19-07-11

Mijn vakantie in salou

Het is vakantie en we zijn hierin mol ook weer op reis geweest . Dit jaar ging de reis terug naar het zonnige Salou aan de Costa Daurada zo een 100 km voorbij Barcelona . We verbleven 12 dagen in het vier sterren hotel Olympus Palce , dat heel mooi gelegen was naast het winkelcentrum op een 500 m van het strand . Het was er kraak net , mooie ruime kamers en een zeer vriendelijke bediening . Het eten was er ook zeer lekker , maar had wel iets uitgebreider mogen zijn .Het was in vergelijking met andere vier sterren hotels toch duidelijk wel wat minder aanbod . Het zwembad was ook niet zo heel groot , maar dat hoefde voor ons niet echt omdat je hier echt een super mooi strand hebt .

 

3.jpg

Omdat we hiet al eens geweest waren was deze vakantie ook veel meer op onze kinderen gericht dan andere jaren . We deden  nog wel redelijk wat utstappen maar toch minder dan andere jaren . Zo was er meer tijd voor zwemmen en andere activiteiten . Voor onze kinderen was dit natuurlijk volledig in hun kaart en als je hen ziet genieten dan hoeven nietperse die uitstappen . kinderen gelukkig , wij ook dan ! 

Toch bezochten we Barcelona , Taragona , Poblet , en deden we een dagtocht van 100 km door de bergen waarbij we dorpjes bezochten waar christus nogniet geweest was . Heel mooi , alleen probeerer maar eens aan een deftige maaltijd te geraken . Toch ontdekten we een mooi plaatske om te zitten , primitief , maar ...........het beste wat zich aanbood . De ober of de zaakvoerder , als je het al een zaak mocht noemen want ik dacht op een moment dat ik gewoon ergens bij iemand op zijn teras in de tuin zat , had gewoon zijne jeans aan en zat zelf op het teras met de krant . Ik dacht eerst dat het ook een klant was . We bestelden wat tapas en probeerden in deze wijnstreek dus een glas wijn te bestellen . Ik probeerde het in alle talen die ik met een hete pattat in mijn mond bij me opkwamen . Gebarentaal werd ook toegepast , maar uiteindelijk werd het een cola. Tejeu zei ons peggy , daar had ik nu wel zin in . En ik riep een hulplijn in die me dadelijk sms te dat het Vino Blanca was , witte wijn dus . En zo dronken we toch nog een zeer lekker wijntje .

S'avonds was het telkens wel een andere lokatie die we bezochten om in de coktails of sangria te vliegen . Zo was er 1 avond bij dat ons Sanne me uitdaagde dat ze mij onder tafel zou drinken . Nu ze heeft zo al eens een 3 keer dit jaar mogen uitgaan en dit is telkens zeer goed verlopen . nooit niet echt zat , gewoon plezant . Iedereen weet van mij als ik een pint of 5 op heb dat er al een ferme lodder aan mijn tong hangt , dus leek dit voor haar een zeer haalbare kaart en ze genoot op voorhand al van haar overwinning   . Dus mij zo laten uitlachen ......Lachen Dus op een avond trokken we naar een coktailbar die al een paar keer in het oog gesprongen had door hun heel mooie en lekker uitziende specialiteiten . Hier zou het gebeuren , want bier lust ze niet . We bestelden zo 1 heel grote coktail , wel een grote bloempot groot met zo 3 heel lange rietjes van 1 meter er in , zodat je zelfs niet voorover hoefde te leunen om te drinken . Nu echt veel controle was er niet op hoeveel iemand drinkt , maar we deden allen ons best leek me . Ik begon me zo wat zat voor te doen wat haar echt amuzeerde en haar nog meer deed drinken want zij zou winnen . En ons peggy haar geloof ging ook meer naar ons sanne , hoeze mij bezig zag . Ons Femke had heter niet mee . Papa , niet zat worden , stop er mee ! seffens begint ge weer onozel te doen . Tja dat kind heeft mij eens 3 keer zat gezien .....Maar ik stelde ze stilletjes gerust dat ik dat niet was en gewoon  wat onozel deed om ons sanne wat op te jagen . Maar het spel was na een dik uurtje leeg en we hadden allen veel plezier . Ons sanne was niet zat op't eerste oog , maar lachte wel om de meest onozele dingen samen met ons peggy  . We dropen af en bij elke meter dat we aflegden werd ons sanne zatter en zatter . Op de hotel kamer aangekomen legde ze zich op't bed ........dan naar het toilet , de keuze tussen plassen en kotsen was niet gemakkelijk . Dus broek nat geplast en kotsen in het toilet . Dit hadden we niet zien aan komen . Ze was plezant die avond , maar zo zat .......het resultaat is nu , ze hoeft geen alcohol meer . Dit was de ergste  nacht van haar leven zij ze me . Maar ik had wel gewonnen !! Knipogen

1..jpg

   

2.jpgh

Barcelona stond normaal gezien gepland na dat avondje doorzakken , maar moet verzet worden op een andere dag . We bezochten daar de hele stad per toeristen bus die op verschillende plaatsen halt hield en elke 10 min stond er een nieuwe . Heel gemakkelijk en echt wel nodig om zo een imens grote maar mooie stad te bezoeken . Druk is het er ,  maar toch ook weer niet zoals het in de mensen hun mond rond gaat . Het is perfect te doen om er met je wagen naar toe te rijden .  We bezochten ook nog het olympus stadium waar je als sporter je eigen fantasie even de loop kan laten gaan . 

5.jpg

6.jpgD

De foto hierboven geeft je een mooi uitzicht over bacelona . Echt een geweldige stad !! 

We bezochten ook 2 dagen het pretpark Port avontura .  dag het pretpark en 1 dag het waterpretpark . dit beviel onze kinderen ook weer . Mijne portemone iets minder ! Maar ja .......

6..jpg

7.jpgO

Na 12 dagen was het weer voorbij en kwamen we na 15 u rijden weer aan in ons regen landje . Maar echt vervelen doen we ons niet . Lopen is ook weer goed in mijn leven aanwezig . En hoogst waarschijnlijk loop ik dit jaar nog een halve marathon voor plezier . Geen tijden , maar uitlopen !!  Waar ? Wel in september gaat de club naar flanders field , maar eindhoven blijft ook lonken . Het ene is mogelijk wat vroeg ! We zullen wel zien ! 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

09:18 Gepost door marathonmanneke | Commentaren (6) |  Facebook

05-06-11

zeg nooit , nooit .......

Zeg nooit nooit , bewijst zich weer eens doordat ik hier toch weer ben met een blogje . Een verslaving die weer komt opzetten ?? Nee zeker niet . Ik ben van de blogverslaving die me enkele jaren beheerste volledig af . Toch vind ik dit wel een mooie manier om dingen kenbaar te maken aan mensen of vrienden die je niet elke dag ziet of hoort . Dus mijn blogje blijft bestaan al zullen er zeker niet elke week of ogelijk maand een berichtje op verschijnen . Allee dat is toekomst , we zullen wel zien ! 

Omdat het nu een hele tijd geleden is dat ik nog iets gepost heb zullen jullie denken die heeft veel te vertellen , maar eigenlijk is dit toch in een note dop te verwoorden , denk ik Lachen we zullen zien hoe mijn vingers op het klavier erover beslissen .Knipogen

Over mijn kanker wil ik niet teveel meer zeggen . dat is voorbij ! Het heeft veel teweeg gebracht in mijn leven , maar veel heeft me ook weer niet verandert . 

