30-01-11

De 10 km test .

In mijn 2 laatste blogjes heb ik het al meermaals gehad over de star2run , die hun 10 km test vandaag moesten doen . Ik had deze week in mijn kopke gestoken om daar bij te zijn . En niet om te kijken , maar om zelf mee te lopen . 1 ding wist ik  , als het regent ga ik niet !

Dat er nu weer een deel van de lezers dit onverstandig vinden , juist voor mijn derde chemo .............iedereen weet alles tegenwoordig beter wat goed voor mij is . Ook hier thuis ons Peggy . Dat het allemaal goed bedoeld is .......ja ja , maar ik zit er wel mee dat ik niet kan doen wat ik altijd het liefste gedaan heb . En als mijn gevoel nu zegt dat ik dit allemaal wel kan , maar ge moet dan toch thuis blijven maakt het zoveel moeilijker . Maar geloof me , dit deed deugt . Ik heb met tranen in de ogen naar huis gereden .

Maar goed , het verslagje dus . Deze morgen nog vlug naar mijne loopmaat stefke gebeld waar ik tot voor 5 weken terug elke zondag een toerke mee ga lopen . Maar hij had mijne blog al gelezen en stond al klaar om er ook bij te zijn . Allee toch nog in zijne pyjama . :-) Een beetje vroeger vertrokken in een oorverdovende stilte om ons peggy naar het werk te doen . Ze was duidelijk niet akkoord !! Maar seffens is ze dat allemaal weer vergeten . Ik ken ze .

Het vertrek was aan de jachthaven , Port Aventura aan het zilvermeer . Daar is een prachtig toerke ronde de molse meren . Er stonden heel wat looplustigen een beetje zenuwachtig te draaien . Ga ik dat wel kunnen , was de vraag die bij de meeste door het hoofd speelde . Maar nog nooit is er 1 iemand geweest die de volledige cursus uit gedaan heeft , en niet slaagde . Een 10 tal ervaren lopers gaan er mee om ze allen binnen hun grenzen te laten slagen door het juiste tempo aan te geven . Stefke en ik kozen voor één van de laatste groepjes , of de laatste groep die toch een 20 tal telde . 7.30 min/km was het tempo dat er gelopen moest , zeker niet sneller . Zeker in het begin moesten we toch sommigen wat aansporen om trager te lopen . Ze hadden de neiging om de voorste groepen mee te volgen .

Voor mij was het ook een soort test . Ja , zou ik het nog wel kunnen  ? Geen enkel moment heb ik problemen gehad . Nu moet ik wel eerlijk toegeven , dat ik niet tegen 5 min/km moest gaan lopen . Dat zou afzien geweest zijn ! Maar dit was genieten ! De frisse lucht , die geur , het gezelschap ......alles was perfect , of ik ben terug met weinig tevrede . Ik heb ook een beetje geprobeert te overtuigen om mee te gaan naar Rotterdam om er de 5 of 10 km te lopen . Dat ik  dit gemakkelijker had ingeschat , moet ik wel toegeven . Wel hoor ik dat de meeste zich toch gaan aansluiten bij de club . Dus dan komt de rest ook wel in orde . Richard vroeg nog om even te blijven om na het lopen ze allen toe te spreken , maar ik heb het er niet mee om voor een grote groep te staan , en ik wilde mijn natte kleren zo snel mogelijk uit trekken om geen kou te vatten met alle gevolgen erbij .

Na 1.15 u lopen kwam ik met de groep bij het 10 km punt . Iedereen was dol blij en werd getracteerd op een glaasje cava voor de verjaardag van de Louis . Ze hadden het verdient ! Ikke dus  gene cava en dadelijk naar huis !  

Morgen moet ik om 8.30 u weer binnen zijn in het ziekenhuis van Geel voor mijn derde chemo . Ook ben ik ééns benieuwd of de arts nu al overlegt heeft of ze een ruggeprik gaat geven of na de 6 keer chemo , bestralingen  . Ik ben benieuwd . Ik ben benieuwd of ze me nog zal herkennen , want ondertussen is mijne haarbos volledig verdwenen . 

Volgende week is dus weer een week van hoge hartslagen , zweten , maar voor de rest heb ik nog niet veel last gehad . Mag ik hopen dat het zo blijft ! 

En om af te sluiten 

Een dikke proficiat aan alle star2runners die nu volwaardige lopers zijn en hun begeleiders die wekelijks 3 keer hun vrije momenten opofferde . 

12:56 Gepost door marathonmanneke | Commentaren (10) |  Facebook

28-01-11

Met star2run naar Rotterdam !! / Mijn weekverslagje !

Allee , de week is alweer bijna om . Vandaag vrijdag kan ik toch al een beetje terug blikken op een geslaagde week . Ik ben dus nog altijd aan het werken en ondervind nog altijd geen hinder in die mate dat ik er voor thuis zou moeten blijven . 

Ons Peggy die hebben ze deze week een beetje op de proef gesteld . Ook wat grieperig nadat de kinderen het beiden gehad hebben . Maar het is ook een door bijterke . Ze had deze week echt een iets drukkere week dan anders doordat er zo wat werkjes waren blijven liggen van vorige week . En dat samen met een iets wat grieperig gevoel legde er nog een beetje druk boven op . Dus heb ik zonder het natuurlijk vooraf te zeggen de'n boven opgekuist . Zelfs voor de eerste keer ramen gepoetst , en dat is nu zo één van die werkskes waar ik altijd van gezegd heb , dat doe ik nooit ! Dus zeg nooit nooit .  

Toen ons peggy thuis kwam , kreeg ik in eerste instantie , zachtjes tegen mijn voeten . Gij moet rusten !! Maar dan toch dadelijk gevolgd met een knuffel en een kusje .

Ik zei , en morgen , gisteren dus , gaan we de hele dag naar Antwerpen . Da's beter dan poetsen he ? Knipogen Dus gisteren nadat ik van mijn werk thuis kwam zijn we dadelijk vertrokken richting Antwerpen waar we dan om 10.30 u aankwamen . Daar zijn we de dag begonnen met een tasje koffie in de Star Buck .  Zo met ons tweetjes alleen , rustig kuieren langs de winkels , hier en daar een tasje koffie drinken , en s'middags lekker gaan eten  . De solden lopen op z'n einde , maar toch puilde de winkels nog uit met vooraan zo van die grabbel tonnen of kleren bakken . Allee zo van die bakken waar ze zo lekker in komen hooien . Ik ben daar vies van en zal daar nooit iets uit kopen . Of ik moest nog vodden nodig hebben om mijne fiets te poetsen of zo , maar dat nog aan trekken ........ Maar goed , ieder zijn mening . Het was een super leuke dag geworden . 

 Nu nog 1 nachtje werken en dan is het voor mij ook weekeinde . Heel veel plannen heb ik niet , want ben alleen thuis met de kinderen . Nog 2 schema's maken en mijn ondernemingsplan afmaken voor de avondschool . Het kreatieve gedeelte is volledig af , maar nu nog het saaie gedeelte , de cijferkes . Allee het ligt hier ook allemaal klaar hoor , maar moet het nog gewoon een beetje netjes ordenen . Dus ik heb in het weekeinde ook weer mijn bezigheid .

