01-01-11

oudjaar is goed afgesloten !!

Voor de eerste keer sinds 15 jaar hebben we oudjaar niet thuis gevierd . Nochtans was dit elk jaar zeer gezellig zo met ons gezinnetje genieten van fondue of zo van die avond vullende etentjes met daarop volgend lekker uitgezakt genieten van wat de tv te bieden heeft . Maar vanaf dit jaar mag ons sanne uitgaan en dat brengt ook veranderingen  aan zo'n avond . Dus besloten we eens om met de club mee door te doen . Allee om just te zijn is het een  lid van de club die er een 4 jaar geleden mee begonnen is en uitgedraaid is op een succes . Stefke met zijn hele gezin waren ook van de partij . Wij hadden natuurlijk ook ons Femke  en mijn ouders mee .

Bij het binnen komen kregen wij dadelijk een aperitief aangeboden en voor de kinderen fruitsap . Ik had schrik dat er veel vragen zouden gesteld worden  over mijn kanker want ik had geen goesting om daarover te kankeren ! Ik kwam om te feesten ! De tafels waren echt mooi gedekt . Niks overdreven chic , maar gewoon klaar om te feesten zonder remmen . 3 flessen witte en 1 fles rode wijn werden leeg gemaakt tijdens het eten . Dat is een fles per man want ik heb maar 1 glaasje gedronken . Hij was lekker , maar een hele avond wijn drinken eindigt voor mij boven de pot  . Het eten was een zeer uitgebreid warm buffet waar zelfs de viesneuzen niet met honger naar huis moesten . Daarna dessert dat uit chocomousse , rijstpap , en tiramisu bestond . Ik koos voor de rijstpap die zeer lekker was . De rest kan ik elke dag proeven als bakker .

Onder tussen was het 11 u en werd de muziek een beetje luider gezet , de spots op de dansvloer en dan ..........zat ik daar nog altijd broodnuchter als ne stijve hark op mijne stoel . Steffan en ons peggy hadden al een fles wijn in hunne kraag gekapt  en lieten de remmen volledig los . Ook zijn kinderen , 3 jongens hadden volgens mij iets anders gedronken dan fruitsap . Ze gingen volledig uit de bol samen met ons femke  op elk hun nintendo . Hoe dat ding allemaal marcheert weet ik niet precies , maar ze speelden allemaal tegelijk hetzelfde spel tegen elkaar . Dit monde uit in een openlijke liefde's verklaring . De jongste van 9 jaar zij tegen ons peggy , ik denk dat ik verliefd ben op uw dochter . Volgens mij is dat een even snelle als de moeder !!

Na een paar westmallen begon ik ook in stemming te komen .

7.png

  

3.png

Om half 2 moesten we ons sanne gaan halen . De bedoeling was om dan samen naar huis te gaan , maar het was er zo plezant dat ons Peggy besloot om ze gewoon te gaan halen en ze mee naar de sporthal te brengen . Nog een fuif beest erbij !!

5.png


1.png

4.png

Tegen 3 u vond ons Peggy het tijd om naar huis te gaan . Ik was , laat ons zeggen heel goed in de stemming om het woord zat nog net niet te gebruiken . De auto hadden we thuis gelaten dus moesten we nog een kwartiertje stappen  . 

Ik wil zeker nog langs deze weg Rudy en zijn vrouwke Maddy en zijn twee dochters die de hele avond voor de drank zorgden , bedanken voor deze geslaagde avond . Echt een dikke pluim voor de organisatie ervan !! 

Vandaag was ik pas om 9 u uit mijn bed  met geweldige hoofdpijn en toch nog moe . Dus zijn we zeker niet van plan om veel te doen . Lekker luieren en verder ontnuchteren .

Morgen gaan we naar winter efteling  nadat ik s'morgens nog mijn duur loopje gedaan heb samen met stefke natuurlijk en snelle wendy ! Als die al nuchter is natuurlijk !! 

 


16:38 Gepost door marathonmanneke | Commentaren (8) |  Facebook

28-12-10

katheter is geplaatst !! Storting voor brandwondenkids !

Ik ga al dadelijk bekennen dat ik vandaag best een beetje bang was om naar het ziekenhuis te gaan  . Een Port-A-Cath steken steld niks voor zegden de dokters vooraf . Maar wat bedoelen ze daarmee ? Dat het voor hen gemakkelijk is en zo een beetje te vergelijken met een brood bakken voor mij ? Of dat het geen pijn doet ? 