Op loop vlak heeft het alles wat ik in jaren opgebouwd heb op een paar weken chemo die ik naar eigen zeggen zeer goed verteerd heb , dus zonder 1 dag werkverlet , me volledig op 0 gezet . Aan tempo's lopen waar je vroeger moeite zou moeten voor doen om ze zo traag te lopen , daar heb je nu last mee om te halen terwijl het zweet over je hoofd gutst . Zo ben ik een paar weken bezig geweest tot ik ong. einde april eens mijn bloedwaarden liet controleren bij de huisarts en zelf toen vast stelde dat ik met bijna alles onder het minimum peil zat . Om een voorbeeld te geven . Mijn ijzer bedroeg toen 18 terwijl het tussen de 70 en 150 moet zijn dacht ik . Heatocriet van 29 terwijl het toch minimum als man boven de 40 moet zijn . Voor mijn normale doen zit ik altijd op 43 , dus ruim te laag toen . En zo waren er wel meerdere waarden die bizonder slecht waren . Dus was lopen wel het slechtste wat ik kon doen op dat moment . 

Na 3 spuiten Epo en vitaminen liet ik mijn bloedwaarden na 4 weken opnieuw controleren . Mijne hematocriet zat toen op 48 , nog nooit is hij zo hoog geweest ! De moment om er terug aan te beginnen . Dus weer met stefke op zondag afgesproken en op't gemakske tegen 6.30 - 7 min/km een toerke van 10 km lopen . Dat ging behoorlijk goed , waar ik  mee will zeggen dat ik niet mer buiten adem was en het zweten op een ,normale manier was . Ik liep 2 keer in de week omdat ik telkens ongelooflijk stijf was . Nu ben ik sinds deze week weer met versnellingen begonnen . 10 keer 20/40 , dus gewoon even doortrekken zonder echt te weten hoe snel/traag het wel was . 

Vandaag heb ik dus mijn eerste duurloop gedaan waar ik van kan zeggen , dit deed deugt . Het tempo heb ik bewust niet vast gesteld om niet teleurgesteld er van te worden . Maar het ging echt zeker niet traag . Op gevoel zeg ik dat het zo rond de 5.45 min/km ging wat als duurloop van 12 km toch niet zo slecht is . Ik zou eigenlijk het woord duurloop niet mogen gebruiken , want daar ging het naar mijn eigen kunnen van dit moment een beetje te snel voor , maar het deed deugt te weten dat ik het toch nog kan !!

En ik heb al een wedstrijdje in het oog waarbij ik iedereen wil mee uitnodigen om met me mee te lopen .

Op maandag 13 juni is er in Dessel de Foorloop . Het is de derde keer dat deze doorgaat en de organisatie is naar mijn mening ( en ik ben hier redelijk streng in ) echt top !! Hier is voor iedereen alles voorzien .2 kids run over een afstand van 1 en 2 km met vertrek om 14.45 u . En voor de andere atleten is er om 15.15 u  een 5 en 10 km wedstrijd die tot op de meter juist is afgemeten . Ook is er voor de suporter en de allerkleinste nog de kermis die naast het pacour gelegen is . Hier verveeld niemand zich ! Dus wie komt er samen met mij mijn eerste wedstrijd van het jaar , en na mijn kanker strijd , mee lopen ?  

Buiten het lopen is er prive ook wel het één en ander verandert . Ik ben nog altijd bij ons Peggy hoor ! Dus voor de jagers op ons peggy ....... Ze blijft nog een tijdje !! Lachen Maar ik ben vorig jaar begonnen met het volgen van besrijfsbeheer met het oog op mogelijk een bakkerij te kopen . Dat is altijd een gemiste kans of een doel dat ik van jongs af aan nastreefde maar nooit waar gemaakt heb . Toen ik  het kanker nieuws te horen kreeg werd deze droom of kans plots weer uit mijn leven gerukt en je hebt op dat moment ook maar 1 ding voor ogen  en dat is genezen . je krijgt van alle kante te horen dat gezondheid het allerbelangrijkste is . En dat is ook zo . Dus we overwinnen dat beest en gaan dan verder met ons leven . Maar dat is niet zo simpel als het nu opschrijven .

Ik kreeg van mijn baas te horen dat hij zijn bakkerij verkocht . Knap ,.....maar probeer maar eens langs een bank te gaan met de stempel van kanker . Ook mensen in je omgeving bekijken je van , ben je gek , wat bezield je ? Nu om alles kort te maken en de saaie details over te slaan .......ik heb doorgezet , verkregen wat ik voor ogen had . En ik zal vanaf volgend jaar 1 januari zefstandig bakker zijn !  

We hebben nu dit half jaar nodig om ons huis te verkopen en alle zaken erond te regelen . Ik sta nu nog altijd precies voor een muur van werk , maar ook hierover geraak ik samen met ons peggy en mijn 2 dochters waarvan er toch al 1 zeker bereid is om af en toe mee te helpen . We gaan er als gezin helemaal voor , al is het wel een beetje een avontuur .

Dit is dus ook mee de reden dat ik dit allemaal niet kan blijven doen . Maar kom gerust eens langs bij bakkerij Meeus ( naam blijf ik behouden van de zaak ) in Mol-ginderbuiten .

Nog 4 weken en dan is het jaarlijks verlof . Eerst wilden we dit jaar niet op vakantie  gaan om allelei onozele redenen . Maar als er nu 1 jaar is dat ik echt eraan toe ben om eens er tussen uit te zijn , dan is het dit jaar wel . Dus wij gaan naar Salou in Spanje voor 12 dagen .

Ik zou willen afsluiten nu , maar herinner jullie er toch aan om aanwezig te zijn op 13 juni in dessel op de foorloop !!    

11:37 Gepost door marathonmanneke | Commentaren (13) |  Facebook

17-03-11

herinneringen aan het bloggen !! Bedankt !!

Herineringen ophalen .............waar begin ik dan , zit ik zo te denken . Wel op 9-1-2005 , starte ik deze blog op , op aanraden van Richard , een clubgenoot . Ik zou toen de derde geweest zijn van onze club die een blog begon . En ik denk dat het er ook toen bij gebleven is de eerste jaren . Van computer had ik nog niet veel kaas gegeten , en het maken van spellingsfouten was voor mij de normaalste zaak ( nu nog trouwens Schamen ) 

Snel leerde ik veel mensen van buiten Mol kennen met dezelfde passie , het lopen en het bloggen .  We wisselde trainingen uit en moedigden elkaar aan . Mijn eerste verslagen waren dan ook over mijn trainingen richting mijn eerste marathon , die van Visé 2005 .

mijn eerste marathon . Visé 2005.jpg

 

Ik liep toen juist 8 maanden bij vabco Mol en had mij volledig laten mee sleuren in de straffe verhalen die er nog altijd ontstaan NA  een marathon . Voor mij waren dat allemaal stuk voor stuk helden , ongeacht de tijd die ze liepen . Dat uitlopen .........ongelooflijk . Mijn karakter eigenschap , goed of slecht weet ik niet , verplichte me om dat ook te doen . Dat moet ik ook kunnen ! Met een zeer leuke bende van vabco trainde ik toch 2 x per week samen en ,nog een 2 x per week thuis . Voldoende ????? Wie zal het zeggen . Ik was toch niet gekwetst geraakt en ik stond aan de start in een zeer primitieve short , want lopen koste me nooit veel geld en ik kocht toen nog altijd de goedkoopste prullen . Dus ik beken , deze broek was veel te groot !! De marathon zelf was een marteling tot amuzement van een paar clubgenoten . Die lachten zich te pletter met mijn afzien , uitspraken .......Ik zou er nooit meer één lopen !  Mijn tijd 3.44 u was van begin een bijzaak . Alleen had ik wat meer van die waarheid ontdekt van de verhalen die mij overhaalden om aan deze zottekes koers deel te nemen . Maar hoe gek het ook klinkt , nadat ik een uurtje gerecupereerd was , smeede ik al plannen voor mijn volgende marathon . Het virus had zich genesteld en zit er nog altijd ergens te kriebelen .

