30-07-11

Het sportiefste verlof ooit !

De laatste dagen van het verlof zijn aangebroken . Allee voor mij toch , want ons peggy is al aan haar tweede dag begonnen . Ondanks het mindere weer zullen we maar niet klagen zeker . Er zijn ergere dingen dan slecht weer onder de vakantie . Toch heb ik ook wel eens gevloekt erop . Alleen voor te lopen was het nu wel idiaal weer . Normaal gezien is deze peride altijd mijn jaarlijkse rusteriode om mijn heel gestel eens wat inorde te laten komen . Dus rust te gunnen en dan loop ik zo maar eens 1 tot max. 2 keer per week een kleine 5 km . Maar omdat ik het afgelopen half jaar al genoeg looprust gehad heb , heb ik het dit jaar dus een beetje anders aangepakt  Op een paar dagen na , heb ik na spanje elke dag gaan lopen . Dus heb ik vorige week  samen met stefke toch een 75 km gelopen . En deze week haal ik de 80 km als we morgen de planning van 16 km uirvoeren . Meestal liepen we smorgens , alleen niet zo vroeg als gewoonlijk . Het is en blijft nog altijd vakantie he !! Net zoals deze morgen was stefke om 8 u bij ons en zijn we aan een tempo loop begonnen . Rustig vertrokken tegen 5.40 min/km en stilletjes aan sneller tot we de laatste 500 m tegen 4.30 liepen . 

Ik moest naar de wc. , en hoe dichter ik bij huis kwam , hoe harder alles begon te zakken . Liep ik snel zakte het nog sneler liep ik traag dan dacht ik niet meer op tijd te komen . Wat is daar de oplossing voor ? En bij iemand in zijne voortuin zag ik ook niet dadelijk zitten . Maar goed , ik was op tijd !  :-) 

.1.jpg

.2.jpg 

Hierboven kan je zien hoe we rustig versnelde elke km . Het was een zalige training . Een beeetje een beloning van de inspanning die we toch geleverd hebben de laatste weken .  Dinsdag begin ik aan de versnellingen op de piste . Korte , maar snelle , zodat we nu toch een beetje terug in conditie geraken en het oude niveau terug benaderen tegen einde augustus . De centrum loop in mol word mijn volgende wedstrijd op 27 augustus . Hier kan ik haar juist te weten kopen hoe snel ik nog ben . Het parcour is er altijd tot op de meter juist . Dat is een garantie die ze altijd mee geven . Hier kan ik kiezen tussen de 5 en de 10 km , en ik vermoed dat ik voor de 10 ga , al zegt mijn verstand dat de 5 beter zouden zijn . We zullen wel zien !! Wie komt er nog ? 

Gisteren zijn we gaan kajakken op de lesse met het  hele gezin . Ons peggy met ons sannen in een kajak en ik met ons femke . In het begin zat ons peggy echt te sukkelen . Ze kon iets wat anderen niet konden . Zich zag van de ene kant naar de andere , en elke rots die er in het water lag moest eraan . Amai wat viel zedat tegen dat ze na 10 min nog maar 500 m afgelegd had en dat er 22 km nog te gaan waren . Maar na een beetje oefenen , veel lachen met elkaar begonenen  ze er echt de pak van weg te hebben . Er zaten een paar fikse stroomversnellingen in , die naar mijn mening toch iets heftiger waren dan de keren ik dit nog al eesn gedaan had . Het water stond dus ook hoger nu . Onderweg hebben gepicknikt , maar hadden duidelijk niet genoeg bij . Zo in de natuur zijnde doet eten precies . Of zou den het de frietjes geur geweest zijn die we opsnoven . Dus zijn we nog 1 keer gestopt en een lekker frietje gegeten op een  kamping naast de lesse . We waren allen al een beetje nat , maar zeker niet zo dat we dit bij mekaar expresdeden zoals sommigen onder weg . 5 u met natte kleren zag ik niet echt zitten en zounde pret ook wel wat vermindert hebben . Dit zagen we aan 2 heren die vast gelopen waren op een rotsblok en dus zo met de punt van hun boot uit het water waren  . Ze wilden door naar voor te helen hun boot zo over de rotsblok laten glijden , maar wat ze bereikten was dat hun boot rechtop kwam te staan en hun beiden in het water kieperde . Die heren konden niet lachen , maar dat was niks want ons peggy deed dat in hun plaats . Ze kwam bijna niet bij tot ergenis van die heren . Die stonden een tijdje later dus ook uit te lekken aan die frituur , en weer kon ze zich maar met moeite inhouden .

