13-01-11

Mijn nieuwe bezigheden !

Het bloggen staat precies op een wat lager pitje . Nochtans mag ik wel zeggen dat ik tijd genoeg heb om dagelijks iets te schrijven . Maar de vraag , wat moet ik schrijven ? Ik denk aan de hand van de mails die ik ontvang dat er wel een aantal mensen benieuwd zijn hoe het verloopt met mijn behandeling tegen de kanker . Maar elke dag schrijven , het gaat goed of slecht , zou na een tijdje ook gaan vervelen .

Maar nu na een 5 dagen heb ik toch weer wat nieuws te vertellen . Na een geweldig vervelend weekeinde gehad te hebben , waar ik vooral met mezelf volledig over hoop lag , is de nieuwe week goed begonnen . Maandag is de werkweek weer begonnen waar ik eigenlijk nog nooit zo graag als nu naar toe ga . Mijn verzetje , mijn bezigheid , mijn nuttige momenten . Mijn eerste controle  na de chemo was toen ook .  Ik moest om 13.00 u voor de bloedafname en om 14.00 u voor de resultaten bij de arts zijn . Om vijf na één stond ik al terug buiten op de stoep en had dus nog bijna een uur voor mijn volgende afspraak . Wegens de strenge zorgen van ons peggy had ze niet graag dat ik me met slecht weer veel buiten begeef of onder de mensen meng om ziek worden te voorkomen . Maar nu , ikke midden in mol , alleen ......Knipogen , heb ik er ferm van geprofiteerd om me eens naar de winkels te begeven . 2 truien gekocht en 1 broek die al 2 maten groter moet zijn om ze dicht te krijgen . Nog een lekkere piza baguette gegeten te hebben was het tijd om me terug naar het ziekenhuis te begeven . Om 14.00 stipt kwam ik gelijktijdig aan met mijn arts want ik stond als eerste aangestipt in haar agenda . Ik dacht al dadelijk , dat gaat hier vlotjes verlopen , maar de bloed uitslagen waren van mij nog niet klaar en moest ik dus nog 2 mensen voor laten gaan  . Maar mijn uitslag was achteraf het wachten waard . Alles was goed . De chemo deed zijn werk en ik had nergens ontstekingen , bloeddruk  , hartslag was allemaal normaal  . Het enige ........tja , ze twijfelt nog altijd over mijn behandeling . Met bestralingen of de ruggeprik ?? 

Nu waarom twijfelen ? Het is toch maar lymphoklierkanker . Wel het is de plaats waar het gezwel zich bij mij bevind dat zeer zeldzaam is . Na overleg met het uza had ze besloten om geen ruggeprik te geven maar bestralingen te geven na mijn 6 beurten chemo . Maar ze heeft mijn  geval voorgelegd op de universiteit en daaruit bleken de meningen verdeeld te zijn maar de resultaten hetzelfde . Het verschil is gewoon dat de ruggeprik met zekerheid uitsluit dat nu de kanker zich nog zou verspreiden naar het ruggenmerg , al is die kans bizonder klein . Maar het nadeel hieraan is dat dit niet zonder risico is . Ik zou er mogelijk blijvende schade aan de hersenen kunnen aan overhouden zoals vergeetachtig worden en concentratie verlies . Met bestralingen blijft de kans erin zitten dat de chemo nog naar het ruggenmerg gaat , al is de kans hier ook weer klein voor , maar nadien zijn er geen blijvende letsels . Nu ging ze dit op het laatst van de maand een voorleggen aan al de artsen en dan de knoop door hakken in samenspraak met mij .Dus dit wordt nog vervolgd !! 

Maandag avond is ook al een paar maanden dat ik terug op de schoolbanken zit om bedrijfsbeheer onder de knie te krijgen . Nu heb ik al in mijn vorige blogjes geschreven dat ik alles zal blijven doen zolang ik kan . En ik dit zeker niet zal opgeven . Maar in het weekeinde lag ik overhoop met mezelf schreef ik al . En een deel van de reden was dat ik tot het besef moet komen dat ik toch dingen moet schrappen . Ik weet het , ge denkt die geeft zich al vlug na 1 week chemo , hij piept al anders , platte .........awel ik zal er nog een schepje op doen ......ik met mijn grootspraak ! Langd de andere kant verdedig ik me dan , ....Ik heb mijn verstand gebruikt en besloten om deze lessen te stoppen . En geloof me , ik zou deze lessen echt zeer graag afgemaakt hebben . Maar ik ga dit nu niet aanzien als opgeven maar als een voorlopig uitstel . In september starten deze lessen terug !!