Ondertussen ontdenkten ook meer en meer bloggers het marathon lopen , en werden de blogs ook meer en meer gelezen en er kwamen dagelijks nieuwe bij . Al vlug volgden de eerste afspraken onder de bloggers . Nee geen dating , maar gewoon ergens samen een jogging gaan lopen.

8.jpg

 

 Dit is zeker niet een van de eerste foto's , want zoals je ziet hebben we hier al onze eigen zelf ontworpen t-shirts aan , om zo toch een beetje uitstraling te geven aan de naam WEBLOGLOPERS  !! Echt schitterend toch ! 

2.jpg

 

 

Samen met 2 ven mijn lievelingsblogsters staken we onze schouders onder een gezamelijke blog http://webloglopers.skynetblogs.be/ , weblogunite . Hierdoor was het voor iedereen door 1 klik gemakkelijk om van al onze gezamelijke afspaken of belefenissen op de hoogte te blijven om  zo te vermijden dat we alle blogs elke dag zouden moeten afschuimen om iets af te spreken ! Dit kon hier !!! 

Zo werden al vlug de eerste marathons samen gelopen . 

3.jpg

Dit was na de marathon van Rotterdam 2007 , ondertussen al mijn vierde marathon waar ik mijn tijd met 16 min verbeterde . Van onze club had ik toen de grootste vooruitgang gemaakt . Ik maakte ondertussen al zelf schema's voor de bloggers die me toen als dank daarvoor allen samen gelegd hadden voor een Garmin waar ik tot op vandaag nog altijd mee loop . Het hoefde niet , maar toch nog eens bedankt ervoor .

22.jpg

 

 De eerste weblogtrainingen werden ook georganiseerd op het zilverlmeer te Mol , waar we onze langste duurloop van ong. een 32 km dan samen konden lopen . Het was voor mij een kleine moeite om voor douchen en een buffet te verzorgen na het lopen  . Met 33 lopers en een totaal van 44 eters was de eerste weblogtraining een waar succes .

 

5.jpg

De laatste 4 jaar zijn we telkens met een grote groep naar de marathon van  Eindhoven getrokken waar we samen op hotel gingen  om zo zeer ontspannen aan de marathon te kunnen starten . Op zaterdag avond zaten we dan altijd gezellig samen al plannen te maken hoe we onze marathon gingen aanpakken of we hielpen mekaar van de zenuwen af ! Voor mij was dit altijd een hoogte punt ! 

 

6.jpg

 

Nog eens een foto van de marathon Rotterdam waar meer een meer nederlandse bloggers samen verbroederen . De groep word wel echt groot al zijn ze hier natuurlijk niet allemaal aanwezig he ! Maar aan deschema's te zien die ik maakte zat ik op mijn hoogte punt aan 230 namen ,. zoveel staan er in mijn computer genoteerd . 

 

12.jpg

 

Het absolute hoogte punt dat we samen als webloglopers gepresteerd hebben , is onze inzet voor Make-A-Wich . We haalden via spionsering voor het loopen van een marathon , ondersteund door een prijzen loting van verschillende prijzen maar als hoofdprijs een reis naar Jamaica ter waarde van 2650 € . Ook werden er door heel belgie door wel elke blogger iets in elkaar gestoken of toch mee geholpen om een idee te doen slagen . ik zelf had nog een weddenschap afgesloten om 4 km achterwaarts te lopen wat ons toch een 400 € opleverde . 

 

13.jpg

 

Het geld stroomde vlotjes binnen via een knap opgericht site van werner die de beloofde sommen geld netjes bijhield . Om dit allemaal te sturen hadden we toch met vier mensen hier een beetje de leiding over en er echt veel uren tijd in gestoken hebben . Julie en ik kwamen met het idee opzetten en edith en werner sloten dadelijk bij aan om hun schouders eronder te zetten en de anderen bloggers mee aan te sporen . Deze gezamelijke inzet leverde 11.400 € op . De check werd aangenomen door Yasmine , toen meter van Make-A-Wish . We stonden met onze actie in elke krant  !! 

 

10.jpg

 

 

11.jpg

7.jpg

Nog een paar foto's tonen aan dat plezier altijd verzekerd was en we en toffe bende hadden . 

 

16.jpg

 

 

Overal in belgie was er wel iemand die je op een jogging kende van het bloggen . Nooit liep ik ergens nog alleen rond , zelfs niet als ik naar de andere kant van het land reisde om te lopen . 

Maar na een hoogte punt komt de val . Ik ga hier geen schuldige vingers wijzen , of redenen aan tonen die volgend mij de oorzaak zijn , als die er al zijn . Maar de bloggers beginnen zelf kleine groepjes te vormen en het grote geheel splitst zich op . Het bloggen word vervangen door Face-book . 

Toch is er door Julie 2 jaar geleden nog een actie in gang gestoken om kinderen te gaan helpen in Paraguay . Hier sprongen ook dadelijk weer heel wat bloggers en dan al face-bookers op . Spinning en cake verkoop .......brachten samen toch een 3000 € op waar ze mee naar paraguay trok en er 7 weken kinderen ging helpen . Knap wat Jullie daar deed !

 

19.jpg

21.jpg

 

Een weekje zieken huis heeft ze ginder ook mogen ondergaan door de schreinende toestanden ginder . Toch heeft ze er ook nog een zeer mooie marathon mee mogen pikken die ze per toeval daar ontdekte en behaalde hier het hoogste schavotje !! Knap !! 

 

20.jpg

Het bloggen is naarmijn mening echt voorbij , toch zoals het ooit geweest is . Kleinere groepen en hechte vriendschapsbanden zijn erdoor gevormd die nooit meer stuk zullen gaan . Ook voor mij zijn er hechte vriendschappen gevormd en -ik heb veel mensen leren kennen de afgelopen jaren . Bedankt hiervoor ! 

14.jpg

Ik zelf ga er nu wel mee op houden . Geen bloggen meer voor mij . Ik bedank jullie allemaal voor de vele mooie belevenissen samen en we zullen mekaar nog wel eens tegen komen ergens en dan mogelijk samen nog een pint drinken of ergens damen strijden naar de beste tijden op een wedstrijd .

Schema's maken doe ik nog voor een paar uitzonderingen , maar veel zijn er dat niet meer . Dit heeft te maken met prive doeleinden die dit niet meer toelaten in de toekomst . Ook is er de motivatie  af door de afbouw van het bloggen , maar dit was niet de doorslag !

Mogelijk post ik nog de reden wat de prive doeleinden zijn in de volgende maanden . Anders is dit mijn laatste blogje  !!

Ik wil jullie ook nog allemaal bedanken in de steun die jullie me gegeven heben in het gevechtje tegen mijn kanker . Mijn laatste chemo heb ik maandag gehad en ik heb het nu deze week zeer moeilijk , maar zoals mijn motto altijd is .........Moeilijk gaat ook , en opgeven doen we nooit !!

 

Bedankt en tot we mekaar ergens weer tegen komen !!

