28-01-11

Met star2run naar Rotterdam !! / Mijn weekverslagje !

Allee , de week is alweer bijna om . Vandaag vrijdag kan ik toch al een beetje terug blikken op een geslaagde week . Ik ben dus nog altijd aan het werken en ondervind nog altijd geen hinder in die mate dat ik er voor thuis zou moeten blijven . 

Ons Peggy die hebben ze deze week een beetje op de proef gesteld . Ook wat grieperig nadat de kinderen het beiden gehad hebben . Maar het is ook een door bijterke . Ze had deze week echt een iets drukkere week dan anders doordat er zo wat werkjes waren blijven liggen van vorige week . En dat samen met een iets wat grieperig gevoel legde er nog een beetje druk boven op . Dus heb ik zonder het natuurlijk vooraf te zeggen de'n boven opgekuist . Zelfs voor de eerste keer ramen gepoetst , en dat is nu zo één van die werkskes waar ik altijd van gezegd heb , dat doe ik nooit ! Dus zeg nooit nooit .  

Toen ons peggy thuis kwam , kreeg ik in eerste instantie , zachtjes tegen mijn voeten . Gij moet rusten !! Maar dan toch dadelijk gevolgd met een knuffel en een kusje .

Ik zei , en morgen , gisteren dus , gaan we de hele dag naar Antwerpen . Da's beter dan poetsen he ? Knipogen Dus gisteren nadat ik van mijn werk thuis kwam zijn we dadelijk vertrokken richting Antwerpen waar we dan om 10.30 u aankwamen . Daar zijn we de dag begonnen met een tasje koffie in de Star Buck .  Zo met ons tweetjes alleen , rustig kuieren langs de winkels , hier en daar een tasje koffie drinken , en s'middags lekker gaan eten  . De solden lopen op z'n einde , maar toch puilde de winkels nog uit met vooraan zo van die grabbel tonnen of kleren bakken . Allee zo van die bakken waar ze zo lekker in komen hooien . Ik ben daar vies van en zal daar nooit iets uit kopen . Of ik moest nog vodden nodig hebben om mijne fiets te poetsen of zo , maar dat nog aan trekken ........ Maar goed , ieder zijn mening . Het was een super leuke dag geworden . 

 Nu nog 1 nachtje werken en dan is het voor mij ook weekeinde . Heel veel plannen heb ik niet , want ben alleen thuis met de kinderen . Nog 2 schema's maken en mijn ondernemingsplan afmaken voor de avondschool . Het kreatieve gedeelte is volledig af , maar nu nog het saaie gedeelte , de cijferkes . Allee het ligt hier ook allemaal klaar hoor , maar moet het nog gewoon een beetje netjes ordenen . Dus ik heb in het weekeinde ook weer mijn bezigheid .

Zondag heb ik mijn kopke hangen om toch eens te gaan lopen . De goesting om erop uit te trekken is zeer groot . Ik weet ook wel dat ik ermee niks opbouw en dat het enkel zoeken is naar ............een soort zelfbevrediging . Maar zondag worden de 10 km  testen afgenomen van de star2run op Vabco . En ze vragen daar telkens mensen om mee te lopen  en ze wat aan te moedigen . Ons Peggy ziet dat natuurlijk weer niet zitten , maar ik vermoed dat ze zal moeten zwichten aan mijn koppigheid . En zeker nu ze gezegd heeft dat ik dat nu niet meer kan 10 km lopen . Ge hebt al 5 weken  niks meer gelopen , en dan 10 km . We zullen dus wel eens zien ! 

