19-07-11

Mijn vakantie in salou

Het is vakantie en we zijn hierin mol ook weer op reis geweest . Dit jaar ging de reis terug naar het zonnige Salou aan de Costa Daurada zo een 100 km voorbij Barcelona . We verbleven 12 dagen in het vier sterren hotel Olympus Palce , dat heel mooi gelegen was naast het winkelcentrum op een 500 m van het strand . Het was er kraak net , mooie ruime kamers en een zeer vriendelijke bediening . Het eten was er ook zeer lekker , maar had wel iets uitgebreider mogen zijn .Het was in vergelijking met andere vier sterren hotels toch duidelijk wel wat minder aanbod . Het zwembad was ook niet zo heel groot , maar dat hoefde voor ons niet echt omdat je hier echt een super mooi strand hebt .

 

3.jpg

Omdat we hiet al eens geweest waren was deze vakantie ook veel meer op onze kinderen gericht dan andere jaren . We deden  nog wel redelijk wat utstappen maar toch minder dan andere jaren . Zo was er meer tijd voor zwemmen en andere activiteiten . Voor onze kinderen was dit natuurlijk volledig in hun kaart en als je hen ziet genieten dan hoeven nietperse die uitstappen . kinderen gelukkig , wij ook dan ! 

Toch bezochten we Barcelona , Taragona , Poblet , en deden we een dagtocht van 100 km door de bergen waarbij we dorpjes bezochten waar christus nogniet geweest was . Heel mooi , alleen probeerer maar eens aan een deftige maaltijd te geraken . Toch ontdekten we een mooi plaatske om te zitten , primitief , maar ...........het beste wat zich aanbood . De ober of de zaakvoerder , als je het al een zaak mocht noemen want ik dacht op een moment dat ik gewoon ergens bij iemand op zijn teras in de tuin zat , had gewoon zijne jeans aan en zat zelf op het teras met de krant . Ik dacht eerst dat het ook een klant was . We bestelden wat tapas en probeerden in deze wijnstreek dus een glas wijn te bestellen . Ik probeerde het in alle talen die ik met een hete pattat in mijn mond bij me opkwamen . Gebarentaal werd ook toegepast , maar uiteindelijk werd het een cola. Tejeu zei ons peggy , daar had ik nu wel zin in . En ik riep een hulplijn in die me dadelijk sms te dat het Vino Blanca was , witte wijn dus . En zo dronken we toch nog een zeer lekker wijntje .

S'avonds was het telkens wel een andere lokatie die we bezochten om in de coktails of sangria te vliegen . Zo was er 1 avond bij dat ons Sanne me uitdaagde dat ze mij onder tafel zou drinken . Nu ze heeft zo al eens een 3 keer dit jaar mogen uitgaan en dit is telkens zeer goed verlopen . nooit niet echt zat , gewoon plezant . Iedereen weet van mij als ik een pint of 5 op heb dat er al een ferme lodder aan mijn tong hangt , dus leek dit voor haar een zeer haalbare kaart en ze genoot op voorhand al van haar overwinning   . Dus mij zo laten uitlachen ......Lachen Dus op een avond trokken we naar een coktailbar die al een paar keer in het oog gesprongen had door hun heel mooie en lekker uitziende specialiteiten . Hier zou het gebeuren , want bier lust ze niet . We bestelden zo 1 heel grote coktail , wel een grote bloempot groot met zo 3 heel lange rietjes van 1 meter er in , zodat je zelfs niet voorover hoefde te leunen om te drinken . Nu echt veel controle was er niet op hoeveel iemand drinkt , maar we deden allen ons best leek me . Ik begon me zo wat zat voor te doen wat haar echt amuzeerde en haar nog meer deed drinken want zij zou winnen . En ons peggy haar geloof ging ook meer naar ons sanne , hoeze mij bezig zag . Ons Femke had heter niet mee . Papa , niet zat worden , stop er mee ! seffens begint ge weer onozel te doen . Tja dat kind heeft mij eens 3 keer zat gezien .....Maar ik stelde ze stilletjes gerust dat ik dat niet was en gewoon  wat onozel deed om ons sanne wat op te jagen . Maar het spel was na een dik uurtje leeg en we hadden allen veel plezier . Ons sanne was niet zat op't eerste oog , maar lachte wel om de meest onozele dingen samen met ons peggy  . We dropen af en bij elke meter dat we aflegden werd ons sanne zatter en zatter . Op de hotel kamer aangekomen legde ze zich op't bed ........dan naar het toilet , de keuze tussen plassen en kotsen was niet gemakkelijk . Dus broek nat geplast en kotsen in het toilet . Dit hadden we niet zien aan komen . Ze was plezant die avond , maar zo zat .......het resultaat is nu , ze hoeft geen alcohol meer . Dit was de ergste  nacht van haar leven zij ze me . Maar ik had wel gewonnen !! Knipogen