Zondag heb ik mijn kopke hangen om toch eens te gaan lopen . De goesting om erop uit te trekken is zeer groot . Ik weet ook wel dat ik ermee niks opbouw en dat het enkel zoeken is naar ............een soort zelfbevrediging . Maar zondag worden de 10 km  testen afgenomen van de star2run op Vabco . En ze vragen daar telkens mensen om mee te lopen  en ze wat aan te moedigen . Ons Peggy ziet dat natuurlijk weer niet zitten , maar ik vermoed dat ze zal moeten zwichten aan mijn koppigheid . En zeker nu ze gezegd heeft dat ik dat nu niet meer kan 10 km lopen . Ge hebt al 5 weken  niks meer gelopen , en dan 10 km . We zullen dus wel eens zien ! 

Voor de aan komende atleten die zondag allen zullen slagen is het ook een belangrijke dag om knopen door te hakken . Iedereen is een paar maanden geleden begonnen van 0 km tot nu de 10 km test met een bepaalde reden of doel . Dat zou een weddenschap kunnen zijn , van ik kan dat ook ! Een nieuwe uitdaging , een nieuwe sport , gezondheidsredenen , of het willen deel uitmaken van een club . Nu dat laatste is iets waar ik het wel even over wil hebben . Het is de elfde groep al die hier zondag zal slagen en we weten nu ook al dat zeker de helft van jullie na zondag alleen verder willen gaan . Ik kan het nu en ik ga nu gewoon elke keer met dit groepje thuis wat verder blijven onderhouden of gewoon alleen als ik tijd en goesting heb . Dat is de gedachte die door velen hun hoofd gaat . Ik ga nu gene preek neer schrijven , van kom bij de club maar ik ga een paar punten opnoemen die wel een reden kunnen zijn om te blijven .

* Je krijgt een goede begeleiding om verder je conditie uit te bouwen of gewoon op peil te houden met een zeer laag ricico op blessuren .

* je hebt regelmaat in je trainingen .

* Maar het belangrijkste , je behoud de groep waar je nu in getraind hebt . Want hoe goed je trainer of je schema ook mag zijn . Het is de groep die jullie doen slagen . Jullie zijn elkaars motivatie !

 

Maar heb ik je nu toch niet kunnen overtuigen , maak dan nu een volgende afspraak met je groep om op 10 April met de hele groep , dus iedereen mee te gaan naar Rotterdam om er de 10 km nog eens samen te lopen . Het zal voor iedereen een blij weerzien zijn . En diegenen die thuis verder getraind hebben , en toch gemerkt hebben dat het toch moeilijker is dan je nu denkt , kunnen dan nog altijd de kleine stap maken naar de club ! 

Wacht niet tot je zondag thuis bent om dit te beslissen , maar neem deze beslissing nu in groep en schrijf je in bij Richard !!

In mijn vorige blog heb ik Rotterdam al eens beschreven , maar heb het hieronder nog eens gekopieerd !!

En nu zou ik toch een speciale oproep willen doen aan de leden van Vabco ! Op 10 april gaat vabco weer naar Rotterdam lopen voor de hele marathon . Of je daar nu een marathon moet lopen , ga ik me niet over uitspreken . Maar laat ons daar allen aanwezig zijn ! We hebben ooit al met 2 volle bussen op een marathon toe gekomen , nog nooit met 3 volle bussen terwijl we er toch ruim 6 moeten kunnen vullen als we nu eens allemaal mee gaan . Hier is nu voor iedereen wat ! Vervelen zoals op een plaatselijke jogging is hier onmogelijk . Dit is een organisatie op wereld niveau , iets wat je moet gezien hebben ! 

Je kan er zelf deel nemen aan de marathon en je vrouw of omgekeerd kan intussen tijd in vele winkels en eetgelegenheden wachten tot de blauw gekleurde helden gaan aankomen en dan tussen de 10.000 zende supporters ons eigen lopers aanmoedigen over de laatste 2 km . Dit is scheeuwen roepen tieren , lawaai maken .....alles is goed om het blauwe geweld die paar seconden te helpen pikken naar hun pr. 

Maar ook voor de mensen die de marathon nog altijd beschouwen  als iets onmogelijks , is er een 5 en een 10 km wedstrijd over het mooiste stukje parcour van Rotterdam . Dit is lopen in een massa ! Dit is het opsnuiven van de kik ......De kik om tussen duizende mensen te lopen . Aangemoedigd door het werelds beste publiek ! 

Aan alle star2runners die nu zondag met glans gaan slagen , zorg dat er al zeker 1 bus vol zit met jullie  !! Zo maak je je intrede in de grootste marathon club van belgie ! Stuur de mail vandaag nog terug naar Richard met al de gevraagde gegevens ! 

Als er 130 in het blauw gekleurde mensen mee gaan om te lopen en of supporteren , dan lever ik op 27 aug. gratis 130 of per extra persoon broodjes op de centrum loop !!

 

11:52 Gepost door marathonmanneke | Commentaren (0) |  Facebook

25-01-11

We zitten op km 15 !

Ik hoor jullie al denken aan de hand van de tittel . Is die zot nu toch gaan lopen ! Hij kan zich weer niet inhouden . Bijlange niet . Maar ik wil mijne strijd een beetje vergelijken met een marathon .

Maar voor ik hieraan verder doe wil ik toch meedelen dat ik nu juist een slaap pil genomen heb . Ja slapen is echt een probleem . Ik moet dus meer rusten , maar mijn lichaam is dat echt niet gewoon om meer dan 5 u per dag te slapen . Laat staan door de dag zelf nog . Dus neem ik zo af en toe een slaap pil , met medeweten van mijn dokter hoor . Dus als de tekst over gaat naar ........weet ik veel wat er in mijn onderbewustzijn allemaal afspeelt . Het licht aan de pil ! Stoer Ik zou dus moeten gaan liggen , maar ik heb ooit ons peggy zo,eens beet genomen door ze een slaappil te geven ( deze die ik nu ook neem ) zonder dat ze dat wist . Grappig zicht als iemand zo precies als een zatte begint te praten . Ja maar ge moet dat begrijpen , ...als ge op een zaterdag avond al wakker bent van vrijdag avond , dus al een 24 u , en er zit dan een vrouwke in hare zetel te draaien , wachtend tot de kinderen gaan slapen , vurige blikken springen uit die ogen .......!  Ja ik weet het , ons peggy ziet er een stille brave  , de onschuld zelf . Maar op die momenten dat ik daar zelf half doorgezakt in de zetel hang , met 2 wallen onder mijn ogen waar ik bijna over val als ik moet opstaan om naar de wc te waggelen , en dan efkes ong 90 cm omlaag kijk .......krijg ik compassie met hem . Ge zou't op die avonden voor minder slaap pillen in huis halen !! Dus deze info efkes voordat ik begin te zeveren he !! Onschuldig

k ben dus op km 15 gekomen in mijne strijd tegen K......! Ik zit dus nog heel fit ! Het is te zeggen , ik moet mijn verstand gebruiken en mijn krachten verdelen . Net zoals in een marathon . Ik kan gemakkelijk 10 km tegen 3.50min/km lopen , maar dan is het vat leeg ! Dus net zoals in een marathon heb ik alles naar een lagere versnelling geschakeld om het einde van de wedstrijd op een deftige manier te halen . En met mijn derde chemo in zicht , die nu maandag zal plaatst vinden kom ik zo op km 18 - 20 te liggen . Een zeer belangrijk punt in de marathon . Hier zou je nog in staat moeten zijn om nog een tandje bij te steken . Hier mag je absoluut nog aan het einde van je krachten zitten . Anders gene pr. Voor mij vertaald dat zich in veel rust nu en zeer gezond en krachtig voedsel eten ! Heel veel groenten en 3 keer per week biefstuk . 2 tot 3 keer eieren smorgens , dus dat zijn 6 tot 9 eieren per week  .  En veel drinken ! En deze keer geen water maar cola  en fruitsap voor de suikers ! Of dit nu de juiste combinatie is ......wie zal't zeggen ?

