04-12-10

De biotoptie

De biotoptie is achter de rug . 

Dus gisteren moest ik tegen de middag me in het ziekenhuis aanmelden . Ik werd eerst naar de dagverblijven gestuurd om een kamer . Daar zegden ze dat ze voor mij bij de kort verblijven een kamer hadden . Allee na een half uurtje waren we in het juiste bed beland . Met  " we " bedoel ik natuurlijk ons peggy , die niet wilde thuis blijven . Ze had er zelfs een dagje verlof voor opgenomen . Lief he ......nochtans vond ik het vooraf wat overdreven . Ik ging er redelijk licht over heen , en stelde me voor dat ze een beetje dieper gingen kijken en eventueel een beetje weefsel gingen afschrapen . Dus op een klein half uurtje zou ik wel wakker zijn , en dan hup naar huis , want ik zou s'avonds nog gaan werken ! 

Nu het is mijn ingesteldheid om negens het ergste van te denken of te verwachten . Ook niet van mensen . Ik zie er altijd eerst het goede in .

Het is allemaal een beetje anders uitgedraaid dan verwacht . Om 14 u kwamen ze me van de kamer halen en lieten me dag een half uurtje op een gang staan , waar ik nog getuige kon zijn van een foto opname voor de nieuwe ziekenhuis kalender of zoiets . Allee ze hadden allemaal geweldig veel lol . Ik had al wel een pilleke gekregen om kalm te blijven of zoiets , al dacht ik dat zij er beter ook een zouden nemen . 

Uiteindelijk kwam dan toch nog een feestneus mij halen en werd nog achtervolgd door een mannelijke collega die er de lol in vond om te pogen om haar schort los te trekken . Stiekem hoopte ik wel dat het hem lukte want dat jonge ding zag er niet slecht uit , en naar het schijnt hebben die onder die schort niet al te veel aan .  Een dokter had ik nog niet gezien , in de veronderstelling dat die twee jonge feestneuzen dat niet waren . Al lachend en spelend zegde ze " allee jong , laat doen ....ik stamp u tussen uw bene he . Meneer , ik ga u in slaap doen , stamp met de voet naar achter. Een andere iets serieuserre verpleegster stond klaar met een zuurstof masker . Tel maar tot ........en ik was weg .

Twee uur later was ik wakker op de kamer met ons peggy en ons femke naast mijn bed . Suf .......en keelpijn , dorst , honger .....maar vooral benieuwd naar de uitslag .

Toen het suffe van mij helemaal af was ( voor zoveel dat lukt  ) mocht ik drinken . Pijn dat dat deed .  Om naar huis te mogen moest ik ook nog eten en plassen . Dat laatste was geen probleem . Maar eten , nochtans waren de plannen om friet te eten  , werden bijgesteld tot de verplichte boterham . Ik moest hem precies door een keelgat wringen dat de helft kleiner geworden was . 

Dan het verwachte doktersbezoek ! Alles is goed verlopen . We denken dat we alles hebben weg gehaald . Nu gaan we dat onderzoeken . En als blijkt dat het kwaad aardig is , dan moet je bestralingen krijgen . Is het goed aardig , dan is het voorbij zeker ? Heeft hij het niet over gehad . De bestralingen dienen dan om de eventueel achter gebleven stukjes die ze mogelijk over het hoofd gezien hebben zo te verwijderen of onschadelijk te maken .

Dus kort gezegd , Ik weet nog altijd evenveel !! Ik krijg veel te veel tijd om na te denken .

s'avonds gaan werken was zo mijn ding om met op te peppen , mij krijgen ze niet klein ! Ik heb op 24 jaar werken nog nooit thuis geweest , dus nog nooit heeft iets me kunnen nekken  . Maar ook daar heb ik deze keer aan moeten toegeven  . Is niet erg zullen er velen denken . Dat is toch het minste . Maar zolang ik kan werken ben ik oké . Maar als ze dat ook nog afpakken ..dan is er echt iets mis , en dan weet ik het zelf ook .

