18-01-11

Nummer 2 zit erin !!

Bij het lezen van deze titel begon ik weer helemaal aan andere dingen te denken . Moest dit jullie nu ook overkomen zijn , is dit niet normaal !!! Voor mij wel . Ik zit nu bomvol cortizone , die mijn lichaam echt opfokken . driften , vapeurs , slecht slapen ......Dus ik heb mijn verklaring !

Maar om nu even alles te verduidelijken voordat we helemaal afdwalen en mij na verloop van tijd een  heel ander lezers publiek bezorgt . Ik heb gisteren mijn tweede chemo gaan halen in het ziekenhuis van geel .  Een beetje te laat aangekomen door een madam met nen auto die zo'n motor heeft die nog minder toeren draait dan mijn grasmaaier , die voor mij hing te tuffen . Voor iemand die altijd overal probeert op tijd te komen en zijn afspaken altijd na te komen zijn dit momenten dat ik een woordenschat boven haal die nog tekort schieten in de Dikke Van Dale . Maar goed na een 10 min te laat aangekomen te zijn ging het toch nog redelijk snel dat het mijn beurt was om binnen te gaan .

Eerst wegen , bloeddruk meten , bloed trekken en dan kreeg ik terug een kamer apart . Normaal is dit maar voor mensen die voor de eerste maal komen  en moeten de anderen in een gezamelijke leefruimte met zeer comfortabele zetels . Ik zag dit vorige week al niet zitten om tussen die zieke mensen te gaan zitten die constant over hun toestand aan het vertellen zijn . Maar ik had de luxe om op de kamer te zijn , deur dicht , tv op , krant open en uitgerekt in bed mij laten bedienen met cortizone , eiwitten , en nog 2 andere producten , en dan uiteindelijk 3 zakjes chemo . Allemaal netjes verdeeld over de ganse dag . Ge kunt het ong. vergelijken met zo'n verwen pakketjes maar zonder sauna , stoombad , zonnebank en massage's . Wel knappe verpleegsters die super vriendelijk zijn  ! Moest ik thuis niet zo'n knap vrouwke zitten hebben die me graag ziet ( zegt ze toch ) en ik haar , dan ......dan zou ik mijn volledig overgeven aan mijn gedachten gang . Nieje ik gon dan nij nie allmoul opschraiven woo dakik zat on te denken. Nee het mag gezegd worden , de verpleging is echt goed !! 

Om 11 u komen ze rond met een taske soep . Weer tomatensoep met ballekes , maar echt lekker ! Tja op maandagen zullen de tomaten in de reclame staan zeker ! s'middags kregen we witloof met kaas saus en 2 bollen pure . Nu ik ga niet beweren dat dit hoogstaande kwaliteit was , maar zeker niet slecht . We zijn hier trouwens niet in de hilton he ! 

Ze hadden ook weer de hart monitor aangesloten en de instellingen niet verandert . Zoals ik al eens schreef , heb ik door het vele sporten een zeer lage hartslag verkregen . Het toestel zou alarm slaan als hij lager als 50 slagen per minuut komt . In het begin bleef hij er nochtans netjes boven . 51 - 55 slagen was het gemiddelde . Maar ik dommelde in slaap en plots begon dat ding te piepen ......ikke wakker natuurlijk . Verpleegster erbij en ik zei al maar dadelijk zet dat ding maar op 45 slagen of ge staat hier seffens opnieuw . 

Geslapen heb ik niet meer , want ik  kreeg bezoek van een psychiater . Vorige keer ook al en nu weer . In heel normale omstandigheden zou ik vriendelijk ze de deur gewezen hebben omdat ik die zielenknijpers niet nodig heb . Maar bij haar eerste woorden ......ik,had mijn  ogen dan nog half dicht , werd ik helemaal bedwelmd . Zo een gevoel dat ge als Simbad op een vliegend tapijt zit en zachtjes door de wind klieft . Die stem was zo zacht dat ik na een half uurtje en trance verkeerd te hebben pas de prut uit mijn ogen wrijfde en ook nog zag dat ze er enorm uitdagend  uit zag . Ik begon  echt te denken dat ik een of andere grap zat . De alarm face van mijn hart monitor was weer bijna bereikt denk ik , maar dan ik de hoogte . Ik kreeg het warm , zweten .....kwam op de koop toe die andere verpleegster ook nog binnen , we zijn aan de ontknoping gekomen dacht ik . Nu gaat het gebeuren  !! Maar er kwamen  van die zachte woordjes uit , is alles nog in orde ? Precies of ze iets verwachte . Ik ik ik ik ik ......ik heb het warm !!!!! Zei die , dan gaan we het zakske efkes afkoppelen !! Ge verstaat dat ge op die momenten met zo'n uitspraken niet op uw gemak zijt he ! Na een paar minuten was ik terug in mijn normale doen . En moesten er nu beelden ergens opduiken in een bepaald programma .....die chemo he , straf spul , ik  kon er niks aan doen !! Stoer

