05-06-11

zeg nooit , nooit .......

Zeg nooit nooit , bewijst zich weer eens doordat ik hier toch weer ben met een blogje . Een verslaving die weer komt opzetten ?? Nee zeker niet . Ik ben van de blogverslaving die me enkele jaren beheerste volledig af . Toch vind ik dit wel een mooie manier om dingen kenbaar te maken aan mensen of vrienden die je niet elke dag ziet of hoort . Dus mijn blogje blijft bestaan al zullen er zeker niet elke week of ogelijk maand een berichtje op verschijnen . Allee dat is toekomst , we zullen wel zien ! 

Omdat het nu een hele tijd geleden is dat ik nog iets gepost heb zullen jullie denken die heeft veel te vertellen , maar eigenlijk is dit toch in een note dop te verwoorden , denk ik Lachen we zullen zien hoe mijn vingers op het klavier erover beslissen .Knipogen

Over mijn kanker wil ik niet teveel meer zeggen . dat is voorbij ! Het heeft veel teweeg gebracht in mijn leven , maar veel heeft me ook weer niet verandert . 

Op loop vlak heeft het alles wat ik in jaren opgebouwd heb op een paar weken chemo die ik naar eigen zeggen zeer goed verteerd heb , dus zonder 1 dag werkverlet , me volledig op 0 gezet . Aan tempo's lopen waar je vroeger moeite zou moeten voor doen om ze zo traag te lopen , daar heb je nu last mee om te halen terwijl het zweet over je hoofd gutst . Zo ben ik een paar weken bezig geweest tot ik ong. einde april eens mijn bloedwaarden liet controleren bij de huisarts en zelf toen vast stelde dat ik met bijna alles onder het minimum peil zat . Om een voorbeeld te geven . Mijn ijzer bedroeg toen 18 terwijl het tussen de 70 en 150 moet zijn dacht ik . Heatocriet van 29 terwijl het toch minimum als man boven de 40 moet zijn . Voor mijn normale doen zit ik altijd op 43 , dus ruim te laag toen . En zo waren er wel meerdere waarden die bizonder slecht waren . Dus was lopen wel het slechtste wat ik kon doen op dat moment . 

Na 3 spuiten Epo en vitaminen liet ik mijn bloedwaarden na 4 weken opnieuw controleren . Mijne hematocriet zat toen op 48 , nog nooit is hij zo hoog geweest ! De moment om er terug aan te beginnen . Dus weer met stefke op zondag afgesproken en op't gemakske tegen 6.30 - 7 min/km een toerke van 10 km lopen . Dat ging behoorlijk goed , waar ik  mee will zeggen dat ik niet mer buiten adem was en het zweten op een ,normale manier was . Ik liep 2 keer in de week omdat ik telkens ongelooflijk stijf was . Nu ben ik sinds deze week weer met versnellingen begonnen . 10 keer 20/40 , dus gewoon even doortrekken zonder echt te weten hoe snel/traag het wel was . 

Vandaag heb ik dus mijn eerste duurloop gedaan waar ik van kan zeggen , dit deed deugt . Het tempo heb ik bewust niet vast gesteld om niet teleurgesteld er van te worden . Maar het ging echt zeker niet traag . Op gevoel zeg ik dat het zo rond de 5.45 min/km ging wat als duurloop van 12 km toch niet zo slecht is . Ik zou eigenlijk het woord duurloop niet mogen gebruiken , want daar ging het naar mijn eigen kunnen van dit moment een beetje te snel voor , maar het deed deugt te weten dat ik het toch nog kan !!

En ik heb al een wedstrijdje in het oog waarbij ik iedereen wil mee uitnodigen om met me mee te lopen .

Op maandag 13 juni is er in Dessel de Foorloop . Het is de derde keer dat deze doorgaat en de organisatie is naar mijn mening ( en ik ben hier redelijk streng in ) echt top !! Hier is voor iedereen alles voorzien .2 kids run over een afstand van 1 en 2 km met vertrek om 14.45 u . En voor de andere atleten is er om 15.15 u  een 5 en 10 km wedstrijd die tot op de meter juist is afgemeten . Ook is er voor de suporter en de allerkleinste nog de kermis die naast het pacour gelegen is . Hier verveeld niemand zich ! Dus wie komt er samen met mij mijn eerste wedstrijd van het jaar , en na mijn kanker strijd , mee lopen ?  

Buiten het lopen is er prive ook wel het één en ander verandert . Ik ben nog altijd bij ons Peggy hoor ! Dus voor de jagers op ons peggy ....... Ze blijft nog een tijdje !! Lachen Maar ik ben vorig jaar begonnen met het volgen van besrijfsbeheer met het oog op mogelijk een bakkerij te kopen . Dat is altijd een gemiste kans of een doel dat ik van jongs af aan nastreefde maar nooit waar gemaakt heb . Toen ik  het kanker nieuws te horen kreeg werd deze droom of kans plots weer uit mijn leven gerukt en je hebt op dat moment ook maar 1 ding voor ogen  en dat is genezen . je krijgt van alle kante te horen dat gezondheid het allerbelangrijkste is . En dat is ook zo . Dus we overwinnen dat beest en gaan dan verder met ons leven . Maar dat is niet zo simpel als het nu opschrijven .

Ik kreeg van mijn baas te horen dat hij zijn bakkerij verkocht . Knap ,.....maar probeer maar eens langs een bank te gaan met de stempel van kanker . Ook mensen in je omgeving bekijken je van , ben je gek , wat bezield je ? Nu om alles kort te maken en de saaie details over te slaan .......ik heb doorgezet , verkregen wat ik voor ogen had . En ik zal vanaf volgend jaar 1 januari zefstandig bakker zijn !  

We hebben nu dit half jaar nodig om ons huis te verkopen en alle zaken erond te regelen . Ik sta nu nog altijd precies voor een muur van werk , maar ook hierover geraak ik samen met ons peggy en mijn 2 dochters waarvan er toch al 1 zeker bereid is om af en toe mee te helpen . We gaan er als gezin helemaal voor , al is het wel een beetje een avontuur .

Dit is dus ook mee de reden dat ik dit allemaal niet kan blijven doen . Maar kom gerust eens langs bij bakkerij Meeus ( naam blijf ik behouden van de zaak ) in Mol-ginderbuiten .

Nog 4 weken en dan is het jaarlijks verlof . Eerst wilden we dit jaar niet op vakantie  gaan om allelei onozele redenen . Maar als er nu 1 jaar is dat ik echt eraan toe ben om eens er tussen uit te zijn , dan is het dit jaar wel . Dus wij gaan naar Salou in Spanje voor 12 dagen .

Ik zou willen afsluiten nu , maar herinner jullie er toch aan om aanwezig te zijn op 13 juni in dessel op de foorloop !!    

11:37 Gepost door marathonmanneke | Commentaren (13) |  Facebook