09-11-10

trainen en genieten !!

Gisteren was het normaal gezien een rustdag ! Maar omdat ons Peggy in het weekeinde geen tijd gehad heeft om zelf te lopen , had ze me gevraagd om met haar mee te lopen . Onze niveau's liggen vrij ver uit elkaar , maar toch zijn het deze trainingen waar ik echt van geniet . Voor haar zou het tegen 7 min/km moeten gaan over een afstand van een 8 km . We hebben er 9 km van gemaakt aan het opgegeven tempo . Gewapend met onze lamp , reflecterende vest vertrokken we aan ons avond loopje . Een kleine onthulling over de waarom ik daar zo van geniet .

Iedereen zal al wel eens dingen te bespreken hebben , of problemen op te lossen hebben . Nu bij ons is dat niet anders . En vroeger toen ons peggy nog geen sport deed gingen wij regelmatig een wandeling doen , en meestal was dat in het prinsenpark . En daar , tijdens die wandelingen geraakten de meeste problemen opgelost of uitgepraat . Nu gebeurt dit tijdens zo een loopje . Het praat gemakkelijk , uw kopke is fris , .......allee voor ons werkt dit echt .

Het hoeven nu ook altijd geen problemen te zijn he ! Maar het is ook zo dat ge dan de volle aandacht hebt voor mekaar . Thuis zitten er als eens oren mee te luisteren die er niet horen te zijn . Of is er veel afleiding zodat het gesprek snel op iets anders over gaat . Tijdens zo een loopje  ben ik een en al oor !! :-) 

Vandaag stonden er versnellingen op het schema , zoals elke dinsdag . Ik had s'morgens het weerbericht gehoord , waar ze veel regen voorspelde vanaf de middag . Dus ben ik dadelijk na het werk vertrokken . Ik had geen zin om geheel alleen op de piste te lopen , en deed mijn versnellingen op de weg met garmin als hulpmiddel . 8 x ( 200 - 400 - 200 m tegen 24 sec/100 m met 50 m wandelen tussen ) Na elke reeks 3 min loslopen . Met het in-en uitlopen erbij geteld kwam ik op 15 km .

Morgen ben ik ook weer heel vroeg op pad . dadelijk na mijn werk trek ik de loopbroek weer aan en ga een rustig toerke joggen . Max 10 km ! s'avonds is er een wisselloopje gepland van 7 km . 500 m tegen 4.30 en 500 m tegen 5.30 min/km en dit afwisselen .

Donderdag is nog een beetje afwachten . Mogelijk gaan wij naar de zee en dan zal deze dag ingevuld worden als rustdag en de training verzet worden op vrijdag . Maar de planning is om versnellingen te lopen in de zandbak van het zilvermeer . Lekker crossen door het mulle zand . 

Vrijdag is het weer rustdag . En dan is het weer weekeinde . En dit weekeinde is er geen wedstrijd !! 

Het doel dat ik dit jaar nog voor ogen heb , is mijn gemiddelde tempo op de 5 km nog wat op te krikken . Zondag heb ik gelopen tegen 3.45 min/km , en dit wil ik op 3.40 min/km zetten ! Daarna gaan we  de afstanden wat verlengen ! 

De lessen bedrijfsbeheer die ik volg verlopen ook goed . Soms een beetje saai , maar die mening zal mogelijk wel aan mij liggen . Er word veel met de computer gewerkt . Het verschil met lesgeven van vroeger is dat er precies minder les gegeven wordt , maar meer zelf dingen opzoeken en verwerken . Ook dat we maar met 8 mensen deze les volgen maakt het plezant . Zeker de pauze !! :-) Binnen 4 weken is er het eerste examen . Bibber , stress , zwoegen zweten , blokken  ...........Mmmmmm......zal wel meevallen zeker ? 


 

19:54 Gepost door marathonmanneke | Commentaren (2) |  Facebook

Commentaren

terug op de schoolbanken Mario...mooi zo. Succes

Gepost door: natalie | 09-11-10

haha, eindelijk weet ik wat je studeert !
Wat je vertelt over het lopen is bij mij heel erg het geval. Alle mogelijke zorgen, problemen, stress en wat dan nog lijken heel anders na het lopen. Soms denk ik dat het lopen de enige activiteit is waar ik zo één ben met hoofd en lichaam en niet met honderden dingen tegelijk bezig ben of afgeleid...
Als ik triest of slechtgezind ben (of 'ambetant' op iemand) dan moet ik gewoon gaan lopen, en dan lijkt na het lopen alles in een ander (beter !) perspectief te staan, alsof mijn hoofd weer 'geklaard' is !

Succes met de examens en ja, dat van dat lesgeven is waar. Ik volg zelf ook liever 'passief' les zoals vroeger, maar tegenwoordig kun je daar niet gewoon 'informatie slikken'...

Gepost door: kaat | 09-11-10

De commentaren zijn gesloten.