Dus ik deze morgen met een klein hartje , bibberende knieén naar het ziejenhuis gewandeld . Ik was nog vlug van het werk langs thuis gereden om mijn krant op te halen zodat ik de wacht tijden een beetje kon opvullen . Juist op tijd daar toe gekomen , stonden ze me precies al op te wachten . Kom maar mee .......en dadelijk was ik in het operatie kwartier . Bovenlijf ontbloten en kom maar liggen . Ik was me al aan het opmonteren dat ik seffens weer een  knap verpleegsterke te zien kreeg maar daar begon het al mis te lopen ! kwam daar zo een  dikke mossel op mij af gewaggeld .......Ik kom u scheren !! Veel praat hebt ge dan niet . Maar verstaan die dokters nu niet dat ze zo'n verpleegster beter te voorschijn halen als ze u in slaap gedaan hebben . Ze moeten mij kalmeren , niet nog banger maken !! Knipogen 

Maar goed , ze kon scheren !! Ze gaf me ook een perfecte uitleg over wat er ging gebeuren en liet me de Port-A-Scan een zien . Dit moet dus in je borstkast , juist onder je huid . Dit zal een bobbeltje zijn zoals een pace-maker . Na helemaal ontsmet te zijn , kwam de dokter binnen wandelen en deed weer dezelfde uitleg met een beetje meer details erbij die voor mij echt niet hoefden . Na de verdoving kwam er een studente en een student erbij staan en een andere verpleegster .  Mannekes , het eerste wat ik dacht , het gaat hier nog plezant worden ! De kamer was even veel gevuld  , alleen stond er nu ne man meer binnen . Afgesloten Wat doet die paljas van een dokter , plooit hij zo een groene doek over mijn hoofd en ik zag niks meer  ! Wenkbrauw ophalen 

En dan begint de dokter zijn handelingen uit te leggen ! Ik ga nu een lichte insnijding maken , just door de huid . Zeg me als je iets voelt he . Dat was duidelijk het geval  en hij spoot nog wat bij . En hij vervolgde zijn werk en uitleg . En geloof me , ik moest dat echt niet weten he . Voorzichtig gaan we verder knippen .........Ziet ge , hier zit het bloedvat ......en het ziet er goed uit . Dat gaan we even afklemmen  , We schuiven de katheter in het bloedvat ..........dichtnaaien en hubsake , het is in orde !  Ik heb echt niks pijn gehad . Ik mocht ook dadelijk naar huis . Ik was dus om 9.30 u ter plaatsen en om 10.45 u was ik thuis de krant aan het lezen . 

We zijn weer aan de laatste dagen van het jaar bezig ! Plannen worden of zijn al gesmeed om de overgang naar 2011 te vieren . Voor sommigen hoeven al die complimenten niet , maar ik ben toch van plan om het nieuwe jaar goed in te zetten op een zeer vrolijke manier onder goede vrienden . 

Ik wens iedereen prettige feestdagen toe en een gezond en gelukkig nieuwjaar !! 

Het goede doel waar ik me dit jaar voor inzette door schema's te maken , maar vooral door het organiseren van een jogging op 15 mei 2011 is ook stopgezet ! Door al de onzekerheid over mijn toestand , vooral het verloop ervan  , kan ik onmogelijk mij voor 100 % inzetten om dit te organiseren . Veel was al in kannen en kruiken , maar hetechte werk doet zich toch de laatste weken voor . En laat dit nu juist de zwaarste weken zijn voor mij .........Dus is alles afgeblazen ! Spijtig , maar het kan niet anders !! 

Wel had ik al wat geld gestort gekregen via de schema's , maar had dit vanaf het moment ik besliste om een jogging te organiseren , niet meer verder rond te sturen . Toch heb ik een bescheiden bedrag van 130 € overgeschreven op de rekening van Brandwondekidsmol . Hieronder de overschrijving !! Zonder er namen bij te noemen , wil ik jullie hiervoor hartelijk bedanken !! 

overschrijving brandwondenkids.jpg


 

17:25 Gepost door marathonmanneke | Commentaren (9) |  Facebook

27-12-10

De start !!

Vandaag was het voor ons Peggy terug de start van het lopen . Ze heeft de laatste 2 - 3  weken bijna niet gelopen . Dus kwam van haar de vraag of ik met haar eens een toerke wilde gaan lopen . dat dit als muziek in mijn oren klinkt hoef ik niet te vertellen . Mijn loopbroek aan , en hup we waren vertrokken voor een 8.5 km genieten van een fris windje door onze haren , krakende sneeuw en .........het was gewoon perfect ! Hoe snel we liepen speelt gene rol . Dat het traag ging is een feit ! Dus dat zal hopelijk voor haar de nieuwe start zijn .

Morgen is het voor mij ook een soort start . Ze gaan een  katheter  steken om volgende maandag de chemo te kunnen toedienen . Stelt allemaal niet veel voor zeggen ze , is iets van niks meneer ........Maar die weten niet dat ik een flauw ventje ben zeker ? Huilen En dan doen jullie mij in slaap ? Bijlange niet , een beetje verdoving is voldoende ! Dus ik ga dat allemaal zien hoe zo'n slager met z'n mes bezig is ? Ik ga er over ophouden ! Niet teveel aan denken ! En alles zijne gang laten gaan !  


19:25 Gepost door marathonmanneke | Commentaren (2) |  Facebook

26-12-10

Zalig kerstfeest !!

