17-03-11

herinneringen aan het bloggen !! Bedankt !!

Herineringen ophalen .............waar begin ik dan , zit ik zo te denken . Wel op 9-1-2005 , starte ik deze blog op , op aanraden van Richard , een clubgenoot . Ik zou toen de derde geweest zijn van onze club die een blog begon . En ik denk dat het er ook toen bij gebleven is de eerste jaren . Van computer had ik nog niet veel kaas gegeten , en het maken van spellingsfouten was voor mij de normaalste zaak ( nu nog trouwens Schamen ) 

Snel leerde ik veel mensen van buiten Mol kennen met dezelfde passie , het lopen en het bloggen .  We wisselde trainingen uit en moedigden elkaar aan . Mijn eerste verslagen waren dan ook over mijn trainingen richting mijn eerste marathon , die van Visé 2005 .

mijn eerste marathon . Visé 2005.jpg

 

Ik liep toen juist 8 maanden bij vabco Mol en had mij volledig laten mee sleuren in de straffe verhalen die er nog altijd ontstaan NA  een marathon . Voor mij waren dat allemaal stuk voor stuk helden , ongeacht de tijd die ze liepen . Dat uitlopen .........ongelooflijk . Mijn karakter eigenschap , goed of slecht weet ik niet , verplichte me om dat ook te doen . Dat moet ik ook kunnen ! Met een zeer leuke bende van vabco trainde ik toch 2 x per week samen en ,nog een 2 x per week thuis . Voldoende ????? Wie zal het zeggen . Ik was toch niet gekwetst geraakt en ik stond aan de start in een zeer primitieve short , want lopen koste me nooit veel geld en ik kocht toen nog altijd de goedkoopste prullen . Dus ik beken , deze broek was veel te groot !! De marathon zelf was een marteling tot amuzement van een paar clubgenoten . Die lachten zich te pletter met mijn afzien , uitspraken .......Ik zou er nooit meer één lopen !  Mijn tijd 3.44 u was van begin een bijzaak . Alleen had ik wat meer van die waarheid ontdekt van de verhalen die mij overhaalden om aan deze zottekes koers deel te nemen . Maar hoe gek het ook klinkt , nadat ik een uurtje gerecupereerd was , smeede ik al plannen voor mijn volgende marathon . Het virus had zich genesteld en zit er nog altijd ergens te kriebelen .

Ondertussen ontdenkten ook meer en meer bloggers het marathon lopen , en werden de blogs ook meer en meer gelezen en er kwamen dagelijks nieuwe bij . Al vlug volgden de eerste afspraken onder de bloggers . Nee geen dating , maar gewoon ergens samen een jogging gaan lopen.

8.jpg

 

 Dit is zeker niet een van de eerste foto's , want zoals je ziet hebben we hier al onze eigen zelf ontworpen t-shirts aan , om zo toch een beetje uitstraling te geven aan de naam WEBLOGLOPERS  !! Echt schitterend toch ! 

2.jpg

 

 

Samen met 2 ven mijn lievelingsblogsters staken we onze schouders onder een gezamelijke blog http://webloglopers.skynetblogs.be/ , weblogunite . Hierdoor was het voor iedereen door 1 klik gemakkelijk om van al onze gezamelijke afspaken of belefenissen op de hoogte te blijven om  zo te vermijden dat we alle blogs elke dag zouden moeten afschuimen om iets af te spreken ! Dit kon hier !!! 

Zo werden al vlug de eerste marathons samen gelopen . 

3.jpg

Dit was na de marathon van Rotterdam 2007 , ondertussen al mijn vierde marathon waar ik mijn tijd met 16 min verbeterde . Van onze club had ik toen de grootste vooruitgang gemaakt . Ik maakte ondertussen al zelf schema's voor de bloggers die me toen als dank daarvoor allen samen gelegd hadden voor een Garmin waar ik tot op vandaag nog altijd mee loop . Het hoefde niet , maar toch nog eens bedankt ervoor .

22.jpg

 

 De eerste weblogtrainingen werden ook georganiseerd op het zilverlmeer te Mol , waar we onze langste duurloop van ong. een 32 km dan samen konden lopen . Het was voor mij een kleine moeite om voor douchen en een buffet te verzorgen na het lopen  . Met 33 lopers en een totaal van 44 eters was de eerste weblogtraining een waar succes .

 

5.jpg

De laatste 4 jaar zijn we telkens met een grote groep naar de marathon van  Eindhoven getrokken waar we samen op hotel gingen  om zo zeer ontspannen aan de marathon te kunnen starten . Op zaterdag avond zaten we dan altijd gezellig samen al plannen te maken hoe we onze marathon gingen aanpakken of we hielpen mekaar van de zenuwen af ! Voor mij was dit altijd een hoogte punt ! 

