16-02-11

Mijn mooiste Valentijn !

Maandag was het dus valentijn . En iedereen weet dat dat voor mij ne dag als een ander is . Hier thuis is het wekelijks wel eens valentijn . Maar toch zal deze dag me altijd bijblijven .Maar dat zal seffens wel duidelijk worden . 

Het was ook weer chemo dag . Ik werd er om 8 u verwacht . En naar mijn gewoonte ben ik op tijd , al was het nu maar juist op tijd . Ik kwam op de eerste verdiep aan ( dat we altijd met de trap doen ) en dadelijk zwaaide de deur open van het daghospitaal ........meneer Dekkers , u mag me dadelijk volgen . Ik begon al te denken dat ze op de uitkijk stonden tegen ik aankwam . Of zou ik ne geur bij hebben , die dan hopelijk in goede aarde is gevallen ? Dat ik ne geweldige band heb met de verpleegsters is al gebleken uit mijn vorige blogjes Tong uitsteken Lachen

De gekende wekelijkse routine van wegen , bloedafname , en bloedsruk meten werden genomen . Dan zei een zeker niet onknappe verpleegster .......We hebben vandaag speciale hulp gekregen van ons Vanessa !! Ik keek al rond , maar bij het herhalen van haar naam , kwam achter ne paravant zo'n klein ( 1.60 m ) smal gebouwd , knap ding tevoorschijn . Ze begeleide me mee naar mijn kamer en een beetje later was er ook haar begeleidster erbij , dus een ervaren verpleegster . Ons Vanessa maakt hier vandaag haar eerste dag en ik zal dus alles goed uitleggen wat we telkens doen . 

Ons Peggy was ook nog aanwezig , maar met een fluisterend stemmetje zo zwoel in mijn oor nam ze afscheid om te gaan werken . Doe dat goed vandaag he !!  en ze was weg  . Wat moet ik goed doen dacht ik ? We gaan u vandaag dus tot in/op alle puntjes verzorgen !! dan stel ik me toch vragen , waarom zeggen die dat nu toch zo ?  Ligt het aan mij en vat ik alles dubbelzinnig op ? Of is het hunne aanpak ?

Seffens komt de dokter ook nog , zegde ze .   Ik was al aan het denken , .....wie gaat er deze week de punt van mijne pijl zoeken ? Voor de niet verstaanders  , rol een 2 weken terug naar( en lees dat eerst ! Derde chemo was een saaie bedoening !)

Ik begon al te denken , dat gaat dat nieuw stuk ook nog moeten leren . Het was nog even wachten en ik was redelijk moe en zou best kunnen slapen hebben . Maar stel dat die 2 dan aan hunne zoek toch beginnen terwijl ik slaap , is er geen controle meer om dit toch een beetje deftig te houden . Dus begon ik maar met sudoko's in te vullen om zeker wakker te blijven . 

En dan zwaait de deur weer open , ons vannesa , alleen .......MMmmmmmmmmmm......Ik heb soep voor u bij , maar ze is wel geweldig heet , klonk het in mijn linker oor , maar dat ander oor , dus het rechter flapperst iets meer naar voor en vangt in sommige omstandigheden alles iets duidelijker op en legde weer de nadruk op geweldig heet . Knipogen 

Bij het proeven van de soep vond ik helemaal niet dat ze overdreven heet was , dus weer , wat zou ze nu echt bedoeld hebben . Pas op !! En ik moet bekennen dat de cortizone er nog niet aanhing he ! Dus daar kon ik het niet op steken . Na de soep kwam mijn dokter langs met ......jeb , ze was erbij . De uitleg over mijn bloed werd gegeven terwijl de temperatuur van mijn lichaam enorm aan het stijgen was . De soep dus ! Mijn bloed was goed , zelfs beter dan de vorige keer . Dwz dat ik zeer goed herstel en veel bloedcellen aan maak . De uitslag van de petscan waar ik ongeduldig op zat te wachten had ze toen nog niet , maar ze zou s'avonds bellen .

Dan zwaaide de deur open en stond de aflossing voor vanessa er . Da was toen precies of ze met ne ijs koude emmer water over mijn lijf kapte . Die temperatuurverschillen .......ik zou het nog aan mijn hart krijgen . Moest mijne Jos ogen hebben en dit kunnen gevolgd heben  , .......hij trok zijne hoed tot aan mijne navelbuik denk ik . Het zou dan zoeken zijn naar een spel in een hooiberg , al is mijne hooiberg er dun geworden . 

