06-11-10

De zilvermeer loop !

Deze week heb ik maar half mijn schema kunnen volgen . Kinderen zijn thuis en dan is het regelen van lopen en vrije tijd met hen soms moeilijk . Dus heb ik 1 training niet gedaan en 1 training van 10 km , maar 8 km gelopen .

Nu veel verschil gaf dat niet hoor , maar in mijn kopke begint dat zo een stemmetje te spreken dat ik beter nu vandaag niet kan mee lopen . Het gaat toch niet lukken om goed te lopen . En als het dan de dag zelf is , werkt dit nog dubbel zo erg op de zenuwen , die me dan aan de wc kluisteren . :-)

Tot mijn verbazing kwamen er toch redelijk wat mensen die ik ken via mijn schema's of via de blog of face-book . Zo was er ook bekende blogster  die ik al een hele tijd niet meer gezien had . Namelijk Ruthje en koen  samen met Seppe , hun prachtige spruit !! 

Voor de wedstrijd had ik echt bijna geen tijd om er woorden mee te wisselen . Ik zat aan de voorinschrijvingen , en daar was het ontzettend druk . En laat het de mensen dan een gewoonte zijn om dan hun nummers tot de laatste moment te laten liggen voor ze die komen afhalen , maakt het geweldig druk op een bepaald moment . Zelf begint het voor mij ook tijd te worden om me klaar te maken , maar......geen tijd ! Dus om 14.45 u , een kwartier voor de start moest ik mij nog omkleden . Dus met even heen en weer lopen , moesten mijn spieren het doen . Maar toch geeft me dit een geweldig gevoel , mee geholpen te hebben aan een weer zeer geslaagde wedstrijd , georganiseerd door Vabco Mol . Elk jaar stellen die mensen de vraag , " wat kunnen we nog verbeteren ?  " En ik zou er begot geen antwoord op kunnen vinden . gewoon alles was perfect !! Ja er is al eens een inschrijving verloren gegaan , maar dit werd allemaal zeer snel zonder problemen opgelost .

De start werd gegeven door Richard die als een echte Clint eastwood over het parcour wandelde om het verlossende schot te geven van de wedstrijd waar hij , en vooral hij toch heel veel pluimen op zijne hoed mag steken . Ik vermoed dat er nu een hele last van zijne rug valt .

Dus we zijn vertrokken . Weer had ik hetzelfde plan opgevat als in westerlo , ......achter Wendy starten en ze proberen te volgen . Maar weeral was ik voor haar weg . De eerste km ......ik moet hier nog serieus aan werken , ging weer te snel . 3.36 min/km !! Dit is gewoon te snel , onverstandig ......Maar ja ! De tweede km 3.44 , 3.50 , 3.51 , 3.45 min/km Dus eigenlijk achteraf bekeken heb ik toch niet zo veel per km moeten toegeven  !! 

Ik bleef me maar afvragen , waar blijft Wendy . De eerste ronde , dus 2.5 km waren de rondjes lang , zag ik wendy op een 50 m achter mij hangen . Ik passeerde de 2.5 km op 9.07 min . En toen begon ik te merken dat wendy mij naderde . Ook liepen er mensen mij voorbij . Toch liep ik maar 6 sec trager op km 3 en dus bleef Wendy het tempo heel constant houden . We kwamen op de laatste km . Ik zag af ! Op 10 m hing wendy achter mij . Nog 500 m ........tja , dan is de kans voorbij ! Ik wist dat ze achter mij moest blijven  .....ik versnelde nog een beetje en kwam stik kapot aan op 18.48 min. op mijn horloge .En wendy een 10 - 15 m achter mij !  De uitslag moet ik nog bekijken !! Dus hier ben ik dik te vrede mee !! 

Toch ben ik een beetje jaloers op wendy haar wedstrijd indeling ! Die was veel beter dan de mijne ! Moest ik het zo ook doen , zou ik zeker nog een 15 sec sneller zijn !! Dat is voor de volgende keer !! 

Ons Peggy was ondertussen ook gearriveerd samen met de kinderen , en heeft me zeker fel aangemoedigd . Ze had zeker hartpijn om hun loopmakkers te zien passeren . 

Na het douchen hebben we nog nagepraat samen met Ruthje en koen , wendy ........en andere passante die geintereseert waren in onze uitslag . Ruthje had het voortreffelijk gedaan ! Op de eerste plaats heeft ze ervan genoten , wat nu voor haar echt het belangrijkste is . Toch behaalde ze een tijd die zeer goed is . 28 min en een klets aan seconden  . Een dikke proficiat !!  

De prijsuitrijking heeft ze niet blijven afwachten . Seppe was al in slaap gevallen en een rit van een dik uur verplichten hen om huiswaarts te keren .

Toch bleven een hele tent vol met lopers geduldig afwachten of ze nier één van de 10 hoofd prijzen mee mochten nemen . Een garmin , een tv. , .......Voor totaal aan 1300 € aan prijzen !!

Om af te sluiten ,

Gewoon de perfecte wedstrijd ! Alles maar ook alles is tot in de puntjes verzorgd !  Mijn volgende wedstrijd zal een cross worden  !! De datum moet ik weer nakijken !!  


21:00 Gepost door marathonmanneke | Commentaren (4) |  Facebook

Commentaren

oh ik had zelfs net geen 27 minuten op m'n Garmin staan, maar door die massastart en ik stond helemaal achteraan is mijn bruto-tijd idd wel wat meer :-) vond het in ieder geval een supermooie en gezellige wedstrijd en inderdaad perfect georganiseerd! En superleuk van jullie nog eens terug te zien en gezellig na te babbelen!! Tot een volgende keer!!

Gepost door: Ruthje | 06-11-10

Een positieve split is niet zo negatief op een 5 km , het is altijd snel starten en dan uw plaats niet meer afgeven !!! Mooie prestatie ,maar iets langer opwarmen misschien !!

Gepost door: roadrunnerke | 07-11-10

Gij zijt toch wel een karaktermanneke, hé! Ik heb het al dikwijls gedacht: als hij iets in zijn kop heeft, heeft hij het niet in zijn gat, zoals wij hier plachten te zeggen :-)
Enorm knap gelopen, zelfs met een naar wat jij beweert, minder goede wedstrijdindeling. Zo'n tijd, dat is om jaloers op te zijn.

Gepost door: Sandy | 07-11-10

Goe gelopen coach! Was fijn je eindelijk (kort) te ontmoeten! Ik hou je op de hoogte met de Runner's World Dreamteam schema's!

groetjes!

Gepost door: pacific runner | 07-11-10

De commentaren zijn gesloten.