Ik zeg wel dat hier al 12 dagen het griepvirus ernstig huishoud . Ons femke heeft het al geveld gehad voor een 4 dagen met koorts tot 38.5 C° en ons sanne ook al een dag of 5 tot 39.4 C° , en ikke niks !! Verstomd 

Nu is ons Peggy werken met een klote gevoel , dus zij zal mogelijk de volgende zijn !! Ik heb al voorgesteld om ook zo volgende maandag een zakske chemo te gaan halen ! 

Gisteren had ik nogtans een zware etappe achter de rug . IK zat precies in de marathon van Vise , maar dan mijn eerste . Afgezien van ik opstond . zweten zonder te bewegen , zo  was dat toen ook . Dat was dus in 2004 . Samen met 2 ervaren club makkers die me de kneepjes gingen leren van marathon lopen . Allee dat dacht ik toch dat ze daarvoor bij waren . Maar hoe verder we liepen , hoe meer ik me ferm bij mijne piet genomen voelde . Veel te snel gestart , op km 25 al begonnen mijn benen te bibberen . iets bijnemen had ik nog nooit van gehoord en dat vonden de heren amusant . Zo een hoopje ellende voelde ik gisteren ook ! Maar ik hou vol ....geef niet op , al is het wel op een iets tragere manier , ook gisteren  . traag en moeizaam schuiven de meters en kilometeres onder je sloefen door . Ze moedigen je wel aan hoor om hune clown toch nog mee te hebben . Op km 35 , een brug , zo eens die kort maar stijl is . Boven op de brug staan die 2 loebassen mij al uit te lachen . Ik denk nog na , of k erop ga kruipen of lopen  . Maar door mijn hoofd speelde maar 1 ding , ik mag niet opgeven !!!! Vloekend en verwensende woorden vloeiden over mijn lippen richting toch 2 goede loop makkers die mee geholpen hebben om van mijn eerste marathon iets te maken wij drieen nooit meer vergeten . Ook nu heb ik al veel verwensingen en vragen uitgesproken , maar eens ik aan het einde van deze strijd gekomen ben , zal ik mijn begeleiders of dokters ooo zo, dankbaar zijn .

Dus na die mindere dag gisteren is er vandaag weer een super dag geboren . Mijn werk heb ik prima kunnen doen . Nog geen enkel uur gemist ! Dus ik mag wel zeggen dat ik mijn krachten goed verdeel . 

Straks ga ik waarschijnlijk nog eens naar de training op de club kijken . En natuurlijk een koffie drinken met stefke . 

Zondag zijn er begeleiders gevraag aan port avontura voor de star2run groep hun 10 km test af te nemen . Awel , hier ga ik proberen met mee te huppelen ! Ik moet dan terug op mijn sterkste zijn , de dag voor de chemo , dus zonder regen , zal ik daar zijn !! 

 

En nu zou ik toch een speciale oproep willen doen aan de leden van Vabco ! Op 10 april gaat vabco weer naar Rotterdam lopen voor de hele marathon . Of je daar nu een marathon moet lopen , ga ik me niet over uitspreken . Maar laat ons daar allen aanwezig zijn ! We hebben ooit al met 2 volle bussen op een marathon toe gekomen , nog nooit met 3 volle bussen terwijl we er toch ruim 6 moeten kunnen vullen als we nu eens allemaal mee gaan . Hier is nu voor iedereen wat ! Vervelen zoals op een plaatselijke jogging is hier onmogelijk . Dit is een organisatie op wereld niveau , iets wat je moet gezien hebben ! 

Je kan er zelf deel nemen aan de marathon en je vrouw of omgekeerd kan intussen tijd in vele winkels en eetgelegenheden wachten tot de blauw gekleurde helden gaan aankomen en dan tussen de 10.000 zende supporters ons eigen lopers aanmoedigen over de laatste 2 km . Dit is scheeuwen roepen tieren , lawaai maken .....alles is goed om het blauwe geweld die paar seconden te helpen pikken naar hun pr. 

Maar ook voor de mensen die de marathon nog altijd beschouwen  als iets onmogelijks , is er een 5 en een 10 km wedstrijd over het mooiste stukje parcour van Rotterdam . Dit is lopen in een massa ! Dit is het opsnuiven van de kik ......De kik om tussen duizende mensen te lopen . Aangemoedigd door het werelds beste publiek ! 

Aan alle star2runners die nu zondag met glans gaan slagen , zorg dat er al zeker 1 bus vol zit met jullie  !! Zo maak je je intrede in de grootste marathon club van belgie ! Stuur de mail vandaag nog terug naar Richard met al de gevraagde gegevens ! 

Als er 130 in het blauw gekleurde mensen mee gaan om te lopen en of supporteren , dan lever ik op 27 aug. gratis 130 of per extra persoon broodjes op de centrum loop !! 


12:04 Gepost door marathonmanneke | Commentaren (8) |  Facebook

23-01-11

planning 2011 !

We zitten nu toch al een 4 weken verder nadat ik mijn geweldige nieuws gekregen had . Ik heb er mij nu zo een beetje kunnen aan aanpassen . Want dat is voor mij het moeilijkste geweest , de aanpassing naar andere gewoonten , de les gespeld te krijgen van dit mag en dat niet .....Het was allemaal zoveel ineens . Dat gedeelte ben ik nu voorbij en is hier zo wat de rust in huis gekeerd , of meer de rust terug in mij . Ik ben dus gewoon terug de sloef die ik altijd geweest ben !! Knipogen

Ik heb deze week ook nog eens zeer goed nieuws gekregen . Ik was een cursus bedrijfsbeheer aan het volgen , en waar ik toch al het eerste examen van achter de rug heb . Dat heb ik ook moeten stopzetten omdat net die dag ik om de 14 dagen mijn chemo moet gaan halen , en ook omdat ik zo weinig mogelijk in contact mag komen met mogelijk zieke mensen . Maar door met Hilde ( de lerares ) wat gemaild  te hebben  , heeft ze me beloofd om de lessen  via smartschool mij op de hoogte te houden zodat ik toch mijn examen kan doen en mogelijk mijn getuigschrift behalen . Ik ben dus deze week al dadelijk aan mijn eindwerk begonnen voor het geval ik binnen een paar weken mogelijk stront ziek ben en dit niet meer zou kunnen . Af is af !!  Dus bedankt Hilde !! 

Vorig weekeinde liet ik eens vallen dat de beestjes hier in huis geslopen waren , en dat ze ons femke ferm te pakken hadden . Ze is ondertussen al genezen , maar nu heeft ons sanne het echt goed zitten .Een zware keelontsteking ......allee griep he met de nodige koorts tot 39.2C° . Dat ik uit hun buurt blijf spreekt voor zich , maar helemaal gaat dat nu ook weer niet . Ikmoet mijn kinderen toch verzorgen in die omstandigheden terwijl ons Peggy werken is he . En ze hebben mij ook een beetje te pakken . Een lichte keelpijn heeft mij te pakken , maar de koorts blijft nog weg ! Ziek ben ik daar niet van en voel me dus tip top ! 

