10-12-10

Het ding heeft een naam gekregen !!

Deze voor middag had ik een afspraak bij de neus keel oor arts om de ingreep van vorige week te bekijken . De uitslag wist ik al omdat ik de dag voordien al gebeld had . Hij stuurde me dadelijk door naar een andere arts die gespecialiseerd is in kanker bestrijden op klieren . Het was een dame die mij een geweldige uitleg heeft gegeven over wat er mij te wachten staat de volgende maanden .

Het gaat om lymfoklier-kanker . Het is verkeerd geschreven , maar ik weet niet beter !! :-) . Het is kwaadaardig zij ze , maar zeker te genezen . Hoe we dit juist gaan aanpakken zal uitgewezen worden na een reeks onderzoeken . Dus volgende week zit ik elke dag wel ergens in het ziekenhuis . Nee het is niet waar , maandag niet ! Ik wilde goed onderzocht worden . En op maandag zijn de meeste nog in de moed van het weekeinde . Dus zo ne'n half zatte dokter ........ik moet er niet van weten .

Maar op dinsdag mag ik al dadelijk mijn beenmerg laten onderzoeken . Dit gebeurd onder plaatselijke verdoving aan de zit-knobbel  . Het zou te vergelijken zijn met een tand trekken ......een beetje ambetant . Nu ik was ze zo aan het bekijken en dacht , als gij vroeger mijn tanden had verzorgt , dan had ik nu niet met en gebit rond gelopen . Als die aan mijn achterste aan het werken is , dan hoop ik dat die verdoving tot vooraan werkt !

De rest van de week is er wel elke dag iets gepland zoals een hart en longen worden onderzocht , 3 verschillende scans . Hoe dat spel allemaal noemt , dat weet ik niet . Maar tegen 21 dec. zouden al de uitslagen gebundeld moeten zitten en wordt de aanpak besproken .

Nu de vooruitzichten zijn wel chemo . In de meeste gevallen verspreid de kanker zich ook over de andere klieren , dus is plaatselijk bestralen uitgesloten .

De aanpak met chemo .......wat houd dat in vroeg ik ? Kan ik nog werken dan ? Over welke duurtijd spreken we ? En wat is de kans op genezing ? Nu die laatste vraag vond ik achteraf best  stom ! Ik genees gewoon ! Maar het antwoord was 70 % op volledig herstel . Nu moet ik eerlijk zijn , dat toen ik vroeger op school zat nooit begreep waarom ons vader met 70 % niet te vrede was  . Ik vond dat altijd veel ! Maar in dit geval vond ik 70 % wel iets minder veel aanvoelen .

Of ik nog kon gaan werken na de chemo ? Tja dat is voor iedereen een beetje anders . Ge gaat 8 keer chemo krijgen over 4 maanden . Dus elke 2 weken . In het begin gaat dit goed gaan en zal je weinig last ondervinden , maar na x aantal keren ga je je toch vermoeid voelen !

Ik zal de vraag anders formuleren . Kan het kwaad als ik ga werken terwijl ik moe ben ? Absoluut niet zij ze ! Zolang je kan mag je alles doen ! Maar ik hoorde zo een uitdagende toon van , dat gaat toch niet lukken ! En het is dat wat ik nu juist nodig heb se . Die uitdaging !

Weet ge , ik heb geen ervaring in mijn directe omgeving met kanker en chemo, en die toestanden . Maar ik zit op dit moment te denken om me zelfs in te schrijven voor de marathon van Rotterdam op 10/4 . Lukt het niet ........wat dan ? Maar zo gewoon dat ding uitlopen ......of overdrijf ik nu ? 

De goesting om terug te lopen is er . Morgen vroeg ga ik zeker een toerke lopen . En zondag om 6.30 u met stefke ! 


     

15:12 Gepost door marathonmanneke | Commentaren (11) |  Facebook

Commentaren

je had tenminste een eerlijke dokter, want zeg nu zelf...had ze 99% kans op genezing gezegd, had je dat dan geloofd? 70% is echt niet slecht hoor, en lymfeklierkanker...ik ken iemand die ermee geconfronteerd is geweest tijdens haar zwangerschap en ze loopt na 6 jaar nog altijd vrolijk rond en dat samen met haar dochtertje :-) Die die behandeling lijkt me niet niks. Maar als jij moed kan putten uit het vooruitzicht van in Rotterdam mee te doen, dan moet je dat vooral doen Mario!! Een positieve ingesteldheid is al een groot deel van de genezing! Kijk maar naar Sanny!! Ik wens je veel sterkte toe volgende week met de onderzoeken en natuurlijk tijdens de behandeling. We zullen veel kaarsjes branden de komende maanden!