We gaan aan de laatste week van het jaar beginnen ! We zijn weer een jaar verder , en als je het mij vraagt is het precies nog niet zo lang geleden . De herinneringen van vorig jaar hangen nog zeer vers in het geheugen . Het leven gaat in een razend tempo vooruit . Voor ik het goed en wel besef loop ik met een stok rond en zit uren te jammeren over wat ik allemaal nog had willen doen . Lachen 

Langs de andere kant kan ik toch vast stellen dat ik mijn dagen telkens goed opvul . Ik verveel me bijna nooit . Ik heb dus gewoon teveel plannen voor 1 mensenleven .

Dus pik ik al zeker heel wat uurtjes door de dag zo vroeg mogelijk te beginnen  . Vandaag was het 5.30 u dat ik uit mijne nest kroop . Ik lag al 2 u te draaien met de gedachte van zou ik nog niet opstaan ? Maar een beetje gek zijn is toelaatbaar ,  maar toch moet ik ermee oppassen , zegt ons Peggy . Ik bewandel de grenzen  ! 

Met de gedachte dat het - 12 C° ging zijn , duffelde ik mij goed in om ons wekelijkse looptoerke samen met stefke aan te vangen . Er was weer verse sneeuw bijgevallen , dus eerst  die weg ruimen op de oprit en de stoep . Half zeven stipt stond stefke , ook goed ingepakt , klaar om de koude te trotseren  . Het is maar - 2 zegt hij . ( kon dit aflezen in zijn auto ) Ik hou toch aan wat ik nu aan heb . 2 truien , 2 sokken , muts en pet , handschoenen , nek beschermer , windvest ,  looplamp , loop broek natuurlijk ook nog !

lopen 4.jpg

 

lopen3.jpg

Dus na enkele kilometers kon ik mijn handschoenen al uittrekken . Het lopen in de sneeuw ging echt goed . Het voelt een beetje zwaarder aan dus lag het tempo ook iets lager dan normaal . Toch liepen we tegen 5.40 min/km . Na 13,7 km waren we terug thuis . Dit deed echt weer deugd . 

Het kerstfeest !! 

Ik had dit boven aan dit blogje willen verder schrijven , maar voor ik het goed en wel besef ben ik over het lopen aan het schrijven . Dat zegd genoeg over wat ik het liefste doe ! Maar dit jaar werden we uitgenodigd bij tante An . Normaal gezien is dit iets wat wij thuis vieren , maar door de omstandigheden hier thuis was dit echt een  geweldig aanbod waar we graag op in gingen . Ik zorgde voor het gebak at als bakker niet meer dan normaal is en zij voor het eten en drinken . Het was echt goed ,  plezant , niet teveel poech pasch . Simpel en lekkere hapjes en kleine snackskes de hele avond door . Goed gelachen , gebabbeld , gespeeld ???? Dat vraagt om een beetje uitleg zeker . We hebben de wii eens uitgeprobeerd . Karaoke !! Stoer Allemaal engelstalige muziek , veel moderne liedjes .......het ijs werd gebroken door de kinderen . Je kan dan perfect zien of ze goed zingen  door toonbalken die ze moeten volgen in vergelijking met wat ze zingen . Daarop krijg je dan punten . De absolute winnaar was ons Femke . Met zelfs een perfecte beoordeling ! Over mij zullen we maar zwijgen . Ik was al blij dat ik alles een beetje kon lezen en goed uitspreken . Maar met een nederlandstalige versie ........ze zouden verschieten !! Lachen Dat dit allemaal lachen geblazen is  en te spelen met de hele familie maakt het voor mij perfect . Wie er wint doet er uiteindelijk niet om , maar met wie we het hardst kunnen lachen wel !! Dus een geslaagde avond !! 

Volgende week met oudejaar zitten we ook niet thuis . Een dikke maand geleden hebben  wij ons ingeschreven om door te doen met de club . Ons Sanne gaat dan voor de eerste keer uit , en mama en papa herbeleven hun jeugd !! Dus wij gaan ook uit !! 

09:38 Gepost door marathonmanneke | Commentaren (4) |  Facebook

22-12-10

De uitslag met de vooruitzichten !!

Ik heb in mijn leven al vele zware perioden gekend , maar daarom niet allemaal zwaar door problemen .........eigenlijk kan ik dadelijk niet eens een echte zware negatieve periode opnoemen . Ze zullen er zeker geweest zijn , maar die zijn we dus al lang vergeten . Maar de positieve zware perioden die ben ik nog lang niet vergeten  . De eerste heel zware positieve maanden dateren zo een 15 jaar terug , toen we besloten om aan kinderen te beginnen . dat is een heel plezant werkske , maar na twee intensieve weken ................allee ......versta de mij !! En het verschil tussen dit werk en bv. gaten boren in een muur , is dat ge hier geen hulp kunt bij vragen ! Onbeslist Maar ook als marathon loper heb je zo een 2 - 3 hele zware weken die plezant zijn om te doen , maar ook geweldig zijn als ze voorbij zijn  . Dus wat ik wil zeggen is dat wij als sportmensen heel wat aankunnen . 

