08-02-14

We hebben er weer een sportieve week op zitten !!

Deze week wel een pak minder km gelopen dan de vorige week , maar daarom niet slechter getraind . Kortere afstanden maar wel 2 keer met versnellingen . Ik voel goed dat mijn tempo de hoogte in gaat , maar het zal nog een hele tijd duren eer we terug zover staan als 4 jaar geleden . Als dat ooit nog terug komt ? Volgende week word ik al 42 jaar en dat begint naar het schijnt ook een rol te spelen , al geloof ik daar nog altijd gene bal van ! Er zullen nog veel twintigers alleen maar mijn achterkant kunnen bekijken .....denk ik :-)

Vandaag had ik een duurloopje van 18 km op mijn schema staan , maar door de invloed die jos nog altijd op mij heeft heb ik laten overtuigen om mee te gaan crossen op  de galbergen . 6 km wedstrijd ! Ik heb dus eerst 6 km losgelopen aan een zeer traag tempo en dan bijna dadelijk de start van de 6 km cross verdeeld over 3 ronden . Ik had mezelf al voorgenomen om me niet te laten meeslepen en ben dus zeer traag vertrokken , bij de laatsten en het eerste rondje tegen 5.15 min/km samen met Jos . Dat ging dus gemakkelijk en het tweede rondje een beetje sneller tegen 5 min/km . Ik heb mij door niemand meer laten inhalen en had er zelf redelijk wat opgeraapt . Het laatste rondje was tegen 4.40min/km  en ben de hele tijd blijven inhalen .

Voor mezelf op dit moment is dit een mooie prestatie , ik heb naar mijn gevoel het verstandig aangepakt . kwam niet kapot over de streep en heb daarna nog 2 km losgelopen . De juiste tijd weet ik nog niet , maar daar lig ik zelfs niet aan te denken . Het enige wat telt voor mij is dat er vorderingen inzitten . Ik moet dus geduldig blijven trainen , en na de marathon zal ik enkel nog aan mijn snelheid werken ! Tegen de zomer moet ik weer naar behoren mee draaien !

Volgende week ziet het er naar uit dat het een behoorlijk drukke werkweek gaan worden . Het is kermis in Achterbos en daar is ook al 1 bakker minder en dus zakken de mensen af naar ons . Dat bemerken we vandaag hier ook in de winkel . Veel drukker geweest dan andere zaterdagen en al veel besteld voor maandag . Op privé en zakelijk gebied gaat het hier goed !

Ons Peggy gaat naar de fitnes gaan samen met ons Sannen om toch iets aan sport te doen . Na de operatie van een hernia , mag ze niet meer lopen en is voor haar het sporten tot nu toe helemaal weg gevallen . En ze mist het erg ! Dus een tussen oplossing , en zich goed laten begeleiden door Steven die dat super weet aan te pakken wat ze mag en niet mag doen .

En nu is de tijd van genieten aan gebroken . Ons Peggy heeft gedaan ( 17.30 u ) en dan gaan we ergens eten en een fris pintje drinken !! Saluut

17:30 Gepost door marathonmanneke | Commentaren (1) |  Facebook