 

6.jpg

 

Nog eens een foto van de marathon Rotterdam waar meer een meer nederlandse bloggers samen verbroederen . De groep word wel echt groot al zijn ze hier natuurlijk niet allemaal aanwezig he ! Maar aan deschema's te zien die ik maakte zat ik op mijn hoogte punt aan 230 namen ,. zoveel staan er in mijn computer genoteerd . 

 

12.jpg

 

Het absolute hoogte punt dat we samen als webloglopers gepresteerd hebben , is onze inzet voor Make-A-Wich . We haalden via spionsering voor het loopen van een marathon , ondersteund door een prijzen loting van verschillende prijzen maar als hoofdprijs een reis naar Jamaica ter waarde van 2650 € . Ook werden er door heel belgie door wel elke blogger iets in elkaar gestoken of toch mee geholpen om een idee te doen slagen . ik zelf had nog een weddenschap afgesloten om 4 km achterwaarts te lopen wat ons toch een 400 € opleverde . 

 

13.jpg

 

Het geld stroomde vlotjes binnen via een knap opgericht site van werner die de beloofde sommen geld netjes bijhield . Om dit allemaal te sturen hadden we toch met vier mensen hier een beetje de leiding over en er echt veel uren tijd in gestoken hebben . Julie en ik kwamen met het idee opzetten en edith en werner sloten dadelijk bij aan om hun schouders eronder te zetten en de anderen bloggers mee aan te sporen . Deze gezamelijke inzet leverde 11.400 € op . De check werd aangenomen door Yasmine , toen meter van Make-A-Wish . We stonden met onze actie in elke krant  !! 

 

10.jpg

 

 

11.jpg

7.jpg

Nog een paar foto's tonen aan dat plezier altijd verzekerd was en we en toffe bende hadden . 

 

16.jpg

 

 

Overal in belgie was er wel iemand die je op een jogging kende van het bloggen . Nooit liep ik ergens nog alleen rond , zelfs niet als ik naar de andere kant van het land reisde om te lopen . 

Maar na een hoogte punt komt de val . Ik ga hier geen schuldige vingers wijzen , of redenen aan tonen die volgend mij de oorzaak zijn , als die er al zijn . Maar de bloggers beginnen zelf kleine groepjes te vormen en het grote geheel splitst zich op . Het bloggen word vervangen door Face-book . 

Toch is er door Julie 2 jaar geleden nog een actie in gang gestoken om kinderen te gaan helpen in Paraguay . Hier sprongen ook dadelijk weer heel wat bloggers en dan al face-bookers op . Spinning en cake verkoop .......brachten samen toch een 3000 € op waar ze mee naar paraguay trok en er 7 weken kinderen ging helpen . Knap wat Jullie daar deed !

 

19.jpg

21.jpg

 

Een weekje zieken huis heeft ze ginder ook mogen ondergaan door de schreinende toestanden ginder . Toch heeft ze er ook nog een zeer mooie marathon mee mogen pikken die ze per toeval daar ontdekte en behaalde hier het hoogste schavotje !! Knap !! 

 

20.jpg

Het bloggen is naarmijn mening echt voorbij , toch zoals het ooit geweest is . Kleinere groepen en hechte vriendschapsbanden zijn erdoor gevormd die nooit meer stuk zullen gaan . Ook voor mij zijn er hechte vriendschappen gevormd en -ik heb veel mensen leren kennen de afgelopen jaren . Bedankt hiervoor ! 

14.jpg

Ik zelf ga er nu wel mee op houden . Geen bloggen meer voor mij . Ik bedank jullie allemaal voor de vele mooie belevenissen samen en we zullen mekaar nog wel eens tegen komen ergens en dan mogelijk samen nog een pint drinken of ergens damen strijden naar de beste tijden op een wedstrijd .

Schema's maken doe ik nog voor een paar uitzonderingen , maar veel zijn er dat niet meer . Dit heeft te maken met prive doeleinden die dit niet meer toelaten in de toekomst . Ook is er de motivatie  af door de afbouw van het bloggen , maar dit was niet de doorslag !

Mogelijk post ik nog de reden wat de prive doeleinden zijn in de volgende maanden . Anders is dit mijn laatste blogje  !!

Ik wil jullie ook nog allemaal bedanken in de steun die jullie me gegeven heben in het gevechtje tegen mijn kanker . Mijn laatste chemo heb ik maandag gehad en ik heb het nu deze week zeer moeilijk , maar zoals mijn motto altijd is .........Moeilijk gaat ook , en opgeven doen we nooit !!