Vorige week had ik een hele week onderzoeken moeten doorstaan om mijn kwaaltjes allemaal op te sporen . Deze onderzoeken , samen gaande met het wachten naar de uitslag met de nodige zorgen erbij , was dat de  zwaarste week uit mijn leven . Je kan alles rondom je afsluiten en gewoon positief verder kijken zonder je echt op de problemen te richten . Maar door al de tijd die je hebt dwalen je gedachten altijd naar hetzelfde af . Ook mijn omgeving beinvloed dit . Iedereen belt of komt eens langs met de beste bedoelingen en de nodige raad en steun . Maar ik was er dus wel telkens weer over bezig .   Maar de week is doorstaan en ik heb gisteren dus mijn uitslag te horen gekregen .

Er zijn nergens nog sporen gevonden van uitzaaiingen . Niks in het beenmerg , of organen . Zelfs geen andere klieren vertonen kanker . Dus enkel het gezwel dat voor een groot deel weg genomen was maar weer fel aangegroeid is , vertoond kanker . Dus lympfoklier kanker . 

Wat moet er nu verder gebeuren , betreft de behandeling ? 

* Volgende week wordt er een katheter gestoken juist onder de huid in de borst kast . Hierdoor zal de chemo toegediend worden . Dit om ontstekingen te voorkomen in de armen door het prikken van naalden in de armen .  

* Op 3 januari wordt er begonnen met chemo . De voorspelling van mijn dokter is 6 x chemo , telkens om de 2 weken . Maar doordat het bij mij uitzonderlijk enkel klieren zijn die op 1 plaats situeren , gaat ze vandaag eens overleggen met een prof van het UZA. in Antwerpen . Het zou ook kunnen van bv. 4 x chemo en 2 x bestralen . Maar dat verteld ze me nog wel in de loop van de volgende weken van behandeling  . 

* Er is nog wel een klein min puntje . Doordat de locatie van de kanker in mijn keel is en dus dicht bij de hersenen ligt die door gewone chemo niet mee behandelt worden , zal ik ook 4 x een ruggenmerg prik moeten krijgen . Dus ze prikken met een naald die iets dikker is dat de naald die gebruikt wordt bij een epuderale , en ze zuigen een beetje vocht uit mijn ruggengraat en spuiten er dezelfde hoeveelheid chemo in . En door dan minstens 2 u plat te liggen zal dus de chemo ook de hersenen behandelen . Hierdoor zal ik geweldige hoofdpijn krijgen !  Dit is dus maar een preventieve voorzorg . Beter voorkomen dan genezen ! 

Mijn instelling was en is nog altijd dat ik probeer om alles zo normaal mogelijk verder te zetten binnen de grenzen die afgebakend worden door de chemo . Maar ik zou blijven werken en sporten . Ik had die vraag bij het informatief gesprek een 10 dagen geleden ook gesteld en toen was het antwoord dat ik alles mag blijven doen zolang je kan ! Het kan dus geen kwaad dat ik mezelf dwing om toch door te zetten . Maar gisteren kreeg ik te horen dat het beste 3 maanden thuis blijven was . Niet teveel contact met anderen . Uit drukke plaatsen weg blijven . Dit om ziek worden te vermijden . Ze zag dus al dadelijk dat dit me niet beviel en voegde eraan toe , het mag wel he , maar ...... het is maar dat telkens je ziek bent de chemo niet doorgaat . En door de chemo breek ik mijn weerstand af en ben vlugger vatbaar . Dit was een zware dobber voor mij !! I mag dus niks anders doen dan chemo halen en wachten tot de volgende zonder al teveel contact met anderen ! Ik mag niet zelf vechten en me vooruit proberen te trekken  . Ik zag me zelf als de plant hier thuis die stilletjes aan dor aan het worden is . Ik wordt hier streng in't oog gehouden door mijne chef hier thuis , maar hier heeft ze zich toch met lichte dwang naar moeten schikken ,dat ik blijf werken zolang mijn lichaam het toelaat . Ben ik doodziek , zal ik thuis zijn . Maar als ik kan wandelen kan ik dat doen in de bakkerij . Ik heb daar maar met 2 mensen contact en het echte contact zal ik vermijden met een mondmasker . 

Het lopen  zal ik ook blijven doen , maar veel minder en er zullen al eens trainingen gebeuren in de fitnes    waar ik droog en warm sta . 

Nu zondag ga ik nog eens lopen met Stefke  . 6.30 u bij mij thuis . Zijn er nog liefhebbers  die samen met ons mee lopen . Waarschijnlijk mijn voorlaatste loopje voor de volgende maanden op zondag ! 

21:01 Gepost door marathonmanneke | Commentaren (12) |  Facebook

19-12-10

ubdate !!Heel vroeg ochtend loopje !! Kort jaar overzicht !!

Het lopersbloed vloeit terug door mijn aderen nadat het lopen toch wel een paar weken op een heel  laag pitje gestaan heeft . Zals jullie in mijn vorige posteje van gisteren konden lezen , ben ik s'avonds nog gaan lopen . Dan gaan werken om dadelijk na het werk weer te gaan lopen .

