19-12-10

ubdate !!Heel vroeg ochtend loopje !! Kort jaar overzicht !!

Het lopersbloed vloeit terug door mijn aderen nadat het lopen toch wel een paar weken op een heel  laag pitje gestaan heeft . Zals jullie in mijn vorige posteje van gisteren konden lezen , ben ik s'avonds nog gaan lopen . Dan gaan werken om dadelijk na het werk weer te gaan lopen .

Ik had dus met Stefke afgesproken om 6.30 u s'morgens wel te verstaan . Maar omdat we al heel goed voorgewerkt hebben is het snachs ietske kalmer en hadden we dus een uur vroeger gedaan . Ik had al mijn loopkleren al meegenomen  dus zou dadelijk kunnen gaan lopen . Ik stuurde een berichtje naar stefke ,  met de vraag , kan het voor je om 5.30 u ? Ik ga proberen , maar ben nog half slapende  , stuurde hij terug .

Dus waren we om half zes al aan het lopen met temp. van - 6 en lichte sneeuw val . Het was echt genieten . Ik moet zeggen dat het al een 3 weken geleden was dat ik dit nog kon zeggen . Stefke zijn straat was gewoon weg  niet beloopbaar . Een echte ijspiste . Op de fietspaden was het voor 85 % mooi ondergesneeuwd met verse sneeuw  en dat is toch redelijk goed beloopbaar . Maar die andere 15 % waren veradelijke ijs plekken  die mij 1 keer ten val brachten . Niks erg . Belange niet zo'n zot zicht als vorig jaar met snelle wendy . Die viel echt met haar benen in de lucht , veroorzaakte een lichte verzakking in het wegdek . Stefke zij toen nog ....Ik heb nog nooit een vrouw zo zien vallen voor mij !! Tong uitsteken 

Morgen vroeg sta ik weer om 6.30 u in mijn loopsloefen te blinken ! Dan zou ik eens graag terug de 15 km passeren . Ja ik weet het wel . Ik kan dat gemakkelijk , maar ik wil ook weer niet teveel doen na 3 weken bijna niks gedaan te hebben .

Stefke moet terug gemotiveerd worden om verder te lopen . Het is niet omdat ik mogelijk , met de nadruk op mogelijk , niet ten volle kan mee trainen naar de marathon van Rotterdam , dat hij het nu moet laten afweten . Ik zal en wil op die zondagen blijven lopen , en meer ook !! In het najaar loop ik zeker terug een marathon !! En niet om te hazen , maar voor een pr verdomme . Die snelle madam van Gompel heeft dit jaar mijne tijd niet kunnen breken  en als ze nu in het voorjaar gene marathon loopt , wat normaal niet in haar planning instaat ( heb in Jos zijn oren geblazen dat hij het maar moet uitstellen tot het najaar Knipogen ) , dan zal ze het volgend jaar ook niet lukken ! Gewoon omdat ik nog een heel stuk van mijne tijd ga afdoen !! Maar toch wens ik haar veel succes !! Ze zal het nodig hebben !! Onschuldig

Ook staan de feestdagen weer voor de deur . Kerstfeest !! Wat vieren wij dan eigenlijk ? Staat iemand daar nu eigenlijk nog bij stil  ? Waarom worden leuke muziek vervangen door deuntjes van rammelende bellen ? Waarom moet er nu plots een boom in de huiskamer staan die vol hangt met bollen en andere zottigheden ?

Het enige antwoord dat ik hierop kan vinden is dat wij ons nog altijd laten meeslepen door een godsdienst die er met de harde hand ingepropt geweest is in onschuldige nog minder ontwikkelde mensen dan mij , vertegenwoordigd door een bende pedofielen die zelf in hun onschuld geloven en waar ons huidige recht systeem zelfs te zwak voor is om ze gewoon op te pakken en ze achter slot en grendel te steken . Of gewoon hun methoden toepassen van een 200 jaar geleden , zoals de door hen aangeduide heksen op de brandstapel  ! Als ze dat dit jaar moesten inrichten op de grote markt in brussel met oudjaar ter vervanging van het vuurwerk .......ik zou uren in de file willen staan om dit bij te wonen ! 

Maar goed , ook hier draaien we gewoon mee met de malle molen . De kerstboom staat er  . Met 94 ballen erin , een 500 lampjes , dus de zottigheid is hier ook toegeslagen . 

Het oudjaar vieren is al iets anders . Dat geeft redenen genoeg om eens echt uit je dak te gaan . Een geweldig jaar afsluiten met goed en veel eten voor 12 u . En het nieuwe jaar beginnen met een ferm pint te drinken ......naast het zuipen af ! Dit jaar heb ik mij ook eens ingeschreven om samen met de club te vieren ! Het is te hopen dat ik het langer vol hou dan met de kaas en wijn avond een paar jaar geleden !! Meer ga ik daar niet meer over schrijven . Sommige herinneringen vergeet je liever !! Lachen 

2010 !! 

