17-03-11

herinneringen aan het bloggen !! Bedankt !!

Herineringen ophalen .............waar begin ik dan , zit ik zo te denken . Wel op 9-1-2005 , starte ik deze blog op , op aanraden van Richard , een clubgenoot . Ik zou toen de derde geweest zijn van onze club die een blog begon . En ik denk dat het er ook toen bij gebleven is de eerste jaren . Van computer had ik nog niet veel kaas gegeten , en het maken van spellingsfouten was voor mij de normaalste zaak ( nu nog trouwens Schamen ) 

Snel leerde ik veel mensen van buiten Mol kennen met dezelfde passie , het lopen en het bloggen .  We wisselde trainingen uit en moedigden elkaar aan . Mijn eerste verslagen waren dan ook over mijn trainingen richting mijn eerste marathon , die van Visé 2005 .

mijn eerste marathon . Visé 2005.jpg

 

Ik liep toen juist 8 maanden bij vabco Mol en had mij volledig laten mee sleuren in de straffe verhalen die er nog altijd ontstaan NA  een marathon . Voor mij waren dat allemaal stuk voor stuk helden , ongeacht de tijd die ze liepen . Dat uitlopen .........ongelooflijk . Mijn karakter eigenschap , goed of slecht weet ik niet , verplichte me om dat ook te doen . Dat moet ik ook kunnen ! Met een zeer leuke bende van vabco trainde ik toch 2 x per week samen en ,nog een 2 x per week thuis . Voldoende ????? Wie zal het zeggen . Ik was toch niet gekwetst geraakt en ik stond aan de start in een zeer primitieve short , want lopen koste me nooit veel geld en ik kocht toen nog altijd de goedkoopste prullen . Dus ik beken , deze broek was veel te groot !! De marathon zelf was een marteling tot amuzement van een paar clubgenoten . Die lachten zich te pletter met mijn afzien , uitspraken .......Ik zou er nooit meer één lopen !  Mijn tijd 3.44 u was van begin een bijzaak . Alleen had ik wat meer van die waarheid ontdekt van de verhalen die mij overhaalden om aan deze zottekes koers deel te nemen . Maar hoe gek het ook klinkt , nadat ik een uurtje gerecupereerd was , smeede ik al plannen voor mijn volgende marathon . Het virus had zich genesteld en zit er nog altijd ergens te kriebelen .

Ondertussen ontdenkten ook meer en meer bloggers het marathon lopen , en werden de blogs ook meer en meer gelezen en er kwamen dagelijks nieuwe bij . Al vlug volgden de eerste afspraken onder de bloggers . Nee geen dating , maar gewoon ergens samen een jogging gaan lopen.

8.jpg

 

 Dit is zeker niet een van de eerste foto's , want zoals je ziet hebben we hier al onze eigen zelf ontworpen t-shirts aan , om zo toch een beetje uitstraling te geven aan de naam WEBLOGLOPERS  !! Echt schitterend toch ! 

2.jpg

 

 

Samen met 2 ven mijn lievelingsblogsters staken we onze schouders onder een gezamelijke blog http://webloglopers.skynetblogs.be/ , weblogunite . Hierdoor was het voor iedereen door 1 klik gemakkelijk om van al onze gezamelijke afspaken of belefenissen op de hoogte te blijven om  zo te vermijden dat we alle blogs elke dag zouden moeten afschuimen om iets af te spreken ! Dit kon hier !!! 

Zo werden al vlug de eerste marathons samen gelopen . 

3.jpg

Dit was na de marathon van Rotterdam 2007 , ondertussen al mijn vierde marathon waar ik mijn tijd met 16 min verbeterde . Van onze club had ik toen de grootste vooruitgang gemaakt . Ik maakte ondertussen al zelf schema's voor de bloggers die me toen als dank daarvoor allen samen gelegd hadden voor een Garmin waar ik tot op vandaag nog altijd mee loop . Het hoefde niet , maar toch nog eens bedankt ervoor .

22.jpg

 

 De eerste weblogtrainingen werden ook georganiseerd op het zilverlmeer te Mol , waar we onze langste duurloop van ong. een 32 km dan samen konden lopen . Het was voor mij een kleine moeite om voor douchen en een buffet te verzorgen na het lopen  . Met 33 lopers en een totaal van 44 eters was de eerste weblogtraining een waar succes .

 

5.jpg

De laatste 4 jaar zijn we telkens met een grote groep naar de marathon van  Eindhoven getrokken waar we samen op hotel gingen  om zo zeer ontspannen aan de marathon te kunnen starten . Op zaterdag avond zaten we dan altijd gezellig samen al plannen te maken hoe we onze marathon gingen aanpakken of we hielpen mekaar van de zenuwen af ! Voor mij was dit altijd een hoogte punt ! 