Ik had dus met Stefke afgesproken om 6.30 u s'morgens wel te verstaan . Maar omdat we al heel goed voorgewerkt hebben is het snachs ietske kalmer en hadden we dus een uur vroeger gedaan . Ik had al mijn loopkleren al meegenomen  dus zou dadelijk kunnen gaan lopen . Ik stuurde een berichtje naar stefke ,  met de vraag , kan het voor je om 5.30 u ? Ik ga proberen , maar ben nog half slapende  , stuurde hij terug .

Dus waren we om half zes al aan het lopen met temp. van - 6 en lichte sneeuw val . Het was echt genieten . Ik moet zeggen dat het al een 3 weken geleden was dat ik dit nog kon zeggen . Stefke zijn straat was gewoon weg  niet beloopbaar . Een echte ijspiste . Op de fietspaden was het voor 85 % mooi ondergesneeuwd met verse sneeuw  en dat is toch redelijk goed beloopbaar . Maar die andere 15 % waren veradelijke ijs plekken  die mij 1 keer ten val brachten . Niks erg . Belange niet zo'n zot zicht als vorig jaar met snelle wendy . Die viel echt met haar benen in de lucht , veroorzaakte een lichte verzakking in het wegdek . Stefke zij toen nog ....Ik heb nog nooit een vrouw zo zien vallen voor mij !! Tong uitsteken 

Morgen vroeg sta ik weer om 6.30 u in mijn loopsloefen te blinken ! Dan zou ik eens graag terug de 15 km passeren . Ja ik weet het wel . Ik kan dat gemakkelijk , maar ik wil ook weer niet teveel doen na 3 weken bijna niks gedaan te hebben .

Stefke moet terug gemotiveerd worden om verder te lopen . Het is niet omdat ik mogelijk , met de nadruk op mogelijk , niet ten volle kan mee trainen naar de marathon van Rotterdam , dat hij het nu moet laten afweten . Ik zal en wil op die zondagen blijven lopen , en meer ook !! In het najaar loop ik zeker terug een marathon !! En niet om te hazen , maar voor een pr verdomme . Die snelle madam van Gompel heeft dit jaar mijne tijd niet kunnen breken  en als ze nu in het voorjaar gene marathon loopt , wat normaal niet in haar planning instaat ( heb in Jos zijn oren geblazen dat hij het maar moet uitstellen tot het najaar Knipogen ) , dan zal ze het volgend jaar ook niet lukken ! Gewoon omdat ik nog een heel stuk van mijne tijd ga afdoen !! Maar toch wens ik haar veel succes !! Ze zal het nodig hebben !! Onschuldig

Ook staan de feestdagen weer voor de deur . Kerstfeest !! Wat vieren wij dan eigenlijk ? Staat iemand daar nu eigenlijk nog bij stil  ? Waarom worden leuke muziek vervangen door deuntjes van rammelende bellen ? Waarom moet er nu plots een boom in de huiskamer staan die vol hangt met bollen en andere zottigheden ?

Het enige antwoord dat ik hierop kan vinden is dat wij ons nog altijd laten meeslepen door een godsdienst die er met de harde hand ingepropt geweest is in onschuldige nog minder ontwikkelde mensen dan mij , vertegenwoordigd door een bende pedofielen die zelf in hun onschuld geloven en waar ons huidige recht systeem zelfs te zwak voor is om ze gewoon op te pakken en ze achter slot en grendel te steken . Of gewoon hun methoden toepassen van een 200 jaar geleden , zoals de door hen aangeduide heksen op de brandstapel  ! Als ze dat dit jaar moesten inrichten op de grote markt in brussel met oudjaar ter vervanging van het vuurwerk .......ik zou uren in de file willen staan om dit bij te wonen ! 

Maar goed , ook hier draaien we gewoon mee met de malle molen . De kerstboom staat er  . Met 94 ballen erin , een 500 lampjes , dus de zottigheid is hier ook toegeslagen . 

Het oudjaar vieren is al iets anders . Dat geeft redenen genoeg om eens echt uit je dak te gaan . Een geweldig jaar afsluiten met goed en veel eten voor 12 u . En het nieuwe jaar beginnen met een ferm pint te drinken ......naast het zuipen af ! Dit jaar heb ik mij ook eens ingeschreven om samen met de club te vieren ! Het is te hopen dat ik het langer vol hou dan met de kaas en wijn avond een paar jaar geleden !! Meer ga ik daar niet meer over schrijven . Sommige herinneringen vergeet je liever !! Lachen 

2010 !! 

* Ik liep mijn beste marathon ooit in Utrecht ! 3.04 u ......buiten alle verwachtingen van vele !! Ik voelde me gewoon toen beren sterk ! De laatste km liep ik zelfs nog het tempo dat ik anders op een 10 km loop . Met nog een sprint tegen een zeer fijne sportieve Nederlander die dit nog wel eens samen met mij wil overdoen !! Heu .......De sprint won ik !! Stoer

* Ik heb een geweldige vakantie gehad in Kroatie !  