1..jpg

   

2.jpgh

Barcelona stond normaal gezien gepland na dat avondje doorzakken , maar moet verzet worden op een andere dag . We bezochten daar de hele stad per toeristen bus die op verschillende plaatsen halt hield en elke 10 min stond er een nieuwe . Heel gemakkelijk en echt wel nodig om zo een imens grote maar mooie stad te bezoeken . Druk is het er ,  maar toch ook weer niet zoals het in de mensen hun mond rond gaat . Het is perfect te doen om er met je wagen naar toe te rijden .  We bezochten ook nog het olympus stadium waar je als sporter je eigen fantasie even de loop kan laten gaan . 

5.jpg

6.jpgD

De foto hierboven geeft je een mooi uitzicht over bacelona . Echt een geweldige stad !! 

We bezochten ook 2 dagen het pretpark Port avontura .  dag het pretpark en 1 dag het waterpretpark . dit beviel onze kinderen ook weer . Mijne portemone iets minder ! Maar ja .......

6..jpg

7.jpgO

Na 12 dagen was het weer voorbij en kwamen we na 15 u rijden weer aan in ons regen landje . Maar echt vervelen doen we ons niet . Lopen is ook weer goed in mijn leven aanwezig . En hoogst waarschijnlijk loop ik dit jaar nog een halve marathon voor plezier . Geen tijden , maar uitlopen !!  Waar ? Wel in september gaat de club naar flanders field , maar eindhoven blijft ook lonken . Het ene is mogelijk wat vroeg ! We zullen wel zien ! 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

09:18 Gepost door marathonmanneke | Commentaren (6) |  Facebook

Commentaren

super leuke foto' s ! Het kan niet missen dat het daar heel leuk was ! De foto's laten ons mee genieten !

Gepost door: kaat | 19-07-11

Zo'n zonnige foto's...mmmm. Waarom heb je de zon niet meegebracht? :-)
Een wedstrijdje van die aard tussen dochter en vader doet je wel stilstaan bij de tijd: jouw dochter is geen kind meer!
Maar ik lees dat jullie een hele leuke tijd hebben gehad, en dat was meer dan verdiend na het voorbije half jaar!

Gepost door: Sandy | 19-07-11

Beste Mario,
Het doet ons goed te lezen dat u en uw gezin veel plezier hebben beleefd onder de spaanse zon.
En dat je weer voorzichtig loopplannen aan het maken bent.
Indien er op korte termijn een leuke wedstrijd (1/2 marathon)in belgie is?
Dan kom ik met mijn broer afreizen naar onze buren....
Groet vanuit het schilderachtige Overschie.

Gepost door: Fred | 23-07-11

wat een leuke vakantie!! Barcelona zou ik toch ook graag nog eens bezoeken, ben er alleen als kind eens geweest dus weinig herinneringen aan.
En wat die halve marathon betreft: ik heb Kasterlee nog eens op m'n planning gezet :-)

Gepost door: Ruth | 27-07-11

ge zult u daar zeker niet verveeld hebben in Salou ,met dat prachtig weer
fijn ook dat je dochter een ervaring rijker is,hopelijk rookt ze niet ,anders kunt ge haar eens een pakje Spaanse sigaretten laten oproken,'t zal ook rap gedaan zijn!!!

groetjes nog en succes nog met het lopen!!!!
groetjes van je collega-bakker,Saloutoerist

Gepost door: marc lenaerts | 30-07-11

Délicieux post je suis chanceux de m'être retrouver sur votre splendide blog

Gepost door: Barcelone | 19-11-11

De commentaren zijn gesloten.