Gisteren heb ik nog 2 schema's gemaakt voor mensen die de marathon van Rotterdam gaan lopen . Die stond voor mij ook gepland , samen met een weekeindje samen met Stefke en bianca . Mijne loop maat en zijn super gemotiveerd vrouwke ! Dat is gewoon een garantie op lachen en plezier ! Maar uitstel is geen afstel !! Volgend jaar vertrekt die opnieuw !! Gert Schoons  en Soffie  zijn de gelukkige . Gert een oude rot in het lopen van marathons maar wil er nog eens het beste van maken . En soffie haar eerste stappen naar het grote werk . Maar wel een super talent !! Halve marathon tijd is 1.27 u en volgt al 3 jaar een schema van mij . Haar eerste marathon vooruitzichten .......genieten , ervaring opdoen , spelen , lachen ......en onder de 3.15u !!! 

Mijn planning voor 2011 !! 

Als ik op sommige blogs eens lees dan hebben die zo een mooie planning uitgewerkt voor dit hele jaar wat ze gaan doen op sportgebied . Dus word het tijd dat ik toch ook een beetje mijn plannen ga bekent maken . Want die dag , de dag dat ik terug aan de start sta van een wedstrijd , gaat een zeer mooie worden . Gelijk een klein kind dat zijne tut krijgt , zo ga ik mij voelen .

* Dwars door Geel zou ik willen lopen als eerste maar ik kan nergens vinden dat die dit jaar nog door gaat . Bij running tour staat hij er niet bij . In dat geval zal het op 26 juni in Oostende zijn met een weekeindje erbij !!

* De classic in  Tessenderlo heb ik nog nooit gelopen doordat ik telkens op vakantie ben  , maar dit jaar ga ik daar dus ook proberen te zijn .

* Dan natuurlijk onze eigen jogging of stratenloop hier in mol ergens in augustus ! De datum is mij nog onbekend maar wordt nog meegedeeld.

* En dan natuurlijk Eindhoven ......wel/niet ???? Het hotel ga ik terug regelen . Ik ga volgende week terug een 15 kamers in optie nemen aan de voordelige prijzen zodat we weer met een grote groep aanwezig kunnen zijn . Maar meer hier nog over volgend blogje !! Jullie komen toch nog ?  Ik ga daar geen hele marathon lopen . Een halve ga ik er waarschijnlijk hazen voor de eerste geintereseerde . Waarom ? Wel i wil zo snel mogelijk weer mijn oude niveau bereiken , en ditga ik zeker niet doen door mijn  dan nog maar half herstelde lichaam weer uit te putten met lange duur lopen . Veel korte snelle crossen zullen verder nog volgen . 07:32 Gepost door marathonmanneke | Commentaren (2) |  Facebook

18-01-11

Nummer 2 zit erin !!

Bij het lezen van deze titel begon ik weer helemaal aan andere dingen te denken . Moest dit jullie nu ook overkomen zijn , is dit niet normaal !!! Voor mij wel . Ik zit nu bomvol cortizone , die mijn lichaam echt opfokken . driften , vapeurs , slecht slapen ......Dus ik heb mijn verklaring !

Maar om nu even alles te verduidelijken voordat we helemaal afdwalen en mij na verloop van tijd een  heel ander lezers publiek bezorgt . Ik heb gisteren mijn tweede chemo gaan halen in het ziekenhuis van geel .  Een beetje te laat aangekomen door een madam met nen auto die zo'n motor heeft die nog minder toeren draait dan mijn grasmaaier , die voor mij hing te tuffen . Voor iemand die altijd overal probeert op tijd te komen en zijn afspaken altijd na te komen zijn dit momenten dat ik een woordenschat boven haal die nog tekort schieten in de Dikke Van Dale . Maar goed na een 10 min te laat aangekomen te zijn ging het toch nog redelijk snel dat het mijn beurt was om binnen te gaan .

Eerst wegen , bloeddruk meten , bloed trekken en dan kreeg ik terug een kamer apart . Normaal is dit maar voor mensen die voor de eerste maal komen  en moeten de anderen in een gezamelijke leefruimte met zeer comfortabele zetels . Ik zag dit vorige week al niet zitten om tussen die zieke mensen te gaan zitten die constant over hun toestand aan het vertellen zijn . Maar ik had de luxe om op de kamer te zijn , deur dicht , tv op , krant open en uitgerekt in bed mij laten bedienen met cortizone , eiwitten , en nog 2 andere producten , en dan uiteindelijk 3 zakjes chemo . Allemaal netjes verdeeld over de ganse dag . Ge kunt het ong. vergelijken met zo'n verwen pakketjes maar zonder sauna , stoombad , zonnebank en massage's . Wel knappe verpleegsters die super vriendelijk zijn  ! Moest ik thuis niet zo'n knap vrouwke zitten hebben die me graag ziet ( zegt ze toch ) en ik haar , dan ......dan zou ik mijn volledig overgeven aan mijn gedachten gang . Nieje ik gon dan nij nie allmoul opschraiven woo dakik zat on te denken. Nee het mag gezegd worden , de verpleging is echt goed !! 

Om 11 u komen ze rond met een taske soep . Weer tomatensoep met ballekes , maar echt lekker ! Tja op maandagen zullen de tomaten in de reclame staan zeker ! s'middags kregen we witloof met kaas saus en 2 bollen pure . Nu ik ga niet beweren dat dit hoogstaande kwaliteit was , maar zeker niet slecht . We zijn hier trouwens niet in de hilton he ! 

Ze hadden ook weer de hart monitor aangesloten en de instellingen niet verandert . Zoals ik al eens schreef , heb ik door het vele sporten een zeer lage hartslag verkregen . Het toestel zou alarm slaan als hij lager als 50 slagen per minuut komt . In het begin bleef hij er nochtans netjes boven . 51 - 55 slagen was het gemiddelde . Maar ik dommelde in slaap en plots begon dat ding te piepen ......ikke wakker natuurlijk . Verpleegster erbij en ik zei al maar dadelijk zet dat ding maar op 45 slagen of ge staat hier seffens opnieuw . 

Geslapen heb ik niet meer , want ik  kreeg bezoek van een psychiater . Vorige keer ook al en nu weer . In heel normale omstandigheden zou ik vriendelijk ze de deur gewezen hebben omdat ik die zielenknijpers niet nodig heb . Maar bij haar eerste woorden ......ik,had mijn  ogen dan nog half dicht , werd ik helemaal bedwelmd . Zo een gevoel dat ge als Simbad op een vliegend tapijt zit en zachtjes door de wind klieft . Die stem was zo zacht dat ik na een half uurtje en trance verkeerd te hebben pas de prut uit mijn ogen wrijfde en ook nog zag dat ze er enorm uitdagend  uit zag . Ik begon  echt te denken dat ik een of andere grap zat . De alarm face van mijn hart monitor was weer bijna bereikt denk ik , maar dan ik de hoogte . Ik kreeg het warm , zweten .....kwam op de koop toe die andere verpleegster ook nog binnen , we zijn aan de ontknoping gekomen dacht ik . Nu gaat het gebeuren  !! Maar er kwamen  van die zachte woordjes uit , is alles nog in orde ? Precies of ze iets verwachte . Ik ik ik ik ik ......ik heb het warm !!!!! Zei die , dan gaan we het zakske efkes afkoppelen !! Ge verstaat dat ge op die momenten met zo'n uitspraken niet op uw gemak zijt he ! Na een paar minuten was ik terug in mijn normale doen . En moesten er nu beelden ergens opduiken in een bepaald programma .....die chemo he , straf spul , ik  kon er niks aan doen !! Stoer

Om 16.00 u had ik mijn krant van het weekeinde en van de dag zelf wel  2 keer gelezen . Maar ik mocht beschikken ! De volgende aflevering wordt opgenomen binnen een 14 dagen op maandag 31 jan.