 Coach Mario 

 

15.jpg

4.jpg

18.jpg

9.jpg

24.jpg

 

 

 

 

20:06 Gepost door marathonmanneke | Commentaren (22) |  Facebook

27-02-11

genoten van mijn loopje

naamloos.JPG

naamloos..JPG

Een weekeindje met weinig slaap is het tot nu toe geworden . Om zo kort mogelik te zijn , want ons peggy is een ijsje kopen en wil dit blogje geschreven hebben tegen dat ze terug is .

Zaterdag waren we bij mijn ouders moeten gaan eten voor ons vader zijne verjaardag . Altijd leuk . En s'avonds moest ik nog een vriendin gaan halen van ons sanne die damen  met haar uitging en bleef slapen . De Moonparty was de fuif waar ze naar toe trokken . Ik zag dedames beneden verschijnen en ........tekken jullie niet meer aan ? Allee pa , t'is daar warm zalle !! Voor dan toch maar zo modern mogelijk over te komen , leg ik me ermaar bij neer . Half twee zou ik ze terug gaan halen . Er stapte een verlegen vriendin in de auto , in de vroege avond en ik,  kreeg een volledig uitgelaten tiener terug in mijne auto in de late uurtjes . Het verschil en de reden wasgewoon te ruiken . En , is het plezant geweest ? En een spraak waterval schoot in actie !! Nee eigenlijk t-twee spraakwatervallen . Maar al wat ik begrepen  had , was dat ze zich enorm geamuseerd hadden .

Maar s'morgens had ik afgesproken met stefke , wel een uurtje later dan naar gewoonte , maar toch nog vroeg genoeg om een toerke te lopen . Zou het gaan ? Was toch een vraag die door mijn hoofd ging na het fietsen van maandag . Maar zoals je kan aflezen hierboven lag hettempo laag , maar ik heb er toch een ruim uurtje van genoten in het gezeldschap van mijne beste maat . Altijd heben wij wel iets te vertellen , en zeker nu er 14 dagen tussen zitten . Alhoewel de telefoon er ook is hoor .

Morgen weer een dagje chemo halen . Om 8 u . verwachten ze me . Ik begin stilletjes aan weer een datum te zien waar ik mijn terug komt met het lopen kan starten . 28 maart , dus 14 dagen na mijn laatste chemo begin ik met terug op te bouwen en zal dus terug meermaals gaan lopen . Allee toch 2 - 3 keer in de week .

En nu ga ik ijs eten !!   

18:27 Gepost door marathonmanneke | Commentaren (4) |  Facebook

26-02-11

Oppassen , km 32 !! druk druk ......

Druk zeg ik nu . Maar en 2 maanden geleden zou ik tegen deze manier van leven gezegd hebben dat het een luilekker leven was of meer het leven van een luierik . Ik ga nog wel werken elke nacht en kan dus nog altijd zeggen dat ik geen enkele dag nog niet afwezig geweest ben door het feit ik toch kanker heb en er al 4 chemo's het opzitten . 

Ik schreef een tijdje terug dat ik deze periode kan vergelijken met het lopen van een marathon en dat ik me op mijn 2 chemo kuur zo op een km of 20 begaf in de marathon . Als je getraint bent , zit je daar dus nog altijd fris . Awel vandaag of beter gezegd deze week , juist voor mijn vijfde chemo , bevind ik mij op een zeer lastig stuk . Een stuk in de marathon waar beslisingen genomen worden . Ik bevind mij zo op km 32 . Iemand die niet getraind is , gaat hiet zo ong de klop van de hamer krijgen . Maar ook de zeer getrainde atleten die de foute dingen gaan doen krijgen her een tikje . Heb je genoeg gedronken ? Heb je je suikers aangevuld  ? Ben je niet te senl vertrokken ? Of ga ik hier versnellenn of behoud ik dit tempo ? Dat zijn de vragen die rond dit punt door je hooft gaan , of met je gaan afrekenen . 

Wel ik heb nu ook zo een momenten . Nu speciaal trainen voor een kanker is nu niet iets wat je doet . Maar laat ons zeggen dat mijn conditie goed genoeg was om gelijk welke uitdaging toch aan te gaan en niet met rode wangen te moeten af gaan . Dus mijn conditie of mijn lichaam was klaar voor de strijd . Al de goed bedoelde raad die ik in het begin kreeg heb ik altijd naast me gelegd en me die niet als vanzelfsprekend gaan aannemen . De voorspelling was , dat ik na 2 chemo's zeker niet meer werkte , en blij zou zijn als ik gewoon de trap op kon om boven te geraken . Wel ik kan zeggen dat ik zelfs nog altijd elke 14 dagen mijn toerke loop, van 12 km , samen met stefke . Dus morgen ook weer .Verrast Wel luister ik altijd naar mijn lichaam en geef er nu zeker aan toe . Rusten is dus iets wat ik mij verplicht , ook al is het soms lastig om zo je dag door te brengen . En ik vermoed dat ik daarom dit allemaal zo  lang mag blijven doen . Toch ben ik voor verrassingen komen staan deze week . Maandag was ik vergeten te vragen aan mijn colega om mij snachts op te pikken . Ons peggy had de auto nodig , en fietsen deed ik niet mer naar het werk door de koude temperaturen al viel het maandag nog mee . ( mocht niet meer van ons peggy ) Ze zou me naar het werk brengen snachts . Maar toen de wekker om 12.30 u afliep verschenen er maar kleine oogjes die zeker wel wilde opstaan , maar nu toch vrij gemakkelijk te overtuigen waren dat ik voor ene keer met de fiets zou rijden . 3 km fietsen is nu toch ook niet zo, ver he . Maar mannekes , viel me dat tegen . Al 2 maanden geen fiets meer angeraakt , en dan met het beetje wind dat er was op kop , kwam ik volledig uitgeput op het werk aan . Ik denk dat ik een hartslag had van 180 . En dan moest het werken nog beginnen waar ik nog bijna geen last mee gehad heb . En smorgen na het werk moest ik ook terug . Ik was moe als op een marathon . Dadelijk in bed gekropen , want ik was van plan om s'avonds naar de les te gaan . Ik kan dus elke 14 dagen  gaan en wil dit zeker doen om niet te ver achter te geraken . Ik moet dat diploma of getuigschrift , wat het ook is  , hebben !! Maar toen ik na 6 u slapen wakker werd , voede ik mij nog altijd het zelfde . Een geweldig hoog hartritme deed me beslissen om niet naar de les te gaan en gewoon nog te rusten . Wenkbrauw ophalen Dinsdag werd ik wel afgehaald , en toen voedle ik mij beter maar zo te vergelijken met km 37 , juist een tikje van de hamer gehad , maar nog juist niet hard genoeg om op te geven   . Dus zette ik door . Dinsdag had ik een belangrijke afspraak die de hele namiddag in beslag nam . Gewoon prive dingen , niks met dokters te maken  !!

Vorig weekeinde had ons peggy nog een verrassing voor me in petto . Ik had beter hier mee begonnen , maar dacht dat ik dit al vermeld had in mijn laatste blogje . Maar dat was al van voor dat weekeinde !! Ze had eenntafeltje gereseveert in een grill restaurant in antwerpen via zo een soort bongo bon . Daar ontdek je soms zo van die plaatsen die je zelf niet zou vinden als je er niet woond . Zo was dit restaaurant gelegen op een 2 km van de groenplaats waar het antwerpse toerisme zich elke dag verzameld . Dus ergens waar geen kat komt zonder er naar toe gewezen te worden .

