28-12-10

katheter is geplaatst !! Storting voor brandwondenkids !

Ik ga al dadelijk bekennen dat ik vandaag best een beetje bang was om naar het ziekenhuis te gaan  . Een Port-A-Cath steken steld niks voor zegden de dokters vooraf . Maar wat bedoelen ze daarmee ? Dat het voor hen gemakkelijk is en zo een beetje te vergelijken met een brood bakken voor mij ? Of dat het geen pijn doet ? 

Dus ik deze morgen met een klein hartje , bibberende knieén naar het ziejenhuis gewandeld . Ik was nog vlug van het werk langs thuis gereden om mijn krant op te halen zodat ik de wacht tijden een beetje kon opvullen . Juist op tijd daar toe gekomen , stonden ze me precies al op te wachten . Kom maar mee .......en dadelijk was ik in het operatie kwartier . Bovenlijf ontbloten en kom maar liggen . Ik was me al aan het opmonteren dat ik seffens weer een  knap verpleegsterke te zien kreeg maar daar begon het al mis te lopen ! kwam daar zo een  dikke mossel op mij af gewaggeld .......Ik kom u scheren !! Veel praat hebt ge dan niet . Maar verstaan die dokters nu niet dat ze zo'n verpleegster beter te voorschijn halen als ze u in slaap gedaan hebben . Ze moeten mij kalmeren , niet nog banger maken !! Knipogen 

Maar goed , ze kon scheren !! Ze gaf me ook een perfecte uitleg over wat er ging gebeuren en liet me de Port-A-Scan een zien . Dit moet dus in je borstkast , juist onder je huid . Dit zal een bobbeltje zijn zoals een pace-maker . Na helemaal ontsmet te zijn , kwam de dokter binnen wandelen en deed weer dezelfde uitleg met een beetje meer details erbij die voor mij echt niet hoefden . Na de verdoving kwam er een studente en een student erbij staan en een andere verpleegster .  Mannekes , het eerste wat ik dacht , het gaat hier nog plezant worden ! De kamer was even veel gevuld  , alleen stond er nu ne man meer binnen . Afgesloten Wat doet die paljas van een dokter , plooit hij zo een groene doek over mijn hoofd en ik zag niks meer  ! Wenkbrauw ophalen 

En dan begint de dokter zijn handelingen uit te leggen ! Ik ga nu een lichte insnijding maken , just door de huid . Zeg me als je iets voelt he . Dat was duidelijk het geval  en hij spoot nog wat bij . En hij vervolgde zijn werk en uitleg . En geloof me , ik moest dat echt niet weten he . Voorzichtig gaan we verder knippen .........Ziet ge , hier zit het bloedvat ......en het ziet er goed uit . Dat gaan we even afklemmen  , We schuiven de katheter in het bloedvat ..........dichtnaaien en hubsake , het is in orde !  Ik heb echt niks pijn gehad . Ik mocht ook dadelijk naar huis . Ik was dus om 9.30 u ter plaatsen en om 10.45 u was ik thuis de krant aan het lezen . 

We zijn weer aan de laatste dagen van het jaar bezig ! Plannen worden of zijn al gesmeed om de overgang naar 2011 te vieren . Voor sommigen hoeven al die complimenten niet , maar ik ben toch van plan om het nieuwe jaar goed in te zetten op een zeer vrolijke manier onder goede vrienden . 

Ik wens iedereen prettige feestdagen toe en een gezond en gelukkig nieuwjaar !! 

Het goede doel waar ik me dit jaar voor inzette door schema's te maken , maar vooral door het organiseren van een jogging op 15 mei 2011 is ook stopgezet ! Door al de onzekerheid over mijn toestand , vooral het verloop ervan  , kan ik onmogelijk mij voor 100 % inzetten om dit te organiseren . Veel was al in kannen en kruiken , maar hetechte werk doet zich toch de laatste weken voor . En laat dit nu juist de zwaarste weken zijn voor mij .........Dus is alles afgeblazen ! Spijtig , maar het kan niet anders !! 

Wel had ik al wat geld gestort gekregen via de schema's , maar had dit vanaf het moment ik besliste om een jogging te organiseren , niet meer verder rond te sturen . Toch heb ik een bescheiden bedrag van 130 € overgeschreven op de rekening van Brandwondekidsmol . Hieronder de overschrijving !! Zonder er namen bij te noemen , wil ik jullie hiervoor hartelijk bedanken !! 

overschrijving brandwondenkids.jpg


 

17:25 Gepost door marathonmanneke | Commentaren (9) |  Facebook

Commentaren

Zoals reeds op de chat gezegd ben ik heel blij dat het steken van een katheder geen pijn doet (want binnenkort wordt dit ook bij mij gedaan). Ik wens je desalniettemin een prettig eindejaar toe en veel moed voor 2011!

Gepost door: sandra | 28-12-10

Ik wens jou en je familie heel veel sterkte toe!

Gepost door: Tiny | 28-12-10

Mario je bent een doorbijter ,dat heb je alle menig keer bewezen ,wel ik wens je dezelde moed en strijdkracht nu om deze ziekte te overwinnen ,en dat zal je zeker lukken ,ga ervoor wij duimen met vol overtuiging ,het allerbeste voor 2011

Gepost door: Katrien | 28-12-10

Ben vandaag niet online geweest, maar ik heb geduimd hoor! Als je zondag gaat lopen mag ik dan mee? Mis de loopjes wel, maar het kwam de voorbije weken echt niet uit! Groetjes!

Gepost door: Wendy | 28-12-10

De allerbeste wensen voor het komende jaar voor jou en je gezin. En dat je snel opnieuw op de been zal zijn!

Gepost door: Sven | 28-12-10

heel veel sterkte de komende maanden Mario!! Ik wens jou en je gezinnetje voor 2011 het allerbelangrijkste toe dat een mens zou moeten hebben en dat is terug een goede gezondheid. Dat de komende maanden dus maar rap achter de rug zijn zodat je weer blaakt van gezondheid en volop kan genieten van alle mooie dingen des levens.

Gepost door: Ruthje | 30-12-10

De beste wensen en een sportief en progressief 2011!
Groetjes Layla

Gepost door: Layla | 31-12-10

Veel sterkte toegewenst in het nieuwe jaar en hopelijk gaat het met de gezondheid de goede kant op!

Gepost door: Dirkjogt | 01-01-11

Mijn beste wensen en veel sterkte in uw strijd tegen deze vreselijke ziekte, ik wens je vele goede dagen en een vlotte genezing.
groetjes RonKing

Gepost door: RonKIng | 01-01-11

De commentaren zijn gesloten.