 

6.jpg

 

Nog eens een foto van de marathon Rotterdam waar meer een meer nederlandse bloggers samen verbroederen . De groep word wel echt groot al zijn ze hier natuurlijk niet allemaal aanwezig he ! Maar aan deschema's te zien die ik maakte zat ik op mijn hoogte punt aan 230 namen ,. zoveel staan er in mijn computer genoteerd . 

 

12.jpg

 

Het absolute hoogte punt dat we samen als webloglopers gepresteerd hebben , is onze inzet voor Make-A-Wich . We haalden via spionsering voor het loopen van een marathon , ondersteund door een prijzen loting van verschillende prijzen maar als hoofdprijs een reis naar Jamaica ter waarde van 2650 € . Ook werden er door heel belgie door wel elke blogger iets in elkaar gestoken of toch mee geholpen om een idee te doen slagen . ik zelf had nog een weddenschap afgesloten om 4 km achterwaarts te lopen wat ons toch een 400 € opleverde . 

 

13.jpg

 

Het geld stroomde vlotjes binnen via een knap opgericht site van werner die de beloofde sommen geld netjes bijhield . Om dit allemaal te sturen hadden we toch met vier mensen hier een beetje de leiding over en er echt veel uren tijd in gestoken hebben . Julie en ik kwamen met het idee opzetten en edith en werner sloten dadelijk bij aan om hun schouders eronder te zetten en de anderen bloggers mee aan te sporen . Deze gezamelijke inzet leverde 11.400 € op . De check werd aangenomen door Yasmine , toen meter van Make-A-Wish . We stonden met onze actie in elke krant  !! 

 

10.jpg

 

 

11.jpg

7.jpg

Nog een paar foto's tonen aan dat plezier altijd verzekerd was en we en toffe bende hadden . 

 

16.jpg

 

 

Overal in belgie was er wel iemand die je op een jogging kende van het bloggen . Nooit liep ik ergens nog alleen rond , zelfs niet als ik naar de andere kant van het land reisde om te lopen . 

Maar na een hoogte punt komt de val . Ik ga hier geen schuldige vingers wijzen , of redenen aan tonen die volgend mij de oorzaak zijn , als die er al zijn . Maar de bloggers beginnen zelf kleine groepjes te vormen en het grote geheel splitst zich op . Het bloggen word vervangen door Face-book . 

Toch is er door Julie 2 jaar geleden nog een actie in gang gestoken om kinderen te gaan helpen in Paraguay . Hier sprongen ook dadelijk weer heel wat bloggers en dan al face-bookers op . Spinning en cake verkoop .......brachten samen toch een 3000 € op waar ze mee naar paraguay trok en er 7 weken kinderen ging helpen . Knap wat Jullie daar deed !

 

19.jpg

21.jpg

 

Een weekje zieken huis heeft ze ginder ook mogen ondergaan door de schreinende toestanden ginder . Toch heeft ze er ook nog een zeer mooie marathon mee mogen pikken die ze per toeval daar ontdekte en behaalde hier het hoogste schavotje !! Knap !! 

 

20.jpg

Het bloggen is naarmijn mening echt voorbij , toch zoals het ooit geweest is . Kleinere groepen en hechte vriendschapsbanden zijn erdoor gevormd die nooit meer stuk zullen gaan . Ook voor mij zijn er hechte vriendschappen gevormd en -ik heb veel mensen leren kennen de afgelopen jaren . Bedankt hiervoor ! 

14.jpg

Ik zelf ga er nu wel mee op houden . Geen bloggen meer voor mij . Ik bedank jullie allemaal voor de vele mooie belevenissen samen en we zullen mekaar nog wel eens tegen komen ergens en dan mogelijk samen nog een pint drinken of ergens damen strijden naar de beste tijden op een wedstrijd .

Schema's maken doe ik nog voor een paar uitzonderingen , maar veel zijn er dat niet meer . Dit heeft te maken met prive doeleinden die dit niet meer toelaten in de toekomst . Ook is er de motivatie  af door de afbouw van het bloggen , maar dit was niet de doorslag !

Mogelijk post ik nog de reden wat de prive doeleinden zijn in de volgende maanden . Anders is dit mijn laatste blogje  !!

Ik wil jullie ook nog allemaal bedanken in de steun die jullie me gegeven heben in het gevechtje tegen mijn kanker . Mijn laatste chemo heb ik maandag gehad en ik heb het nu deze week zeer moeilijk , maar zoals mijn motto altijd is .........Moeilijk gaat ook , en opgeven doen we nooit !!

 

Bedankt en tot we mekaar ergens weer tegen komen !!

 Coach Mario 

 

15.jpg

4.jpg

18.jpg

9.jpg

24.jpg

 

 

 

 

20:06 Gepost door marathonmanneke | Commentaren (22) |  Facebook