06-01-11

De eerste dagen na de chemo .

Maandag had ik dus een zeer lange dag in het ziekenhuis van geel doorgebracht met het toedienen van chemo . Gewapend met 5 pillekes cortizone en een paar tegen misselijkheid , mocht ik naar huis om de o zo zware periode tegemoet te gaan . Ook een lijstje met wat ik beter niet eet . Daar zouden mogelijk veel mensen al moeilijkheden om maken , maar ik kijk naast het lijstje naar de dingen die ik wel mag eten . En dat zijn nog genoeg dingen om uithongering te voorkomen . Tong uitsteken

Ik mocht dus mijn leven zo normaal mogelijk verder blijven zetten , zolang ik er maar naar luisterde en het niet teveel uitdaagde . Dus ik loop geen voorjaarsmarathon  ! Stoer Blijven werken mocht onder dezelfde voorwaarden . Voor velen is dit moeilijk te begrijpen dat ik niet simpel 3 - 4 maanden op ziekenkas ga , waar ik zonder moeite zo op zit . Maar het is de afleiding die ik vind op het werk om eens niet aan ziek zijn moet denken . Hier thuis ........ik ga het properkes zeggen , sta ik in een glazen kastje met in het groot opgeschreven " opgepast hij is ziek " . Allemaal goed bedoeld , maar o zo vermoeiend en het werkt op mijn systeem . 

Tot nu toe heb ik nog niks hinder ondervonden van de chemo . Nee eerder is het precies of ze een oppep middel in mij laten vloeien hebben . De eerste 2 dagen was dat van wauw in combinatie met mij extra goed voordoen op het werk . Maar de enige hinder die me nu opvalt is dat ik slecht slaap . En laat dat nu juist altijd een van mijn geweldige eigenschappen geweest zijn . Ik kon slapen waar en wanneer ik wilde . Nu heb ik het deze nacht gevoeld dat ik een beetje vermoeid werd door de slechte slaap . Dus vandaag de dokter opgebeld en het zou zijn van de cortizone . Ik mocht een half slaap pilletjes nemen en ik heb  de hele namiddag geslapen als een varken , dus met snurken dat beneden hoorbaar was  . 

Buiten ben ik nog niet veel geweest . Korte wandeling en een klein toerke gelopen dat ik morgen vroeg nog eens ga over doen . In het weekeinde haal ik de home trainer van de zolder om daar toch bij slecht weer mijn keuren  wat op uit te leven . 

Nu maandag moet ik op controle . Eerst bloed prikken en een uurtje later zal ik hierover de uitslag al kennen . Op maandag 17 januari krijg ik mijn tweede chemo  . Dat gaat nogal vooruit he !! :-) 

Ook zal ik de lessen bedrijfsbeheer afmaken ! Mogelijk mis ik er wel eens ééntje , maar afmaken doe ik dat ! Wete waar ik het ergste tegen op zie ? Ge kunt dit niet zwijgen . En dat nu weer gaan vertellen tegen een paar mensen die weer het ergste gaan vrezen en denken.

20:21 Gepost door marathonmanneke | Commentaren (7) |  Facebook

Commentaren

Ik hoop echt dat het zo verder blijft gaan, onze eerste gezamelijke loop terug samen breng ik mijn fles schuimwijn mee, en voor mezelf ne chokomelk! Groetjed

Gepost door: Wendy | 06-01-11

't is misschien niet mooi om te zeggen maar eigenlijk is dat allemaal super interessant wat ge ons meedeelt; velen van ons hebben (gelukkig!) nog geen ervaring met deze zaken; en nu horen we het eens van iemand die het allemaal zelf meemaakt; met de ongemakken die er zijn; maar ook dat alles precies toch schijnt mee te vallen; hopelijk blijft dat inderdaad zo; ik denk dat het psychisch misschien nog wel het moeilijkst is om te verwerken; ik begrijp dan ook best wat je bedoelt; waarom je bijvoorbeeld wil blijven werken in plaats van hele dagen thuis te zitten niksdoen en misschien te piekeren; en ja, wat sommigen zeggen... niet te veel aan storen; je bent goed bezig

Gepost door: dirk | 06-01-11

Je blijft motiveren om grenzen te verleggen!

Gepost door: kaat | 06-01-11

clint, cauwels zuster, trainer ... het wordt alsmaar slechter. We duimen, voorlopig lijkt het toch goed te gaan

Gepost door: cremke | 07-01-11

Het siert je dat je wil blijven werken. Gelukkig laat jouw werksituatie het toe dat je niet met teveel mensen in contact moet komen. Je hebt alvast een goed begin gemaakt!

Gepost door: Sandy | 07-01-11

Sterkte Mario , met jou optimisme kom je der wel doorheen !!

Gepost door: roadrunnerke | 07-01-11

Het gaat je goed zo te zien. Ik kan je wel geen bezoekje brengen want de griep zit in mijn lijf en ik zou niet willen dat jij ze overkrijgt. Hou je goed en anders bellen we nog wel eens.

Gepost door: stefke | 07-01-11

De commentaren zijn gesloten.