeft bijgedragen aan ons land . 

* Een zelfstandige die beide 45 jaar gewerkt hebben , en veel meer afgedragen hebben dan gelijk welke loontrekkende , moeten samen rondkomen met 800 € . Ja ja , samen , niet elk 800 € . Dus de vraag waarom zelfstandigen allemaal 3 - 4 appartementen verhuren , is wel van moeten he !! 

Dus welke onnozelaar heeft het uitgevonden om een weet zelfs maar voor te stellen om deze mensen 20 keer meer te geven dan eigen landgenoten ? Ik vind het heel belangrijk dat mensen mekaar helpen , gelijk welke huidskleur ze hebben . Vind ik het goed dat ons land vluchtelingen opvangt ? Natuurlijk ! En vang ze goed op ! Maar bevoordeel ze niet tegenover je eigen landgenoten . 

Iedereen willen helpen is een mooi gebaar , een mooi doel , maar niet te realiseren . En dat wij leven in een bepaalde luxe , die soms overdreven is , is ook waar . Maar moeten we daarom iedereen toelaten ? Moeten we dan verdragen dat het stadsbeeld niet meer bestaat uit eigen landgenoten , maar helemaal gekleurd is ? Dan verliezen we toch ook eigen he ? Om nog maar niet te spreken over hun gewoonten die ze proberen ons op te leggen door onze soepele wetgeving tegen over buitenlanders  . 

Ze zijn hier te gast , en gedragen zich ernaar ! Anders oprotten ! dankbaar zijn tegenover ons dat ze hier een tijdje mogen verblijven , met de nadruk op een tijdje ! Als zij die hier geholpen zijn , terug keren naar het land van herkomst , om hun gewoonten daar verder te zetten , dan kunnen wij nog meer anderen weer helpen , die dan onze hulp het beste kunnen gebruiken . Zo kan er een veel grotere groep mensen geholpen worden zonder dat het idee van profiteren ontstaat . 

Dat is toch eerlijk ? Of toch niet ? 

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Zo las ik ook een tijdje geleden dat ze 1500 sociale woningen ergens gingen bijbouwen want de wachtlijsten zijn veel te lang . Nu om het kort te beschrijven wat een sociale woning is . Een huur-woning die aangeboden wordt door de maatschappij , waar de huur berekent wordt op je inkomen . Er zijn bepaalde voorwaarden aan , zoals , je mag geen eigendom hebben . Dus anders opgevat , om mensen een dak aan te bieden met een zeer laag inkomen . Dus als je in de problemen komt te zitten , een financele tegenslag , is dit een schitterend iets ! Dat ze erbij bouwen , geweldig toch . Maar woont iedereen er wel met gegronde redenen . Zijn het allemaal mensen met een laag inkomen of problemen ? Wordt dit nog nagetrokken op een eerlijke manier ? Want van het moment er iemand in woont met een inkomen van bv. 2000 € ( en ik ken er zo ) is dit toch oneerlijke concurentie voor de andere huurmarkt . Deze persoon die ik dus ken betaald 460 € huur in een sociale woning , heeft 2 auto's ( honda cevic en een peugo 305 ) want dat wordt niet als eigendom beschouwd . Is dit iemand die recht heeft op een sociale woning ? Moeten daar ernstige  gevallen op een wachtlijst voor blijven staan ? Stel je verliest samen bij opel je job . je kan je huur of lening niet meer betalen en komt in de problemen . Zounhet dan niet handig zijn dat die lijsten niet zo lang waren doordat ze er termijnen opzetten om die woningen te gebruiken . Bv. je krijgt nu 5 jaar de tijd om je leven weer op de rails te zetten , en dan moet je ofwel een nieuwe aanvraag doen of wordt je uit je huis gezet en kunnen anderen rechthebbende , belastingbetalende belgen met problemen er tijdelijk gebruik van maken ! 

Ons sociaal systeem is zo geweldig , het kost alleen maar heel veel geld aan de belastingbetaler . En we geraken er maar niet uit hoe we dit blijven betalen . Het systeem is te goed , te gemakkelijk om van te profiteren , en dat ze daar eerst maar eens goed in rommelen om de profiteurs eruit te halen en een betaalbare wet erop maken ! 

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Om af te sluiten toch nog iets over het lopen . Morgen is het cross der jongeren in westerlo . Daar ga ik deelnemen aan de 4 km . Doel = elke km onder de 4 min. 

19:51 Gepost door marathonmanneke | Commentaren (1) |  Facebook

Commentaren

ha westerlo! maar daar gaan wij ook zijn ;-) maar wij doen normaal gezien wel de 12km. :-)

Gepost door: Jess | 29-10-10

De commentaren zijn gesloten.