03-01-11

de eerste chemo !!

Ik ga proberen om het zo kort mogelijk te houden , dus zonder al te veel grappen erover te maken . 

Om 7 u ben ik deze morgen bij de bakker gestopt om mij eerst nog een half uurtje mentaal voor te bereiden ( hier begint het al mis te lopen ) , dus omdat de wegen er iets te glad bijlagen en ik er enorm naar uitkeek om dat prachtige spul in mijn lichaam te laten vloeien .

Juist op tijd toegekomen  samen met ons peggy die niet lost van mijn zijde . Het is een schatje , en ik vermoed dat ze me toch graag ziet !! Knipogen We werden ontvangen in Geel ( niet het zotten huis ) op het daghospitaal waar zo een hele aparte ruimte is voorzien voor mensen die chemo krijgen . Nu leuk ,  handig ......ik weet niet hoe ik het moet omschrijven maar ik was plots omringt met zieke mensen . Ik weet het , ik hoor bij hen maar zo voel ik me nog niet . Omdat het de eerste keer is kreeg ik de aparte kamer terwijl het de volgende keer in een gezamelijke leefruimte zal doorgaan waar echt alles te verkrijgen is om je dag min of meer aangenaam door te brengen .

Ik kreeg eerst een flink pak uitleg wat ze gingen doen . Nu dit na vertellen is voor mij onmogelijk . Alles war die gezegd heeft isnergens blijven hangen , alleen de belangrijke dingen die me aanbelangen . Zoals dat ze starten met een paar zakjes eiwitten . Ik heb er dus dadelijk een paar mee gesmokkeld voor mijn volgende marathon Lachen . cortizone en in die eiwitten zat natuurlijk ook nog iets bij wat mijn lichaam moest testen of zoiets . Allee ik kreeg na een tijdje echt jeuk op één van de meest beschamelijke plaatsen op dat moment . Ik zou op een moment mijn ballen eraf gekrapt hebben  . Ook kreeg ik vlekken  in mijn gezicht die ook jeukten . Ik riep de verpleegster om dit te melden , want dat moest ik dus wel doen . Ik zei , ik heb overal jeuk vooral in mijn gezicht terwijl ik onder de dekens de nagels in mijn ballen zette !! De dosis werd vertraagd en ik kreeg een pilleke . Binnen de 5 min stopte het ! 

Zo heb ik tot 16.00 u gelegen zonder de echte chemo gehad te hebben . De dokter was ook ondertussen geweest en had voor mij weer een ommezwaai klaar . Goed  en minder goed  nieuws . Ik kreeg geen Ruggenmerg prik waar ik zo bang voor  was . Maar ik zal na mijn 6 keer chemo nog 20 - 25 bestralingen krijgen  . Dit had se besproken met de artsen in het uza . Dit heeft wel iets meer hinder , maar bied meer zekerheid . De neven werkingen zijn , smaak valt weg , moeilijk eten , keelpijn , stembanden kunnen aangetast worden ......ik hoef ze nu niet allemaal te krijgen he . Maar de mogelijkheid bestaat wel . 

Daarna kreeg ik de echte chemo toegediend . 3 zakjes en die waren er op een 45 min . ingelopen . Daarna mocht ik naar huis . Ik heb ook pillekes gekregen tegen de misselijkheid . en wete wat die kosten ? 45 € per stuk !! Gelukkig ben ik goed verzekerd !! Maar er zijn verzekeringen die zelfs kanker niet terug betalen vertelde de verpleegster . Of maar gedeeltelijk . 

De vraag hoe voel ik me nu ? Wel , veel goesting om een toerke te lopen om me even te ontspannen en buiten geweest te zijn . Maar ik moet gaan  slapen nu . Want werken gaat nog voor !!  Dus , ik voel me prima !! Niemand hoeft zich zorgen te maken dat ik me forceer met te gaan werken . de gsm ligt naast het bed , en als ik  mijn twee benen niet uit het bed krijg dan bel ik zeer zeker dat ik niet kom !! 

Slaapwel !! 

ps. Ik wil iedereen bedanken via deze weg voor de vele lieve steunende medelevende mails of berichtjes . Maar het zijn er teveel om ze allemaal te beantwoorden . En eerlijk , de goesting ervoor is ook niet zo heel groot !! Maar het doet me wat en dus allemaal bedankt !!

19:27 Gepost door marathonmanneke | Commentaren (10) |  Facebook

Commentaren

Je blijft optimist en das wat telt

Gepost door: RonKing | 03-01-11

Optimist en humorist !

Gepost door: kaat | 03-01-11

die grapjes hoef je niet achterwege te laten hoor, het is net fijn om zien hoe jij er zo optimistisch onder blijft! Die eerste stap is nu gezet, op naar de volgende! Hou je goed en veel sterkte!!

Gepost door: Ruthje | 03-01-11

Het gaat je vast en zeker goed lukken. Blijf optimistisch en maak er het beste van. Je lichaam zal je wel zeggen wanneer het niet meer kan. Voor je het weet is alles voorbij en train je weer voor een marathon!! Peggy, voor jou ook veel sterkte. Samen komen jullie er wel !!

Gepost door: edith | 03-01-11

Er is niemand die verwacht dat jij alle berichtjes beantwoordt. Wij zijn er om jou te steunen en het enige wat jij moet doen is "ontvangen" en er jouw voordeel mee doen!
Gij zijt wel nen dure vogel, hé makker! 45 € voor één pilleke??? :-) Soit, ik hoop dat je ze in de vuilbak mag kieperen, want dat zou willen zeggen dat je niet misselijk bent geweest. Hou je taai!

Gepost door: Sandy | 03-01-11

Vermits je veel aan sport doet zullen de bijwerkingen ook wel meevallen! Hou er de moed en de "mood" maar in!!

Gepost door: Richard | 03-01-11

Hou de moed erin!
Groetjes Layla

Gepost door: Layla | 04-01-11

sterkte Mario, houd de moed erin !!

Gepost door: Filip | 04-01-11

Heel lief van Peggy om aan je zijde te blijven ,je kan alle steun gebruiken ,gelukkig ben je sterk en dat maakt alles wat minder moeilijk ,optimisten zijn nu eenmaal sterker en krijgen ze niet klein hé , hou je taai grtjes K en C

Gepost door: Katrien | 05-01-11

Mario, ik bewonder uw optimisme, echt waar. Wat een ongelofelijke kerel ben jij toch...

Blijven gaan!!

Gepost door: Kato | 05-01-11

De commentaren zijn gesloten.