* De problemen die we hadden met het puberen van ons Sanne zijn volledig van de baan . Dus opgelost ! We hebben dus terug 2 dochters waar we enorm fier op mogen zijn om wat en wie ze zijn . 

* Een vierde keer dat ik met de bloggers een naar Eindhoven trek om er gezellig samen te zijn . Maar vooral weer marathon te lopen . 17 kamers waren weer volgeboekt !! De verwachtingen voor mij van de marathon waren wel ietske minder , maar toch blijf ik content met 3.15 u 

2011!!!

Wat gaat 2011 brengen ?  

* Ik moet eerst en vooral nog efkes een gevecht met mezelf winnen . Hoe lang dit duurt is niet zo belangrijk .......de uitslag weet ik toch al ! 

Ik win !! 

                                                                                                                                                     Ubdate zondag 19/12/2010 !!

Deze morgen was het weer vroeg toen ik mijn ogen opende . 4.30 u en ik kon niet meer slapen . Ik had afgesproken met Stefke om 6.30 u voor te lopen . Zou ik het wagen om hem 2 dagen na elkaar uit zijn bed te bellen ? Ik moet eerlijk zeggen dat ik een moment er echt aan twijfelde om te bellen , maar heb het toch maar gelaten . Dus de ag begonnen met even wat in de krant te bladeren met een lekker taske koffie , een speculaas ...........meer heeft ne mens niet nodig om gelukkig te zijn . 

Al snel was het half zeven en was Stefke naar wekelijkse gewoonte weer netjes op tijd aangekomen . Een mooi laagje vers gevallen sneeuw betoverde het hele landschap . Ge kunt met dit weer 2 dingen doen . Vloeken en permiteren of gewoon langs alle ongemakken heen kijken en zeggen , feitelijk is het toch een mooi zicht . Mensen zagen en klagen over wegen die niet berijdbaar zijn , lange file's die er door veroorzaakt worden ........Maar is het de schuld van de natuur dat mensen met en auto gaan werken die niet bestand is om in de sneeuw te rijden ? Of dat ze het zich zo moeilijk maken dat ze 100 km van hun werk wonen omdat ze zich daar ietske belangrijker wanen ? Het is simpel , .......In de winter sneeuwt het , pas u aan en zaag vooral wat minder .

Dus na ons flink ingeduffeld te hebben 3 lagen kledij , muts , hals beschermer , handschoenen , 2 paar sokken , een lamp , licht vest , en zeker niet te vergeten ,loop schoenen , waren we vertrokken om een ferm toerke te joggen .

Ik koos toch weer voor een vernieuwing van ons winter toerke . De bossen hebben we vermeden omdat de half bevroren plassen , lichtjes onder gesneeuwd en niet zichtbaar zijn , zodat plotse glij partijen uitgesloten worden . Overal waar we liepen drukten wij als eerste onze voeten in de sneeuw . Het gekraak ervan onder onze voeten , de wind door de bomen ...................zalig ! 14 km hebben we genoten van deze winterse toestanden ! Het tempo lag behoorlijk hoger dan gisteren . 5.30 min/km .

5.png

6.png


Thuis gekomen , heb ik dadelijk de sneeuw schep genomen en de oprit met de stoep vrij gemaakt . Ik woon vlak bij een rusthuis waarvan toch reelijk wat oudjes een wandelingetjes gaan maken en zo door onze straat passeren . Voor deze mensen kan ik best begrijpen dat de sneeuw meer nadelen bied . Dus daarom ruimen de meeste mensen in onze straat altijd de stoep , strooien wat zout zodat wandelen voor deze mensen nog altijd mogelijk is .

Seffens de kinderen wakker maken en dan trekken we er een voormiddag met de slee op uit !!

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                            

09:02 Gepost door marathonmanneke | Commentaren (14) |  Facebook

17-12-10

Het goede van het slechte nieuws !!

Iedereen weet alvast dat wachten niet mijn sterkste punt is . Geduld heb ik dus niet . Zo moet ik wachten op al de uitslagen tot dinsdag . Ik weet niet of dit voor jullie lang lijkt , maar voor mij is dat een eeuwigheid . Dus heb ik de uitslag van de scan die mijn organen controleerde via de huisarts kunnen bekomen . Het was positief . Mijn organen zijn niet aangetast ! Lachen 

De drang om dit te weten te komen , speeld ook samen met de bezorgdheid van ons Peggy . Het is een schatje , maar ze overdrijft een beetje . Om een voorbeeld te geven , deze morgen kwam ik thuis van het werk , en het eerste wat ik deed voor ik binnen ging was de sneeuw schep nemen en de oprit vrij maken . Doe ik altijd . Komt ze buiten , maar ik zal dat wel doen ! Nu zou ik daar al jaren blij om geweest zijn , dat wanneer ik thuis kom zoiets al gebeurt was . Maar nu ?????? Lopen zou ik ook best niet meer doen met deze koude !!