Voor de aan komende atleten die zondag allen zullen slagen is het ook een belangrijke dag om knopen door te hakken . Iedereen is een paar maanden geleden begonnen van 0 km tot nu de 10 km test met een bepaalde reden of doel . Dat zou een weddenschap kunnen zijn , van ik kan dat ook ! Een nieuwe uitdaging , een nieuwe sport , gezondheidsredenen , of het willen deel uitmaken van een club . Nu dat laatste is iets waar ik het wel even over wil hebben . Het is de elfde groep al die hier zondag zal slagen en we weten nu ook al dat zeker de helft van jullie na zondag alleen verder willen gaan . Ik kan het nu en ik ga nu gewoon elke keer met dit groepje thuis wat verder blijven onderhouden of gewoon alleen als ik tijd en goesting heb . Dat is de gedachte die door velen hun hoofd gaat . Ik ga nu gene preek neer schrijven , van kom bij de club maar ik ga een paar punten opnoemen die wel een reden kunnen zijn om te blijven .

* Je krijgt een goede begeleiding om verder je conditie uit te bouwen of gewoon op peil te houden met een zeer laag ricico op blessuren .

* je hebt regelmaat in je trainingen .

* Maar het belangrijkste , je behoud de groep waar je nu in getraind hebt . Want hoe goed je trainer of je schema ook mag zijn . Het is de groep die jullie doen slagen . Jullie zijn elkaars motivatie !

 

Maar heb ik je nu toch niet kunnen overtuigen , maak dan nu een volgende afspraak met je groep om op 10 April met de hele groep , dus iedereen mee te gaan naar Rotterdam om er de 10 km nog eens samen te lopen . Het zal voor iedereen een blij weerzien zijn . En diegenen die thuis verder getraind hebben , en toch gemerkt hebben dat het toch moeilijker is dan je nu denkt , kunnen dan nog altijd de kleine stap maken naar de club ! 

Wacht niet tot je zondag thuis bent om dit te beslissen , maar neem deze beslissing nu in groep en schrijf je in bij Richard !!

In mijn vorige blog heb ik Rotterdam al eens beschreven , maar heb het hieronder nog eens gekopieerd !!

En nu zou ik toch een speciale oproep willen doen aan de leden van Vabco ! Op 10 april gaat vabco weer naar Rotterdam lopen voor de hele marathon . Of je daar nu een marathon moet lopen , ga ik me niet over uitspreken . Maar laat ons daar allen aanwezig zijn ! We hebben ooit al met 2 volle bussen op een marathon toe gekomen , nog nooit met 3 volle bussen terwijl we er toch ruim 6 moeten kunnen vullen als we nu eens allemaal mee gaan . Hier is nu voor iedereen wat ! Vervelen zoals op een plaatselijke jogging is hier onmogelijk . Dit is een organisatie op wereld niveau , iets wat je moet gezien hebben ! 

Je kan er zelf deel nemen aan de marathon en je vrouw of omgekeerd kan intussen tijd in vele winkels en eetgelegenheden wachten tot de blauw gekleurde helden gaan aankomen en dan tussen de 10.000 zende supporters ons eigen lopers aanmoedigen over de laatste 2 km . Dit is scheeuwen roepen tieren , lawaai maken .....alles is goed om het blauwe geweld die paar seconden te helpen pikken naar hun pr. 

Maar ook voor de mensen die de marathon nog altijd beschouwen  als iets onmogelijks , is er een 5 en een 10 km wedstrijd over het mooiste stukje parcour van Rotterdam . Dit is lopen in een massa ! Dit is het opsnuiven van de kik ......De kik om tussen duizende mensen te lopen . Aangemoedigd door het werelds beste publiek ! 

Aan alle star2runners die nu zondag met glans gaan slagen , zorg dat er al zeker 1 bus vol zit met jullie  !! Zo maak je je intrede in de grootste marathon club van belgie ! Stuur de mail vandaag nog terug naar Richard met al de gevraagde gegevens ! 

Als er 130 in het blauw gekleurde mensen mee gaan om te lopen en of supporteren , dan lever ik op 27 aug. gratis 130 of per extra persoon broodjes op de centrum loop !!

 

11:52 Gepost door marathonmanneke | Commentaren (0) |  Facebook

De commentaren zijn gesloten.