27-02-11

genoten van mijn loopje

naamloos.JPG

naamloos..JPG

Een weekeindje met weinig slaap is het tot nu toe geworden . Om zo kort mogelik te zijn , want ons peggy is een ijsje kopen en wil dit blogje geschreven hebben tegen dat ze terug is .

Zaterdag waren we bij mijn ouders moeten gaan eten voor ons vader zijne verjaardag . Altijd leuk . En s'avonds moest ik nog een vriendin gaan halen van ons sanne die damen  met haar uitging en bleef slapen . De Moonparty was de fuif waar ze naar toe trokken . Ik zag dedames beneden verschijnen en ........tekken jullie niet meer aan ? Allee pa , t'is daar warm zalle !! Voor dan toch maar zo modern mogelijk over te komen , leg ik me ermaar bij neer . Half twee zou ik ze terug gaan halen . Er stapte een verlegen vriendin in de auto , in de vroege avond en ik,  kreeg een volledig uitgelaten tiener terug in mijne auto in de late uurtjes . Het verschil en de reden wasgewoon te ruiken . En , is het plezant geweest ? En een spraak waterval schoot in actie !! Nee eigenlijk t-twee spraakwatervallen . Maar al wat ik begrepen  had , was dat ze zich enorm geamuseerd hadden .

Maar s'morgens had ik afgesproken met stefke , wel een uurtje later dan naar gewoonte , maar toch nog vroeg genoeg om een toerke te lopen . Zou het gaan ? Was toch een vraag die door mijn hoofd ging na het fietsen van maandag . Maar zoals je kan aflezen hierboven lag hettempo laag , maar ik heb er toch een ruim uurtje van genoten in het gezeldschap van mijne beste maat . Altijd heben wij wel iets te vertellen , en zeker nu er 14 dagen tussen zitten . Alhoewel de telefoon er ook is hoor .

Morgen weer een dagje chemo halen . Om 8 u . verwachten ze me . Ik begin stilletjes aan weer een datum te zien waar ik mijn terug komt met het lopen kan starten . 28 maart , dus 14 dagen na mijn laatste chemo begin ik met terug op te bouwen en zal dus terug meermaals gaan lopen . Allee toch 2 - 3 keer in de week .

En nu ga ik ijs eten !!   

18:27 Gepost door marathonmanneke | Commentaren (4) |  Facebook

26-02-11

Oppassen , km 32 !! druk druk ......

Druk zeg ik nu . Maar en 2 maanden geleden zou ik tegen deze manier van leven gezegd hebben dat het een luilekker leven was of meer het leven van een luierik . Ik ga nog wel werken elke nacht en kan dus nog altijd zeggen dat ik geen enkele dag nog niet afwezig geweest ben door het feit ik toch kanker heb en er al 4 chemo's het opzitten . 

Ik schreef een tijdje terug dat ik deze periode kan vergelijken met het lopen van een marathon en dat ik me op mijn 2 chemo kuur zo op een km of 20 begaf in de marathon . Als je getraint bent , zit je daar dus nog altijd fris . Awel vandaag of beter gezegd deze week , juist voor mijn vijfde chemo , bevind ik mij op een zeer lastig stuk . Een stuk in de marathon waar beslisingen genomen worden . Ik bevind mij zo op km 32 . Iemand die niet getraind is , gaat hiet zo ong de klop van de hamer krijgen . Maar ook de zeer getrainde atleten die de foute dingen gaan doen krijgen her een tikje . Heb je genoeg gedronken ? Heb je je suikers aangevuld  ? Ben je niet te senl vertrokken ? Of ga ik hier versnellenn of behoud ik dit tempo ? Dat zijn de vragen die rond dit punt door je hooft gaan , of met je gaan afrekenen . 