Nu daarjuist heeft ze ondanks al haar argumenten , mij niet kunnen tegen houden . Ik heb ze vlak af gezegd , ge kunt op uwe kop gaan staan , maar ik ga lopen !!  En dit deed deugd ! Ik heb het toerke beperkt tot een goei 8 km . Het tempo lag rond de 6 min/km en dit voelde goed aan . 

 

3.png

 

4.png

Maar ik zeg het nog eens . Mijn vrouwke is een echt schatje . Wat zij voor mij over heeft , stel ik mezelf ferm de vraag , zou ik dat ook voor haar over gehad hebben ? Zo moest ik gisteren naar het UZA in Antwerpen voor een Pet scan . En zij reed mee . Ik zei haar nog om gewoon thuis te blijven , want ze kan daar eigenlijk niks mee gaan doen , maar ze stond erop . Ze had ergens gelezen dat ik zelf niet zou mogen rijden met de auto . ????? Na voor haar 3 u wachten was het 15.30 u en al redelijk druk op de wegen en ik had verschrikkelijke honger . Ik was al nuchter moeten blijven van 6 u s'morgens .

Dus zijn we eerst nog naar Wijnegem shopping centrum . Daar iets gaan eten . Ik moest ook veel drinken , dus deed ik dat maar en bestelde een goeie Westmalle . Dat smaakte zo dat ik hem in 2 teugen leeg dronk . En dat had ik beter niet gedaan ! Stoer Voor iemand die niet veel drink was deze goddelijke drank best zwaar te verwerken . Zo nog ene  en ik had niet meer op mijn benen kunnen staan . Ons peggy heeft dus toch nog het stuur moeten nemen !  

Zo zit ik nog op iets te wachten ! Mijn punten van het examen bedrijfsbeheer . Hilde onze lerares had beloofd ze deze week te mailen . En voor mij is de week toch al bijna om . Ik twijfel er niet aan dat ik er door ben hoor , maar.....Onbeslist Dus ik ga ze seffens efkes mailen !! Volgende maandag is het de laatste les van dit jaar  . Dan zullen we wel eens een uurtje vroeger stoppen zeker en eens met de klas ene gaan drinken ? Ze verdient het ........en wij ook !! Lachen

Morgen vroeg na mijn werk , rij ik dadelijk naar stefke om samen een toerke te gaan lopen . En zondag morgen , natuurlijk ook !!   

 


 

20:13 Gepost door marathonmanneke | Commentaren (3) |  Facebook

13-12-10

Beenmerg punctie

Dat ik deze week overgeleverd ben aan de dokters mag ik wel zeggen . Elke dag is er wel iets dat onderzocht wordt . Morgen staat er de beenmerg punctie gepland . Ik ga er niet teveel over nadenken , maar de meeste die ik er al heb over praten , gebeurt dit in het borstbeen en bij mij in het staartbeen of zitknobbel zal wel hetzelfde zijn zeker ? 

Ik ga ervan uit dat de reden hiervan is , dat het een vrouw is die liever aan mijn gat zit te frutselen . Hoe zou ik zelf zijn , als ik de keuze had als dokter een vrouw te mogen behandelen . 

Woensdag en donderdag lig ik ergens onder een scanner . 

Morgen na het werk , in de veronderstelling dat ik voor 11 u thuis ben , ga ik nog een ferm toerke lopen . Tja na die prik morgen in mijn gat , gaat dat niet zo goed lukken denk ik . Ik ga het houden op een tempo loopke van een 10 km door de bossen . 

Ook heb ik juist examen gemaakt voor bedrijfsbeheer . Ik vermoed dat ik toch redelijk goed ga scoren . De meeste vragen gingen zeer vlotjes . Maar de berekeningen die zijn klote . Is nogtans altijd een sterk vak geweest en nog altijd wel . Maar kostprijs  intrest en rente berekeningen zijn zo lang dat eens je ergens verkeerd zit , alles naar de bollen is . Maar ik ga ervan uit , dat het geen rekenles is en wanneer je de formule juist hebt toegepast het juist gerekend wordt . 

Volgende week uitslag van het examen en van al de testen !! iets om naar uit te kijken dus !


21:56 Gepost door marathonmanneke | Commentaren (5) |  Facebook

12-12-10

13 km genieten ! En waar was snelle Wendy mee bezig ?

Al de plannen die ik had voor gisteren avond zijn in duigen gevallen . Bijna allemaal , maar ik moet eerst toestemming vragen aan ons peggy om daarover iets te schrijven ! Tong uitsteken 

Zelfs aan het glas wijn ben ik niet geraakt . Ik heb de hele avond liggen slapen in de zetel ......da's nu ook weer zo'n nadeel van het nacht werken . De avond dat je dan kan opblijven , lig ik te slapen . En tegen dat ze u dan wakker maken om te gaan slapen ......dan ben ik zeer fit ! Heeft ze'n voordelen ! Onschuldig