* Ik liep mijn beste marathon ooit in Utrecht ! 3.04 u ......buiten alle verwachtingen van vele !! Ik voelde me gewoon toen beren sterk ! De laatste km liep ik zelfs nog het tempo dat ik anders op een 10 km loop . Met nog een sprint tegen een zeer fijne sportieve Nederlander die dit nog wel eens samen met mij wil overdoen !! Heu .......De sprint won ik !! Stoer

* Ik heb een geweldige vakantie gehad in Kroatie !  

* De problemen die we hadden met het puberen van ons Sanne zijn volledig van de baan . Dus opgelost ! We hebben dus terug 2 dochters waar we enorm fier op mogen zijn om wat en wie ze zijn . 

* Een vierde keer dat ik met de bloggers een naar Eindhoven trek om er gezellig samen te zijn . Maar vooral weer marathon te lopen . 17 kamers waren weer volgeboekt !! De verwachtingen voor mij van de marathon waren wel ietske minder , maar toch blijf ik content met 3.15 u 

2011!!!

Wat gaat 2011 brengen ?  

* Ik moet eerst en vooral nog efkes een gevecht met mezelf winnen . Hoe lang dit duurt is niet zo belangrijk .......de uitslag weet ik toch al ! 

Ik win !! 

                                                                                                                                                     Ubdate zondag 19/12/2010 !!

Deze morgen was het weer vroeg toen ik mijn ogen opende . 4.30 u en ik kon niet meer slapen . Ik had afgesproken met Stefke om 6.30 u voor te lopen . Zou ik het wagen om hem 2 dagen na elkaar uit zijn bed te bellen ? Ik moet eerlijk zeggen dat ik een moment er echt aan twijfelde om te bellen , maar heb het toch maar gelaten . Dus de ag begonnen met even wat in de krant te bladeren met een lekker taske koffie , een speculaas ...........meer heeft ne mens niet nodig om gelukkig te zijn . 

Al snel was het half zeven en was Stefke naar wekelijkse gewoonte weer netjes op tijd aangekomen . Een mooi laagje vers gevallen sneeuw betoverde het hele landschap . Ge kunt met dit weer 2 dingen doen . Vloeken en permiteren of gewoon langs alle ongemakken heen kijken en zeggen , feitelijk is het toch een mooi zicht . Mensen zagen en klagen over wegen die niet berijdbaar zijn , lange file's die er door veroorzaakt worden ........Maar is het de schuld van de natuur dat mensen met en auto gaan werken die niet bestand is om in de sneeuw te rijden ? Of dat ze het zich zo moeilijk maken dat ze 100 km van hun werk wonen omdat ze zich daar ietske belangrijker wanen ? Het is simpel , .......In de winter sneeuwt het , pas u aan en zaag vooral wat minder .

Dus na ons flink ingeduffeld te hebben 3 lagen kledij , muts , hals beschermer , handschoenen , 2 paar sokken , een lamp , licht vest , en zeker niet te vergeten ,loop schoenen , waren we vertrokken om een ferm toerke te joggen .

Ik koos toch weer voor een vernieuwing van ons winter toerke . De bossen hebben we vermeden omdat de half bevroren plassen , lichtjes onder gesneeuwd en niet zichtbaar zijn , zodat plotse glij partijen uitgesloten worden . Overal waar we liepen drukten wij als eerste onze voeten in de sneeuw . Het gekraak ervan onder onze voeten , de wind door de bomen ...................zalig ! 14 km hebben we genoten van deze winterse toestanden ! Het tempo lag behoorlijk hoger dan gisteren . 5.30 min/km .

5.png

6.png


Thuis gekomen , heb ik dadelijk de sneeuw schep genomen en de oprit met de stoep vrij gemaakt . Ik woon vlak bij een rusthuis waarvan toch reelijk wat oudjes een wandelingetjes gaan maken en zo door onze straat passeren . Voor deze mensen kan ik best begrijpen dat de sneeuw meer nadelen bied . Dus daarom ruimen de meeste mensen in onze straat altijd de stoep , strooien wat zout zodat wandelen voor deze mensen nog altijd mogelijk is .

Seffens de kinderen wakker maken en dan trekken we er een voormiddag met de slee op uit !!