We waren al wel daar van smiddags en hebben de koffie shops en de winkels ook nog bezocht . Heel leuk zo met z'n tweetjes . Stipt 6 u waren we met de auto er naar toe gereden omdat gps wel handig is op onbekent terein . Maar ook omdat we om 8.15 ergens anders ,nog moesten zijn . Toen  we de auto uitstapten langs de schelde , dus op een 150 m van het restaurant verwijdert , roken we de gegrilde steaks en ander lekkers al . Het water liep me in de mond . Het zal stamp vol , op ons tafeltje na . De bon had wel een vaste menu waar je je diende aan te houden op de drank na dan . Soep / gegrilde ribbeke's met een aardappel in de schil met kruiden boter . En je kon zoveel bijvragen als je wilde . Ze liepen door het estaurant met schotels ribbeke's en aardappels  en ze brachte maar bij . En dit allemaal voor dezelfde prijs of bon !! Dat ik me heb laten gaan kun je wel denken . Ik moest goed eten van de dokter , en ik luister bijna altijd !! Knipogen 

Na dit tafelen reden we naar het Echt Antwaarps Teater ! Het stuk , De rotte appel ! Echt geweldig ontspannend en vooral met de nodige lachbuien !! Sfen de Ridder en Frans van de Velde met nog 2 andere voor somige bekende acteurs verzorgden dit . Een echte aanrader !! Dat we dit nog meer gaan doen is zeker . Bedankt aan mijn schatje !!

En om het in bakkers taal te zeggen . Hoe lekker een taart ook mag zijn , de afwerking van het geheel doet een  mens kopen of er terug naar smachten . Zo werd ook mijn avond afgewerkt , thuis , zonder kinderen ...................met veel slagroom !! Onschuldig                                                                                     

09:17 Gepost door marathonmanneke | Commentaren (4) |  Facebook

16-02-11

Mijn mooiste Valentijn !

Maandag was het dus valentijn . En iedereen weet dat dat voor mij ne dag als een ander is . Hier thuis is het wekelijks wel eens valentijn . Maar toch zal deze dag me altijd bijblijven .Maar dat zal seffens wel duidelijk worden . 

Het was ook weer chemo dag . Ik werd er om 8 u verwacht . En naar mijn gewoonte ben ik op tijd , al was het nu maar juist op tijd . Ik kwam op de eerste verdiep aan ( dat we altijd met de trap doen ) en dadelijk zwaaide de deur open van het daghospitaal ........meneer Dekkers , u mag me dadelijk volgen . Ik begon al te denken dat ze op de uitkijk stonden tegen ik aankwam . Of zou ik ne geur bij hebben , die dan hopelijk in goede aarde is gevallen ? Dat ik ne geweldige band heb met de verpleegsters is al gebleken uit mijn vorige blogjes Tong uitsteken Lachen

De gekende wekelijkse routine van wegen , bloedafname , en bloedsruk meten werden genomen . Dan zei een zeker niet onknappe verpleegster .......We hebben vandaag speciale hulp gekregen van ons Vanessa !! Ik keek al rond , maar bij het herhalen van haar naam , kwam achter ne paravant zo'n klein ( 1.60 m ) smal gebouwd , knap ding tevoorschijn . Ze begeleide me mee naar mijn kamer en een beetje later was er ook haar begeleidster erbij , dus een ervaren verpleegster . Ons Vanessa maakt hier vandaag haar eerste dag en ik zal dus alles goed uitleggen wat we telkens doen . 

Ons Peggy was ook nog aanwezig , maar met een fluisterend stemmetje zo zwoel in mijn oor nam ze afscheid om te gaan werken . Doe dat goed vandaag he !!  en ze was weg  . Wat moet ik goed doen dacht ik ? We gaan u vandaag dus tot in/op alle puntjes verzorgen !! dan stel ik me toch vragen , waarom zeggen die dat nu toch zo ?  Ligt het aan mij en vat ik alles dubbelzinnig op ? Of is het hunne aanpak ?

Seffens komt de dokter ook nog , zegde ze .   Ik was al aan het denken , .....wie gaat er deze week de punt van mijne pijl zoeken ? Voor de niet verstaanders  , rol een 2 weken terug naar( en lees dat eerst ! Derde chemo was een saaie bedoening !)

Ik begon al te denken , dat gaat dat nieuw stuk ook nog moeten leren . Het was nog even wachten en ik was redelijk moe en zou best kunnen slapen hebben . Maar stel dat die 2 dan aan hunne zoek toch beginnen terwijl ik slaap , is er geen controle meer om dit toch een beetje deftig te houden . Dus begon ik maar met sudoko's in te vullen om zeker wakker te blijven . 

En dan zwaait de deur weer open , ons vannesa , alleen .......MMmmmmmmmmmm......Ik heb soep voor u bij , maar ze is wel geweldig heet , klonk het in mijn linker oor , maar dat ander oor , dus het rechter flapperst iets meer naar voor en vangt in sommige omstandigheden alles iets duidelijker op en legde weer de nadruk op geweldig heet . Knipogen 

Bij het proeven van de soep vond ik helemaal niet dat ze overdreven heet was , dus weer , wat zou ze nu echt bedoeld hebben . Pas op !! En ik moet bekennen dat de cortizone er nog niet aanhing he ! Dus daar kon ik het niet op steken . Na de soep kwam mijn dokter langs met ......jeb , ze was erbij . De uitleg over mijn bloed werd gegeven terwijl de temperatuur van mijn lichaam enorm aan het stijgen was . De soep dus ! Mijn bloed was goed , zelfs beter dan de vorige keer . Dwz dat ik zeer goed herstel en veel bloedcellen aan maak . De uitslag van de petscan waar ik ongeduldig op zat te wachten had ze toen nog niet , maar ze zou s'avonds bellen .

Dan zwaaide de deur open en stond de aflossing voor vanessa er . Da was toen precies of ze met ne ijs koude emmer water over mijn lijf kapte . Die temperatuurverschillen .......ik zou het nog aan mijn hart krijgen . Moest mijne Jos ogen hebben en dit kunnen gevolgd heben  , .......hij trok zijne hoed tot aan mijne navelbuik denk ik . Het zou dan zoeken zijn naar een spel in een hooiberg , al is mijne hooiberg er dun geworden . 

Maar ik had geluk , het was een zeer leergierige en wilde deze les als afsluiter van hare dag niet missen . De deur terug dicht .....wat een opluchting werd bijna een ontluchting waar ik dan weer ne ferme kemel mee zou schieten . Lachen Het onderzoek begon met hart en longen luisteren , nogmaals de bloedruk meten . Ik had mijn broek ondertussen al los gemaakt omdat ik zag dat ons vanessa er zo maar wat bijstond . Kon ze al beginnen he ! Maar het was de dokter die het onderzoek helemaal deed en weer van rechts naar links zat ze mijn broek ondersteboven te halen . Alles is inorde zij ze ! Ik weet het , dacht ik , maar hoe wete gij da ? Ik zag ons vanessa lichtjes kijken en ik ben er zeker van dat die dacht . Ik zou het wel vinden !! Lachen  

In de namiddag  heb ik dan nog geslapen terwijlze al die rommel in me lieten lopen met als doel , ik ga als ik me goed voel toch naar de les . Niet zo speciaal voor de les maar ........voor de koffie !! Ja ik had hier de waarheid eerst geschreven , maar dan bedenkt ge , ik moet daar nog naar toe he . En ik wil mijn punten eerlijk verdienen !! Dus alles gewist !!

Maar ons peggy en ook mijn verstand , dat al wat gekoeld was , vonden het niet zo goed om met 3 uurtjes en na de les nog 2 uurtjes slaap te gaan werken . Dus geen les en vroeger slapen !! 