Maar ik had geluk , het was een zeer leergierige en wilde deze les als afsluiter van hare dag niet missen . De deur terug dicht .....wat een opluchting werd bijna een ontluchting waar ik dan weer ne ferme kemel mee zou schieten . Lachen Het onderzoek begon met hart en longen luisteren , nogmaals de bloedruk meten . Ik had mijn broek ondertussen al los gemaakt omdat ik zag dat ons vanessa er zo maar wat bijstond . Kon ze al beginnen he ! Maar het was de dokter die het onderzoek helemaal deed en weer van rechts naar links zat ze mijn broek ondersteboven te halen . Alles is inorde zij ze ! Ik weet het , dacht ik , maar hoe wete gij da ? Ik zag ons vanessa lichtjes kijken en ik ben er zeker van dat die dacht . Ik zou het wel vinden !! Lachen  

In de namiddag  heb ik dan nog geslapen terwijlze al die rommel in me lieten lopen met als doel , ik ga als ik me goed voel toch naar de les . Niet zo speciaal voor de les maar ........voor de koffie !! Ja ik had hier de waarheid eerst geschreven , maar dan bedenkt ge , ik moet daar nog naar toe he . En ik wil mijn punten eerlijk verdienen !! Dus alles gewist !!

Maar ons peggy en ook mijn verstand , dat al wat gekoeld was , vonden het niet zo goed om met 3 uurtjes en na de les nog 2 uurtjes slaap te gaan werken . Dus geen les en vroeger slapen !! 

Het telefoontje dat nog moest komen speelde ook wel mee . Want ik wist nog altijd niet mijn vorderingen tegenover mijn  kanker . En om 19.15 u juist toen ons Peggy gezegd had , die beld niet meer , kreeg ik mijn zwoel dokterresje aan mijn oor . Dadelijk de hoorn verwisselt van mijn linkse naar mijn rechter oor Lachen , Ik heb goed nieuws voor je . Er zijn geen kanker sporen meer te zien . Alles is al weg , maar we gaan wel de behandelingen gewoon verder zetten om toch een zekerheid te hebben . De bestralingen vallen waarschijnlijk ook weg , maar ik ga dit nog wel eens even bespreken . Ik doe seffens dadelijk een fles wijn open se , zei ik . Wacht daar maar wat mee tot morgen !! 

Dus ik ben voor 99 % genezen !! En dat half weg al !! 

Dit was voor ons gezin de mooiste valentijn !! 

10:47 Gepost door marathonmanneke | Commentaren (17) |  Facebook

Commentaren

Oef, wat een opluchting! Ben heel bij voor jou, vier het mqar goed, al ben ik overtuigd dat dat geen probleem zal zijn ;).

Gepost door: Wendy | 16-02-11

Mario, da is fantastisch nieuws!! Daar zou ik toch een fleske champagne op kraken hoor! Super!!
En zo kan Valentijn ineens toch nog een mooie feestdag worden...

Gepost door: SvenM | 16-02-11

ZALIG ! nu heb je reden om ieder jaar Valentijn te vieren ;-) Allez, iedere dag vind ik. Zoiets moet je iedere dag vieren ! O zo super nieuws !

Gepost door: kaat | 16-02-11

woohoo!! geweldig nieuws!! en zo krijgt Valentijn toch een speciale betekenis voor jou!!! En nu volop vieren!!!

Gepost door: Ruthje | 16-02-11

Zeer, zeer goed nieuws! De eindmeet is in zicht! Nu het tempo en het verstand er bij houden en dan heb jij een dijk van een (wed)strijd geleverd!

Gepost door: Sandy | 16-02-11

ongelooflijk! ik weet zeker dat uw ingesteldheid en humor daarbij geholpen hebben! super!

Gepost door: jess | 16-02-11

Zeer goed nieuws Mario, uw positivisme en strijdlust heeft zeker een rol gespeeld !

Gepost door: Filip | 16-02-11

Goed nieuws Mario!!!

Gepost door: Tiny | 16-02-11

Ik hoop voor U dat het waar is !

Gepost door: Luc De Pauw | 16-02-11

Geweldig nieuws Mario, ge hebt dat kruiske zeer moedig gedragen.

Gepost door: Rudi V | 16-02-11

Fantastisch nieuws Mario. Ge gaat wel die verpleegskers missen binnenkort :)

Gepost door: Yves | 18-02-11

mannekes wat een super nieuws toen ik het hoorde ,liepen de tranen van geluk over mijn wangen ,jaajaa weet het ben een trunte maar was super content voor jou en Peggy en de kids

Gepost door: Katrien | 18-02-11

IK PROBEER MIJ EVEN IN JOU PLAATS TE STELLEN EN TRACHT TE BEGRIJPEN WAT ZO EEN MELDING MOET BETEKENEN ~ DIT MOET GEWOONWEG FANTASTISCH ZIJN ~ VAN HARTE GEFELICITEERD ~ GENIET DAAR MAAR TEN VOLLE VAN MET DE GANSE FAMILIE ~ MAAR DIT LAATSTE ZAL WEL EEN OVERBODIGE RAAD ZIJN DENK IK

Gepost door: dirk | 18-02-11

Dat is echt goed nieuws, prachtig!

Gepost door: Luc | 18-02-11

Fantastisch om te horen, Mario!

Gepost door: Dave | 21-02-11

Eindelijk eens goe nieuws, je bent op goede weg Mario

Gepost door: RonKing | 24-02-11

Geweldig nieuws!!! Hartstikke mooi.

Gepost door: Frans | 26-02-11

De commentaren zijn gesloten.