30-07-11

Het sportiefste verlof ooit !

De laatste dagen van het verlof zijn aangebroken . Allee voor mij toch , want ons peggy is al aan haar tweede dag begonnen . Ondanks het mindere weer zullen we maar niet klagen zeker . Er zijn ergere dingen dan slecht weer onder de vakantie . Toch heb ik ook wel eens gevloekt erop . Alleen voor te lopen was het nu wel idiaal weer . Normaal gezien is deze peride altijd mijn jaarlijkse rusteriode om mijn heel gestel eens wat inorde te laten komen . Dus rust te gunnen en dan loop ik zo maar eens 1 tot max. 2 keer per week een kleine 5 km . Maar omdat ik het afgelopen half jaar al genoeg looprust gehad heb , heb ik het dit jaar dus een beetje anders aangepakt  Op een paar dagen na , heb ik na spanje elke dag gaan lopen . Dus heb ik vorige week  samen met stefke toch een 75 km gelopen . En deze week haal ik de 80 km als we morgen de planning van 16 km uirvoeren . Meestal liepen we smorgens , alleen niet zo vroeg als gewoonlijk . Het is en blijft nog altijd vakantie he !! Net zoals deze morgen was stefke om 8 u bij ons en zijn we aan een tempo loop begonnen . Rustig vertrokken tegen 5.40 min/km en stilletjes aan sneller tot we de laatste 500 m tegen 4.30 liepen . 

Ik moest naar de wc. , en hoe dichter ik bij huis kwam , hoe harder alles begon te zakken . Liep ik snel zakte het nog sneler liep ik traag dan dacht ik niet meer op tijd te komen . Wat is daar de oplossing voor ? En bij iemand in zijne voortuin zag ik ook niet dadelijk zitten . Maar goed , ik was op tijd !  :-) 

.1.jpg

.2.jpg 

Hierboven kan je zien hoe we rustig versnelde elke km . Het was een zalige training . Een beeetje een beloning van de inspanning die we toch geleverd hebben de laatste weken .  Dinsdag begin ik aan de versnellingen op de piste . Korte , maar snelle , zodat we nu toch een beetje terug in conditie geraken en het oude niveau terug benaderen tegen einde augustus . De centrum loop in mol word mijn volgende wedstrijd op 27 augustus . Hier kan ik haar juist te weten kopen hoe snel ik nog ben . Het parcour is er altijd tot op de meter juist . Dat is een garantie die ze altijd mee geven . Hier kan ik kiezen tussen de 5 en de 10 km , en ik vermoed dat ik voor de 10 ga , al zegt mijn verstand dat de 5 beter zouden zijn . We zullen wel zien !! Wie komt er nog ? 

Gisteren zijn we gaan kajakken op de lesse met het  hele gezin . Ons peggy met ons sannen in een kajak en ik met ons femke . In het begin zat ons peggy echt te sukkelen . Ze kon iets wat anderen niet konden . Zich zag van de ene kant naar de andere , en elke rots die er in het water lag moest eraan . Amai wat viel zedat tegen dat ze na 10 min nog maar 500 m afgelegd had en dat er 22 km nog te gaan waren . Maar na een beetje oefenen , veel lachen met elkaar begonenen  ze er echt de pak van weg te hebben . Er zaten een paar fikse stroomversnellingen in , die naar mijn mening toch iets heftiger waren dan de keren ik dit nog al eesn gedaan had . Het water stond dus ook hoger nu . Onderweg hebben gepicknikt , maar hadden duidelijk niet genoeg bij . Zo in de natuur zijnde doet eten precies . Of zou den het de frietjes geur geweest zijn die we opsnoven . Dus zijn we nog 1 keer gestopt en een lekker frietje gegeten op een  kamping naast de lesse . We waren allen al een beetje nat , maar zeker niet zo dat we dit bij mekaar expresdeden zoals sommigen onder weg . 5 u met natte kleren zag ik niet echt zitten en zounde pret ook wel wat vermindert hebben . Dit zagen we aan 2 heren die vast gelopen waren op een rotsblok en dus zo met de punt van hun boot uit het water waren  . Ze wilden door naar voor te helen hun boot zo over de rotsblok laten glijden , maar wat ze bereikten was dat hun boot rechtop kwam te staan en hun beiden in het water kieperde . Die heren konden niet lachen , maar dat was niks want ons peggy deed dat in hun plaats . Ze kwam bijna niet bij tot ergenis van die heren . Die stonden een tijdje later dus ook uit te lekken aan die frituur , en weer kon ze zich maar met moeite inhouden .

Om het niet te lang te maken , bleven we redelijk droog tot het laatste half uur . Toen hebben we ons ook wat laten gaan , allee ik en ons femke toch  Die kleine had me met 1 slag in het water , nat gemaakt tot in mijn onderbroek . dat ze dit terug kreeg wist ze van te voren he ! Enzo waren we bezig en kwamen we eruit als 2 verzopen kiekens !!

Maar bij aankomst stonden vele warme douchen ons op te wachten , een warme tas koffie op een terras naast de lesse en meer moet ge niet hebben om over een geslaagde dag te praten !!

Dinsdag wordt mijn eerste werkdag !!    

 

10:45 Gepost door marathonmanneke | Commentaren (4) |  Facebook

Commentaren

amai, dat is toch het een en ander dat lopen ! en meteen al zoveel kilometers aan zo'n schoon tempo ! super !

Gepost door: kaat | 30-07-11

Beste Mario,

Aan alle leuke en goede dingen komt een einde.
Het is spijtig dat we weer aan de arbeid moeten.
Vind het prachtig om te lezen dat de spiraal omhoog gaat bij je.
Ik doel dan op de omvang van de trainingen..dat gaat de goede kant op.
En je hebt met je gezin toch weer leuke dingen ondernomen.
Wens je alvast veel sterkte bij de nieuwe werkweek.

Vriendelijke groet,

Fred

Gepost door: Fred | 31-07-11

Superleuk te lezen dat je opnieuw aan 't bloggen bent gegaan en boordevol plannen zit! En vanaf januari ben je je eigen baas, jullie zullen dat fantastisch doen! Jammer dat we zo ver van jullie afwonen. Ne keer om en weer voor een taartje zal moeilijk lukken vrees ik ;-)

Gepost door: chris | 04-08-11

Beste Mario,

Was benieuwd hoe de eerste werkweek was bevallen.
Inmiddels ben je al een de tweede week bezig.
Zie je reactie of verslag wel verschijnen.
Vriendelijke sportgroet,

Fred

Gepost door: Fred | 08-08-11

De commentaren zijn gesloten.