25-01-11

We zitten op km 15 !

Ik hoor jullie al denken aan de hand van de tittel . Is die zot nu toch gaan lopen ! Hij kan zich weer niet inhouden . Bijlange niet . Maar ik wil mijne strijd een beetje vergelijken met een marathon .

Maar voor ik hieraan verder doe wil ik toch meedelen dat ik nu juist een slaap pil genomen heb . Ja slapen is echt een probleem . Ik moet dus meer rusten , maar mijn lichaam is dat echt niet gewoon om meer dan 5 u per dag te slapen . Laat staan door de dag zelf nog . Dus neem ik zo af en toe een slaap pil , met medeweten van mijn dokter hoor . Dus als de tekst over gaat naar ........weet ik veel wat er in mijn onderbewustzijn allemaal afspeelt . Het licht aan de pil ! Stoer Ik zou dus moeten gaan liggen , maar ik heb ooit ons peggy zo,eens beet genomen door ze een slaappil te geven ( deze die ik nu ook neem ) zonder dat ze dat wist . Grappig zicht als iemand zo precies als een zatte begint te praten . Ja maar ge moet dat begrijpen , ...als ge op een zaterdag avond al wakker bent van vrijdag avond , dus al een 24 u , en er zit dan een vrouwke in hare zetel te draaien , wachtend tot de kinderen gaan slapen , vurige blikken springen uit die ogen .......!  Ja ik weet het , ons peggy ziet er een stille brave  , de onschuld zelf . Maar op die momenten dat ik daar zelf half doorgezakt in de zetel hang , met 2 wallen onder mijn ogen waar ik bijna over val als ik moet opstaan om naar de wc te waggelen , en dan efkes ong 90 cm omlaag kijk .......krijg ik compassie met hem . Ge zou't op die avonden voor minder slaap pillen in huis halen !! Dus deze info efkes voordat ik begin te zeveren he !! Onschuldig

k ben dus op km 15 gekomen in mijne strijd tegen K......! Ik zit dus nog heel fit ! Het is te zeggen , ik moet mijn verstand gebruiken en mijn krachten verdelen . Net zoals in een marathon . Ik kan gemakkelijk 10 km tegen 3.50min/km lopen , maar dan is het vat leeg ! Dus net zoals in een marathon heb ik alles naar een lagere versnelling geschakeld om het einde van de wedstrijd op een deftige manier te halen . En met mijn derde chemo in zicht , die nu maandag zal plaatst vinden kom ik zo op km 18 - 20 te liggen . Een zeer belangrijk punt in de marathon . Hier zou je nog in staat moeten zijn om nog een tandje bij te steken . Hier mag je absoluut nog aan het einde van je krachten zitten . Anders gene pr. Voor mij vertaald dat zich in veel rust nu en zeer gezond en krachtig voedsel eten ! Heel veel groenten en 3 keer per week biefstuk . 2 tot 3 keer eieren smorgens , dus dat zijn 6 tot 9 eieren per week  .  En veel drinken ! En deze keer geen water maar cola  en fruitsap voor de suikers ! Of dit nu de juiste combinatie is ......wie zal't zeggen ?

Ik zeg wel dat hier al 12 dagen het griepvirus ernstig huishoud . Ons femke heeft het al geveld gehad voor een 4 dagen met koorts tot 38.5 C° en ons sanne ook al een dag of 5 tot 39.4 C° , en ikke niks !! Verstomd 

Nu is ons Peggy werken met een klote gevoel , dus zij zal mogelijk de volgende zijn !! Ik heb al voorgesteld om ook zo volgende maandag een zakske chemo te gaan halen ! 

Gisteren had ik nogtans een zware etappe achter de rug . IK zat precies in de marathon van Vise , maar dan mijn eerste . Afgezien van ik opstond . zweten zonder te bewegen , zo  was dat toen ook . Dat was dus in 2004 . Samen met 2 ervaren club makkers die me de kneepjes gingen leren van marathon lopen . Allee dat dacht ik toch dat ze daarvoor bij waren . Maar hoe verder we liepen , hoe meer ik me ferm bij mijne piet genomen voelde . Veel te snel gestart , op km 25 al begonnen mijn benen te bibberen . iets bijnemen had ik nog nooit van gehoord en dat vonden de heren amusant . Zo een hoopje ellende voelde ik gisteren ook ! Maar ik hou vol ....geef niet op , al is het wel op een iets tragere manier , ook gisteren  . traag en moeizaam schuiven de meters en kilometeres onder je sloefen door . Ze moedigen je wel aan hoor om hune clown toch nog mee te hebben . Op km 35 , een brug , zo eens die kort maar stijl is . Boven op de brug staan die 2 loebassen mij al uit te lachen . Ik denk nog na , of k erop ga kruipen of lopen  . Maar door mijn hoofd speelde maar 1 ding , ik mag niet opgeven !!!! Vloekend en verwensende woorden vloeiden over mijn lippen richting toch 2 goede loop makkers die mee geholpen hebben om van mijn eerste marathon iets te maken wij drieen nooit meer vergeten . Ook nu heb ik al veel verwensingen en vragen uitgesproken , maar eens ik aan het einde van deze strijd gekomen ben , zal ik mijn begeleiders of dokters ooo zo, dankbaar zijn .

