30-01-11

De 10 km test .

In mijn 2 laatste blogjes heb ik het al meermaals gehad over de star2run , die hun 10 km test vandaag moesten doen . Ik had deze week in mijn kopke gestoken om daar bij te zijn . En niet om te kijken , maar om zelf mee te lopen . 1 ding wist ik  , als het regent ga ik niet !

Dat er nu weer een deel van de lezers dit onverstandig vinden , juist voor mijn derde chemo .............iedereen weet alles tegenwoordig beter wat goed voor mij is . Ook hier thuis ons Peggy . Dat het allemaal goed bedoeld is .......ja ja , maar ik zit er wel mee dat ik niet kan doen wat ik altijd het liefste gedaan heb . En als mijn gevoel nu zegt dat ik dit allemaal wel kan , maar ge moet dan toch thuis blijven maakt het zoveel moeilijker . Maar geloof me , dit deed deugt . Ik heb met tranen in de ogen naar huis gereden .

Maar goed , het verslagje dus . Deze morgen nog vlug naar mijne loopmaat stefke gebeld waar ik tot voor 5 weken terug elke zondag een toerke mee ga lopen . Maar hij had mijne blog al gelezen en stond al klaar om er ook bij te zijn . Allee toch nog in zijne pyjama . :-) Een beetje vroeger vertrokken in een oorverdovende stilte om ons peggy naar het werk te doen . Ze was duidelijk niet akkoord !! Maar seffens is ze dat allemaal weer vergeten . Ik ken ze .

Het vertrek was aan de jachthaven , Port Aventura aan het zilvermeer . Daar is een prachtig toerke ronde de molse meren . Er stonden heel wat looplustigen een beetje zenuwachtig te draaien . Ga ik dat wel kunnen , was de vraag die bij de meeste door het hoofd speelde . Maar nog nooit is er 1 iemand geweest die de volledige cursus uit gedaan heeft , en niet slaagde . Een 10 tal ervaren lopers gaan er mee om ze allen binnen hun grenzen te laten slagen door het juiste tempo aan te geven . Stefke en ik kozen voor één van de laatste groepjes , of de laatste groep die toch een 20 tal telde . 7.30 min/km was het tempo dat er gelopen moest , zeker niet sneller . Zeker in het begin moesten we toch sommigen wat aansporen om trager te lopen . Ze hadden de neiging om de voorste groepen mee te volgen .

Voor mij was het ook een soort test . Ja , zou ik het nog wel kunnen  ? Geen enkel moment heb ik problemen gehad . Nu moet ik wel eerlijk toegeven , dat ik niet tegen 5 min/km moest gaan lopen . Dat zou afzien geweest zijn ! Maar dit was genieten ! De frisse lucht , die geur , het gezelschap ......alles was perfect , of ik ben terug met weinig tevrede . Ik heb ook een beetje geprobeert te overtuigen om mee te gaan naar Rotterdam om er de 5 of 10 km te lopen . Dat ik  dit gemakkelijker had ingeschat , moet ik wel toegeven . Wel hoor ik dat de meeste zich toch gaan aansluiten bij de club . Dus dan komt de rest ook wel in orde . Richard vroeg nog om even te blijven om na het lopen ze allen toe te spreken , maar ik heb het er niet mee om voor een grote groep te staan , en ik wilde mijn natte kleren zo snel mogelijk uit trekken om geen kou te vatten met alle gevolgen erbij .

Na 1.15 u lopen kwam ik met de groep bij het 10 km punt . Iedereen was dol blij en werd getracteerd op een glaasje cava voor de verjaardag van de Louis . Ze hadden het verdient ! Ikke dus  gene cava en dadelijk naar huis !  

Morgen moet ik om 8.30 u weer binnen zijn in het ziekenhuis van Geel voor mijn derde chemo . Ook ben ik ééns benieuwd of de arts nu al overlegt heeft of ze een ruggeprik gaat geven of na de 6 keer chemo , bestralingen  . Ik ben benieuwd . Ik ben benieuwd of ze me nog zal herkennen , want ondertussen is mijne haarbos volledig verdwenen . 

Volgende week is dus weer een week van hoge hartslagen , zweten , maar voor de rest heb ik nog niet veel last gehad . Mag ik hopen dat het zo blijft ! 

En om af te sluiten 

Een dikke proficiat aan alle star2runners die nu volwaardige lopers zijn en hun begeleiders die wekelijks 3 keer hun vrije momenten opofferde . 

12:56 Gepost door marathonmanneke | Commentaren (10) |  Facebook

Commentaren

Respect Mario ! wat jij allemaal voor iedereen over hebt , de start2runners kunnen hen geen beter trainer wensen en ik mag het zeggen :-) veel sterkte morgen in Geel

Gepost door: Katrien | 30-01-11

Aan katrien , bedankt voor je mooie woorden , maar hier mag ik geen pluimen van op mijne hoed steken . Ik ben maar 1 keer mee geweest en dat was vandaag . Die pluimen zijn voor Richard en een hand vol helpers die er wekelijks 3keer waren !!
Maar toch bedankt !! Vandaag was super !!

Gepost door: mario | 30-01-11

Aangezien ik ook altijd (!) bij de laatste groep ben in eender welke afstand (haha) weet ik wat het is als iemand wil meelopen. Ik vind dat fantastisch ! dus TOCH EEN PLUIM !!! ;-)

Gepost door: kaat | 30-01-11

Je zal zelf wel voelen wat je kan en niet kan mario . Dat anderen bezorgt zijn is wel normaal . Super dat je dit doet ,succes met de chemo en de revalidatie !!!!

Gepost door: roadrunnerke | 30-01-11

je moet je eigen gevoel volgen Mario, anderen bedoelen het natuurlijk goed, maar weten niet echt hoe jij je voelt. Momenten als deze dragen bij aan je genezingsproces.
Veel succes morgen !

Gepost door: Filip | 30-01-11

Ik begrijp Peggy ook wel, dat is gewoon bezorgdheid. Maar ik begrijp jou zeker zo goed. Eigenlijk kon deze S2R-test voor jou op geen beter moment vallen, hé, zo vlak voor een volgende chemo. Het is nu dat je het sterkste bent. En als Peggy merkt dat je heel verstandig met je training omgaat (geen kou vatten bv.) zal ze hopelijk wel wat meer vertrouwen krijgen. Af en toe een loopje, dat moet toch kunnen. Zoals je zelf zegt: je voelt zelf het beste wat je aankan en wat niet. Aan dergelijke positieve loopjes kan je jezelf optrekken. Succes morgen weer!

Gepost door: Sandy | 30-01-11

wat fijn dat je hebt kunnen meelopen, kan goed geloven dat je er enorm veel deugd van had, zo'n opsteker is altijd welkom hé! Heel veel sterkte morgen met je derde chemo!!

Gepost door: Ruthje | 30-01-11

Fijn te lezen dat je zo lekker gelopen hebt. Dat moet vertrouwen geven voor die 3e chemo. Sterkte daarin !!

Gepost door: Bjorn Paree | 30-01-11

goed dat je hebt meegelopen Mario, en wie kan die S2R's beter motiveren dan jij ?! Veel sterkte vandaag !

Gepost door: Chris | 31-01-11

Altijd prettig om eens te kunnen lopen met de vrienden.
Het beste vandaag.

Gepost door: Luc | 31-01-11

De commentaren zijn gesloten.