Ik kijk ernaar uit !! Tong uitsteken 

En dan nu efkes nog wat bullchit vermelden ! Hoe voel ik mij nu ? Ik ga het nu wel over de chemo hebben he . Dus voor al diegene die niet van saaie dingen houden , gewoon verder rollen want het lollige gedeelte is afgesloten  . Of toch niet ? Knipogen 

Hier nu schrijven , ik voel me super , niks aan de hand .......ik zou liegen dan ! Maar echt heel veel last heb ik niet ! Ik moet eraan toegeven dat ik mijn lichaam meer moet laten rusten , ook al zou ik nu gerust nog elke dag kunnen lopen . Denk ik toch , want dat gevoel heb ik . Maar zoals ik al eens schreef heb ik mijn prioriteiten gesteld , en hou me daaraan . 1 ding doe ik nog altijd , en dat is gaan werken . Dat mogen ze me nog niet te snel afnemen . En voorlopig gaat dat prima ! Nergens last mee . En snachts werken of overdag is juist hetzelfde . Al die praatjes over met de nacht werken dat dat zwaarder is ........oor in en oor uit en ik weet waar ik deze persoon moet plaatsen op de inzet voor het werk ! Ge leeft gewoon anders ! Een dag telt 24 uur en enkel licht en donker bepaald de tijd ! Niet je uurwerk ! De rest pas je gewoon aan ! Wel vermelden , mensen die in ploegen werken en zo eens 1 week met de nacht werken ......dat is iets anders he !! 

Nu op dit moment dat ik dit aan het schrijven ben krijg ik altijd maar warmte naar boven gestuwd zoals bij overgeven , en in mijne buik zijn ze nu met 2 lepels aan het roeren ! Maar als't dat maar is he !! 

En nu ga ik ajuin soep maken met een boterham met kaas in . De juiste kaas heb ik er niet voor in huis . Zou gewone dieet kaas van ons peggy lukken ? Mmmmm.....anders zonder he !! Ik zal wel zien ! 


10:15 Gepost door marathonmanneke | Commentaren (6) |  Facebook

16-01-11

Morgen is het mijn tweede chemo al !!

De tijd gaat snel zeggen we al wel eens . Zeker als we in de tijd terug gaan denken . En soms zou ik wel willen dat ik de tijd even kon stil zetten . Maar voor mij kunnen nu de volgende 4 maanden niet snel genoeg voorbij zijn . En ik moet bekennen dat de voorbije 2 weken precies ook redelijk snel zijn verlopen . Morgen is het al mijn tweede chemo en ik moet er maar 6 hebben . De voorbije 2 weken zijn dan ook al bij al zeer goed mee gevallen . Zeker de laatste week .  Ik voel duidelijk datmijn lichaam terug aan het versterken is zoals de behandeling het ook voorschrijft . Negens heb ik eigenlijk nog last van gehad , op de verkoudheid na dan . Maar dat is voor mij niks nieuw . Ik heb eigenlijk altijd een beetje een verkoudheid in de wintermaanden , maar ik heb daar nooit echt last van en neem er dus ook nooit iets voor in . Nu deze keer kon ik dat niet maken en kreeg vorige maandag dan ook antibioticum voorgeschreven dat ik dan maar netjes heb opgevolgd  .

Nu morgen moet ik s'morgens om 8 u al in Geel zijn voor mijn tweede chemo . Toch gek he . Ik voel me nu super goed en je weet dat je na morgen je weer ellendig gaat voelen . Ik ga naar het ziekenhuis om me ziek te laten maken ! Maar goed het is aan de eindstreep dat de prijzen uitgedeeld worden .

Natuurlijk mag alles ook niet te vlot verlopen he ! In een strijd moeten er toch wat opstakels zijn om de spanning er wat in te houden . Zo is er hier in huis het griepvirus aan het rond dolen . Het heeft ons Femke flink te pakken  ! En dat virus mag mij zeker niet te pakken  krijgen . Dus is oppassen de boodschap . Maar dat wil niet zeggen dat ik haar niet verzorg nu dat peggy werken is . Bij contact de handen goed wassen en voor de rest .......als het zo moet zijn dat ik griep krijg zal het zo zijn . Ik geloof nog maar heel weinig in alles kunnen voorkomen als ik dit of dat doe . Kanker krijgen was voor mij ook iets voor mensen die met hun gezondheid spelen . Ik kan mij maar 1 ding aanwrijven wat ik naar gezondheid toe iets anders aangepakt heb dan de normale voorschriften zijn , en dat is dat ik de helft minder slaap dan een gemiddeld persoon . Voor de rest leefde ik altijd super gezond . Niet naar de extreme kant , maar heel gewoon evenwichtig eetpatroon , bijna nooit alcohol op eens een frisse pint in de zomer maanden na . En dat ik sportief was , weet iedere lezer van mijn blog . En toch overkomt mij dit !! Mijn geloof , te leven naar een bepaald beeld om dan te zeggen ik ben goed bezig , is zeer zwaar aangetast .

Hoeveel keer ik me de vraag al gesteld heb , waarom ?  En ook zeer moeilijke conflicten komen nu naar boven . Zoals .....ik ben de dokters zeer dankbaar nu om wat ze allemaal kunnen en ze gaan daar tegenwoordig zeer ver in . 25 jaar geleden is mijn grootmoeder overleden bij het steken van een andere hartklep . Ik weet nog goed hoe hoog de spanning was bij ons voor deze ingreep . Nu is dat iets geworden voor tussen de soep en de patatten . Hadden ze toen al zover gestaan dan had mijn grootmoeder nu mogelijk nog geleefd . Waar ik mee wil zeggen , dokters verlengen ons leven . Maar is dat de bedoeling ? Is dat niet tegen de natuur ? Mensen in leven houden , in gelijk welke omstandigheden wordt als natuurlijk aanvaard . Maar mensen die het niet meer zien zitten om te leven in bepaalde omstandigheden en om euthanasi vragen , dat wordt als niet normaal beschouwd en doen ze nog altijd zeer moeilijk over . Het kan , maar .............  Nee nu bv. Morel . Ze reist van het ene ziekenhuis naar het andere op zoek naar haar wonder . Ik zou moeten zeggen dat ik haar doorzetting enorm bewonder . Maar ik zou dat in haar plaats niet kunnen en zeker niet willen door maken . Ik zou dadelijk kiezen voor euthanasi  . Of iemand die ze voor de helft invalide maken door hem in leven te houden . En zo worden veel mensen veel ouder dan jaren geleden , maar hoe  ? Ons peggy werk nu op een rusthuis en op 100 m van onze deur staat er ook één . Ik vind dat een zeer knap iets zo een rusthuis  . Mensen worden daar zeer goed verzorgt en dikwijls als de partner overleden is , hebben ze daar terug wat contact met adere leeftijdgenoten . Maar dan heb je ook in elk rusthuis zo een afdeling , waar eigenlijk niet echt nog mensen aanwezig zijn . Meer plantjes of nummers of levensechte poppen ......., Voor alles maar ook voor alles hebben ze hulp nodig , zijn niet meer bij verstand , dus herkennen niemand meer . Dan denk ik dikwijls  , willen deze mensen daar nu echt zijn ? Vinden die het fijn om op deze manier mogelijk 100 jaar te worden ? Is dit nu knap, dat dokters mensen op deze manier kunnen laten leven ? Om de 2 dagen naar de kunstnier / 6 - 7 keer per jaar voor een paar weken in het ziekenhuis........alles doen ze ervoor om mensen in leven te houden ondanks de kwaliteit ervan . Moeten ze dan zelf voor god spelen en u aan je lot over laten ? Nee !! Voor mijn part mogen ze dit doen , maar laat mensen wel zelf beslissen als ze dit nu eenmaal niet willen ! Als iemand op een waardige manier wil sterven zonder een bepaalde ingreep die een uitstel van x aantal jaren geeft aan de helft van zijn voorgaande mogelijkheden  ........Ik zou het wel weten ! 

