13-03-12

Het leven als zelfstandige na 2 maanden . Hoe is de gezondheid ?

Waar begin ik ?

Op 2 januari zijn we dus oficieel opengegaan en het was meteen een schot in de roos . Veel volk over de vloer gekregen , al moet ik toegeven dat ik nog meer volk verwachte . Een 150 mensen waren er meer geweest dan gewoonlijk , ik schatte een 200 - 250 . We waren uitverkocht , en dat is wat teld .

Het was hectich de eerste 2 - 3 weken . Een bakkerij die van 3 werkkkrachten op mij alleen valt , was toch iets dat ik ferm onderschat had . We maakten vroeger amper 7 - 8 uurtjes per dag en met een berekening die ik maakte zou ik met een 13 - 14 uren per dag dat moeten opgevangen hebben maar door de toegenomen drukte werden dat vlug 16 - 18 uren zonder al te veel eten tussen door . Dit was goed voor efkes , maar hiervoor moest een oplossing komen . Het bedrijfsplan voorzag een gast en een poetsvrouw , maar ik wilde die kost in mijne eigen zak steken . Het intrim bureau werd ingeschakeld en al zeer vlug kwam er iemend langs . De voorwaarden waren simpel . Willen en kunnen werken , dus echte ervaring mocht maar was geen vereiste .

20 jaar was die gast die kwam opdagen , met een behoorlijke zwoelle jeugd achter zich 

. Echt zonder te overdrijven ......ik dacht dat ik alles al gezien had op gebied van sukkelaars , maar weer vergiste ik me . Die gasten hebben zelfs thuis nooit iets gedaan . Om gaan met een aardappel mesje is de beste test  . Een appel schillen lukt echt niet . En ik veronderstel toch dat ze dat thuis toch weleens eten . Wie schild die dan ? Brood in de rekken laden is gewoon een soort band werk , en dat gaat veel maar ook veel trager dan normaal zou moeten . Maar ik trooste me toch een beetje dat ik er toch een uurtje vroeger mee gedaan had dan voordien . :-)

Na 4 dagen zag hij het niet meer zitten en stapte op . Een dag later kwam de intrim met nog een gast van de bakkkersschool aandraven . Ook 20 jaar . Ik ben gered dacht ik , erger kan deze niet zijn ......

Bij zijn sollisitatie kwam hij met zijn mama , die deed het woord voor hem . Ik vroeg haar of ze straks ook mee opstond om alles te verwoorden voor haar zoon ? Ôp uiterlijk mag ik niet afgaan , dus dat deed ik nu ook niet , maar al wel ferme twijfels . 120 kg  woog die gast , en bij 3 keer een trapje van 25 cm op te stappen was hij al bijna buiten adem . Deze was nog erger . Na 3 dagen hield hij het voor bekeken . Dus stond ik er weer alleen voor . 

Dan zelf via via op het spoor gekomen van een werkzoekende bakkersgast met 20 jaar ervaring . Met een goede verloning is dus iedereen te overhalen . Hij is heet die ik zocht en nodig had . Nu is alles op zijn pootjes terecht gekomen . Ik kan me volledig toeleggen op het uitbouwen en verfijnen van alles . Zo maak ik nu een zelf ontworpen recept van brood met de naam FEMSA BROOD  , van femke en sanne mijn 2 dochters . Het is een super licht brood dat makkelijk verteerbaar is en zeer lang vers blijft . Weer een schot in de roos en dadelijk het best verkopend brood onder de speciale soorten . Er zijn klanten die hier dagelijks voor langs komen .

Zo was er ook het stokbrood dat me al lang niet naar mijn goesting was , dus ook daar heb ik een paar aanpassingen gedaan , terug naar de goede oude tijd . Ik mag van geluk spreken dat ik nog gewerkt heb met de vader , dus de stichter van bakkerij meeus . En geloof me , die kon bakken . Deze leerschool komt nu weer naar boven . 

Ons Peggy is ook al helemaal ingewerkt. Ze doet het buiten al mijn verwachtingen zeer goed . De samenwerking met de andere winkelmeisjes verloopt zeer goed . Eigenlijk zitten hier twee gelukkige mensen .