 

Bedankt en tot we mekaar ergens weer tegen komen !!

 Coach Mario 

 

15.jpg

4.jpg

18.jpg

9.jpg

24.jpg

 

 

 

 

20:06 Gepost door marathonmanneke | Commentaren (22) |  Facebook

Commentaren

Mooi verhaaltje... a man 's gotta do what a man 's gotta do!
Tot ziens!

Gepost door: Francis | 17-03-11

De mijne (blog) bestaat ook nog maar je hebt gelijk... facebook nam veel over en er komt nog weinig volk op... maar ik hou het als een herinnering en tevens stimulans voor mezelf.

Mario, man, ik heb je leren kennen als een fijne kerel met het hart op de juiste plaats die iedereen erkent zoals hij is. Iets wat ik zeer hard apprecieer aan je. Ik ben nooit bij een atletiekclub gegaan, lopen is voor mij een afgeef moment tijdens de drukte van de werkweek maar heb oa: door jou veel toffe mensen leren kennen. Neem nu Gert die ook naar Rome komt voor de marathon mee te lopen. Hij gaat me hazen (had ik die verdomde blessure maar niet gehad). We komen elkaar zeker nog tegen man, dan niet hier, dan wel op facebook en ik hoop nog eens samen met je te kunnen lopen aan het Zilvermeer! Ik ga je laten want mijn vliegtuig naar Rome vertrekt om 07u00 morgenvroeg en ik moet nog inpakken. Grtz

Gepost door: Steve | 17-03-11

we hebben mooie tijden samen beleefd en er zullen er nog vele volgen. Het klopt dat afspraken en dergelijke gewoon vlugger gemaakt zijn via Facebook. En groepjes vormen zich op natuurlijke wijze, groepjes van mensen die bij elkaar in de buurt wonen e.d.
Ieder heeft zijn eigen motivatie om te bloggen. Ik schrijf zelf gewoon heel graag en heb nood om dingen gewoon van me af te schrijven. Voor jou is het blijkbaar dan weer een ontmoetingsforum ipv dingen van je afschrijven. Ieder zijn ding hé. Maar ik vind het toch wel heel jammer dat je het bloggen vaarwel zegt hoor Mario, toch om deze reden in ieder geval. Ik hoop dat je alsnog van gedachten verandert en dat we hier je avonturen kunnen blijven volgen! Maar we komen elkaar in ieder geval ook nog op Facebook tegen!!
Nog veel beterschap, die laatste chemo zit erin, vanaf nu kan het alleen maar weer beter worden!!

Gepost door: Ruthje | 17-03-11

Facebook nam de macht over maar de meeste van die lopers zijn al bloggend begonnen, het was leuk lezen en alvast veel sterkte gewenst !!!

Gepost door: Stofke | 17-03-11

Ik was er bij van in t begin , het bracht veel leesplezier.
Tijden en technologie veranderen ,maar mooie herinneringrn blijven bestaan.
Veel succes !!

Gepost door: erik | 17-03-11

Hé Mario, wat jammer nou dat je stopt met bloggen. maar we zien elkaar vast wel ergens hier eens in de buurt en tja op Facebook natuurlijk. Groetjes uit Dessel

Gepost door: sandra | 17-03-11

Wat een mooi overzichtje Mario, heel erg leuk om alles zo nog eens opnieuw te lezen en te zien. Jammer dat je het bloggen laat voor wat het is, maar ik begrijp je redenen en je moet vooral doen waar je jezelf goed bij voelt en waar je zin in hebt. Ik heb je blog wel altijd met plezier gelezen.

Gepost door: Julie | 17-03-11

Dankzij jou ben ik (een beetje) loper geworden, maar vooral heb ik vele leuke mensen leren kennen. Ik heb je al 1000x bedankt en zal het niet nalaten dit te blijven doen. Je bent een prachtkerel Mario met een super leuk gezinnetje. Vooral niet veranderen. :)

Gepost door: Gert | 17-03-11

Het is echt spijtig dat je er mee stopt want ik keek elke keer uit naar je blogjes.
Vorig jaar was ik een triest lopertje dat amper vooruit geraakte. Nu train ik al ruime tijd met je schema's en ik merk de vooruitgang waardoor ik al iets sneller vooruit geraak. Met een beetje geluk zal ik tegen juni zo'n 10 minuten sneller lopen op de 10 km en dat allemaal dankzij jou.
Hopelijk ben ik één van de uitzonderingen waarvoor je wel schema's blijft maken ;-)
Toch snap ik waarom je alles afbouwt en hopelijk komen we mekaar nog vaak tegen via facebook, mail of liefst nog in het echte leven natuurlijk!!

