01-12-10

Ontnuchtering !!

Al bijna 6 jaar schijf ik op deze blog mijn dagelijkse sport- privé -activiteiten neer . Mensen krijgen een beeld van je zonder dat ze je echt kennen . Zelfs al is het beeld in vele gevallen niet het echte beeld van de persoon achter sommige blogs . Je kan jezelf voorstellen zoals je eigenlijk wil zijn zonder het te zijn ! 

Toch denk ik dat wat ik altijd schrijf naar waarheid is . Mijn leven bestaat in vele mensen hun ogen alleen uit werken en sporten , naast de zorg van mijn gezin die toch altijd op de eerste plaats komen . Maar soms kunnen mensen plots veranderen . Plots anders denken . Aan vele dingen beginnen twijfelen . Doe of deed ik het allemaal wel goed ? Is het echt zo dat mijn gezin op de eerste plaats kwam ?

Ik heb al geschreven dat ze bij mij een gezwel ontdekt hebben in de neus-keel holte . Het eerste waar je aan denk is kanker , maar nog altijd met veel ongeloof ! Dat kan niet , en bij verder onderzoek zal dat wel blijken . Maar inn de tijd dat je moet wachten op de onderzoeken blijf je maar denken en senario's spelen door je hoofd . Ook eindigt elke gedachte  positief , toch kan ik niet ontkennen dat er een hele andere sfeer in huis hangt tussen mij en ons Peggy . De kinderen houden we hier nog buiten . 

En het zijn net die dingen die er anders gebeuren , zoals precies een extra knuffel krijgen ( of merk ik dat nu pas dat ons peggy me veel knuffelt ) die precies de aandacht zetten naar ....... Doe toch gewoon denk en zeg ik dan ! En ze bedoeld het zo goed . 

De huisdokter had gezegd dat ze geen uitzaaiingen op een scan kunnen zien . terwijl de behandellende specialist , die de scan dan gezien heeft me mee deelde dat er geen uitzaaiingen zijn . Geloven of niet ? Nu vrijdag nemen ze een stukje weefsel weg om op kweek te zetten en zo te bekijken of het nu gaat om kanker of .......? 

Wat doen we eraan in het slechtste geval , vroeg ik de dokter . Kom zover zijn we nog niet . Er is 50 % kans op een goede afloop ! Zij hij .

Toch blijf ik maar denken , waarom ?  Ik heb altijd redelijk gezond geleefd , in tegenstelling met vele andere mensen . Ik sport al van kinds af aan ! Zijn dat dan allemaal dingen die van geen belang zijn ?

Sporten is altijd voor mij iets geweest waar ik mijn verwerking van problemen kon mee oplossen . Maar wat voor problemen ? Allemaal dingen die eigenlijk geen problemen zijn , maar waar we allemaal zo heftig aan tillen op de momenten dat ze zich voor doen . 

bv. Een slechte dag op het werk ! Een ruzie thuis . Kinderen die wat moeilijk doen . Vrienden die in de problemen zitten dat je enorm raakt . dat zijn allemaal dingen die je relativeert tijdens een uurtje lopen . Het doet deugd en soms heb je er al een oplossing voor als je thuis komt . En dan zeg je , " lopen geeft je een goed gevoel " ! Ik zou het niet kunnen missen ! 

Maar dat gevoel heb ik nu niet ! Het lopen bied geen oplossing ! Ik kom thuis en weer blijft die twijfel opkomen . Waarom heb ik al die jaren gelopen ? Omdat ik het graag doe , is zeker een reden . Maar voor mij is lopen nooit iets geweest dat mijn leven beheerst ! Er zijn nog zoveel dingen die ik graag doe en waar ik mijn vrije tijd mee opvul . Daarom ook dat ik mensen die gekwetst zijn en een tijdje niet kunnen lopen , altijd probeer te laten inzien , dat het maar lopen is he ! Mensen die zeggen tegen mij , " ik kan niet zonder lopen " , en bij een kwetsuur meer in de put zitten doordat ze niet kunnen lopen , dan door de kwetsuur zelf ........ik vind dat zielig ! Is hun leven dan zo leeg ?  

Ik denk voor me zelf dat lopen nooit meer de plaats in mijn leven zal krijgen dan zoals het geweest is de voorbije jaren . Het geloof van gezond leven en ik word 100 jaar , is ver te zoeken . 