Gepost door: Ruthje | 10-12-10

100% Kans op genezing zal geen enkele dokter je geven. De 70% kans die ze je toedichten is echt wel zeer goed! Hou er de moed in Mario. Je bent gezegend met een sportief lichaam en een pak karakter met daarenboven een heel positieve ingesteldheid. Dit gaat je heel erg helpen met je herstel. Het zal een moeilijke periode worden als de behandelingen eraan komen, maar ik geloof heel sterk in jou!

Rotterdam? Dat is vandaag een vraag die moeilijk te beantwoorden is. Hoe verwerk je de chemo? Hoe moe ga je zijn? Misschien kan de arts je hierin advies geven?

Veel moed en sterkte gewenst! Btw, je weet me te vinden hé!

Gepost door: gert | 10-12-10

Alles zal zijn zelf wel uitwijzen of je kan werken maar ik zou het niet doen zodat je lichaam zich volop kan concentreren en opladen om de kanker te bestrijden. 't Is ook geen simpele 9 to 5-job dat je hebt. 's Nachts werken is niet te onderschatten. Jammer genoeg ben ik vorig jaar geconfronteerd met kanker (bij mijn moeder) en ze heeft zich er door gevochten maar ik zie toch dat die smerige ziekte haar geen goed heeft gedaan. Die marathon van Rotterdam zou ik gewoon een jaartje uitstellen. Gratis is het niet en je zal toch rekening moeten houden met een herstelperiode na de chemo. Met de juiste ingesteldheid (en dat heb je) om er tegen te vechten kom je er wel.

Gepost door: Spencerwoman | 10-12-10

je hebt een heel sterk lijf dankzij het lopen; dat zal zeker helpen. bovendien : als je tijdens de behandeling toch gaat lopen maak je endorfines vrij en ga je blijer zijn en minder pijn hebben. vooral blijven doen dus. een marathon lijkt me net iets te veel dat je vraagt van je lijf: sowieso put een marathon toch al uit hé. je moet nog genoeg kracht hebben om te vechten. hang in there!

Gepost door: Jess | 10-12-10

Mario, ik wens je heel veel sterkte in deze moeilijke tijd.
Ik hoop dat je er weinig last van zal hebben van de gemo, zoals de dokter zei het is van mens tot mens verschillend, mijn zus was er ziek van en mijn pa had er weinig last van.
Ik denk het feit dat je een geoefend atleet bent zéér in uw voordeel zal spreken. Je hebt een sterk gestel en je bent een optimist en zeker dat laatste is belangrijk voor uw genezing, laat nooit de moed zakken, wij zijn met velen die aan jou denken en je proberen te steunen waar het kan.
Groetjes Ronny

Gepost door: RonKIng | 10-12-10

Ik kan de reacties hier alleen maar bijtreden.
Een getraind lichaam als het jouwe, man, dat is een geweldig voordeel in de strijd die je moet aangaan. Je zal veel rapper recupereren.
En jouw volhardende en optimistische karakter doen ook heel veel goed. Natuurlijk zal jij ook wel eens slechte dagen hebben, maar dat mag. Je bent ook maar een mens, hé.
Hoe dan ook weet ik zeker dat jij hier sterker uit komt.
En wat die marathon betreft: het is een mooi doel dat je voor ogen stelt en ik kan me voorstellen dat je iets nodig hebt om naar uit te kijken, maar het is niet alleen de marathondag zelf, hé. Het vergt ook een zware voorbereiding. Ik zelf zou er eerder voor kiezen om mijn energie te steken in het herstel van deze ziekte, en mijn lichaam wat rust te gunnen. Probeer zo goed mogelijk voor je lichaam te zorgen en het te soigneren, zonder het nodeloos te belasten.
Maar er is niemand die daar zo goed over zal kunnen oordelen als jij zelf! Jij gaat het zelf beste aanvoelen. En dan heb je nog tijd genoeg om te beslissen. Luister naar je lichaam, en dan komt alles in orde! Ik wens je hoe dan ook het allerbeste toe, en schrijf je zorgen maar van je af! We gaan je allemaal zo hard steunen als we kunnen! Veel liefs, xxx

