20-09-11

na regen komt zonneschijn .......wat een jaar , 2011 .

De regenbuien dit jaar heb ik niet alleen gevoeld maar ook mogen meemaken aan de lijve . 2011 was voor mij zeer slecht begonnen . kanker was de oorzaak . Maar meer ga ik het er niet meer over hebben . Ik ben ervan af !

Velen beginnen in zo'n een periode na te denken over hun leven . Heb ik wel genoeg genoten ? Doe ik al de dingen wel juist ? Gaan we een keer meer op reis ?  Heb ik wel de juiste job ?  Is er iets dat ik anders zou aanpakken moest ik terug 20 jaar zijn ? 

Wel ik kan maar 1 ding zeggen dat ik anders zou doen . Zelfstandig bakker worden . En voor ik ziek werd was ik daar al fel mee bezig . Dus warom nu die droom laten af pakken ? Wilde het ook juist lukken dat mijn baas zijn zaak verkocht . Na veel overleg met mijn vrouwke hebben we besloten om toch die stap te zetten . Maar gemakkelijk was het niet . Het werd zelfs heel spannend op een gegeven moment , want er waren nog kanidaten . Ik heb die periode wel alle banken vanuit elke hoek bekeken . Prijzen vergelijken , overeenkomsten afdwingen .......een weg zoeken waar wij ons goed bij voelen .

Dus voor hen die het nog niet wisten , op 2 januari is het opening van onze winkel in Mol - ginderbuiten , bakkerij Meeus . De naam van de zaak blijf ik dus behouden  . En iedereen die er werkt die blijft . Gaan we dan gewoon verder doen zonder verandering ? Nee , dat nu ook weer niet . Laat ons zeggen dat de basis behouden blijft , maar hier en daar een zekere verbetering naar de klanten toe . Kan het beter ?  Alles kan altijd beter . Van kwaliteit en smaak zitten we op een hoog niveau . We gebruiken altijd producten van zeer hoge kwaliteit omdat de klant dat verdiend . De hygiene is op en top inorde wat ook bewezen wordt door ons hygiene label dat we jaar na jaar behalen en uitgestald wordt in de winkel . Dit gaan we dus zeker blijven aanhouden . Maar de versheid van het brood gaan we nog optrekken . Elke dag wordt er om 12 u nog 1 over brood gebakken zodat de mensen die s'avonds hun brood komen halen voor smorgens mee te nemen naar het werk  , toch brood hebben dat een 10 u verser is . Ook dingen laten terug keren in de winkel die al jaren verdwenen zijn . Me toeleggen op feest taarten ( communie , huwelijk , verjaardag , kindertaarten...... ) Maar ook ga ik me zo spoedig mogelijk een foto printer aanschaffen . Liefst nog voor de communie feesten zodat de mensen bv. een communie foto op de taart kunnen laten maken .  

Nu zal ik wel heel veel vrije uren die ik nu heb en besteed aan lopen  moeten opofferen om dit doel te kunnen bereiken . Maar het voordeel is wel dat ik nu altijd met ons peggy samen ben . Niet alleen maar na het werk , maar we werken samen naar hetzelfde doel . Ik doe mijn werk zeer graag en hopelijk gaan jullie dit zien en proeven in de winkel   .  

Voor ons Peggy is het een wel iets grotere aanpassing . Voor haar is de uitdaging nog iets groter . Van kok naar winkelmeisje en bazin . Allee wij gebruiken dat woord niet graag . We zijn gewoon collega's . Op 1 november gaat ze aan slag bij ons en krijgt ze dus nog een opleiding .

Op 25 dec. gaat de winkel 1 week dicht zodat wij dan de gelegenheid hebben om alles voor te bereiden voor de openining . Voor iedere klant zal er een verrassing zijn , dus ik zie jullie dan !! :-)  

18:53 Gepost door marathonmanneke | Commentaren (8) |  Facebook