22-12-10

De uitslag met de vooruitzichten !!

Ik heb in mijn leven al vele zware perioden gekend , maar daarom niet allemaal zwaar door problemen .........eigenlijk kan ik dadelijk niet eens een echte zware negatieve periode opnoemen . Ze zullen er zeker geweest zijn , maar die zijn we dus al lang vergeten . Maar de positieve zware perioden die ben ik nog lang niet vergeten  . De eerste heel zware positieve maanden dateren zo een 15 jaar terug , toen we besloten om aan kinderen te beginnen . dat is een heel plezant werkske , maar na twee intensieve weken ................allee ......versta de mij !! En het verschil tussen dit werk en bv. gaten boren in een muur , is dat ge hier geen hulp kunt bij vragen ! Onbeslist Maar ook als marathon loper heb je zo een 2 - 3 hele zware weken die plezant zijn om te doen , maar ook geweldig zijn als ze voorbij zijn  . Dus wat ik wil zeggen is dat wij als sportmensen heel wat aankunnen . 

Vorige week had ik een hele week onderzoeken moeten doorstaan om mijn kwaaltjes allemaal op te sporen . Deze onderzoeken , samen gaande met het wachten naar de uitslag met de nodige zorgen erbij , was dat de  zwaarste week uit mijn leven . Je kan alles rondom je afsluiten en gewoon positief verder kijken zonder je echt op de problemen te richten . Maar door al de tijd die je hebt dwalen je gedachten altijd naar hetzelfde af . Ook mijn omgeving beinvloed dit . Iedereen belt of komt eens langs met de beste bedoelingen en de nodige raad en steun . Maar ik was er dus wel telkens weer over bezig .   Maar de week is doorstaan en ik heb gisteren dus mijn uitslag te horen gekregen .

Er zijn nergens nog sporen gevonden van uitzaaiingen . Niks in het beenmerg , of organen . Zelfs geen andere klieren vertonen kanker . Dus enkel het gezwel dat voor een groot deel weg genomen was maar weer fel aangegroeid is , vertoond kanker . Dus lympfoklier kanker . 

Wat moet er nu verder gebeuren , betreft de behandeling ? 

* Volgende week wordt er een katheter gestoken juist onder de huid in de borst kast . Hierdoor zal de chemo toegediend worden . Dit om ontstekingen te voorkomen in de armen door het prikken van naalden in de armen .  

* Op 3 januari wordt er begonnen met chemo . De voorspelling van mijn dokter is 6 x chemo , telkens om de 2 weken . Maar doordat het bij mij uitzonderlijk enkel klieren zijn die op 1 plaats situeren , gaat ze vandaag eens overleggen met een prof van het UZA. in Antwerpen . Het zou ook kunnen van bv. 4 x chemo en 2 x bestralen . Maar dat verteld ze me nog wel in de loop van de volgende weken van behandeling  . 

* Er is nog wel een klein min puntje . Doordat de locatie van de kanker in mijn keel is en dus dicht bij de hersenen ligt die door gewone chemo niet mee behandelt worden , zal ik ook 4 x een ruggenmerg prik moeten krijgen . Dus ze prikken met een naald die iets dikker is dat de naald die gebruikt wordt bij een epuderale , en ze zuigen een beetje vocht uit mijn ruggengraat en spuiten er dezelfde hoeveelheid chemo in . En door dan minstens 2 u plat te liggen zal dus de chemo ook de hersenen behandelen . Hierdoor zal ik geweldige hoofdpijn krijgen !  Dit is dus maar een preventieve voorzorg . Beter voorkomen dan genezen ! 

Mijn instelling was en is nog altijd dat ik probeer om alles zo normaal mogelijk verder te zetten binnen de grenzen die afgebakend worden door de chemo . Maar ik zou blijven werken en sporten . Ik had die vraag bij het informatief gesprek een 10 dagen geleden ook gesteld en toen was het antwoord dat ik alles mag blijven doen zolang je kan ! Het kan dus geen kwaad dat ik mezelf dwing om toch door te zetten . Maar gisteren kreeg ik te horen dat het beste 3 maanden thuis blijven was . Niet teveel contact met anderen . Uit drukke plaatsen weg blijven . Dit om ziek worden te vermijden . Ze zag dus al dadelijk dat dit me niet beviel en voegde eraan toe , het mag wel he , maar ...... het is maar dat telkens je ziek bent de chemo niet doorgaat . En door de chemo breek ik mijn weerstand af en ben vlugger vatbaar . Dit was een zware dobber voor mij !! I mag dus niks anders doen dan chemo halen en wachten tot de volgende zonder al teveel contact met anderen ! Ik mag niet zelf vechten en me vooruit proberen te trekken  . Ik zag me zelf als de plant hier thuis die stilletjes aan dor aan het worden is . Ik wordt hier streng in't oog gehouden door mijne chef hier thuis , maar hier heeft ze zich toch met lichte dwang naar moeten schikken ,dat ik blijf werken zolang mijn lichaam het toelaat . Ben ik doodziek , zal ik thuis zijn . Maar als ik kan wandelen kan ik dat doen in de bakkerij . Ik heb daar maar met 2 mensen contact en het echte contact zal ik vermijden met een mondmasker . 