Wel ik heb nu ook zo een momenten . Nu speciaal trainen voor een kanker is nu niet iets wat je doet . Maar laat ons zeggen dat mijn conditie goed genoeg was om gelijk welke uitdaging toch aan te gaan en niet met rode wangen te moeten af gaan . Dus mijn conditie of mijn lichaam was klaar voor de strijd . Al de goed bedoelde raad die ik in het begin kreeg heb ik altijd naast me gelegd en me die niet als vanzelfsprekend gaan aannemen . De voorspelling was , dat ik na 2 chemo's zeker niet meer werkte , en blij zou zijn als ik gewoon de trap op kon om boven te geraken . Wel ik kan zeggen dat ik zelfs nog altijd elke 14 dagen mijn toerke loop, van 12 km , samen met stefke . Dus morgen ook weer .Verrast Wel luister ik altijd naar mijn lichaam en geef er nu zeker aan toe . Rusten is dus iets wat ik mij verplicht , ook al is het soms lastig om zo je dag door te brengen . En ik vermoed dat ik daarom dit allemaal zo  lang mag blijven doen . Toch ben ik voor verrassingen komen staan deze week . Maandag was ik vergeten te vragen aan mijn colega om mij snachts op te pikken . Ons peggy had de auto nodig , en fietsen deed ik niet mer naar het werk door de koude temperaturen al viel het maandag nog mee . ( mocht niet meer van ons peggy ) Ze zou me naar het werk brengen snachts . Maar toen de wekker om 12.30 u afliep verschenen er maar kleine oogjes die zeker wel wilde opstaan , maar nu toch vrij gemakkelijk te overtuigen waren dat ik voor ene keer met de fiets zou rijden . 3 km fietsen is nu toch ook niet zo, ver he . Maar mannekes , viel me dat tegen . Al 2 maanden geen fiets meer angeraakt , en dan met het beetje wind dat er was op kop , kwam ik volledig uitgeput op het werk aan . Ik denk dat ik een hartslag had van 180 . En dan moest het werken nog beginnen waar ik nog bijna geen last mee gehad heb . En smorgen na het werk moest ik ook terug . Ik was moe als op een marathon . Dadelijk in bed gekropen , want ik was van plan om s'avonds naar de les te gaan . Ik kan dus elke 14 dagen  gaan en wil dit zeker doen om niet te ver achter te geraken . Ik moet dat diploma of getuigschrift , wat het ook is  , hebben !! Maar toen ik na 6 u slapen wakker werd , voede ik mij nog altijd het zelfde . Een geweldig hoog hartritme deed me beslissen om niet naar de les te gaan en gewoon nog te rusten . Wenkbrauw ophalen Dinsdag werd ik wel afgehaald , en toen voedle ik mij beter maar zo te vergelijken met km 37 , juist een tikje van de hamer gehad , maar nog juist niet hard genoeg om op te geven   . Dus zette ik door . Dinsdag had ik een belangrijke afspraak die de hele namiddag in beslag nam . Gewoon prive dingen , niks met dokters te maken  !!

Vorig weekeinde had ons peggy nog een verrassing voor me in petto . Ik had beter hier mee begonnen , maar dacht dat ik dit al vermeld had in mijn laatste blogje . Maar dat was al van voor dat weekeinde !! Ze had eenntafeltje gereseveert in een grill restaurant in antwerpen via zo een soort bongo bon . Daar ontdek je soms zo van die plaatsen die je zelf niet zou vinden als je er niet woond . Zo was dit restaaurant gelegen op een 2 km van de groenplaats waar het antwerpse toerisme zich elke dag verzameld . Dus ergens waar geen kat komt zonder er naar toe gewezen te worden .

We waren al wel daar van smiddags en hebben de koffie shops en de winkels ook nog bezocht . Heel leuk zo met z'n tweetjes . Stipt 6 u waren we met de auto er naar toe gereden omdat gps wel handig is op onbekent terein . Maar ook omdat we om 8.15 ergens anders ,nog moesten zijn . Toen  we de auto uitstapten langs de schelde , dus op een 150 m van het restaurant verwijdert , roken we de gegrilde steaks en ander lekkers al . Het water liep me in de mond . Het zal stamp vol , op ons tafeltje na . De bon had wel een vaste menu waar je je diende aan te houden op de drank na dan . Soep / gegrilde ribbeke's met een aardappel in de schil met kruiden boter . En je kon zoveel bijvragen als je wilde . Ze liepen door het estaurant met schotels ribbeke's en aardappels  en ze brachte maar bij . En dit allemaal voor dezelfde prijs of bon !! Dat ik me heb laten gaan kun je wel denken . Ik moest goed eten van de dokter , en ik luister bijna altijd !! Knipogen 

Na dit tafelen reden we naar het Echt Antwaarps Teater ! Het stuk , De rotte appel ! Echt geweldig ontspannend en vooral met de nodige lachbuien !! Sfen de Ridder en Frans van de Velde met nog 2 andere voor somige bekende acteurs verzorgden dit . Een echte aanrader !! Dat we dit nog meer gaan doen is zeker . Bedankt aan mijn schatje !!