De gezodheid is ook prima, al hebben we al spannende dagen  gehad . De petscan gaf aan dat er iets was op mijn ribben , terwijl er in augustus nog niks te zien was . Eerst een foto ervan nemen waar geen ontsteking of breuken op te zien waren . Dan ne scan , en die gaf aan dat ik mijn tweede rib gebroken had , terwijl ik niks van pijn had of mij niet dadelijk een val of dergelijks kon herrinneren die dat zou veroorzaakt hebben . Dus dat zou die verkleuring op de pertscan aangeven . Toch moest ik nog een Mr laten nemen . De dokter wil absolute zekerheid .....waarom dan niet dadelijk een Mr , vraag ik me af . Maar de uitslag was goed , en daar draait het om .

Het lopen is in vergelijking met vroeger bijna niks meer . allee niks ......vroeger een 80 km per week en nu een 35 km , dus bijna niks meer . Maar ik ik geniet nu dubbel van elke km die ik loop . Stefke speeld ierin ook een grote rol . Met hem samen lopen op zondag ie echt iets waar ik naar uitkijk . Het is op deze moment zo wat het enige sociale contact dat ik heb en dat is nu wel het enige dat ik een beetje mis , het contact met vrienden . Naar de club gaan komt er zo niet meer van . Het zou kunnen , maar samen aan tafel zitten om te eten is net ietsje belangrijker .

In de toekomst zou ik toch weer meergaan trainen . Want mijn eerst volgende marathon is voor 2014 - 2015 , dus nog 2 - 3 njaar wachten , maar dat geef ik nog niet op .  

 

 

21:32 Gepost door marathonmanneke | Commentaren (5) |  Facebook

Commentaren

Fijn dit blogje ! Nieuws uit het bakkersland, nieuws van Mario ! Heel fijn te lezen dat alles uiteindelijk op zijn pootjes gevallen is. En wellicht iets meer betalen maar content dan weinig betalen en geen rendement zien. Met je 35 km doe je toch nog flink veel kilometers vind ik ! Zo zie je maar dat alles relatief is !
Nog veel succes !

Gepost door: kaat | 14-03-12

Hoi Mario, blij voor jullie dat alles op zijn pootjes valt ! Doe zo verder en 35 km als druk werkende zelfstandige vind ik net als Kaat als serieus veel kilometers !

Gepost door: wim | 14-03-12

hey, Collega, al moet ik nu eigenlijk baas tegen jou zeggen
Ben blij voor je dat alles goed gaat, ook de gezondheid
Als ik ooit in Mol moet zijn, ga ik het zeker niet nalaten eens een kijkje te komen nemen in je winkel
groetjes en nog véééél succes, het is je gegund!!!!!

enne, zelfstandige is een mooi beroep hoor, maar je moet over goed personeel beschikken!!!!!

Gepost door: marc lenaerts | 14-03-12

Hoi, Blij te horen dat het allemaal goed gaat ! K'heb al aan uw brood gedacht hoor, maar ja t'is een beetje uit de richting hé ;-) . Gelukkig ben je geen baas bij ons in de supermarkt , want dan had je gee haartje meer op uw hoofd .
Bij ons moeten ze nu mensen aannemen die moeten integreren op de werkvloer ! Gelukkig sta ik alleen in mijn afdeling .
De snoepjes hebben maar één madam nodig ;-) . maar ik kan me best voorstellen wat je bedoeld LOl
Misschien kan je als je daar tijd voor vind wat leuke anekdotes uit het bakkersleven posten ?
Groetjes aan Peggy ! Ik ben blij dat ook voor haar alles meevalt !

Gepost door: jetty Pringels | 15-03-12

Beste Mario,

Het doet mij zeer goed weer eens een bericht van jou te lezen.
Was donders benieuwd hoe het jullie verging....en zo te lezen goed.
Ben ook verheugd dat je het lopen niet voorgoed vaarwel hebt gezegd.
En dat het met je gezondheid ook gaat zoals je had gehoopt.
Wens u nog vele jaren van gezondheid en goede zaken toe.
Vriendelijke groet......Fred

Gepost door: Fred | 18-03-12

De commentaren zijn gesloten.