26-02-11

Oppassen , km 32 !! druk druk ......

Druk zeg ik nu . Maar en 2 maanden geleden zou ik tegen deze manier van leven gezegd hebben dat het een luilekker leven was of meer het leven van een luierik . Ik ga nog wel werken elke nacht en kan dus nog altijd zeggen dat ik geen enkele dag nog niet afwezig geweest ben door het feit ik toch kanker heb en er al 4 chemo's het opzitten . 

Ik schreef een tijdje terug dat ik deze periode kan vergelijken met het lopen van een marathon en dat ik me op mijn 2 chemo kuur zo op een km of 20 begaf in de marathon . Als je getraint bent , zit je daar dus nog altijd fris . Awel vandaag of beter gezegd deze week , juist voor mijn vijfde chemo , bevind ik mij op een zeer lastig stuk . Een stuk in de marathon waar beslisingen genomen worden . Ik bevind mij zo op km 32 . Iemand die niet getraind is , gaat hiet zo ong de klop van de hamer krijgen . Maar ook de zeer getrainde atleten die de foute dingen gaan doen krijgen her een tikje . Heb je genoeg gedronken ? Heb je je suikers aangevuld  ? Ben je niet te senl vertrokken ? Of ga ik hier versnellenn of behoud ik dit tempo ? Dat zijn de vragen die rond dit punt door je hooft gaan , of met je gaan afrekenen . 

Wel ik heb nu ook zo een momenten . Nu speciaal trainen voor een kanker is nu niet iets wat je doet . Maar laat ons zeggen dat mijn conditie goed genoeg was om gelijk welke uitdaging toch aan te gaan en niet met rode wangen te moeten af gaan . Dus mijn conditie of mijn lichaam was klaar voor de strijd . Al de goed bedoelde raad die ik in het begin kreeg heb ik altijd naast me gelegd en me die niet als vanzelfsprekend gaan aannemen . De voorspelling was , dat ik na 2 chemo's zeker niet meer werkte , en blij zou zijn als ik gewoon de trap op kon om boven te geraken . Wel ik kan zeggen dat ik zelfs nog altijd elke 14 dagen mijn toerke loop, van 12 km , samen met stefke . Dus morgen ook weer .Verrast Wel luister ik altijd naar mijn lichaam en geef er nu zeker aan toe . Rusten is dus iets wat ik mij verplicht , ook al is het soms lastig om zo je dag door te brengen . En ik vermoed dat ik daarom dit allemaal zo  lang mag blijven doen . Toch ben ik voor verrassingen komen staan deze week . Maandag was ik vergeten te vragen aan mijn colega om mij snachts op te pikken . Ons peggy had de auto nodig , en fietsen deed ik niet mer naar het werk door de koude temperaturen al viel het maandag nog mee . ( mocht niet meer van ons peggy ) Ze zou me naar het werk brengen snachts . Maar toen de wekker om 12.30 u afliep verschenen er maar kleine oogjes die zeker wel wilde opstaan , maar nu toch vrij gemakkelijk te overtuigen waren dat ik voor ene keer met de fiets zou rijden . 3 km fietsen is nu toch ook niet zo, ver he . Maar mannekes , viel me dat tegen . Al 2 maanden geen fiets meer angeraakt , en dan met het beetje wind dat er was op kop , kwam ik volledig uitgeput op het werk aan . Ik denk dat ik een hartslag had van 180 . En dan moest het werken nog beginnen waar ik nog bijna geen last mee gehad heb . En smorgen na het werk moest ik ook terug . Ik was moe als op een marathon . Dadelijk in bed gekropen , want ik was van plan om s'avonds naar de les te gaan . Ik kan dus elke 14 dagen  gaan en wil dit zeker doen om niet te ver achter te geraken . Ik moet dat diploma of getuigschrift , wat het ook is  , hebben !! Maar toen ik na 6 u slapen wakker werd , voede ik mij nog altijd het zelfde . Een geweldig hoog hartritme deed me beslissen om niet naar de les te gaan en gewoon nog te rusten . Wenkbrauw ophalen Dinsdag werd ik wel afgehaald , en toen voedle ik mij beter maar zo te vergelijken met km 37 , juist een tikje van de hamer gehad , maar nog juist niet hard genoeg om op te geven   . Dus zette ik door . Dinsdag had ik een belangrijke afspraak die de hele namiddag in beslag nam . Gewoon prive dingen , niks met dokters te maken  !!