En om het in bakkers taal te zeggen . Hoe lekker een taart ook mag zijn , de afwerking van het geheel doet een  mens kopen of er terug naar smachten . Zo werd ook mijn avond afgewerkt , thuis , zonder kinderen ...................met veel slagroom !! Onschuldig                                                                                     

09:17 Gepost door marathonmanneke | Commentaren (4) |  Facebook

16-02-11

Mijn mooiste Valentijn !

Maandag was het dus valentijn . En iedereen weet dat dat voor mij ne dag als een ander is . Hier thuis is het wekelijks wel eens valentijn . Maar toch zal deze dag me altijd bijblijven .Maar dat zal seffens wel duidelijk worden . 

Het was ook weer chemo dag . Ik werd er om 8 u verwacht . En naar mijn gewoonte ben ik op tijd , al was het nu maar juist op tijd . Ik kwam op de eerste verdiep aan ( dat we altijd met de trap doen ) en dadelijk zwaaide de deur open van het daghospitaal ........meneer Dekkers , u mag me dadelijk volgen . Ik begon al te denken dat ze op de uitkijk stonden tegen ik aankwam . Of zou ik ne geur bij hebben , die dan hopelijk in goede aarde is gevallen ? Dat ik ne geweldige band heb met de verpleegsters is al gebleken uit mijn vorige blogjes Tong uitsteken Lachen

De gekende wekelijkse routine van wegen , bloedafname , en bloedsruk meten werden genomen . Dan zei een zeker niet onknappe verpleegster .......We hebben vandaag speciale hulp gekregen van ons Vanessa !! Ik keek al rond , maar bij het herhalen van haar naam , kwam achter ne paravant zo'n klein ( 1.60 m ) smal gebouwd , knap ding tevoorschijn . Ze begeleide me mee naar mijn kamer en een beetje later was er ook haar begeleidster erbij , dus een ervaren verpleegster . Ons Vanessa maakt hier vandaag haar eerste dag en ik zal dus alles goed uitleggen wat we telkens doen . 

Ons Peggy was ook nog aanwezig , maar met een fluisterend stemmetje zo zwoel in mijn oor nam ze afscheid om te gaan werken . Doe dat goed vandaag he !!  en ze was weg  . Wat moet ik goed doen dacht ik ? We gaan u vandaag dus tot in/op alle puntjes verzorgen !! dan stel ik me toch vragen , waarom zeggen die dat nu toch zo ?  Ligt het aan mij en vat ik alles dubbelzinnig op ? Of is het hunne aanpak ?

Seffens komt de dokter ook nog , zegde ze .   Ik was al aan het denken , .....wie gaat er deze week de punt van mijne pijl zoeken ? Voor de niet verstaanders  , rol een 2 weken terug naar( en lees dat eerst ! Derde chemo was een saaie bedoening !)

Ik begon al te denken , dat gaat dat nieuw stuk ook nog moeten leren . Het was nog even wachten en ik was redelijk moe en zou best kunnen slapen hebben . Maar stel dat die 2 dan aan hunne zoek toch beginnen terwijl ik slaap , is er geen controle meer om dit toch een beetje deftig te houden . Dus begon ik maar met sudoko's in te vullen om zeker wakker te blijven . 

En dan zwaait de deur weer open , ons vannesa , alleen .......MMmmmmmmmmmm......Ik heb soep voor u bij , maar ze is wel geweldig heet , klonk het in mijn linker oor , maar dat ander oor , dus het rechter flapperst iets meer naar voor en vangt in sommige omstandigheden alles iets duidelijker op en legde weer de nadruk op geweldig heet . Knipogen 

Bij het proeven van de soep vond ik helemaal niet dat ze overdreven heet was , dus weer , wat zou ze nu echt bedoeld hebben . Pas op !! En ik moet bekennen dat de cortizone er nog niet aanhing he ! Dus daar kon ik het niet op steken . Na de soep kwam mijn dokter langs met ......jeb , ze was erbij . De uitleg over mijn bloed werd gegeven terwijl de temperatuur van mijn lichaam enorm aan het stijgen was . De soep dus ! Mijn bloed was goed , zelfs beter dan de vorige keer . Dwz dat ik zeer goed herstel en veel bloedcellen aan maak . De uitslag van de petscan waar ik ongeduldig op zat te wachten had ze toen nog niet , maar ze zou s'avonds bellen .