Deze morgen was ik dan als eerste klant in de winkel , en ging natuurlijk ook achter een kijken . Ze waren al aan het poetsen .

Hij leeft ook erg met me mee . Begrijpt mij helemaal .  Hij is een baas , maar ook een vriend . Iemand die ik even veel vertrouw als mijn eigen vrouw !!

En nu gaan we naar de sint bij mijn ouders !!  

14:53 Gepost door marathonmanneke | Commentaren (9) |  Facebook

Commentaren

Hey Mario, dat trekt ook op niet veel zeg, zo ga je toch niet om met patienten, moet niet leuk voor jou geweest zijn! Ik hoop dat de uitslag goedaardig is, ik duim vollen bak!

Gepost door: Wendy | 04-12-10

Dan hebben ze het gezwel ineens helemaal weggenomen? Ik dacht dat ze maar een ietsiepietsie gingen wegnemen om op kweek te zetten.
Hoe dan ook, je kan er maar beter vanaf zijn.
Ik blijf duimen voor een goede uitslag!

Gepost door: Sandy | 04-12-10

Ik vind u een ongelooflijke straffe gast. Echt. Alle goeds !

Gepost door: kaat | 04-12-10

Duim, dikke duim!!

Gepost door: Sven | 04-12-10

nie plooien mario!!alles komt in orde.dikke duim!!!!

Gepost door: gino tuyttens | 04-12-10

Veel beterschap Mario. Goed dat ze alles hebben weggenomen en nu wel effe rusten he coach. Laat je maar eens goed verwennen. Het is uiteindelijk een operatie.
Ik duim mee voor positief nieuws. Laat vooral je kop niet hangen en geniet nu maar van de Sint & de komende feestdagen !!
Groetjes en tot gauw.

Gepost door: edith | 05-12-10

Door de omstandigheden de laatste tijd lees ik terug jou blog ,wat me nu wel opvalt in je laatste schrijven dat ik precies de Mario herken zoals hij altijd is,leuk en gezellig.Terwijl ik las hoopte ik ook stiekem dat die schort zou vallen ;-)).
Ik begrijp zeker dat je nu een moeilijk periode meemaakt met veel onzekerheden en hoop echt dat alles in het beste mag uitdraaien.
Ik reageer niet veel op blogs maar wilde nu toch eens laten merken dat ik je schrijven lees.

Gepost door: Bart | 05-12-10

Hoi Mario,

Wil je een hart onder de riem steken en duimen dat je alles weer op zijn pootjes terecht komt. Gezondheid samen met je gezin is het wat op de eerste plaats komt. Je leert weer relativeren in het leven. Wat is nou echt belangrijk? Ik wens je veel sterkte en misschien kan ik eens voor je mag hazen als je in Nederland een marathon loopt. Ik heb met mijn tanden op elkaar achter jouw "gat" aangelopen in Utrecht. Heb een flimpje op youtube staan waarin je naar de finsh sprint. Misschien geeft het je energie als je jezelf weer terug ziet. Als je eddyvanbemmel op youtube in typt dan zie je jezelf in beeld. Heel veel sterke met je herstel en hou je taai.

Sportgroet Eddy van Bemmel

Gepost door: Eddy van Bemmel | 05-12-10

als ik wat tijd heb slenter ik af en toe wel wat rond op andere blogs; zoals waarschijnlijk velen van ons; en dan lees je de nieuwtjes van de dag, van de week; dan lees je soms mooie verslagen van wedstrijden her en der; maar dit... dit is toch even wat anders; dit heb ik toch enkele malen na elkaar gelezen; dit doet ons joggers toch even stilstaan; doet ons even nadenken; ik ben er vast van overtuigd dat je op die manier een steun bent voor velen van ons; enorm veel respect, bewondering voor hoe je met deze zaken omgaat; zelfs het werk dat je kan afleiden is er op dit moment niet; mocht je maar gaan werken zeg je; wel ik kan me maar aansluiten bij wat onder meer hiervoor reeds is geschreven: ik vind je ook een ongelooflijk straffe gast!

Gepost door: dirk | 05-12-10

De commentaren zijn gesloten.