Vorig weekeinde had ons peggy nog een verrassing voor me in petto . Ik had beter hier mee begonnen , maar dacht dat ik dit al vermeld had in mijn laatste blogje . Maar dat was al van voor dat weekeinde !! Ze had eenntafeltje gereseveert in een grill restaurant in antwerpen via zo een soort bongo bon . Daar ontdek je soms zo van die plaatsen die je zelf niet zou vinden als je er niet woond . Zo was dit restaaurant gelegen op een 2 km van de groenplaats waar het antwerpse toerisme zich elke dag verzameld . Dus ergens waar geen kat komt zonder er naar toe gewezen te worden .

We waren al wel daar van smiddags en hebben de koffie shops en de winkels ook nog bezocht . Heel leuk zo met z'n tweetjes . Stipt 6 u waren we met de auto er naar toe gereden omdat gps wel handig is op onbekent terein . Maar ook omdat we om 8.15 ergens anders ,nog moesten zijn . Toen  we de auto uitstapten langs de schelde , dus op een 150 m van het restaurant verwijdert , roken we de gegrilde steaks en ander lekkers al . Het water liep me in de mond . Het zal stamp vol , op ons tafeltje na . De bon had wel een vaste menu waar je je diende aan te houden op de drank na dan . Soep / gegrilde ribbeke's met een aardappel in de schil met kruiden boter . En je kon zoveel bijvragen als je wilde . Ze liepen door het estaurant met schotels ribbeke's en aardappels  en ze brachte maar bij . En dit allemaal voor dezelfde prijs of bon !! Dat ik me heb laten gaan kun je wel denken . Ik moest goed eten van de dokter , en ik luister bijna altijd !! Knipogen 

Na dit tafelen reden we naar het Echt Antwaarps Teater ! Het stuk , De rotte appel ! Echt geweldig ontspannend en vooral met de nodige lachbuien !! Sfen de Ridder en Frans van de Velde met nog 2 andere voor somige bekende acteurs verzorgden dit . Een echte aanrader !! Dat we dit nog meer gaan doen is zeker . Bedankt aan mijn schatje !!

En om het in bakkers taal te zeggen . Hoe lekker een taart ook mag zijn , de afwerking van het geheel doet een  mens kopen of er terug naar smachten . Zo werd ook mijn avond afgewerkt , thuis , zonder kinderen ...................met veel slagroom !! Onschuldig                                                                                     

09:17 Gepost door marathonmanneke | Commentaren (4) |  Facebook

Commentaren

Het einde is in zicht Mario, of de finish. Je hebt het heel goed aangepakt, geniet morgen van je toertje met Stefke, het zou redelijk loopweer moeten zijn. Nog veel succes en weet dat we nog steeds duimen voor jou!

Gepost door: Wendy | 26-02-11

Je bent een rasschrijver ! Zie het einde van je stukje ! hahaha !

Gepost door: kaat | 26-02-11

Altijd prettig om eens goed te gaan eten, ik moet ook eens gaan want ik heb ook zo een bon, het beste nog.

Gepost door: Luc | 26-02-11

genieten van het leven, zo hoort het! :-) en de eindmeet van deze zware marathon is alvast in zicht en zal je halen zonder klop van de man met de hamer!!

Gepost door: Ruthje | 26-02-11

De commentaren zijn gesloten.