Om 16.00 u had ik mijn krant van het weekeinde en van de dag zelf wel  2 keer gelezen . Maar ik mocht beschikken ! De volgende aflevering wordt opgenomen binnen een 14 dagen op maandag 31 jan.

Ik kijk ernaar uit !! Tong uitsteken 

En dan nu efkes nog wat bullchit vermelden ! Hoe voel ik mij nu ? Ik ga het nu wel over de chemo hebben he . Dus voor al diegene die niet van saaie dingen houden , gewoon verder rollen want het lollige gedeelte is afgesloten  . Of toch niet ? Knipogen 

Hier nu schrijven , ik voel me super , niks aan de hand .......ik zou liegen dan ! Maar echt heel veel last heb ik niet ! Ik moet eraan toegeven dat ik mijn lichaam meer moet laten rusten , ook al zou ik nu gerust nog elke dag kunnen lopen . Denk ik toch , want dat gevoel heb ik . Maar zoals ik al eens schreef heb ik mijn prioriteiten gesteld , en hou me daaraan . 1 ding doe ik nog altijd , en dat is gaan werken . Dat mogen ze me nog niet te snel afnemen . En voorlopig gaat dat prima ! Nergens last mee . En snachts werken of overdag is juist hetzelfde . Al die praatjes over met de nacht werken dat dat zwaarder is ........oor in en oor uit en ik weet waar ik deze persoon moet plaatsen op de inzet voor het werk ! Ge leeft gewoon anders ! Een dag telt 24 uur en enkel licht en donker bepaald de tijd ! Niet je uurwerk ! De rest pas je gewoon aan ! Wel vermelden , mensen die in ploegen werken en zo eens 1 week met de nacht werken ......dat is iets anders he !! 

Nu op dit moment dat ik dit aan het schrijven ben krijg ik altijd maar warmte naar boven gestuwd zoals bij overgeven , en in mijne buik zijn ze nu met 2 lepels aan het roeren ! Maar als't dat maar is he !! 

En nu ga ik ajuin soep maken met een boterham met kaas in . De juiste kaas heb ik er niet voor in huis . Zou gewone dieet kaas van ons peggy lukken ? Mmmmm.....anders zonder he !! Ik zal wel zien ! 


10:15 Gepost door marathonmanneke | Commentaren (6) |  Facebook

Commentaren

De chemo kan weer zijn werk doen en op naar nummer 3!!

Gepost door: sandra | 18-01-11

Amai Mario, de energie spat van het scherm, en de humor ook! Als dat allemaal het effect van de cortisone is, dan is dat begot straf spul! :-)

Gepost door: Sandy | 18-01-11

Een mooi verslag, en terug een stap verder.

Gepost door: Luc | 18-01-11

Hahaaha leuk blogje ...geschreven gelijk we jou kennen hé :-))

Gepost door: Katrien | 19-01-11

zolang je blogjes schrijft zoals deze hier hoeven we ons nog geen zorgen te maken :-) Blijf je optimistische zelve, en laat je af en toe maar es goe in de watten leggen. Keep up the good spirit!

Gepost door: Chris | 20-01-11

ne mens zou nog denken dat het gewoon leuk is om chemo te krijgen ;-) neenee, alle gekheid op een stokje, vind het super dat je het zo op deze manier kan relativeren, het helpt je alleen maar verder naar genezing!! Op naar de volgende dus!!

Gepost door: Ruthje | 22-01-11

De commentaren zijn gesloten.