Het telefoontje dat nog moest komen speelde ook wel mee . Want ik wist nog altijd niet mijn vorderingen tegenover mijn  kanker . En om 19.15 u juist toen ons Peggy gezegd had , die beld niet meer , kreeg ik mijn zwoel dokterresje aan mijn oor . Dadelijk de hoorn verwisselt van mijn linkse naar mijn rechter oor Lachen , Ik heb goed nieuws voor je . Er zijn geen kanker sporen meer te zien . Alles is al weg , maar we gaan wel de behandelingen gewoon verder zetten om toch een zekerheid te hebben . De bestralingen vallen waarschijnlijk ook weg , maar ik ga dit nog wel eens even bespreken . Ik doe seffens dadelijk een fles wijn open se , zei ik . Wacht daar maar wat mee tot morgen !! 

Dus ik ben voor 99 % genezen !! En dat half weg al !! 

Dit was voor ons gezin de mooiste valentijn !! 

10:47 Gepost door marathonmanneke | Commentaren (17) |  Facebook

13-02-11

lopen .......ik kan het niet laten !

Deze morgen , de dag voor de vierde chemo , moet ik op mijn best zijn . T'is te zegen het beste wat mijn lichaam me nu kan maken . Morgen wordt ik dus weer helemaal volgetankt met slecht spul . Dan kan de afbraak weer beginnen . Allee afbraak .......als ik een marathon loop , en met volledig geef maar ge krijgt dan zo op km 35 ne klop van de hamer zoals ze zeggen . dan kan ik zeggen tegen de mensen die dit ooit al meemaakten , die klop is veel erger. Ik zit nog vollop met reserve's .

Ik schreef eens na mijn twede chemo , dat ik in vergelijking met een marathon toen op km 18 - 20 was . Wel ik ben een beetje opgeschoven en al een serieus traject afgelegd , want ik ga dus morgen voor chemo nr 4 . En dit omzetten weer in het gevoel denk ik dat ik ergens verkeerd ben gelopen . T'ja gebeurt tegen woordig wel meer dat ze plots 100 m voor de aankomst links afslaaan en dus verkeer lopen . Ik zit dus ook met dat probleem . Ik heb ergens een afslag gemist en heb toch al een 25 - 30 km in de benen zitten , maar gevoelsmatig kom ik terug op het 20 km punt . Dus nog vol  energie , tijd om een versnelling aan te vatten en met een inhaal manuever te beginnen .

Dus deze morgen hebben Stefke in ik , samen nog eens een toerke gaan lopen . Op't gemakske was de regel ! Dus we vertrokken tegen 6.50 min/km en met onze tetter in een hogere versnelling . Ik had het gevoel dat we nog trager moesten lopen , want anders zou stefke niet uitgepraat zijn tegen dat we terug waren . Maar toch begonnen we lichtjes te versnellen tot de laatste 3 km zei ik tegen hem , we gaan nog eens efkes echt lopen he . Ik moet toch ook een beetje moe thuis komen he . En dus liepen wedelaatste  km tegen 5.40 min/km . Deed deugt om te voelen dat we nog niet afgeschreven zijn .

10.3 km sas 6.jpg

 

103 km.jpg

Gisteren ben ik nog eens met ons peggy iets gaan eten in Lommel is de tuin cafe . Echt een aanrader om er eens te geen eten . Wij zijn er dus al meerdere malen geweest en de prijs kwaliteit is bizonder goed . Maar toch zijn we er eigenlijk gevlucht . Ze hadden in hun tuin een stuk bijgebouwd en dat werdnog verwarmt met zo'n terras verwarming . En wij zaten net onder zo'n paal wat ons echt aanzete om onze kledingtukken uit te trekken tot juist naast het deftige aan . Ook andere begonnen dit te doen , wat mij weer op een verdacht opgezet spel deed lijken . Een dame aan een ander tafel was zich zover aan het ontbloten dat het schaamrood van haar vriend tot aan zijn navel te zien was , want hij had zijn hemd ook al helemaal open staan . k zat nog enkel met een T-shirt aan en zo ook ons peggy .  Het eten kwam , en de borden zagen er geweldig uit . Kabeljauw op een bedje van prei met kroketjes . En voor ons peggy , een rose gebakken tonijn met pasta  . We zouden nog afsluiten met een ijsje en/of koffie , maar ik had maar 1 ding vor ogen , zo snel mogelijk hier buiten of ik omplof seffens .

De garson vroeg , was het lekker ? Kunnen  wij je nog iets aanbieden ? Ik zei , Meneer , dat wat ik vroeg om de verwarming wat minder te zetten heb je niet gedaan . En ik zou hier nog heel graag een koffie en een ijsje gegeten hebben , maar dit gaan we ergens doen waar we wat beter zitten .

Toen zijn we naar de cinema gegaan en hebben dadelijk de film binnen  gestapt , met een ijsje Stoer en keken naar de geweldige film van Frits en Freddy . Geen special effects , geen moeilijke inhoud , gewoon de droge humor  die mijn avond helemaal af maakten . 

Aja , ik kreeg van mijn schatje een horloge voor mijn verjaardag . Ben er echt blij mee !! 

11:09 Gepost door marathonmanneke | Commentaren (3) |  Facebook

12-02-11

Een week verslagje met foto's !

Wat is hier aan de hand ? bijna 14 dagen niks meer geschreven !!! Nochtans heb ik redelijk wat te vertellen . Maar we beginnen bij vorig weekeinde .

Vorig weekeinde zijn we er nog eens op uit getrokken om een weekeindeje te genieten in het mooie Heimbach in Duitsland . Tot over 8 jaar terug was dit een vaste plaats waar we elk jaar rond deze tijd naar toe gingen om er vooral te wandelen en lekker te eten . En dit meestal om mijn verjaardag te vieren . Voor mij geen kadeau's , maar liever zoiets om samen met z'n allen van te genieten . En met z'n alllen bedoel ik nu ook het vriendje van ons Sanne . De Joppie !! Lachen 

7.jpg

6.jpg

Naamloos 2.jpg


We kwamen eerst aan in Monchouw waar we een stop hielden om nogeven de glasblazer aan het werk te zien en er een flinke bergwandeling te maken .  Voor we daar verder reden , hebben we nog flink onze buiken gevuld . In Heimbach aangekomen zijn we dadelijk naar het pension gereden waar we vroeger ook verbleven . Bij een bakker . Het ontbijd is daar een pure verwennerij . Ook dit jaar weer .

5.jpg

3..jpg

4.jpg


De kamerverdeling verleip niet zoals ik het had voorgesteld . Ikdacht de jeugd op 1 kamer . Dus ons sanne , de joppie , en ons femke . Ons sanne dadelijk , Die kleine niet bij ons op de kamer !! Dan ons Femke ,en ik wil niet bij die rosse liggen  !! Dus kwam ons femke bij ons op de kamer ! Maar als het dan avond is , en ge begint te denken en te denken , te fantaseren , mijne schat in hare badjas uit de douche komen ........, ziet ge ons Femke daar aandraven vol overgave met de doos van ganzenbord . Papa , papa ......gaan we nu samen ganzenbord spelen ? Geweldig is dat !! Pas op , ik doe dit graag een keertje . Maar dan begon ik aan die rosse te denken in de andere kamer ......wie verjaard er nu feitelijk ? Stoer                                                                                                                                                                               De dag er na hebben we ook de hele dag gewandeld  met op de middag een stop in Marien Wald .Een abdij waar ze elke dag verse erwtensoep serveren met worst  . Echt lekker ! Maar voor mij smaakte ze niet echt . Ik was verdomd echt moe geworden . Nog geen enkele keer heb ik na een chemokuur voorgehad   . Ik was hier echt van geschrokken . Bij het terug wandelen was het wel bergaf waarts , maar toch ging ik op  elke bank even zitten die we tegen kwamen ! En toch deed dit hele weekeinde enorm deugd !!