Mijn hersenkronkel is dus samengevat . Waarom doen men zo moeilijk over levens beeindiging en  niet om het uitstellen van de dood ondanks alles ! Voor mij persoonlijk heb ik veel meer bang om gedwongen 100 jaar te worden als een plantje ten laste van iedereen , dan om op een bepaalde leeftijd te sterven in al mijn waarden !! 

Laat nu wel duidelijk zijn dat dit stukje niet geschreven is op basis van mijn kanker , maar meer op het lezen van bv. verslagjes over Morel en omstandigheden in mijn dichte omgeving en dit is iets waar ik al zeer lang zo over denk , maar nu iets meer naar voren komen zetten is . 

Ik ben dus mijn  dokters zeer dankbaar dat ze mij kunnen helpen om mijn leven verder te zetten zoals voordien . Moest ik mijn leven maar voor 50 % verder kunnen zetten na de behandeling , dan zou ik morgen zeker niet in het ziekenhuis zitten , maar op de vlieger om een wereldreis te maken met mijn gezin en dan na verloop van tijd......saluut , tot het volgende leven !! 

 

En nu niet komen aandraven met , .......je laat je gezin in de steek !! Ik zou daar alles voor doen , maar dan wel goed en niet half !!  

11:46 Gepost door marathonmanneke | Commentaren (10) |  Facebook

13-01-11

Mijn nieuwe bezigheden !

Het bloggen staat precies op een wat lager pitje . Nochtans mag ik wel zeggen dat ik tijd genoeg heb om dagelijks iets te schrijven . Maar de vraag , wat moet ik schrijven ? Ik denk aan de hand van de mails die ik ontvang dat er wel een aantal mensen benieuwd zijn hoe het verloopt met mijn behandeling tegen de kanker . Maar elke dag schrijven , het gaat goed of slecht , zou na een tijdje ook gaan vervelen .

Maar nu na een 5 dagen heb ik toch weer wat nieuws te vertellen . Na een geweldig vervelend weekeinde gehad te hebben , waar ik vooral met mezelf volledig over hoop lag , is de nieuwe week goed begonnen . Maandag is de werkweek weer begonnen waar ik eigenlijk nog nooit zo graag als nu naar toe ga . Mijn verzetje , mijn bezigheid , mijn nuttige momenten . Mijn eerste controle  na de chemo was toen ook .  Ik moest om 13.00 u voor de bloedafname en om 14.00 u voor de resultaten bij de arts zijn . Om vijf na één stond ik al terug buiten op de stoep en had dus nog bijna een uur voor mijn volgende afspraak . Wegens de strenge zorgen van ons peggy had ze niet graag dat ik me met slecht weer veel buiten begeef of onder de mensen meng om ziek worden te voorkomen . Maar nu , ikke midden in mol , alleen ......Knipogen , heb ik er ferm van geprofiteerd om me eens naar de winkels te begeven . 2 truien gekocht en 1 broek die al 2 maten groter moet zijn om ze dicht te krijgen . Nog een lekkere piza baguette gegeten te hebben was het tijd om me terug naar het ziekenhuis te begeven . Om 14.00 stipt kwam ik gelijktijdig aan met mijn arts want ik stond als eerste aangestipt in haar agenda . Ik dacht al dadelijk , dat gaat hier vlotjes verlopen , maar de bloed uitslagen waren van mij nog niet klaar en moest ik dus nog 2 mensen voor laten gaan  . Maar mijn uitslag was achteraf het wachten waard . Alles was goed . De chemo deed zijn werk en ik had nergens ontstekingen , bloeddruk  , hartslag was allemaal normaal  . Het enige ........tja , ze twijfelt nog altijd over mijn behandeling . Met bestralingen of de ruggeprik ?? 

Nu waarom twijfelen ? Het is toch maar lymphoklierkanker . Wel het is de plaats waar het gezwel zich bij mij bevind dat zeer zeldzaam is . Na overleg met het uza had ze besloten om geen ruggeprik te geven maar bestralingen te geven na mijn 6 beurten chemo . Maar ze heeft mijn  geval voorgelegd op de universiteit en daaruit bleken de meningen verdeeld te zijn maar de resultaten hetzelfde . Het verschil is gewoon dat de ruggeprik met zekerheid uitsluit dat nu de kanker zich nog zou verspreiden naar het ruggenmerg , al is die kans bizonder klein . Maar het nadeel hieraan is dat dit niet zonder risico is . Ik zou er mogelijk blijvende schade aan de hersenen kunnen aan overhouden zoals vergeetachtig worden en concentratie verlies . Met bestralingen blijft de kans erin zitten dat de chemo nog naar het ruggenmerg gaat , al is de kans hier ook weer klein voor , maar nadien zijn er geen blijvende letsels . Nu ging ze dit op het laatst van de maand een voorleggen aan al de artsen en dan de knoop door hakken in samenspraak met mij .Dus dit wordt nog vervolgd !! 

Maandag avond is ook al een paar maanden dat ik terug op de schoolbanken zit om bedrijfsbeheer onder de knie te krijgen . Nu heb ik al in mijn vorige blogjes geschreven dat ik alles zal blijven doen zolang ik kan . En ik dit zeker niet zal opgeven . Maar in het weekeinde lag ik overhoop met mezelf schreef ik al . En een deel van de reden was dat ik tot het besef moet komen dat ik toch dingen moet schrappen . Ik weet het , ge denkt die geeft zich al vlug na 1 week chemo , hij piept al anders , platte .........awel ik zal er nog een schepje op doen ......ik met mijn grootspraak ! Langd de andere kant verdedig ik me dan , ....Ik heb mijn verstand gebruikt en besloten om deze lessen te stoppen . En geloof me , ik zou deze lessen echt zeer graag afgemaakt hebben . Maar ik ga dit nu niet aanzien als opgeven maar als een voorlopig uitstel . In september starten deze lessen terug !!

Ik heb voor mezelf de dingen op een rijtje gezet wat nu het belangrijkste voor me is . En op de eerste plaats is dat natuurlijk genezen . Maar dan in combinatie met de passie voor mij werk dat met zich meebrengt dat ik nu veel meer ga slapen om mijn lichaam de nodige rust te geven , blijft er veel minder vrije tijd over . En die vrije tijd , hoe breng ik die dan het liefst door ? En dat is dan toch gewoon bij ons peggy  en mijn kinderen zijn .

Ga ik nog lopen ? Wel de goesting is enorm . Zeker met de iets hogere temperaturen  en de weer prima beloopbare wegen . Maar zondag morgen zou ik het niet gekund hebben  . En als ik even nadenk ......wat bereik ik met nu te lopen ? Meer vermoeien , meer risico op ziek worden met langere gezings periode tot gevolg . Om mijn zinnen te verzetten ga ik gewoon eens een flinke wandeling maken en zo ben ik ook even in de buitenlucht waar ik echt met momenten naar snak .