Dan zwaaide de deur open en stond de aflossing voor vanessa er . Da was toen precies of ze met ne ijs koude emmer water over mijn lijf kapte . Die temperatuurverschillen .......ik zou het nog aan mijn hart krijgen . Moest mijne Jos ogen hebben en dit kunnen gevolgd heben  , .......hij trok zijne hoed tot aan mijne navelbuik denk ik . Het zou dan zoeken zijn naar een spel in een hooiberg , al is mijne hooiberg er dun geworden . 

Maar ik had geluk , het was een zeer leergierige en wilde deze les als afsluiter van hare dag niet missen . De deur terug dicht .....wat een opluchting werd bijna een ontluchting waar ik dan weer ne ferme kemel mee zou schieten . Lachen Het onderzoek begon met hart en longen luisteren , nogmaals de bloedruk meten . Ik had mijn broek ondertussen al los gemaakt omdat ik zag dat ons vanessa er zo maar wat bijstond . Kon ze al beginnen he ! Maar het was de dokter die het onderzoek helemaal deed en weer van rechts naar links zat ze mijn broek ondersteboven te halen . Alles is inorde zij ze ! Ik weet het , dacht ik , maar hoe wete gij da ? Ik zag ons vanessa lichtjes kijken en ik ben er zeker van dat die dacht . Ik zou het wel vinden !! Lachen  

In de namiddag  heb ik dan nog geslapen terwijlze al die rommel in me lieten lopen met als doel , ik ga als ik me goed voel toch naar de les . Niet zo speciaal voor de les maar ........voor de koffie !! Ja ik had hier de waarheid eerst geschreven , maar dan bedenkt ge , ik moet daar nog naar toe he . En ik wil mijn punten eerlijk verdienen !! Dus alles gewist !!

Maar ons peggy en ook mijn verstand , dat al wat gekoeld was , vonden het niet zo goed om met 3 uurtjes en na de les nog 2 uurtjes slaap te gaan werken . Dus geen les en vroeger slapen !! 

Het telefoontje dat nog moest komen speelde ook wel mee . Want ik wist nog altijd niet mijn vorderingen tegenover mijn  kanker . En om 19.15 u juist toen ons Peggy gezegd had , die beld niet meer , kreeg ik mijn zwoel dokterresje aan mijn oor . Dadelijk de hoorn verwisselt van mijn linkse naar mijn rechter oor Lachen , Ik heb goed nieuws voor je . Er zijn geen kanker sporen meer te zien . Alles is al weg , maar we gaan wel de behandelingen gewoon verder zetten om toch een zekerheid te hebben . De bestralingen vallen waarschijnlijk ook weg , maar ik ga dit nog wel eens even bespreken . Ik doe seffens dadelijk een fles wijn open se , zei ik . Wacht daar maar wat mee tot morgen !! 

Dus ik ben voor 99 % genezen !! En dat half weg al !! 

Dit was voor ons gezin de mooiste valentijn !! 

10:47 Gepost door marathonmanneke | Commentaren (17) |  Facebook

13-02-11

lopen .......ik kan het niet laten !

Deze morgen , de dag voor de vierde chemo , moet ik op mijn best zijn . T'is te zegen het beste wat mijn lichaam me nu kan maken . Morgen wordt ik dus weer helemaal volgetankt met slecht spul . Dan kan de afbraak weer beginnen . Allee afbraak .......als ik een marathon loop , en met volledig geef maar ge krijgt dan zo op km 35 ne klop van de hamer zoals ze zeggen . dan kan ik zeggen tegen de mensen die dit ooit al meemaakten , die klop is veel erger. Ik zit nog vollop met reserve's .

