31-10-10

cross der jongeren ! Ubdate duurloopje van vandaag !

Vandaag was het dan zover . Mijn eerste cross na de marathon . Ik had mooie plannen om na de marathon echt werk te maken van mijn snelheid . Die moest en zou verbeteren , met deze wedstrijd als éérste test . En zoals ik al geschreven heb vorige week , heb ik echt niet zo goed getraind . De goesting om te trainen was ver te zoeken , wat leiden tot 4 dagen loop rust . Maar naar mijn gevoel luisterend , ben ik nu weer vertrokken .  

Deze morgen was ik wijselijk toch gaan slapen . Veel moeite koste me dat niet , omdat ik bij de bakker zelf aan tafel al bijna omviel van de vaak . Door even een blik te werpen door het raam wist ik dat het lopen zou worden in een modder poel . En de twijfel om te lopen met mijn racers of de gewone loopschoen was niet gemakkelijk . Het werden de racers die als voordeel toch hun lichte gewicht hebben , maar het nadeel is de gladde zolen . Dus eigenlijk had ik niks perfect om aan mijn voeten te doen . 

Na wat opgewarmd te hebben en de andere lopers een beetje in't oog te hebben gehouden , stonden we al half nat aan de start te trappelen in een modderpoel . Knal ........en we waren om 13.50 u ermee weg . Zo een start is altijd heftig . Je tempo controleren valt bijna helemaal weg de eerste km . Ik liep, die in 3.37 min , dus veel te snel voor mijn doen . Ik liep achter benny maar voor Wendy . Dat zinde me niet helemaal ! Ja eigenlijk ook wel , maar ik vind het een voordeel als je achter iemand kan aanlopen en dan het juiste moment afwachten om er voorbij te gaan , veel gemakkelijker . En ik kreeg tussen 2 en 3 km te maken met snelle wendy . Ik weet niet of iemand nog herinnerd dat ik wendy in dwars door geel enkel kon voorblijven of bijblijven omdat ze telkens de buitenkant van de bochten nam en zo te maken kreeg met een laatste 500 m die ik bijna altijd nog versnel !

Deze keer zinde ze op wraak !! Binnenkant bocht , hoe smal de spleet tussen tussen mij en de gracht ook was , ze wrong er zich tussen , met ne kont stoot , en dan oeps sorry !! :-) Ik moest de plassen in en zij passeerde echt op een zeer gemakkelijke manier . Ze geeft mij nooit de indruk dat ze afziet , en nam dadelijk een meter of 7 .

Km 3 heb ik ergens gemist en zat er tijdens de wedstrijd ook naar te zoeken . Waar blijft die toch ? En dan plots sta je terug op die lange dreef , het laatste rechte stuk van een 700 m . Nog altijd wendy een meter of 10 voor me . Dit is het moment !! Het viel echt mee dat ik er bijna vanaf was . Dus het tempo optrekken en wendy passeren . Nu 10 meter lijkt niet ver , maar haal iemand maar eens in die even snel loopt , die gedreven is  . Niet gemakkelijk , maar toch gelukt !   Met een 10 meter voorsprong was ik een te vrede man , al is het haar ook gegund hoor ! Ze was trouwens de eerste dame  !!

Mijn tijd , ik was een beetje laat met afduwen , maar dat zou een 17.35 min. moeten zijn op 4.55 km , dus toch ruim onder de 4 min/km gelopen .  Na een warme douche ben ik dadelijk naar huis gereden . Het weer was te slecht om mij te laten nat worden , en de cafe ook te ver !! :-)

Na het wekelijkse bezoek bij mijn ouders met een goed gevulde tafel , zijn we met z'n vier naar de cinema gegaan . Ik z'n zot van A !! 

Ik ben nu niet dadelijk een fan van het vlaamse werk , maar dit was voor mij echt een ontspannende en grappige film . 

Morgen ga ik met stefke een 12 km loslopen in de vroege uurtjes . Daarna wandelen met ons peggy en s'avonds een beetje griezelen in ginderbuiten !! 

Ubdate !

naamloos.JPG

 

Deze morgen stond stefke om 6.30 u voor mijn deur voor ons wekelijks duurloopje . Iets waar we zeker naar uit kijken en waarvan we hopen dit nog jaren te kunnen doen . Stefke heeft weer twijfels of hij volgende week wel mee gaat doen op het zilvermeer . Hij heeft juist er weer 1 week uitgegen en twijfelt weer aan zijn conditie  . Maar met een beetje op hem inpraten denk ik wel dat ik hem over de streep getrokken heb om toch deel te nemen . Mee doen is belangrijker dan altijd een pr lopen .

10:05 Gepost door marathonmanneke in sport, Vrije tijd | Commentaren (2) |  Facebook

Commentaren

Proficiat Mario, dat is alweer een stevige tijd.
Als ik dat zo lees moet het best wel een leuke cross geweest zijn!

Gepost door: Sven | 31-10-10

Wendy kan zich nog net overal tussenwringen, als ik dat doe is 't een ongeluk ;-)
Zalig verslagje ! En ik ben mee blij voor je ! Super goed gedaan ! Poewie : cross ! Mij krijgt je daar niet op ! zelfs JIJ niet !

Gepost door: kaat | 31-10-10

De commentaren zijn gesloten.