Het lopen  zal ik ook blijven doen , maar veel minder en er zullen al eens trainingen gebeuren in de fitnes    waar ik droog en warm sta . 

Nu zondag ga ik nog eens lopen met Stefke  . 6.30 u bij mij thuis . Zijn er nog liefhebbers  die samen met ons mee lopen . Waarschijnlijk mijn voorlaatste loopje voor de volgende maanden op zondag ! 

21:01 Gepost door marathonmanneke | Commentaren (12) |  Facebook

Commentaren

We wensen je veel sterkte Mario, met jouw karakter en je vroutwje aan je zij sla je je er wel door :-)

Gepost door: Chris | 22-12-10

We zullen er zeker nog 2 zondagen van genieten. Drie maand is misschien lang zonder te lopen maar als je dan er na van dat slecht beestje vanaf bent begint er een nieuwe start voor u.Je weet toch nog hoe lang ik er tussen uit ben geweest met het lopen.Ik heb vroeger ook een verkeers ongeval gehad met daarna 16 weken gips.Dus na die maanden komt dat allemaal terug goed.Tot zondag

Gepost door: stefke | 22-12-10

Onder de indruk. Eigenlijk voor al van je kracht. Veel goede moed en internet kent alleen maar virussen van een totaal ander soort, dus je kan hier met de hele wereld aan den babbel !
Ik hoop dat je blijft bloggen - op die manier zijn wij die niet zo dichtbij wonen, toch met je verbonden !

Gepost door: kaat | 22-12-10

'k Word er toch weer effe stil van. Gelukkig is het allemaal niet uitgezaaid en situeert de boosdoener zich maar op één plaats. De vooruitzichten van genezing zijn zo te lezen dus héél goed en je gaat dit gevecht dus absoluut zeker overwinnen, daar ben ik van overtuigd!! Maar het zullen zware maanden worden, maar jij bent sterk genoeg om hier door te spartelen Mario!! En zoals Kaat al zegt, brengt het internet ook wij die wat verder van je af wonen, toch dicht bij jou. Dus blijf vooral bloggen en facebooken en dan kunnen we je elke dag de nodige woordjes van moed en steun toesturen, da's het minste wat we voor je kunnen doen hé. Héél véél sterkte Mario!!

Gepost door: Ruthje | 22-12-10

Coach, geef niet op, dit is een marathon zoals een ander en je zal deze ook succesvol afronden. Wanneer je je laatste duurloop gaat doen, laat het ons weten, dan kunnen we allemaal aanwezig zijn, als ode aan de beste coach ooit. Kom op Mario, je kan het!

Gepost door: pacific runner | 22-12-10

Ik wens je het allerbeste Mario. Heel veel sterkte met je strijd!!

Gepost door: Tiny | 22-12-10

Ik begrijp wat de dokters zeggen: hoe meer je in aanraking komt met potentiële virusdragers, hoe groter de kans dat je ziek wordt. En de chemo dus uitgesteld moet worden.
Heel logisch allemaal, maar ik kan me voorstellen dat dit voor jou een ferme streep door de rekening is. Hou voor ogen dat het "maar" tijdelijk is.
Je gaat een paar maanden ferm moeten doorbijten, maar met de dagelijkse steun van al jouw pupillen en vrienden en familie, gaat jou dat lukken! Daar ben ik rotsvast van overtuigd.

Gepost door: Sandy | 22-12-10

Probeer nu vooral uit te kijken naar de periode na de chemo. Daar wacht nog een zeer leuke tijd voor jou en je omgeving! Sterkte en veel moed gewenst.

Gepost door: Gert | 22-12-10

Misschien geeft het vooruitzicht om te gaan werken je wel moed maar ik zou het niet doen. De witte bloedcellen zullen door de chemo dalen en dan ben je heel vatbaar om iets op te lopen. Al is het maar een simpele verkoudheid toch zal de volgende chemo dan moeten uitgesteld worden en duurt het dus alleen maar langer voor je ervan af bent. Voor je baas zal het ook niet gemakkelijk zijn als hij niet op voorhand weet of je er zal zijn of niet. Nuja, je zal zelf wel zien hoe het loopt. Ik wens je in elk geval veel sterkte tijdens de komende weken.

Gepost door: Spencerwoman | 23-12-10

Veel sterkte, en zoals je zegt wij sportmannen kunnen veel aan, het beste.

Gepost door: Luc | 23-12-10

Mario, ik wens je veel sterkte. Gebruik je kracht én ervaring als loper om deze moeilijke periode door te komen. Mijn beste wensen voor u en de uwen voor 2011...

Gepost door: Mark | 24-12-10

Mario, ik heb pas heel recent vernomen dat je gezondheid bedreigd wordt.
Ik lees nu dat de behandeling gestart wordt. Ik wil je laten weten dat ik heel erg duim voor een goede afloop: een zware wedstrijd voor de boeg, maar ook die kunnen gewonnen worden.

Clem

Gepost door: Clem Mertens | 25-12-10

De commentaren zijn gesloten.