Ik heb voor mezelf de dingen op een rijtje gezet wat nu het belangrijkste voor me is . En op de eerste plaats is dat natuurlijk genezen . Maar dan in combinatie met de passie voor mij werk dat met zich meebrengt dat ik nu veel meer ga slapen om mijn lichaam de nodige rust te geven , blijft er veel minder vrije tijd over . En die vrije tijd , hoe breng ik die dan het liefst door ? En dat is dan toch gewoon bij ons peggy  en mijn kinderen zijn .

Ga ik nog lopen ? Wel de goesting is enorm . Zeker met de iets hogere temperaturen  en de weer prima beloopbare wegen . Maar zondag morgen zou ik het niet gekund hebben  . En als ik even nadenk ......wat bereik ik met nu te lopen ? Meer vermoeien , meer risico op ziek worden met langere gezings periode tot gevolg . Om mijn zinnen te verzetten ga ik gewoon eens een flinke wandeling maken en zo ben ik ook even in de buitenlucht waar ik echt met momenten naar snak .

De rest van deze week is zeer goed verlopen . Ik voel dat mijn lichaam terug aan het opbouwen is . De eerste 7 - 8 dagen na het toedienen van de chemo is er een afbraak van de bloedcellen . Daarna begint weer de opbouw ervan om zo weer na 14 dagen opnieuw chemo te krijgen .

Maandag is nummer 2 al !!   

19:26 Gepost door marathonmanneke | Commentaren (8) |  Facebook

Commentaren

Hou je goed he maat.Ik verheug me al op de zomer dat je terug genezen bent en dat we weer samen kunnen lopen.Als je nog gewoon eens een babbeltje wild doen kan je het misschien ook langs de pc. Na 17 u natuurlijk

Gepost door: stefke | 13-01-11

Bij mij zeiden ze ook al dat het zeldzaam is de plaats waar het bij mij voorkomt.... (allez plaatsen: onmiddellijk in het bot). En aangezien je in uitstekende conditie verkeerde, recupereer je dus heel goed na de chemo: op naar de volgende! En we moeten en zullen genezen, nah!

Gepost door: sandra | 13-01-11

Prioriteiten stellen in het belang van je genezing. Jammer wel dat je daar wat voor aan de kant moet zetten. Heel veel sterkte gewenst Mario. Het spreekt voor zich dat deze wens ook voor Peggie en jullie kinderen.

Gepost door: Tiny | 13-01-11

Goed dat je aan je gezondheid denkt, daarna kan je terug aan de slag met je school, en je weet een sportman is sterk.

het beste,

Gepost door: Luc | 13-01-11

Ik denk dat het altijd goed is om eens na te denken over wat je met je tijd en je leven doet. Ik vind het getuigen van wijsheid (van iedereen trouwens) om iets op te geven ten voordele van iets dat voor jou belangrijker is. Waarom zou het anders nog doen ? En verantwoording hoef je niet te geven. Aan niemand ! 't is jouw tijd, jouw leven !

Gepost door: kaat | 14-01-11

lopen en studeren kan je later weer oppikken, nu staat genezen en samenzijn met je gezin voorop. Groot gelijk en je hoeft daar aan niemand verantwoording voor af te leggen. Ik blijf voor je duimen, veel sterkte maandag!

Gepost door: Ruthje | 14-01-11

Jij noemt jezelf "ne platte"? Wel, ik ken er ander die daarvoor in aanmerking komen, maar jij zeer zeker niet!
Uitstel is inderdaad geen afstel en in september begin je terug met de lessen. Dat is slim gedacht en op zeker gespeeld. Het komt in orde, jom.

Gepost door: Sandy | 14-01-11

Veel succes maandag !! en hier wordt ook regelmatig gewandeld. Gewoon 's avonds na het werk, even blokje rond, buitenlucht.

Gepost door: edith | 15-01-11

De commentaren zijn gesloten.