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                            

09:02 Gepost door marathonmanneke | Commentaren (14) |  Facebook

Commentaren

brrr om 5u30 gaan lopen met deze kou en sneeuwomstandigheden, da's pas karakter hebben zeg!! 'k Lag toen nog lekker warm in mijn bedje hoor :-)

En wat je aversie van Kerst betreft: ieder moet doen waar hij zich goed bij voelt. Ik vind het leuk dat ik een extra dagje verlof heb en deze kan samen doorbrengen met mijn geliefden. Dat aspectje "kerk" hoort er bij mij al lang niet meer bij hoor, het is gewoon een traditie geworden (een aspect van onze cultuur). In deze koude dagen is die warme gezelligheid gewoon welkom en maken we het lekker gezellig rond de kerstboom :-)

Gepost door: Ruthje | 18-12-10

en 'k heb te rap op versturen gedrukt.
Ik wens je voor 2011 uiteraard vooral een succesvol gevecht toe tegen die rotkanker en dat je nog vele kilometertjes mag lopen en volop mag genieten van je geweldige gezinnetje!!! Sterkte!!

Gepost door: Ruthje | 18-12-10

Oooooh Mario, nu maak je mij nog zotter dan ik al was! Die najaarsmarathon is mijn grote motivator om nu stevig door te blijven trainen en crossen te lopen in de sneeuw, ik voel het echt al als voorbereiding op mijn najaarsmarathon. Maar nu we toch grote woorden gebruiken, het gevecht met jezelf zal je makkelijker winnen dan ons gevecht ;), grapje hé. Hopelijk kan je dinsdag aan dat gevecht beginnen, hoe sneller je begint des te sneller ben je er terug vanaf, ik ga ergens heeel blij zijn als je wint van mij, betekent dat je terug helemaal gezond bent! Geniet morgenvroeg van je loopje en doe Steffke veel,groetjes van mij hé.

Gepost door: Wendy | 18-12-10

Trouwens je moet je marathon pr nog aanpassen, staat nog steeds op 3u08 :D

Gepost door: Wendy | 18-12-10

Goe zot, zijde gij, om op zo'n uur te gaan lopen.:-) Maar ik heb er veel ongelofelijk veel bewondering en respect voor!

Wat Kerstmis en Oudjaar betreft geef ik je wel gelijk: ik denk dat voor de meesten van ons de gezelligheid primeert. Hoewel ik vind dat spontane gezelligheid nog altijd te verkiezen is boven geplande gezelligheid, maar kom.

De plannen voor 2011 zijn al gesmeed, lees ik. Goei vooruitzichten! Eerst even alle zeilen bijzetten voor de strijd die je binnenkort moet aangaan, maar ik ben er zeker van dat jij gaat winnen!

Gepost door: Sandy | 18-12-10

terug met veel plezier je verslag gelezen; je enthousiasme werkt aanstekelijk; zelfs in moeilijke periodes geef jij de anderen moed!; en dat je op een koude winterdag op een bangelijk vroeg uur iemand mee krijgt om te gaan lopen zegt genoeg over jullie kameraadschap! doe zo voort; bij ons zeggen ze 'nie pleuje'; en aangezien je ook wel eens met gentenaars omgaat zul je dit ook wel begrijpen!

Gepost door: dirk | 18-12-10

over uw laatste zinneke : yes you will !

Gepost door: kaat | 18-12-10

Ja Mario, JIJ WINT :) Ik wens het jou, en je gezinnetje van harte.

Gepost door: Julie | 18-12-10

Dat kerstboom gedoe daar ben ik ook zo niet voor, maar ja we doen mee hé.
Verder wens ik u en uw gezin een goed 2011 toe.

Gepost door: Luc | 18-12-10

potverdorie! ik loop ook verdomd graag maar dit... NIET TE DOEN !! proficiat!! (aan jullie allebei)

Gepost door: dirk | 19-12-10

Pfff, ik was rond,'8u30 vertrokkken voor een kort losloopje, gewoon niet te doen, die mannen hadden hier hef fietspad met de sneeuwruimer vrij gemaakt, daar viel gewoon niet op te lopen, als ze niet strooien maken ze het gewoon nog gladder, van mij mochten die mannen lekkzr in hun beddeke blijven liggen. Dan had ik in de verse sneeuw kunnen lopen.

Gepost door: Wendy | 19-12-10

Pfff, ik was rond,'8u30 vertrokkken voor een kort losloopje, gewoon niet te doen, die mannen hadden hier hef fietspad met de sneeuwruimer vrij gemaakt, daar viel gewoon niet op te lopen, als ze niet strooien maken ze het gewoon nog gladder, van mij mochten die mannen lekkzr in hun beddeke blijven liggen. Dan had ik in de verse sneeuw kunnen lopen.

Gepost door: Wendy | 19-12-10

Ik ben groot fan van uitslapen en... volgens topatlete Tirunesh Dibaba is haar beste eigenschap 'slapen' dus daar luister ik goed naar ;-)

Gepost door: Bjorn Paree | 20-12-10

Hier word blijkbaar genoten van heel het winter gebeuren.Mooi zo.Prettige feestdagen.

Gepost door: natalie | 21-12-10

De commentaren zijn gesloten.