Ik schreef eens na mijn twede chemo , dat ik in vergelijking met een marathon toen op km 18 - 20 was . Wel ik ben een beetje opgeschoven en al een serieus traject afgelegd , want ik ga dus morgen voor chemo nr 4 . En dit omzetten weer in het gevoel denk ik dat ik ergens verkeerd ben gelopen . T'ja gebeurt tegen woordig wel meer dat ze plots 100 m voor de aankomst links afslaaan en dus verkeer lopen . Ik zit dus ook met dat probleem . Ik heb ergens een afslag gemist en heb toch al een 25 - 30 km in de benen zitten , maar gevoelsmatig kom ik terug op het 20 km punt . Dus nog vol  energie , tijd om een versnelling aan te vatten en met een inhaal manuever te beginnen .

Dus deze morgen hebben Stefke in ik , samen nog eens een toerke gaan lopen . Op't gemakske was de regel ! Dus we vertrokken tegen 6.50 min/km en met onze tetter in een hogere versnelling . Ik had het gevoel dat we nog trager moesten lopen , want anders zou stefke niet uitgepraat zijn tegen dat we terug waren . Maar toch begonnen we lichtjes te versnellen tot de laatste 3 km zei ik tegen hem , we gaan nog eens efkes echt lopen he . Ik moet toch ook een beetje moe thuis komen he . En dus liepen wedelaatste  km tegen 5.40 min/km . Deed deugt om te voelen dat we nog niet afgeschreven zijn .

10.3 km sas 6.jpg

 

103 km.jpg

Gisteren ben ik nog eens met ons peggy iets gaan eten in Lommel is de tuin cafe . Echt een aanrader om er eens te geen eten . Wij zijn er dus al meerdere malen geweest en de prijs kwaliteit is bizonder goed . Maar toch zijn we er eigenlijk gevlucht . Ze hadden in hun tuin een stuk bijgebouwd en dat werdnog verwarmt met zo'n terras verwarming . En wij zaten net onder zo'n paal wat ons echt aanzete om onze kledingtukken uit te trekken tot juist naast het deftige aan . Ook andere begonnen dit te doen , wat mij weer op een verdacht opgezet spel deed lijken . Een dame aan een ander tafel was zich zover aan het ontbloten dat het schaamrood van haar vriend tot aan zijn navel te zien was , want hij had zijn hemd ook al helemaal open staan . k zat nog enkel met een T-shirt aan en zo ook ons peggy .  Het eten kwam , en de borden zagen er geweldig uit . Kabeljauw op een bedje van prei met kroketjes . En voor ons peggy , een rose gebakken tonijn met pasta  . We zouden nog afsluiten met een ijsje en/of koffie , maar ik had maar 1 ding vor ogen , zo snel mogelijk hier buiten of ik omplof seffens .

De garson vroeg , was het lekker ? Kunnen  wij je nog iets aanbieden ? Ik zei , Meneer , dat wat ik vroeg om de verwarming wat minder te zetten heb je niet gedaan . En ik zou hier nog heel graag een koffie en een ijsje gegeten hebben , maar dit gaan we ergens doen waar we wat beter zitten .

Toen zijn we naar de cinema gegaan en hebben dadelijk de film binnen  gestapt , met een ijsje Stoer en keken naar de geweldige film van Frits en Freddy . Geen special effects , geen moeilijke inhoud , gewoon de droge humor  die mijn avond helemaal af maakten . 

Aja , ik kreeg van mijn schatje een horloge voor mijn verjaardag . Ben er echt blij mee !! 

11:09 Gepost door marathonmanneke | Commentaren (3) |  Facebook

12-02-11

Een week verslagje met foto's !

Wat is hier aan de hand ? bijna 14 dagen niks meer geschreven !!! Nochtans heb ik redelijk wat te vertellen . Maar we beginnen bij vorig weekeinde .