Donderdag moest ik voor een Pet-scan in Antwerpen zijn . Hier onderzoeken ze of de kanker verdwenen is of toch zeker kleiner geworden  is . De resultaten ervan krijg ik maandag bij mijn vierde chemo ! Ik ben dus over de helft !! Lachen                                                                                                                                                                  Gisteren was het dus mijn verjaardag . Heel veel speciaals hebben we niet gedaan , omdat het een werkendag was  voor ons beiden .  Maar straks gaan we toch even naar de cinema en een hapje eten . 

 Maandag is het weeral maar weer een een commerciele dag, valentijn , voor de sullige sukkels  eraan te helpen herineren , dat ze ook hun partner eens mogen verrassen met een atentie . Hier doe ik dus niet aan mee , of eigenlijk wel , maar dan wel 100 keer per jaar zonder dat ze me dat moeten voordragen . Dus voor allen die dit nu lezen en van plan zijn om hun partner maandag of nu dit weekeinde daarvoor te verrassen .........weet wat ik van je denk !! Gewoon zielig dat je je zo laat leiden door de maatschappij !! 

Maar ook is het voor mij maandag weer chemo dag ! Ik zit nu al te denken aan .........Nieje , ik gon er nie over beginne ! Er moet soms ook eens deftig gebleven worden ! Onschuldig

Vorige week maandag had ik eigenlijk een beetje een andere uitlaatklep gezocht om mijn wilde fantasien de vrije loop te laten . Ik dacht , we gaan nog eens naar de les ! Zit ook knap volk dat ge na 1 maand afwezig zijn geweest toch begint te missen . Zelf ben ik er niet knapper op geworden en ik heb dus mijn pet maar opgehouden . Ene lelijke vent in de les is al genoeg !! Onschuldig Maar dan begon ik te zweten .......het begon vanonder mijn klak tot heu ....tot , jeb tot daar !! Knipogen

Dan zit ge daar en mijne Rexona thuis in de kast , te stinken . En dan begint ge u af te vragen , hoe komt dat nu ? Was de les te moelijk ? te warm binnen ? of iets anders ? Nu een combinatie van de chemo die me toch geweldige driftige fantasie buien opgelevert hebben , en dan het schone volk die de zweetdruppels deden verschijnen .

Bij het toekomen kreeg ik het al in de gang bij het wachten op onze juf .  T'is van het trappen doen dacht ik . Maar in de klas draait de voor mij zittende dame zich om en zeft met een altijd aanwezige zwoele stem Blij dat ge terug zijt !! ik heb u gemist !! Het zweet brak me de eerste keer uit ! Moete weten dat die hare vent daar naast zit , ne beer van ne vent .... De les was begonnen en we moesten nogal veel oefeningen maken op de computer . De juf , ook geen misse kwam regelmatig rond . Die warmte opstoten , telkens ze voorbij kwam ...ik moet dit controleren . Maar hoe  ?  Ik heb er mijne kop over gebroken , maar denk het gevonden te hebben . Gewoon  naar die andere halve maan voor mij kijken !! Tong uitsteken 


                                                                                                                                                                                                                      

09:37 Gepost door marathonmanneke | Commentaren (1) |  Facebook

01-02-11

Derde chemo was een saaie bedoening !!

Gisteren werd ik om 8.30 u verwacht in het ziekenhuis van geel . Stipt op tijd , zonder nog lang te moeten wachten , mocht ik binnen komen . Dadelijk zie je dan die vriendelijke gezichten van die verpleegsters . Zo echt in een stemming van ......tja hoe moet ik dat nu omschrijven , zo een losse vriendschappelijke sfeer . Precies of we waren de beste vrienden . Ge kunt dus dadelijk op je gemak de vragen beantwoorden in je eigen simpele dialect zonder naar de juiste woorden te moeten zoeken . En hoe is't met meneer dekkers ? alles goed verlopen ? gene last ? Dit is nu je derde chemo zeker ? Met mij alles goed . Nergens echt last van gehad , op ene lastige dag nu afgelopen maandag . Maar de griep hangt al 14 dagen in huis en heeft iedereen te pakken gehad , behalve mij . Dan hebt ge geluk gehad ! Dat noemen ze dan geluk se , kanker hebben en geen griep . Het zal al wel erg genoeg zijn zeker ? Ja ja , ge weet wa ik bedoel he .  Komt maar eens op de weegschaal staan ? Weer een 1 kg erbij ! En dat moet gij nu juist zeggen ,Willen we eens wisselen en gij op de weegschaal ,  wilde ik te zeggen . Het was die dikke die me woog . Maar op het laatste moment kwam toch nog een klein stukske van het goede gedeelte van mijn opvoeding naar boven en slikte mijn woorden maar weer in . Werken doe je nu toch niet meer zeker ? Dat zal niet meer gaan he . Elke dag nog , en met heel veel plezier ! En wete wa nog ? Ik ze'n gisteren morgen nog een 11 km gaan lopen en ik denk dat ik da ne keer meer moet gaan doen . Het deed deugt ! Dan draaide daar een ander , iets ouder verpleegsterke zich om , en vroeg . En dit is de derde chemo nu ........Man man , ik heb moeite om straks mijn 5 km te lopen . Zo zit er hier nu op't moment geen ene die nog zo actief is .

Dan ging ik door het zaaltje waar de meeste patienten moeten zitten door naar mijn prive kamer ( dank u hospitalisatie verzekering  ) en keek een beetje rond naar de mensen en dacht tegelijker tijd aan haar laatste woorden . Het waren ook allemaal mensen die de 65 ruim gepasseerd waren en dan sommige nog met een buik die door geen enkele gijn in bedwang gehouden kan worden . Dan besefte terug hoeveel waarde je aan de woorden van een goedlachse verpleegster moet hechten . 

Ik had tegen ons peggy al gezegd , laat me hopen dat er nu weer gene zieleknijper mij weer komt uitvragen om haar werktijd gewoon rond te krijgen . Of het moest weer een knappe zijn . Maar als de dag begint met een dikke ( sorry voor de mensen die een paar kg teveel wegen ......daar heb ik geen probleem mee hoor , ik ben er zelf bij nu . Maar zo'n pakken die echt niks om zich geven ........) dan ziet het er niet al te best uit .Schamen   

En de eerste 2 u niemand gezien . Rustig mijn krant gelezen terwijl ze mij aan het voltanken waren . Dan zwaait de deur open en komt mijne dokter op bezoek . Ook zo'n vriendelijk ding , en zeker niet onknap . De meeste vragen worden dan nog eens herhaald met gelijke antwoorden natuurlijk . Als ge dan zo alleen met uwe dokter in een gesloten kamer zijt , en juit een halve liter cortizone in je lijf hebt , ( het moet daar aan liggen ) dan geraakt ge zo opgepept , zo driftig ......en die zegt dan , doet uw broek eens los !! Dan moet ge denken , ik mankeer niks aan wat er in mijn broek zit ! Het is aan mijn keel te doen !! Dan denkt ge het feest ga beginnen en ons peggy is niet binnen .Knipogen Steekt die madam haar hand in mijn broek . Kunt ge volgen ? Uiterst rechts van mijn bil begint het onderzoek of de zoektocht naar......zo naar binnen , tot tetjeu juist niet . Maar ja , ik draag links he ! Onschuldig dan juist hetzelfde aan de juiste kant , dus links . Ik was ervan overtuigt , als ze hem nu niet vind , dan vind hij haar wel . Ja verder ga ik niet gaan , maar alles was goed gekeurd . En dat is toch wat jullie wilden weten ? Of niet ? Tong uitsteken