De rest van deze week is zeer goed verlopen . Ik voel dat mijn lichaam terug aan het opbouwen is . De eerste 7 - 8 dagen na het toedienen van de chemo is er een afbraak van de bloedcellen . Daarna begint weer de opbouw ervan om zo weer na 14 dagen opnieuw chemo te krijgen .

Maandag is nummer 2 al !!   

19:26 Gepost door marathonmanneke | Commentaren (8) |  Facebook

08-01-11

Een weekje gewerkt onder invloed .......

Ik moet bekennen dat ik voor de eerste keer onder invloed gewerkt heb . De invloed kwam dan wel niet van een lekker donker goden drankje met zo'n wit kraagske op waar ge juist het puntje van uwe neus zo in kunt steken . Nee nie van datte , maar mijn lichaam stond een hele week onder chemo . 

En valt het mee ? Is de meest gestelde vraag uit de top 1000 van de laatste week Tong uitsteken . Het antwoord is simpel . Ik heb nog niks moeten in boeten van mijn verplichte werk patroon . Dwz Ik ga nog elke dag werken , en op het werk ondervind ik geen hinder van vermoeidheid . En  ik goed meedraaien en om niet te overdrijven ...als ik wil doe ik ze nog allemaal de broek af !! Stoer Het is een plezier om te gaan werken  . 1 vraag wordt er gesteld als ik binnen kom , En hoe voelt ge u ? Louis zou zeker niet willen dat ik mij sta te forceren  op zijne werkvloer maar weet dat ik dit verzet nodig heb ! Ik schrijf nu zijne werkvloer , en dat is ook zo , maar dat gevoel heeft hij nooit zo naar voor gebracht . Wij werken nu al bijna 25 jaar samen en kennen mekaar door en door . Ik heb altijd het gevoel gehad en nog altijd dat ik,iets beteken , dat ik niet nummer zoveel ben , dat ik mee bijgedragen heb aan de opbouw van deze zaak . Finantieël vertaald dit zich wel , waar ik wil mee zeggen dat ik nooit problemen gehad heb met loon  of andere problemen . Ook mijn werk collega ( de enige ) die er ook al een dikke 21 jaar is , zou nu op 30 januari op pensioen gaan . Maar nu met mijn nieuws te horen te krijgen zou mijn baas er alleen komen voor te staan ( mogelijk he , want ik kom zo lang ik kan  ) iets wat onmogelijk is . Dus ook hij heeft uit respect voor de goedheid van al die jaren werken zijn pensioen uitgesteld met 1 jaar voorlopig . 

Nu blijf ik wel zeer waakzaam en ik ga mijn lichaam zeker niet uitdagen en testen . Ik slaap normaal gezien maar een 4 u per dag , maar dit is nu verdubbeld en zal nog opgedreven worden . Het sporten is gewoon bijzaak , maar word nog wel gedaan . 1 keer deze week en morgen vroeg ga ik denk ik ook nog een toerke lopen . 

Vanaf maandag beginnen de zwaarste dagen na een chemo volgens de boekjes . Allee ik kan beter schrijven , " volgens ons peggy " want ik lees die brol niet ! Ik blijf alles voor de rest goed opvolgen . Luister zeer goed naar mijn lichaam en volg goed het dieet of de eetbeberkingen die ik opgelegd gekregen heb . Ik moet of mag dus niet afvallen he ! 

Wat zou ik nu kunnen kenmerken wat toch mogelijk een licht verschil maakte met vorige week zonder chemo . Maar dan moet ik weer opletten dat ik mezelf niks wijs maak opdat ik er nu speciaal oplet en anders maar op doe . 

Maar mijn eetlust is iets minder , maar ik dwing mezelf nog altijd tot dezelfde hoeveelheid te eten . Ook kan ik slecht slapen , waarvoor ik al naar de arts gebeld heb en die me toestemming gaf om met halve slaap pilletjes dat op te lossen . Soms bonkt mijn hart zo eens veel harder . Maar 1 of 2 slagen na elkaar .....maar ik denk dat ik dat vroeger ook al wel eens had . 

Hoe gaan we het weekeinde doorbrengen ? Wel ik probeer niet teveel op drukke plaatsen te komen waar mensen ziek kunnen zijn , zeker nu met de griepvirus onder de mensen . Dat kan ik missen ! Maar ik zou wel eens graag een ferme wandeling gaan maken in de bossen en deze avond gaan we fondue doen . Peggy weet het nog niet . Maar ik heb alles al besteld om deze avond lekker gezellig thuis door te brengen . En zondag is nog een beetje afwachten . Maar beginnen met lopen zou al voor de helft geslaagd zijn !

 Maandag naar de les gaan van bedrijfsbeheer is hier thuis nu zo wat een twist punt . Ik heb er al een half jaar opzitten en wil dit niet opgeven . Maar ons peggy wil niet dat ik juist op de meest vatbare dagen in een klaslokaal ge zitten .  Ik weet dat ze gelijk heeft , maar ........nu niet gaan = aan opgeven . En er zijn al redelijk wat dingen die verandert zijn de laatste 3 weken  , vooruitzichten van me afgenomen  , en dit er nog bij ........ik zal wel zien hoe ik me voel . En het is ook maar met 8 mensen in 1 klaslokaal .

Nog een zeer fijn weekeinde en voor sommigen t'rug een fijne werk-week toegewenst  .

Je beseft nu niet hoe mooi het is om elke dag simpel naar je werk te moeten/mogen rijden om daar je ding te doen , tot je het plots niet meer kan of mag . Vergeet het finantieele , dat is bijzaak en kan door goed verzekerd te zijn opgelost worden . Maar er gewoon niet meer bijhoren !! niet op je werk  , niet met je sport of je andere vrijetijdbestedingen . Dat nutteloos gevoel wens ik niemand toe !!

Dan komt bij mij dadelijk de vraag boven . Hoe kunnen vooral jongeren en soms ook ouderen   zich zo nutteloos gedragen ? Geen doelen in hun leven , Geen werkgoesting , geen toekomstplan . 

Ik zou  toch eens voorstellen aan de middelbare scholen om leerlingen aan de hand van hun richting als een soort eindwerk eens een toekomst plan te laten opstellen ! Onze leerkracht van bedrijfsbeheer geeft ook nog in het dagonderwijs les bedrijfsbeheer  en als zij de vraag aan 17 - 18 jarige studenten houtbewerking steld , hoeveel zij inschatten om te verdienen na hun schooltijd , dan rollen daar gigantiche bedragen uit hun hoofd die alleen maar een flinke domper op de werkelijkheid zullen zetten .

Ook een gezinskost / kostprijs van een huis / lening / auto / onderhoud van jezelf en je gezin . Hoe ze het gaan aanpakken voordat ze aan een gezin denken . Ze inspireren met beelden uit het leven !!

25 jaar geleden hadden de ouders nog een bouwgrond voor hun kinderen liggen , en dit gaf mijn generatie nog een flinke duw in de rug . Maar door de fikse prijs stijgingen , om maar een voorbeeld te geven op mijn grond die vermenigvuldigd is met 4 in aankoopprijs terwijl mijn loon ong 1/3 gestegen is op 15 jaar . Wij kunnen  dit niet meer voor onze kinderen op zij leggen . Dus hoe pakken onze kinderen dit probleem aan ? Geef ze een toekomstbeeld om naar te werken vanuit de scholen !! En wat kunnen ouders doen om hun kinderen dit beeld te helpen realiseren ?   07:33 Gepost door marathonmanneke | Commentaren (6) |  Facebook

06-01-11

De eerste dagen na de chemo .