Om het niet te lang te maken , bleven we redelijk droog tot het laatste half uur . Toen hebben we ons ook wat laten gaan , allee ik en ons femke toch  Die kleine had me met 1 slag in het water , nat gemaakt tot in mijn onderbroek . dat ze dit terug kreeg wist ze van te voren he ! Enzo waren we bezig en kwamen we eruit als 2 verzopen kiekens !!

Maar bij aankomst stonden vele warme douchen ons op te wachten , een warme tas koffie op een terras naast de lesse en meer moet ge niet hebben om over een geslaagde dag te praten !!

Dinsdag wordt mijn eerste werkdag !!    

 

10:45 Gepost door marathonmanneke | Commentaren (4) |  Facebook

19-07-11

Mijn vakantie in salou

Het is vakantie en we zijn hierin mol ook weer op reis geweest . Dit jaar ging de reis terug naar het zonnige Salou aan de Costa Daurada zo een 100 km voorbij Barcelona . We verbleven 12 dagen in het vier sterren hotel Olympus Palce , dat heel mooi gelegen was naast het winkelcentrum op een 500 m van het strand . Het was er kraak net , mooie ruime kamers en een zeer vriendelijke bediening . Het eten was er ook zeer lekker , maar had wel iets uitgebreider mogen zijn .Het was in vergelijking met andere vier sterren hotels toch duidelijk wel wat minder aanbod . Het zwembad was ook niet zo heel groot , maar dat hoefde voor ons niet echt omdat je hier echt een super mooi strand hebt .

 

3.jpg

Omdat we hiet al eens geweest waren was deze vakantie ook veel meer op onze kinderen gericht dan andere jaren . We deden  nog wel redelijk wat utstappen maar toch minder dan andere jaren . Zo was er meer tijd voor zwemmen en andere activiteiten . Voor onze kinderen was dit natuurlijk volledig in hun kaart en als je hen ziet genieten dan hoeven nietperse die uitstappen . kinderen gelukkig , wij ook dan ! 

Toch bezochten we Barcelona , Taragona , Poblet , en deden we een dagtocht van 100 km door de bergen waarbij we dorpjes bezochten waar christus nogniet geweest was . Heel mooi , alleen probeerer maar eens aan een deftige maaltijd te geraken . Toch ontdekten we een mooi plaatske om te zitten , primitief , maar ...........het beste wat zich aanbood . De ober of de zaakvoerder , als je het al een zaak mocht noemen want ik dacht op een moment dat ik gewoon ergens bij iemand op zijn teras in de tuin zat , had gewoon zijne jeans aan en zat zelf op het teras met de krant . Ik dacht eerst dat het ook een klant was . We bestelden wat tapas en probeerden in deze wijnstreek dus een glas wijn te bestellen . Ik probeerde het in alle talen die ik met een hete pattat in mijn mond bij me opkwamen . Gebarentaal werd ook toegepast , maar uiteindelijk werd het een cola. Tejeu zei ons peggy , daar had ik nu wel zin in . En ik riep een hulplijn in die me dadelijk sms te dat het Vino Blanca was , witte wijn dus . En zo dronken we toch nog een zeer lekker wijntje .