Deze morgen kon ik om 5 u al niet meer slapen . Ben ik maar opgestaan en een filmke gekeken dat ik dan toch opgenomen had . Om half zeven stond Dtefke voor mijn deur om ons wekelijkste duur loopje . 13 km heb ik genoten van pure ontspanning . Onderweg waren we voorbij Snelle Wendy haar huisje gelopen en konden we het niet laten om daar eens ferm op de deur en de rollen te tikken . Stefke zag ze al in hare pyjama naar beneden hollen ? Ik zei , wie slaapt er nu in ne pyjama  ?  Da zegt al genoeg hoe Bianca in bed ligt te zweten ! Als de avond gymnastiek ( bed-sport ) goed verlopen is , heb ik het nooit koud ! Knipogen Ge trekt in de zomer toch ook op de middag gene jas aan omdat ge weet dat het s'avonds gaat afkoelen ? Nu waarom Wendy niet kwam opdagen .....Ze is doof langs ene kant . En van wat wordt ge doof ? ..........Just .....van da ! 

1.png

              2.png

Ik krijg van overal de raad om de marathon van Rotterdam uit mijn kopke te zetten . Zelfs al liggen mijn verwachtingen niet hoog . Juist onder de 3 u is meer dan voldoende ! Lachen

Of zou iedereen die me kent juist expres zo antwoorden omdat ze juist weten dat ik toch altijd andersom ben ? Wel laat ik het zo stellen ! Ik ben een realist die graag eens overdrijft , uitdaagt , opschept , anderen plagen ( af en toe eens ene op een pallet vast plakken moet kunnen Stoer )   , maar vooral ga ik het lopen blijven doen , zolang mijn lichaam het toelaat . Ik wil hier anderen niet me tegen de borst stoten die al ondervonden hebben dat dit onmogelijk is . Voor mij persoonlijk is iets pas onmogelijk als ik het zelf geprobeerd heb. Zonder schaamte geef ik dan ook mijn mislukking toe . Ik blijf dus gewoon lopen , drijf mijn km wekelijks een beetje op en de week dat ik chemo krijg is mijn rust week . 

Lukt het lopen echt niet , zeker niet de echte lange duurlopen van een paar uurtjes , dan fiets ik met stefke mee ipv. te lopen . Dan zal ik ook in rotterdam naast zijn zeide fietsen . Maar als ik de 30 km kan lopen in training ......dan loop ik in Rotterdam de marathon uit !! Al wandel ik stukken !! 

Ik heb al gezegd dat ik realist ben en dat de meeste die dit lezen als pure onzin uitspuwen . Maar dit zijn plan  A  -  B ! Plan C  is dat ik als supporter , waarschijnlijk tegen die tijd de kaalste van de hoop , mee zal gaan en de longen uit mijn lijf ga schreeuwen . 

Plan D .......tja ....hoe zal ik daar aan beginnen ?  Dan loop ik Rotterdam als training en doen we mee aan de nacht van Vlaanderen !!Of wat had ge gedacht ?

Seffens krijgen we bezoek uit Gent . Jullie en Maarten die nog heel veel spannende verhalen in petto hebben voor ons . Tja , dat hebt ge als het weer veel te lang geleden is dat we mekaar gezien hebben . 

 

11:23 Gepost door marathonmanneke | Commentaren (3) |  Facebook

11-12-10

kerstmarkt met een omweg

Deze morgen na het werk dadelijk in mijn bed gekropen en een uurtje of 3 geslapen . Na het ontbijt Zijn de vrouwen hier thuis aan de opmaak begonnen van hen zelf . Ge zou't zeggen hoe ouder hoe meer werk eraan is . Maar hier thuis is dat een beetje anders . De dochter van bijna 16 is toch ruim een uur bezig terwijl ons peggy maar de helft van de tijd nodig heeft . En ikke 5 min. Dus om deze inleiding af te sluiten .......Ik zie er het beste uit !! Knipogen

Maar intussen kreeg ik bezoek van Richard , de drijvende kracht achter het marathon team . Hij kwam mijne nieuwjaar al brengen . 2 flessen wijn , waarvan ik seffens er al eentje van ga kraken . Bedankt he ! 

Kort daarna zijn we vertrokken richting Maastricht  om er de kerstmart en de gezelligheid op   te zoeken    . Ginder aan gekomen ,was het echt druk . De parkeer plaatsen stonde over vol   . Het was echt niet te doen . Ik zag er aangeschreven , Hasselt en de beslissing was gevallen . We zijn hier weg en rijden naar Hasselt . Daar hadden we een beetje geluk . Hasselt leverde voor mij een nieuw paar schoenen op . Zat er an een tijdje aan te denken . lekker gegeten en dan naar de kerstmarkt . Ons femke ging zeer graag eens schamen . Dus hebben wij genoten van een borje patatten met ajuin terwijl on femke niet probeerde te vallen .

Nu het fesje open doen  en dan nog wat tv. kijken . Morgen vroeg gaan we een toerke lopen van een 15 km .  Kijk er echt naar uit ! 

Daarna hoog bezoek uit Gent !! 

20:47 Gepost door marathonmanneke | Commentaren (3) |  Facebook