Maandag had ik dus een zeer lange dag in het ziekenhuis van geel doorgebracht met het toedienen van chemo . Gewapend met 5 pillekes cortizone en een paar tegen misselijkheid , mocht ik naar huis om de o zo zware periode tegemoet te gaan . Ook een lijstje met wat ik beter niet eet . Daar zouden mogelijk veel mensen al moeilijkheden om maken , maar ik kijk naast het lijstje naar de dingen die ik wel mag eten . En dat zijn nog genoeg dingen om uithongering te voorkomen . Tong uitsteken

Ik mocht dus mijn leven zo normaal mogelijk verder blijven zetten , zolang ik er maar naar luisterde en het niet teveel uitdaagde . Dus ik loop geen voorjaarsmarathon  ! Stoer Blijven werken mocht onder dezelfde voorwaarden . Voor velen is dit moeilijk te begrijpen dat ik niet simpel 3 - 4 maanden op ziekenkas ga , waar ik zonder moeite zo op zit . Maar het is de afleiding die ik vind op het werk om eens niet aan ziek zijn moet denken . Hier thuis ........ik ga het properkes zeggen , sta ik in een glazen kastje met in het groot opgeschreven " opgepast hij is ziek " . Allemaal goed bedoeld , maar o zo vermoeiend en het werkt op mijn systeem . 

Tot nu toe heb ik nog niks hinder ondervonden van de chemo . Nee eerder is het precies of ze een oppep middel in mij laten vloeien hebben . De eerste 2 dagen was dat van wauw in combinatie met mij extra goed voordoen op het werk . Maar de enige hinder die me nu opvalt is dat ik slecht slaap . En laat dat nu juist altijd een van mijn geweldige eigenschappen geweest zijn . Ik kon slapen waar en wanneer ik wilde . Nu heb ik het deze nacht gevoeld dat ik een beetje vermoeid werd door de slechte slaap . Dus vandaag de dokter opgebeld en het zou zijn van de cortizone . Ik mocht een half slaap pilletjes nemen en ik heb  de hele namiddag geslapen als een varken , dus met snurken dat beneden hoorbaar was  . 

Buiten ben ik nog niet veel geweest . Korte wandeling en een klein toerke gelopen dat ik morgen vroeg nog eens ga over doen . In het weekeinde haal ik de home trainer van de zolder om daar toch bij slecht weer mijn keuren  wat op uit te leven . 

Nu maandag moet ik op controle . Eerst bloed prikken en een uurtje later zal ik hierover de uitslag al kennen . Op maandag 17 januari krijg ik mijn tweede chemo  . Dat gaat nogal vooruit he !! :-) 

Ook zal ik de lessen bedrijfsbeheer afmaken ! Mogelijk mis ik er wel eens ééntje , maar afmaken doe ik dat ! Wete waar ik het ergste tegen op zie ? Ge kunt dit niet zwijgen . En dat nu weer gaan vertellen tegen een paar mensen die weer het ergste gaan vrezen en denken.

20:21 Gepost door marathonmanneke | Commentaren (7) |  Facebook

03-01-11

de eerste chemo !!

Ik ga proberen om het zo kort mogelijk te houden , dus zonder al te veel grappen erover te maken . 

Om 7 u ben ik deze morgen bij de bakker gestopt om mij eerst nog een half uurtje mentaal voor te bereiden ( hier begint het al mis te lopen ) , dus omdat de wegen er iets te glad bijlagen en ik er enorm naar uitkeek om dat prachtige spul in mijn lichaam te laten vloeien .

Juist op tijd toegekomen  samen met ons peggy die niet lost van mijn zijde . Het is een schatje , en ik vermoed dat ze me toch graag ziet !! Knipogen We werden ontvangen in Geel ( niet het zotten huis ) op het daghospitaal waar zo een hele aparte ruimte is voorzien voor mensen die chemo krijgen . Nu leuk ,  handig ......ik weet niet hoe ik het moet omschrijven maar ik was plots omringt met zieke mensen . Ik weet het , ik hoor bij hen maar zo voel ik me nog niet . Omdat het de eerste keer is kreeg ik de aparte kamer terwijl het de volgende keer in een gezamelijke leefruimte zal doorgaan waar echt alles te verkrijgen is om je dag min of meer aangenaam door te brengen .

Ik kreeg eerst een flink pak uitleg wat ze gingen doen . Nu dit na vertellen is voor mij onmogelijk . Alles war die gezegd heeft isnergens blijven hangen , alleen de belangrijke dingen die me aanbelangen . Zoals dat ze starten met een paar zakjes eiwitten . Ik heb er dus dadelijk een paar mee gesmokkeld voor mijn volgende marathon Lachen . cortizone en in die eiwitten zat natuurlijk ook nog iets bij wat mijn lichaam moest testen of zoiets . Allee ik kreeg na een tijdje echt jeuk op één van de meest beschamelijke plaatsen op dat moment . Ik zou op een moment mijn ballen eraf gekrapt hebben  . Ook kreeg ik vlekken  in mijn gezicht die ook jeukten . Ik riep de verpleegster om dit te melden , want dat moest ik dus wel doen . Ik zei , ik heb overal jeuk vooral in mijn gezicht terwijl ik onder de dekens de nagels in mijn ballen zette !! De dosis werd vertraagd en ik kreeg een pilleke . Binnen de 5 min stopte het ! 

Zo heb ik tot 16.00 u gelegen zonder de echte chemo gehad te hebben . De dokter was ook ondertussen geweest en had voor mij weer een ommezwaai klaar . Goed  en minder goed  nieuws . Ik kreeg geen Ruggenmerg prik waar ik zo bang voor  was . Maar ik zal na mijn 6 keer chemo nog 20 - 25 bestralingen krijgen  . Dit had se besproken met de artsen in het uza . Dit heeft wel iets meer hinder , maar bied meer zekerheid . De neven werkingen zijn , smaak valt weg , moeilijk eten , keelpijn , stembanden kunnen aangetast worden ......ik hoef ze nu niet allemaal te krijgen he . Maar de mogelijkheid bestaat wel . 

Daarna kreeg ik de echte chemo toegediend . 3 zakjes en die waren er op een 45 min . ingelopen . Daarna mocht ik naar huis . Ik heb ook pillekes gekregen tegen de misselijkheid . en wete wat die kosten ? 45 € per stuk !! Gelukkig ben ik goed verzekerd !! Maar er zijn verzekeringen die zelfs kanker niet terug betalen vertelde de verpleegster . Of maar gedeeltelijk . 

De vraag hoe voel ik me nu ? Wel , veel goesting om een toerke te lopen om me even te ontspannen en buiten geweest te zijn . Maar ik moet gaan  slapen nu . Want werken gaat nog voor !!  Dus , ik voel me prima !! Niemand hoeft zich zorgen te maken dat ik me forceer met te gaan werken . de gsm ligt naast het bed , en als ik  mijn twee benen niet uit het bed krijg dan bel ik zeer zeker dat ik niet kom !! 

Slaapwel !! 

ps. Ik wil iedereen bedanken via deze weg voor de vele lieve steunende medelevende mails of berichtjes . Maar het zijn er teveel om ze allemaal te beantwoorden . En eerlijk , de goesting ervoor is ook niet zo heel groot !! Maar het doet me wat en dus allemaal bedankt !!

19:27 Gepost door marathonmanneke | Commentaren (10) |  Facebook