26-12-10

Zalig kerstfeest !!

We gaan aan de laatste week van het jaar beginnen ! We zijn weer een jaar verder , en als je het mij vraagt is het precies nog niet zo lang geleden . De herinneringen van vorig jaar hangen nog zeer vers in het geheugen . Het leven gaat in een razend tempo vooruit . Voor ik het goed en wel besef loop ik met een stok rond en zit uren te jammeren over wat ik allemaal nog had willen doen . Lachen 

Langs de andere kant kan ik toch vast stellen dat ik mijn dagen telkens goed opvul . Ik verveel me bijna nooit . Ik heb dus gewoon teveel plannen voor 1 mensenleven .

Dus pik ik al zeker heel wat uurtjes door de dag zo vroeg mogelijk te beginnen  . Vandaag was het 5.30 u dat ik uit mijne nest kroop . Ik lag al 2 u te draaien met de gedachte van zou ik nog niet opstaan ? Maar een beetje gek zijn is toelaatbaar ,  maar toch moet ik ermee oppassen , zegt ons Peggy . Ik bewandel de grenzen  ! 

Met de gedachte dat het - 12 C° ging zijn , duffelde ik mij goed in om ons wekelijkse looptoerke samen met stefke aan te vangen . Er was weer verse sneeuw bijgevallen , dus eerst  die weg ruimen op de oprit en de stoep . Half zeven stipt stond stefke , ook goed ingepakt , klaar om de koude te trotseren  . Het is maar - 2 zegt hij . ( kon dit aflezen in zijn auto ) Ik hou toch aan wat ik nu aan heb . 2 truien , 2 sokken , muts en pet , handschoenen , nek beschermer , windvest ,  looplamp , loop broek natuurlijk ook nog !

lopen 4.jpg

 

lopen3.jpg

Dus na enkele kilometers kon ik mijn handschoenen al uittrekken . Het lopen in de sneeuw ging echt goed . Het voelt een beetje zwaarder aan dus lag het tempo ook iets lager dan normaal . Toch liepen we tegen 5.40 min/km . Na 13,7 km waren we terug thuis . Dit deed echt weer deugd . 

Het kerstfeest !! 

Ik had dit boven aan dit blogje willen verder schrijven , maar voor ik het goed en wel besef ben ik over het lopen aan het schrijven . Dat zegd genoeg over wat ik het liefste doe ! Maar dit jaar werden we uitgenodigd bij tante An . Normaal gezien is dit iets wat wij thuis vieren , maar door de omstandigheden hier thuis was dit echt een  geweldig aanbod waar we graag op in gingen . Ik zorgde voor het gebak at als bakker niet meer dan normaal is en zij voor het eten en drinken . Het was echt goed ,  plezant , niet teveel poech pasch . Simpel en lekkere hapjes en kleine snackskes de hele avond door . Goed gelachen , gebabbeld , gespeeld ???? Dat vraagt om een beetje uitleg zeker . We hebben de wii eens uitgeprobeerd . Karaoke !! Stoer Allemaal engelstalige muziek , veel moderne liedjes .......het ijs werd gebroken door de kinderen . Je kan dan perfect zien of ze goed zingen  door toonbalken die ze moeten volgen in vergelijking met wat ze zingen . Daarop krijg je dan punten . De absolute winnaar was ons Femke . Met zelfs een perfecte beoordeling ! Over mij zullen we maar zwijgen . Ik was al blij dat ik alles een beetje kon lezen en goed uitspreken . Maar met een nederlandstalige versie ........ze zouden verschieten !! Lachen Dat dit allemaal lachen geblazen is  en te spelen met de hele familie maakt het voor mij perfect . Wie er wint doet er uiteindelijk niet om , maar met wie we het hardst kunnen lachen wel !! Dus een geslaagde avond !! 

Volgende week met oudejaar zitten we ook niet thuis . Een dikke maand geleden hebben  wij ons ingeschreven om door te doen met de club . Ons Sanne gaat dan voor de eerste keer uit , en mama en papa herbeleven hun jeugd !! Dus wij gaan ook uit !! 

09:38 Gepost door marathonmanneke | Commentaren (4) |  Facebook

Commentaren

oooo geweldige foto's ! O zo moedig om 1) koude 2) sneeuw 3) en donker te trotseren ! Geweldig !

Gepost door: kaat | 26-12-10

Klinkt als een heel gezellig feest!
Ik denk trouwens dat jij na zo veel loopjaren perfect kan inschatten hoe ver jij wel of niet over de grens mag gaan ;-)

Gepost door: Sandy | 26-12-10

Niets beters om je zinnen te verzetten dan een toerke te lopen met je beste maat.
Spoedig herstel!

Gepost door: frank spencer | 26-12-10

Dat is voor mijn gezinnetje ook wel iets interessant voor op de wii. Ik had u wel eens willen horen zingen. Ik heb vandaag samen met yannick me bezig gehouden met een iglo te maken maar dat viel toch tegen. Je hebt er veel sneeuw voor nodig.Goeie week nog en tot dinsdag of zeker tot vrijdag oudjaar.

Gepost door: stefke | 26-12-10

De commentaren zijn gesloten.