Vorig weekeinde zijn we er nog eens op uit getrokken om een weekeindeje te genieten in het mooie Heimbach in Duitsland . Tot over 8 jaar terug was dit een vaste plaats waar we elk jaar rond deze tijd naar toe gingen om er vooral te wandelen en lekker te eten . En dit meestal om mijn verjaardag te vieren . Voor mij geen kadeau's , maar liever zoiets om samen met z'n allen van te genieten . En met z'n alllen bedoel ik nu ook het vriendje van ons Sanne . De Joppie !! Lachen 

7.jpg

6.jpg

Naamloos 2.jpg


We kwamen eerst aan in Monchouw waar we een stop hielden om nogeven de glasblazer aan het werk te zien en er een flinke bergwandeling te maken .  Voor we daar verder reden , hebben we nog flink onze buiken gevuld . In Heimbach aangekomen zijn we dadelijk naar het pension gereden waar we vroeger ook verbleven . Bij een bakker . Het ontbijd is daar een pure verwennerij . Ook dit jaar weer .

5.jpg

3..jpg

4.jpg


De kamerverdeling verleip niet zoals ik het had voorgesteld . Ikdacht de jeugd op 1 kamer . Dus ons sanne , de joppie , en ons femke . Ons sanne dadelijk , Die kleine niet bij ons op de kamer !! Dan ons Femke ,en ik wil niet bij die rosse liggen  !! Dus kwam ons femke bij ons op de kamer ! Maar als het dan avond is , en ge begint te denken en te denken , te fantaseren , mijne schat in hare badjas uit de douche komen ........, ziet ge ons Femke daar aandraven vol overgave met de doos van ganzenbord . Papa , papa ......gaan we nu samen ganzenbord spelen ? Geweldig is dat !! Pas op , ik doe dit graag een keertje . Maar dan begon ik aan die rosse te denken in de andere kamer ......wie verjaard er nu feitelijk ? Stoer                                                                                                                                                                               De dag er na hebben we ook de hele dag gewandeld  met op de middag een stop in Marien Wald .Een abdij waar ze elke dag verse erwtensoep serveren met worst  . Echt lekker ! Maar voor mij smaakte ze niet echt . Ik was verdomd echt moe geworden . Nog geen enkele keer heb ik na een chemokuur voorgehad   . Ik was hier echt van geschrokken . Bij het terug wandelen was het wel bergaf waarts , maar toch ging ik op  elke bank even zitten die we tegen kwamen ! En toch deed dit hele weekeinde enorm deugd !!

Donderdag moest ik voor een Pet-scan in Antwerpen zijn . Hier onderzoeken ze of de kanker verdwenen is of toch zeker kleiner geworden  is . De resultaten ervan krijg ik maandag bij mijn vierde chemo ! Ik ben dus over de helft !! Lachen                                                                                                                                                                  Gisteren was het dus mijn verjaardag . Heel veel speciaals hebben we niet gedaan , omdat het een werkendag was  voor ons beiden .  Maar straks gaan we toch even naar de cinema en een hapje eten . 

 Maandag is het weeral maar weer een een commerciele dag, valentijn , voor de sullige sukkels  eraan te helpen herineren , dat ze ook hun partner eens mogen verrassen met een atentie . Hier doe ik dus niet aan mee , of eigenlijk wel , maar dan wel 100 keer per jaar zonder dat ze me dat moeten voordragen . Dus voor allen die dit nu lezen en van plan zijn om hun partner maandag of nu dit weekeinde daarvoor te verrassen .........weet wat ik van je denk !! Gewoon zielig dat je je zo laat leiden door de maatschappij !! 

Maar ook is het voor mij maandag weer chemo dag ! Ik zit nu al te denken aan .........Nieje , ik gon er nie over beginne ! Er moet soms ook eens deftig gebleven worden ! Onschuldig

Vorige week maandag had ik eigenlijk een beetje een andere uitlaatklep gezocht om mijn wilde fantasien de vrije loop te laten . Ik dacht , we gaan nog eens naar de les ! Zit ook knap volk dat ge na 1 maand afwezig zijn geweest toch begint te missen . Zelf ben ik er niet knapper op geworden en ik heb dus mijn pet maar opgehouden . Ene lelijke vent in de les is al genoeg !! Onschuldig Maar dan begon ik te zweten .......het begon vanonder mijn klak tot heu ....tot , jeb tot daar !! Knipogen

Dan zit ge daar en mijne Rexona thuis in de kast , te stinken . En dan begint ge u af te vragen , hoe komt dat nu ? Was de les te moelijk ? te warm binnen ? of iets anders ? Nu een combinatie van de chemo die me toch geweldige driftige fantasie buien opgelevert hebben , en dan het schone volk die de zweetdruppels deden verschijnen .