Ik heb dan s'avonds ook dadelijk mijn verhaal tegen ons peggy verteld en zegt die een beetje dwaas , Het is wel een dokter he !! Dus met de dokter mag het ! Dan was ik zo aan het denken  , was ik nu dokter enn er komt dan zo een knap stuk voor haar amandelen , dan zeg ik even doe je broek maar los , we zullen het onderzoek daar starten ! Lachen Of omgekeerd , er komt zo een dik vies vuil geval binnen met een vaginale infectie dan zeg je even , doe je mond eens ver open , ik zal eens kijken !!Tong uitsteken 

s'avonds lag ik vroeg uitgeteld in de zetel al te slapen . Deze nacht om 12.30 u uit mijne nest en dadelijk een kopje curry soep met kokos op gewarmd . De hele nacht heeft die soep op mijn maag gelegen . Ze is er juist niet uitgekomen . Maar met een lekker chocolade broodje met pudding te eten was alles weer in orde .

Tja de zware week is begonnen . Ik noem ze maar zo omdat toch sommigen vol ongeloof zitten dat ik er niet ziek van ben , zelfs bijna niet moe ben . Ja ik voel wel iets , en wat nog niet is kan nog komen . Maar voor veel is kanker gelijk aan ziek zijn , Je slecht voelen , Niks meer kunnen   . Blij zijn dat je van de zetel in je bed geraakt . Ik heb al wilde verhalen gehoord die waarschijnlijk wel allemaal zullen waar zijn maar daarom niet vanzelfsprekend van toepassing zijn op iedereen . Maar het zijn altijd ergste situatie's en de wilde spannende verhalen die blijven hangen . Daarom om toch even duidelijkheid te stellen , dik ik mijn blogje een heel klein ietsie pietsie aan zodat je ook gerust verder mag vertellen dat soms enkel de cortizone is die zwaar aanvoelt !! Knipogen 

Deze nacht ook nog eens vlug op smartschool gekeken . Voor diegene die dat niet kennen , dat is een site waar de school alle lessen en info opzet zo dat thuis iets volgen of herhalen heel gemakkelijk is . Zo is dit het geval voor mij met mijn bedrijfsbeheer . Er is weer een pak les materiaal bijgekomen  . Ook info over hoe het bedrijfsplan er ong. moet uitzien . Maar ik heb het mijne al klaar en ik moet zeggen , het ziet er best aardig uit . Een paar tips ga ik er nog in verwerken en dan nog uitprinten , maar de inkt is op . Maandag ga ik nog eens een les bijwonen denk ik en mijn ondernemingsplan afgeven !! Heel veel dank aan Hilde onze lesgeefster en veel succes aan de medestudenten ! wauw , studenten .......klinkt weer zo jong he terwijl ik niet de enige ben die er met ne kletsbol zit !! Lachen Ra ra ra .....wie is het ? 

 

10:34 Gepost door marathonmanneke | Commentaren (9) |  Facebook

30-01-11

De 10 km test .

In mijn 2 laatste blogjes heb ik het al meermaals gehad over de star2run , die hun 10 km test vandaag moesten doen . Ik had deze week in mijn kopke gestoken om daar bij te zijn . En niet om te kijken , maar om zelf mee te lopen . 1 ding wist ik  , als het regent ga ik niet !

Dat er nu weer een deel van de lezers dit onverstandig vinden , juist voor mijn derde chemo .............iedereen weet alles tegenwoordig beter wat goed voor mij is . Ook hier thuis ons Peggy . Dat het allemaal goed bedoeld is .......ja ja , maar ik zit er wel mee dat ik niet kan doen wat ik altijd het liefste gedaan heb . En als mijn gevoel nu zegt dat ik dit allemaal wel kan , maar ge moet dan toch thuis blijven maakt het zoveel moeilijker . Maar geloof me , dit deed deugt . Ik heb met tranen in de ogen naar huis gereden .

Maar goed , het verslagje dus . Deze morgen nog vlug naar mijne loopmaat stefke gebeld waar ik tot voor 5 weken terug elke zondag een toerke mee ga lopen . Maar hij had mijne blog al gelezen en stond al klaar om er ook bij te zijn . Allee toch nog in zijne pyjama . :-) Een beetje vroeger vertrokken in een oorverdovende stilte om ons peggy naar het werk te doen . Ze was duidelijk niet akkoord !! Maar seffens is ze dat allemaal weer vergeten . Ik ken ze .

Het vertrek was aan de jachthaven , Port Aventura aan het zilvermeer . Daar is een prachtig toerke ronde de molse meren . Er stonden heel wat looplustigen een beetje zenuwachtig te draaien . Ga ik dat wel kunnen , was de vraag die bij de meeste door het hoofd speelde . Maar nog nooit is er 1 iemand geweest die de volledige cursus uit gedaan heeft , en niet slaagde . Een 10 tal ervaren lopers gaan er mee om ze allen binnen hun grenzen te laten slagen door het juiste tempo aan te geven . Stefke en ik kozen voor één van de laatste groepjes , of de laatste groep die toch een 20 tal telde . 7.30 min/km was het tempo dat er gelopen moest , zeker niet sneller . Zeker in het begin moesten we toch sommigen wat aansporen om trager te lopen . Ze hadden de neiging om de voorste groepen mee te volgen .

Voor mij was het ook een soort test . Ja , zou ik het nog wel kunnen  ? Geen enkel moment heb ik problemen gehad . Nu moet ik wel eerlijk toegeven , dat ik niet tegen 5 min/km moest gaan lopen . Dat zou afzien geweest zijn ! Maar dit was genieten ! De frisse lucht , die geur , het gezelschap ......alles was perfect , of ik ben terug met weinig tevrede . Ik heb ook een beetje geprobeert te overtuigen om mee te gaan naar Rotterdam om er de 5 of 10 km te lopen . Dat ik  dit gemakkelijker had ingeschat , moet ik wel toegeven . Wel hoor ik dat de meeste zich toch gaan aansluiten bij de club . Dus dan komt de rest ook wel in orde . Richard vroeg nog om even te blijven om na het lopen ze allen toe te spreken , maar ik heb het er niet mee om voor een grote groep te staan , en ik wilde mijn natte kleren zo snel mogelijk uit trekken om geen kou te vatten met alle gevolgen erbij .

Na 1.15 u lopen kwam ik met de groep bij het 10 km punt . Iedereen was dol blij en werd getracteerd op een glaasje cava voor de verjaardag van de Louis . Ze hadden het verdient ! Ikke dus  gene cava en dadelijk naar huis !  

Morgen moet ik om 8.30 u weer binnen zijn in het ziekenhuis van Geel voor mijn derde chemo . Ook ben ik ééns benieuwd of de arts nu al overlegt heeft of ze een ruggeprik gaat geven of na de 6 keer chemo , bestralingen  . Ik ben benieuwd . Ik ben benieuwd of ze me nog zal herkennen , want ondertussen is mijne haarbos volledig verdwenen . 

Volgende week is dus weer een week van hoge hartslagen , zweten , maar voor de rest heb ik nog niet veel last gehad . Mag ik hopen dat het zo blijft ! 

En om af te sluiten 

Een dikke proficiat aan alle star2runners die nu volwaardige lopers zijn en hun begeleiders die wekelijks 3 keer hun vrije momenten opofferde . 

12:56 Gepost door marathonmanneke | Commentaren (10) |  Facebook