Dus na die mindere dag gisteren is er vandaag weer een super dag geboren . Mijn werk heb ik prima kunnen doen . Nog geen enkel uur gemist ! Dus ik mag wel zeggen dat ik mijn krachten goed verdeel . 

Straks ga ik waarschijnlijk nog eens naar de training op de club kijken . En natuurlijk een koffie drinken met stefke . 

Zondag zijn er begeleiders gevraag aan port avontura voor de star2run groep hun 10 km test af te nemen . Awel , hier ga ik proberen met mee te huppelen ! Ik moet dan terug op mijn sterkste zijn , de dag voor de chemo , dus zonder regen , zal ik daar zijn !! 

 

En nu zou ik toch een speciale oproep willen doen aan de leden van Vabco ! Op 10 april gaat vabco weer naar Rotterdam lopen voor de hele marathon . Of je daar nu een marathon moet lopen , ga ik me niet over uitspreken . Maar laat ons daar allen aanwezig zijn ! We hebben ooit al met 2 volle bussen op een marathon toe gekomen , nog nooit met 3 volle bussen terwijl we er toch ruim 6 moeten kunnen vullen als we nu eens allemaal mee gaan . Hier is nu voor iedereen wat ! Vervelen zoals op een plaatselijke jogging is hier onmogelijk . Dit is een organisatie op wereld niveau , iets wat je moet gezien hebben ! 

Je kan er zelf deel nemen aan de marathon en je vrouw of omgekeerd kan intussen tijd in vele winkels en eetgelegenheden wachten tot de blauw gekleurde helden gaan aankomen en dan tussen de 10.000 zende supporters ons eigen lopers aanmoedigen over de laatste 2 km . Dit is scheeuwen roepen tieren , lawaai maken .....alles is goed om het blauwe geweld die paar seconden te helpen pikken naar hun pr. 

Maar ook voor de mensen die de marathon nog altijd beschouwen  als iets onmogelijks , is er een 5 en een 10 km wedstrijd over het mooiste stukje parcour van Rotterdam . Dit is lopen in een massa ! Dit is het opsnuiven van de kik ......De kik om tussen duizende mensen te lopen . Aangemoedigd door het werelds beste publiek ! 

Aan alle star2runners die nu zondag met glans gaan slagen , zorg dat er al zeker 1 bus vol zit met jullie  !! Zo maak je je intrede in de grootste marathon club van belgie ! Stuur de mail vandaag nog terug naar Richard met al de gevraagde gegevens ! 

Als er 130 in het blauw gekleurde mensen mee gaan om te lopen en of supporteren , dan lever ik op 27 aug. gratis 130 of per extra persoon broodjes op de centrum loop !! 


12:04 Gepost door marathonmanneke | Commentaren (8) |  Facebook

Commentaren

Ik kom straks ook even naar de club, ik ga mijn intervallen donderdag doen, moet nog een beetje aansterken na mijn ziekteke. Ik ben al aan het kijken voor Rotterdam hoor, het probleem is zoals altijd een babysit. Groetjes en tot straks hé!

Gepost door: Wendy | 25-01-11

heel veel sterkte verder in uw 'marathon' tg K. PS : dat groen ga ik nog eens op een andere computer moeten lezen, want met dit scherm lukt het niet.

Gepost door: veerle | 25-01-11

Prachtig die vergelijking, de spirit! Ik hoop dat je een mooie finisch mag kennen in de moeilijkste marathon die er denkelijk moet zijn! Veel doorzettingsvermogen en energie om te"trainen"!!!

Gepost door: De Ron Gunther | 25-01-11

Mooie vergelijking! Jij weet als geen ander hoe belangrijk het is om je krachten te verdelen. Je pakt dat zeer verstandig aan. Chapeau!

Gepost door: Sandy | 25-01-11

ik leef ook dikwijls met zo'n vergelijkingen. Het lopen leert je inderdaad veel. Mooi blogje weer. We blijven leren van je !

Gepost door: kaat | 25-01-11

eigenlijk zouden op onze blogs ook een 'vind ik leuk'-button moeten staan. Heel fijne blog alweer, het doet goed te lezen dat je zo verstandig met je lichaam omgaat :-)

Gepost door: Chris | 25-01-11

Mooi verslag en verstandig om zo vooruit te denken.

Gepost door: Luc | 26-01-11

Hoi,
Plezant te lezen hoe je der mee omgaat !
Mijn schoonzus ontsnapt aan de chemo , maar moet wel bestralingen hebben !
Ook zij is zeer sterk , maar moet haar krachten beter sparen , misschien kan je haar een beetje les geven ;-)
Ik denk aan jullie !! x x x

Gepost door: Jetty Pringels | 26-01-11

De commentaren zijn gesloten.