Gepost door: Sven | 18-03-11

Je bent (!) een fantastische coach met het hart op de goede plaats maar, wat het bloggen betreft : ook een goeie schrijver ! Ik lees je blogjes altijd met veel plezier, ze zijn fijn geschreven vanuit het hart en meestal met humor doorspekt. Dank dat we je verhaal van lopen en daarbuiten mochten lezen!
Door jou loop ik nog altijd en heb ik dingen gedaan die ik voor onmogelijk hield (Halve, Ten Miles, triatlon). Ik ben het type dat mij heel snel zou 'verbranden' als ik op mezelf zou moeten lopen, verbranden om dan 'opgebrand' te zijn en tenslotte te stoppen. Jij zorgt ervoor dat ik 'gezond' loop.
Voor mensen als ik, die onder het gemiddelde lopen, zijn er niet zoveel schema's, zeg maar : geen.
Ofwel ben je een start to runner (en dat ben ik niet meer) of je loopt een behoorlijke snelheid. Ik zit daar altijd onder, waardoor geen enkel schema past, tenzij jouw 'schema op maat'. Ik ben er je dankbaar voor !
Ik ben het levende bewijs dat je zonder echt talent, zonder snelheid en zonder superinspanningen wel ver kan geraken .... MITS de GOEDE begeleiding ! En die heb ik van jou gekregen ! DIKKE MERCI !

Wat je ook doet in de toekomst (ik denk dat je toch nog gaat bloggen, je bent er gewoon te goed in om te stoppen) ... veel succes !

Gepost door: kaat | 18-03-11

Ik ben ook één van die anciens met een loopblog.
De hoogdagen van het bloggen liggen inderdaad al een tijdje achter de rug, maar toch probeer ik ten gepaste tijde mijn blogje wat bij te werken.
Het wordt uiteraard veel minder gelezen, maar de blog is altijd een leuke motivator om zo naar een marathon toe te leven en als archief om later terug te blikken.
Veel werd intussen overgenomen door Facebook, maar we mogen niet vergeten dat alles indertijd begonnen is met die webloglopen en –trainingen.
Zonder al die acties had iedereen nu veel minder loopmaten ontmoet.
De foto's in dit berichtje spreken boekdelen.
Daarvoor moeten we je heel dankbaar zijn.
Bedankt Mario, steek al je energie nu maar in je herstel en je gezin en ooit komen we elkaar wel terug tegen op één of andere loopwedstrijd en drinken we er een pint op.
Het ga je goed!

Gepost door: frank spencer | 18-03-11

Ik heb heel veel mooie momenten beleefd samen met de webloggers. Het was altijd plezant om uw postjes door te nemen. Dankzij jouw schema's heb ook ik mijn grenzen op loopgebied kunnen verleggen. Pakweg 5 jaar geleden zou in nooit geloofd hebben dat ik een marathon zou lopen. Heel veel succes met al hetgene wat jou nog te wachten staat. Hopelijk komen we elkaar zeker nog eens tegen Mario. Bedankt voor alles wat je voor ons georganiseerd hebt.

Gepost door: Yves | 18-03-11

Voor mij ben je de coach die zijn volk leerde met schema's te trainen en ook de coach die zijn volk leerde bloggen. Als jij er niet was geweest, had ik ook never of te nimmer een blog gestart. En dat geldt voor meerdere mensen, denk ik.
Jouw schema's hebben mij altijd de motivatie gegeven die ik nodig had om naar een bepaalde wedstrijd toe te werken.
Het siert je dat je elke loper (hoe traag ook - zoals ondergetekende) altijd wist op te peppen en altijd ervan wist te overtuigen dat we het zeker zouden kunnen!

Je hebt een mooie samenvatting gemaakt, en je slaagt de nagel op de kop. Vele blogjes liggen op apegapen(geldt ook voor de mijne). Toch blijf ik het superleuk vinden om de belevenissen van andere lopers te mogen meebeleven.

Jouw verhalen waren altijd zo sappig geschreven en met de nodige humor. Ik zal ze missen.
Maar ik begrijp dat jouw prioriteiten nu ergens anders liggen.

We nemen hier geen afscheid, hé. Het is maar een voorlopige tot ziens. Ondertussen blijven mijn duimen in de lucht steken voor een snelle genezing en dat je rap terug mag plannen maken voor eenvolgende loopwedstrijd!