Bij het toekomen kreeg ik het al in de gang bij het wachten op onze juf .  T'is van het trappen doen dacht ik . Maar in de klas draait de voor mij zittende dame zich om en zeft met een altijd aanwezige zwoele stem Blij dat ge terug zijt !! ik heb u gemist !! Het zweet brak me de eerste keer uit ! Moete weten dat die hare vent daar naast zit , ne beer van ne vent .... De les was begonnen en we moesten nogal veel oefeningen maken op de computer . De juf , ook geen misse kwam regelmatig rond . Die warmte opstoten , telkens ze voorbij kwam ...ik moet dit controleren . Maar hoe  ?  Ik heb er mijne kop over gebroken , maar denk het gevonden te hebben . Gewoon  naar die andere halve maan voor mij kijken !! Tong uitsteken 


                                                                                                                                                                                                                      

09:37 Gepost door marathonmanneke | Commentaren (1) |  Facebook

01-02-11

Derde chemo was een saaie bedoening !!

Gisteren werd ik om 8.30 u verwacht in het ziekenhuis van geel . Stipt op tijd , zonder nog lang te moeten wachten , mocht ik binnen komen . Dadelijk zie je dan die vriendelijke gezichten van die verpleegsters . Zo echt in een stemming van ......tja hoe moet ik dat nu omschrijven , zo een losse vriendschappelijke sfeer . Precies of we waren de beste vrienden . Ge kunt dus dadelijk op je gemak de vragen beantwoorden in je eigen simpele dialect zonder naar de juiste woorden te moeten zoeken . En hoe is't met meneer dekkers ? alles goed verlopen ? gene last ? Dit is nu je derde chemo zeker ? Met mij alles goed . Nergens echt last van gehad , op ene lastige dag nu afgelopen maandag . Maar de griep hangt al 14 dagen in huis en heeft iedereen te pakken gehad , behalve mij . Dan hebt ge geluk gehad ! Dat noemen ze dan geluk se , kanker hebben en geen griep . Het zal al wel erg genoeg zijn zeker ? Ja ja , ge weet wa ik bedoel he .  Komt maar eens op de weegschaal staan ? Weer een 1 kg erbij ! En dat moet gij nu juist zeggen ,Willen we eens wisselen en gij op de weegschaal ,  wilde ik te zeggen . Het was die dikke die me woog . Maar op het laatste moment kwam toch nog een klein stukske van het goede gedeelte van mijn opvoeding naar boven en slikte mijn woorden maar weer in . Werken doe je nu toch niet meer zeker ? Dat zal niet meer gaan he . Elke dag nog , en met heel veel plezier ! En wete wa nog ? Ik ze'n gisteren morgen nog een 11 km gaan lopen en ik denk dat ik da ne keer meer moet gaan doen . Het deed deugt ! Dan draaide daar een ander , iets ouder verpleegsterke zich om , en vroeg . En dit is de derde chemo nu ........Man man , ik heb moeite om straks mijn 5 km te lopen . Zo zit er hier nu op't moment geen ene die nog zo actief is .

Dan ging ik door het zaaltje waar de meeste patienten moeten zitten door naar mijn prive kamer ( dank u hospitalisatie verzekering  ) en keek een beetje rond naar de mensen en dacht tegelijker tijd aan haar laatste woorden . Het waren ook allemaal mensen die de 65 ruim gepasseerd waren en dan sommige nog met een buik die door geen enkele gijn in bedwang gehouden kan worden . Dan besefte terug hoeveel waarde je aan de woorden van een goedlachse verpleegster moet hechten . 