Ik loop alleen als ik nog zin heb ! Niet meer als een schema mij er toe aanzet . Streven naar tijden ...........waarom ? Rekening houden met je voeding ? Een bepaald gewicht nastreven ? Ik eet nu waar ik zin in heb . Als ik mijn broeken niet meer dicht krijg , kopen we een maatje groter . Simpel toch ! 

Lopen heb ik deze week nog niet gedaan . Maar naar het wekelijkse zondag loopje met stefke , kijk ik nog altijd erg naar uit ! Hij is een echte vriend ! 

Deze namiddag had ik aan ons peggy gevraagd om nog eens samen te lopen . Maar bij haar was de koude de oorzaak dat de goesting er niet was . Willen we dan gaan wandelen vroeg ik , terwijl ons femke naar de logopedist is ? Allee t'is goed . Zij ze om mij content te stellen . Maar na een 10 min wandelen stelde ik al voor om een koffie te gaan drinken en het wandelen te beperken tot seffens gewoon terug te wandelen . De wind sneed in mijn gezicht ! Maar de koffie smaakte des te beter .

Of ik morgen ga lopen ? Ik kan nu nog niet weten of ik er dan goesting in heb he !! Knipogen 

Komt dit blogje nu negatief over ? Ik hoop van niet ? Maar het is wel de eerlijke nuchtere kant van mij .   


19:43 Gepost door marathonmanneke in Actualiteit, Algemeen, sport, Vrije tijd, Web | Commentaren (13) |  Facebook

Commentaren

you are as you are!
ik schreef het in het engels omdat het zo ook het best klinkt!

Gepost door: Koen | 01-12-10

't is goed zoals het is, een mens moet doen waarin hij gelooft of wat hem het beste schikt. Wanneer je geconfronteerd wordt met zo'n situaties krijgen alle dingen een ander gewicht. Gelukkig hoeven we ook niet altijd met de zwaarste dingen te leven als bedreiging van gezondheid, het verlies van een relatie. Ik denk dat iedereen die dit blogje leest, wel dingen zal herkennen. Het is het leven zelf (denk ik) dat je kijk voortdurend verandert. En wat ik hier ook al die jaren gelezen heb, dit laatste blogje verandert er toch niets aan : Peggy en de kinderen zijn al altijd nummer één geweest, en het lopen is altijd al gerelativeerd, niet enkel nu.
Dat is ook coachwijsheid !
Alvast alle goeds !

Gepost door: kaat | 01-12-10

Blog komt zeker niet negatief over hoor, spijtig dat een mens eerst iets moet tegenkomen vooraleer men de dingen anders gaat zien, die schema's daar doe ik al jaren niet aan mee, gewoon op gevoel lopen en als je zin hebt, kun je eens een paar weken niet lopen, so what, er zijn veel belangrijker dingen dan dat zoals je zelf ook aanhaalde.
Hopelijk krijg je straks een goede uitslag maar hou je zeker aan je besluit, schema's zijn voor niets nodig, prof's worden we toch nooit...

Gepost door: Stofke | 01-12-10

Negatief?? Nee ze Mario, ik zit hier ook al heel de avond te denken hoe gelukkig wij wel zijn, we zitten hier in de warmte terwijl er gezinnen zijn die in deze koude buiten moeten leven, we hebben alles wat we nodig hebben. Lopen is toch wel heel belangrijk voor mij geworden, het geeft een uitdaging die ik in het huishouden echt niet vind, en maakt dus mijn leven een heel stuk boeiender, maar moest er nu één of ander probleem zich voordoen binnen ons gezin dan komt het lopen zeker op de laatste plaats! Allé hou u goed, ik duim voor u hé, en geniet nu toch gewoon van de knuffels van Peggy :).

Gepost door: wendy | 01-12-10

alles is belangrijk, zelfs schema's, tijden, PR's, (massa's) marathons, enz... zolang je gezond bent; in het andere geval verdwijnt dat alles in het niet; doet lopen langer leven? allicht niet; sterven niet-lopers vroeger? wellicht niet; we doen het omdat we het graag doen, omdat we het leuk vinden, omdat we er ons goed bij voelen; probeer in deze wat onzekere tijd toch te genieten van al die fijne dingen die ons omringen, maar waar wij allen vaak veel te weinig oog voor hebben; good luck

Gepost door: dirk | 01-12-10

we hebben het er begin november nog over gehad hé, dat ik me momenteel geen sikkepit aantrek van hoeveel ik nu loop, want dat er andere prioriteiten in m'n leven zijn. 't Is zoals anderen ook al gereageerd hebben...we moeten allemaal fases door in het leven, waarin het ene dan weer primeert op het andere. En zoals Stofke zegt: prof's worden we toch niet, dus waarom zo zitten stressen over schema's en tijden, terwijl lopen gewoon leuk moet zijn en je af en toe eens kan helpen om wat stress kwijt te spelen.
Dus geniet volop van je gezinnetje, van je zondagse duurloopjes met je kameraad en ik duim uiteraard op een zeer positieve afloop van de medische onderzoeken!!