Dikke knuffel
xxx

Gepost door: Sandy | 18-03-11

heel jammer dat je er mee stopt, hopelijk bedenk je je nog. ik heb altijd erg veel aan je gehad: je ervaringen, je goede raad, natuurlijk je schema's, maar ook je mopjes, je knipoogjes naar het leven. ik bedacht me gisteren nog dat het veel leuker was om met jouw schema's te lopen en dat ik dit echt miste, maar ik snap perfect jouw redenen om dit niet meer te doen en ik hoop dat je voldoening vindt in alle volgende dingen die je onderneemt.
groetjes!

Gepost door: Jess | 19-03-11

Jammer !! Heb U blog altijd met groot plezier gelezen en vind het leuk dat er een paar van mijn foto's in bovenstaande blog staan :-) Dat U stopt met bloggen vind ik echt jammer. Uiteraard wordt er veel info gemeld op Facebook (belgie) en Twitter (nederland) maar de blog is nog altijd het podium voor het grote verhaal.

Hoop van harte dat de gezondheid de goede richting op gaat !! En mocht de zin weer terug komen - U blog blijft gewoon op mijn computer staan.

Gepost door: Bjorn Paree | 21-03-11

Jammer !! Heb U blog altijd met groot plezier gelezen en vind het leuk dat er een paar van mijn foto's in bovenstaande blog staan :-) Dat U stopt met bloggen vind ik echt jammer. Uiteraard wordt er veel info gemeld op Facebook (belgie) en Twitter (nederland) maar de blog is nog altijd het podium voor het grote verhaal. Hoop van harte dat de gezondheid de goede richting op gaat !! En mocht de zin weer terug komen - U blog blijft gewoon op mijn computer staan.

Gepost door: Bjorn Paree | 21-03-11

Jammer !! Heb U blog altijd met groot plezier gelezen en vind het leuk dat er een paar van mijn foto's in bovenstaande blog staan :-) Dat U stopt met bloggen vind ik echt jammer. Uiteraard wordt er veel info gemeld op Facebook (belgie) en Twitter (nederland) maar de blog is nog altijd het podium voor het grote verhaal. Hoop van harte dat de gezondheid de goede richting op gaat !! En mocht de zin weer terug komen - U blog blijft gewoon op mijn computer staan.

Gepost door: Bjorn Paree | 21-03-11

Jammer !! Heb U blog altijd met groot plezier gelezen en vind het leuk dat er een paar van mijn foto's in bovenstaande blog staan :-) Dat U stopt met bloggen vind ik echt jammer. Uiteraard wordt er veel info gemeld op Facebook (belgie) en Twitter (nederland) maar de blog is nog altijd het podium voor het grote verhaal. Hoop van harte dat de gezondheid de goede richting op gaat !! En mocht de zin weer terug komen - U blog blijft gewoon op mijn computer staan.

Gepost door: Bjorn Paree | 21-03-11

Mario, heel mooie analyse met terechte vaststellingen. We onthouden de leuke vriendschappen en kennissen door het bloggen.

Groeten,


Fré.

Gepost door: Fré | 04-04-11

Hi Mario .. mooi overzicht, ik kreeg er kippevel van, mooie foto's .. Dat je gaat stoppen met bloggen, geloof ik niet. Noem het misschien een pauze.
Met jou strijd tegen de kanker, komt het lopen op de 2e plaats en waarschijnlijk op die manier ook het bloggen. Eens je terug op krachten bent en terug gaat lopen, komt het bloggen ook wel terug. Dus zeg nooit "nooit" ... Bij mij is het bloggen ook minder en dat heeft vooral te maken met de blessure. Ook facebook zit er voor iets tussen.
In ieder geval, ik heb toffe mensen leren kennen via het bloggen en een supertoffe vriend & coach !!!
Weet je nog, de eerste keer dat we mekaar ontmoetten in Oostende .. een weekje voor mijn eerste manathon, en die marathon zal ik nooooooit vergeten.
We houden zeker nog contact ..
Groetjes en tot gauw.

Gepost door: Edith | 11-04-11

een blog schrijf je toch in de eerste plaats voor jezelf Mario en niet voor een ander? Jammer dat je ophoudt met het bloggen, maar ik wens je verder veel succes toe met het lopen...
En in ieder geval bedankt voor de organisatie van de webloglopen, ik vond het een fijne ervaring en wat mij betreft een ervaring die voor herhaling vatbaar is.

Gepost door: Peter | 18-04-11

Jammer, ik had een beetje gehoopt dat je op je beslissing al terug zou gekomen zijn. Uw blog is toch een mooi dagboek hé. Hopelijk gaat ondertussen alles goed met jou.
Groetjes Natalie

Gepost door: natalie | 04-06-11

De commentaren zijn gesloten.