Ik had tegen ons peggy al gezegd , laat me hopen dat er nu weer gene zieleknijper mij weer komt uitvragen om haar werktijd gewoon rond te krijgen . Of het moest weer een knappe zijn . Maar als de dag begint met een dikke ( sorry voor de mensen die een paar kg teveel wegen ......daar heb ik geen probleem mee hoor , ik ben er zelf bij nu . Maar zo'n pakken die echt niks om zich geven ........) dan ziet het er niet al te best uit .Schamen   

En de eerste 2 u niemand gezien . Rustig mijn krant gelezen terwijl ze mij aan het voltanken waren . Dan zwaait de deur open en komt mijne dokter op bezoek . Ook zo'n vriendelijk ding , en zeker niet onknap . De meeste vragen worden dan nog eens herhaald met gelijke antwoorden natuurlijk . Als ge dan zo alleen met uwe dokter in een gesloten kamer zijt , en juit een halve liter cortizone in je lijf hebt , ( het moet daar aan liggen ) dan geraakt ge zo opgepept , zo driftig ......en die zegt dan , doet uw broek eens los !! Dan moet ge denken , ik mankeer niks aan wat er in mijn broek zit ! Het is aan mijn keel te doen !! Dan denkt ge het feest ga beginnen en ons peggy is niet binnen .Knipogen Steekt die madam haar hand in mijn broek . Kunt ge volgen ? Uiterst rechts van mijn bil begint het onderzoek of de zoektocht naar......zo naar binnen , tot tetjeu juist niet . Maar ja , ik draag links he ! Onschuldig dan juist hetzelfde aan de juiste kant , dus links . Ik was ervan overtuigt , als ze hem nu niet vind , dan vind hij haar wel . Ja verder ga ik niet gaan , maar alles was goed gekeurd . En dat is toch wat jullie wilden weten ? Of niet ? Tong uitsteken

Ik heb dan s'avonds ook dadelijk mijn verhaal tegen ons peggy verteld en zegt die een beetje dwaas , Het is wel een dokter he !! Dus met de dokter mag het ! Dan was ik zo aan het denken  , was ik nu dokter enn er komt dan zo een knap stuk voor haar amandelen , dan zeg ik even doe je broek maar los , we zullen het onderzoek daar starten ! Lachen Of omgekeerd , er komt zo een dik vies vuil geval binnen met een vaginale infectie dan zeg je even , doe je mond eens ver open , ik zal eens kijken !!Tong uitsteken 

s'avonds lag ik vroeg uitgeteld in de zetel al te slapen . Deze nacht om 12.30 u uit mijne nest en dadelijk een kopje curry soep met kokos op gewarmd . De hele nacht heeft die soep op mijn maag gelegen . Ze is er juist niet uitgekomen . Maar met een lekker chocolade broodje met pudding te eten was alles weer in orde .

Tja de zware week is begonnen . Ik noem ze maar zo omdat toch sommigen vol ongeloof zitten dat ik er niet ziek van ben , zelfs bijna niet moe ben . Ja ik voel wel iets , en wat nog niet is kan nog komen . Maar voor veel is kanker gelijk aan ziek zijn , Je slecht voelen , Niks meer kunnen   . Blij zijn dat je van de zetel in je bed geraakt . Ik heb al wilde verhalen gehoord die waarschijnlijk wel allemaal zullen waar zijn maar daarom niet vanzelfsprekend van toepassing zijn op iedereen . Maar het zijn altijd ergste situatie's en de wilde spannende verhalen die blijven hangen . Daarom om toch even duidelijkheid te stellen , dik ik mijn blogje een heel klein ietsie pietsie aan zodat je ook gerust verder mag vertellen dat soms enkel de cortizone is die zwaar aanvoelt !! Knipogen 

Deze nacht ook nog eens vlug op smartschool gekeken . Voor diegene die dat niet kennen , dat is een site waar de school alle lessen en info opzet zo dat thuis iets volgen of herhalen heel gemakkelijk is . Zo is dit het geval voor mij met mijn bedrijfsbeheer . Er is weer een pak les materiaal bijgekomen  . Ook info over hoe het bedrijfsplan er ong. moet uitzien . Maar ik heb het mijne al klaar en ik moet zeggen , het ziet er best aardig uit . Een paar tips ga ik er nog in verwerken en dan nog uitprinten , maar de inkt is op . Maandag ga ik nog eens een les bijwonen denk ik en mijn ondernemingsplan afgeven !! Heel veel dank aan Hilde onze lesgeefster en veel succes aan de medestudenten ! wauw , studenten .......klinkt weer zo jong he terwijl ik niet de enige ben die er met ne kletsbol zit !! Lachen Ra ra ra .....wie is het ? 

 

10:34 Gepost door marathonmanneke | Commentaren (9) |  Facebook