S'avonds was het telkens wel een andere lokatie die we bezochten om in de coktails of sangria te vliegen . Zo was er 1 avond bij dat ons Sanne me uitdaagde dat ze mij onder tafel zou drinken . Nu ze heeft zo al eens een 3 keer dit jaar mogen uitgaan en dit is telkens zeer goed verlopen . nooit niet echt zat , gewoon plezant . Iedereen weet van mij als ik een pint of 5 op heb dat er al een ferme lodder aan mijn tong hangt , dus leek dit voor haar een zeer haalbare kaart en ze genoot op voorhand al van haar overwinning   . Dus mij zo laten uitlachen ......Lachen Dus op een avond trokken we naar een coktailbar die al een paar keer in het oog gesprongen had door hun heel mooie en lekker uitziende specialiteiten . Hier zou het gebeuren , want bier lust ze niet . We bestelden zo 1 heel grote coktail , wel een grote bloempot groot met zo 3 heel lange rietjes van 1 meter er in , zodat je zelfs niet voorover hoefde te leunen om te drinken . Nu echt veel controle was er niet op hoeveel iemand drinkt , maar we deden allen ons best leek me . Ik begon me zo wat zat voor te doen wat haar echt amuzeerde en haar nog meer deed drinken want zij zou winnen . En ons peggy haar geloof ging ook meer naar ons sanne , hoeze mij bezig zag . Ons Femke had heter niet mee . Papa , niet zat worden , stop er mee ! seffens begint ge weer onozel te doen . Tja dat kind heeft mij eens 3 keer zat gezien .....Maar ik stelde ze stilletjes gerust dat ik dat niet was en gewoon  wat onozel deed om ons sanne wat op te jagen . Maar het spel was na een dik uurtje leeg en we hadden allen veel plezier . Ons sanne was niet zat op't eerste oog , maar lachte wel om de meest onozele dingen samen met ons peggy  . We dropen af en bij elke meter dat we aflegden werd ons sanne zatter en zatter . Op de hotel kamer aangekomen legde ze zich op't bed ........dan naar het toilet , de keuze tussen plassen en kotsen was niet gemakkelijk . Dus broek nat geplast en kotsen in het toilet . Dit hadden we niet zien aan komen . Ze was plezant die avond , maar zo zat .......het resultaat is nu , ze hoeft geen alcohol meer . Dit was de ergste  nacht van haar leven zij ze me . Maar ik had wel gewonnen !! Knipogen

1..jpg

   

2.jpgh

Barcelona stond normaal gezien gepland na dat avondje doorzakken , maar moet verzet worden op een andere dag . We bezochten daar de hele stad per toeristen bus die op verschillende plaatsen halt hield en elke 10 min stond er een nieuwe . Heel gemakkelijk en echt wel nodig om zo een imens grote maar mooie stad te bezoeken . Druk is het er ,  maar toch ook weer niet zoals het in de mensen hun mond rond gaat . Het is perfect te doen om er met je wagen naar toe te rijden .  We bezochten ook nog het olympus stadium waar je als sporter je eigen fantasie even de loop kan laten gaan . 

5.jpg

6.jpgD

De foto hierboven geeft je een mooi uitzicht over bacelona . Echt een geweldige stad !! 

We bezochten ook 2 dagen het pretpark Port avontura .  dag het pretpark en 1 dag het waterpretpark . dit beviel onze kinderen ook weer . Mijne portemone iets minder ! Maar ja .......

6..jpg

7.jpgO

Na 12 dagen was het weer voorbij en kwamen we na 15 u rijden weer aan in ons regen landje . Maar echt vervelen doen we ons niet . Lopen is ook weer goed in mijn leven aanwezig . En hoogst waarschijnlijk loop ik dit jaar nog een halve marathon voor plezier . Geen tijden , maar uitlopen !!  Waar ? Wel in september gaat de club naar flanders field , maar eindhoven blijft ook lonken . Het ene is mogelijk wat vroeg ! We zullen wel zien ! 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

09:18 Gepost door marathonmanneke | Commentaren (6) |  Facebook