Gepost door: Sandy | 10-12-10

Mario, het is inderdaad belangrijk dat je de hele zaak constant positief blijft bekijken ... De eerste maanden zal het wel meevallen, maar na 3 maanden zal je inderdaad wat minder fut hebben. Tracht zeker en vast uw lichaam niet uit te putten met het lopen van een marathon, maar blijf lopen zodat jij je goed blijft voelen in je vel en het lopen zelf maakt inderdaad stoffen vrij dewelke goed doen aan je lichaam. U kennende (één van de meest positieve mensen-bloggers die ik ken), zal je er wel goed doorheen komen ze, maar ieder geval is steeds anders ... Dus gewoon jezelf goed aanvoelen is de boodschap. We zullen je steunen daar we kunnen, veel moed, en sterkte !!

Gepost door: Dirk De Groof | 10-12-10

Hugo vroeg uitdrukkelijk zijn groeten over te brengen dat je heel erg in onze gedachten leeft. Ik blijf ondertussen mee vloeken. Er zijn hier al veel fijne reacties geschreven, ik kan weinig toevoegen dan wel dat ik je ken als een sterk iemand met een sterke wil tot doorzetten. Je bent alles behalve iemand die bij de pakken blijft zitten.
Wij wensen je heel veel sterkte toe.

Gepost door: kaat | 10-12-10

Kop op Mario, je staat voor de belangrijkste wedstrijd uit je leven ! Met je karakter en doorzettingsvermogen zal dit je voor 110% lukken.

Gepost door: Ignace De Wulf | 11-12-10

Potverdorie man met wat zit gij daar allemaal. Hoe krijgt een mens zoiets zeg? Gezond leven en toch die rommel over je heen krijgen. Goed dat het een aangenaam mens was die je de nare boodschap mocht/moest overmaken! Volgende week zul je allicht nog wat wijzer worden over hetgeen zal volgen. Allicht volgend jaar zal de behandeling starten. Dat wordt allicht niet het makkelijkste jaar van je leven! Toch de eerste maanden niet. Gelukkig heb je een goede baas die je begrijpt. Het zal voor hem ook niet gemakkelijk zijn als hij je af en toe zal moeten missen! Maar goed als dit allemaal voorbij zal zijn zul je wel weer volop van het leven genieten. Het doet mij althans enorm relativeren. Sommige zaken waar we ons mega druk overmaken betekenen eigenlijk niets met wat jou nu overkomt. Maar om één en ander ten volle te begrijpen denk ik dat je het zelf moet meegemaakt hebben. Mensen die ook iets dergelijks over zich heen hebben gekregen zullen dit ten volle begrijpen. Wij kunnen maar ons best doen om ons een idee te geven wat dit betekent! Maar goed dat je een mega positieve ingesteldheid hebt. Toch zou ik nu geen marathon plannen. Probeer eerst de wedstrijd tegen die kanker te winnen. Ik supporter voor je. JIJ WINT !

Gepost door: dirk | 11-12-10

Chemo is bij iedereen anders !! De Jacques was klote ziek , mijn vriendin was klote moe , en een andere vriendin was wel wat moe maar deed haar ding gelijk altijd .
Je optimisme telt , en doe waar je zin in hebt ! Is dat lopen en je kan dat , gewoon doen !
Je lichaam zal je wel zeggen wat het wil !
Waar je wel goed moet voor oppassen zijn verkoudheden en grieptoestanden en dergelijke . Alé dat zeiden de dokters tegen ons toen ! Maar lopers hebben toch minder van die dingen dan anderen hé ?
Ook grote massa's moesten we vermijden , voor bacterie van andere mensen niet te krijgen . BV winkelen deed de jacques niet tijdens die periode , etentjes , recepties je kent dat wel hé !
En die 70% ? Je gaat gewoon voor het volledig herstel :-) .
Met je optimisme ben je al de helft genezen en je bent een fit man !
We leven mee !!! Ik ben dat van ons nog bijlange niet vergeten !!
groetjes

Gepost door: jetty Pringels | 12-12-10

De commentaren zijn gesloten.