Gepost door: Ruthje | 01-12-10

Je leert pas relativeren als andere zaken belangrijker worden dan de dingen die je belangrijk vond. Heel veel sterkte gewenst!

Gepost door: Tiny | 01-12-10

ik blijf er enorm van genieten, en het behalen van doelen blijft me blij maken. maar je moet altijd doen waar je zin in hebt, en niets alleen maar voor een ander doen, je moet het zelf willen! take care!

Gepost door: jess | 01-12-10

Ik zal voor je duimen voor een goeie afloop en dat we nog veel kunnen samen lopen zondag. We zullen met nieuwjaar nog lekker feesten samen . Sterkte

Gepost door: stefke | 01-12-10

Je blogje is zeker niet negatief. Het siert je dat je zowel het lopen als het leven langs alle kanten bekijkt, zowel de positieve als de negatieve.
Een doel stellen maakt het trainen soms zinvoller of geeft ons op het juiste moment een sjot onder ons gat om te vertrekken. En een schema is een geweldige leidraad om dat doel te bereiken, zeker als het door de beste coach gemaakt is ;-).
Ieder van ons heeft andere prioriteiten doorheen zijn leven. En meestal blijven die niet heel lang hetzelfde. Wij zelf en onze kijk op dingen verandert ook constant. En maar goed ook, anders worden we vastgeroeste knorpotten.

Net zoals Kaat schreef, krijgen de zaken die voor jouw belangrijk zijn nu even een ander gewicht. Dat is niet meer dan normaal in deze onzekere tijden.
Je hebt al een deel goed nieuws gekregen, ik blijf duimen voor nog meer goed nieuws.

En ondertussen....proberen te genieten van alle kleine dingen. Vaak maken de kleine dingen het leven groots.
xxx

Gepost door: Sandy | 01-12-10

Je post is zeker niet negatief !!
Ik ken er helemaal onszelf in !!!
" t'is wat het is en nu ga ik voor de genezing " dat zei de Jacques toen we het slechte nieuws hoorden !
Er gaat veel door jullie hoofd nu , maar jullie komen hier door !
gr jetty

Gepost door: jetty Pringels | 01-12-10

Ik begrijp wat je wil zeggen. Ik heb er in ieder geval heel veel begrip voor en het is ook heel herkenbaar.
Ik volg jou blog nu toch al een hele tijd en van wat ik daaruit kan afleiden ben je een man die in eerste instantie leeft voor zijn gezin en vlak daarna komt het lopen.
En nee, lopen lost in dit geval zeker niets op maar ik blijf er zeker van dat een gezonde en actieve levensstijl zal bijdragen bij een lang en gezond leven. Dat neemt niet weg dat er altijd negatieve zaken kunnen opduiken.
Verder zou ik ook nog willen zeggen dat niet de kwantiteit maar wel de kwaliteit die je met je gezin doorbrengt dat van belang is. Ik weet dat het een cliché is maar kinderen zijn meer met een papa die regelmatig gaat lopen maar als hij thuis is wel degelijk aanwezig is, dan aan een papa die elke avond om half vijf thuis komt, zich in de zetel ploft en dan voor de rest van de avond alleen maar kan brommen als er iets niet naar zijn zin is...
Ik probeer in ieder geval een goede papa te zijn door de tijd die ik met mijn dochter doorbreng zo kwalitatief mogelijk te maken en er voor te zorgen dat ze een leuke tijd heeft en ik heb de indruk dat jij al zo'n papa bent!

Sterkte nog en denk er aan dat er heel veel mensen zijn die voor je duimen!

Gepost door: SvenM | 02-12-10

Ik kan me helemaal terug vinden in je denken over lopen. Eigenlijk is het maar een klein deeltje van het leven hé...maar voor velen zo belangrijk. En nu maar duimen voor een positief resultaat van de testen.
Groetjes Natalie

Gepost door: natalie | 02-12-10

De commentaren zijn gesloten.