10-12-10

Het ding heeft een naam gekregen !!

Deze voor middag had ik een afspraak bij de neus keel oor arts om de ingreep van vorige week te bekijken . De uitslag wist ik al omdat ik de dag voordien al gebeld had . Hij stuurde me dadelijk door naar een andere arts die gespecialiseerd is in kanker bestrijden op klieren . Het was een dame die mij een geweldige uitleg heeft gegeven over wat er mij te wachten staat de volgende maanden .

Het gaat om lymfoklier-kanker . Het is verkeerd geschreven , maar ik weet niet beter !! :-) . Het is kwaadaardig zij ze , maar zeker te genezen . Hoe we dit juist gaan aanpakken zal uitgewezen worden na een reeks onderzoeken . Dus volgende week zit ik elke dag wel ergens in het ziekenhuis . Nee het is niet waar , maandag niet ! Ik wilde goed onderzocht worden . En op maandag zijn de meeste nog in de moed van het weekeinde . Dus zo ne'n half zatte dokter ........ik moet er niet van weten .

Maar op dinsdag mag ik al dadelijk mijn beenmerg laten onderzoeken . Dit gebeurd onder plaatselijke verdoving aan de zit-knobbel  . Het zou te vergelijken zijn met een tand trekken ......een beetje ambetant . Nu ik was ze zo aan het bekijken en dacht , als gij vroeger mijn tanden had verzorgt , dan had ik nu niet met en gebit rond gelopen . Als die aan mijn achterste aan het werken is , dan hoop ik dat die verdoving tot vooraan werkt !

De rest van de week is er wel elke dag iets gepland zoals een hart en longen worden onderzocht , 3 verschillende scans . Hoe dat spel allemaal noemt , dat weet ik niet . Maar tegen 21 dec. zouden al de uitslagen gebundeld moeten zitten en wordt de aanpak besproken .

Nu de vooruitzichten zijn wel chemo . In de meeste gevallen verspreid de kanker zich ook over de andere klieren , dus is plaatselijk bestralen uitgesloten .

De aanpak met chemo .......wat houd dat in vroeg ik ? Kan ik nog werken dan ? Over welke duurtijd spreken we ? En wat is de kans op genezing ? Nu die laatste vraag vond ik achteraf best  stom ! Ik genees gewoon ! Maar het antwoord was 70 % op volledig herstel . Nu moet ik eerlijk zijn , dat toen ik vroeger op school zat nooit begreep waarom ons vader met 70 % niet te vrede was  . Ik vond dat altijd veel ! Maar in dit geval vond ik 70 % wel iets minder veel aanvoelen .

Of ik nog kon gaan werken na de chemo ? Tja dat is voor iedereen een beetje anders . Ge gaat 8 keer chemo krijgen over 4 maanden . Dus elke 2 weken . In het begin gaat dit goed gaan en zal je weinig last ondervinden , maar na x aantal keren ga je je toch vermoeid voelen !

Ik zal de vraag anders formuleren . Kan het kwaad als ik ga werken terwijl ik moe ben ? Absoluut niet zij ze ! Zolang je kan mag je alles doen ! Maar ik hoorde zo een uitdagende toon van , dat gaat toch niet lukken ! En het is dat wat ik nu juist nodig heb se . Die uitdaging !

Weet ge , ik heb geen ervaring in mijn directe omgeving met kanker en chemo, en die toestanden . Maar ik zit op dit moment te denken om me zelfs in te schrijven voor de marathon van Rotterdam op 10/4 . Lukt het niet ........wat dan ? Maar zo gewoon dat ding uitlopen ......of overdrijf ik nu ? 

De goesting om terug te lopen is er . Morgen vroeg ga ik zeker een toerke lopen . En zondag om 6.30 u met stefke ! 


     

15:12 Gepost door marathonmanneke | Commentaren (11) |  Facebook

09-12-10

Negatieve uitslag !! Maar ze hebben me nog niet klein !!

Voor één keer ga ik toch eens ferm vloeken se . Godfermiljaardenondejeu !! Ik heb dus de uitslag te horen gekregen van de bioptie . Het ziet er niet zo goed uit ! Allee , voor ullie allemaal dadelijk gerust te stellen . Ik ze'n niet van plan om dood te gaan ! Dus maakt alles niet erger dan het is ! 

Toch nog eens 1 keer vloeken . verdoeme verdoeme .......Onschuldig

Wat is er dan juist aan de hand ? We zitten nog altijd wel in de onderzoeks face , maar de dingen die we weten vallen wat tegen .

De bioptie wees uit dat ik een tumor op de klieren heb . Dus klieren in de hals/keel . Dus om die te bestrijden zal er zeker bestraling nodig zijn . Maar wat we nog niet weten , en nog altijd kan zijn is dat mijn andere klieren over mijn heel lichaam ook kunnen aangetast zijn . In dat geval weet ik nog niet veel omdat de neus keel oorarts die dit nu vast stelde , dit moet doorschuiven naar een gespecialiseerde arts op dit vlak en hier geen uitspraken over wilde doen . Maar het zou naar chemo draaien dan . Maar zoals ik al zij , dit moet nog onderzocht worden . Dus mijn hoop is nu dat de andere klieren niet aangetast zijn !! 

Ik ga dat negatief gedoe hier dus afsluiten . Ik hou jullie zeker verder op de hoogte .

Gisteren heb ik een hele dag zitten snakken naar lopen . Het was echt zo een raar gevoel . Al bijna 10 dagen dat ik er geen goesting in had ( in lopen he , de rest marcheert nog ) en nu kon het niet snel genoeg avond zijn want ik had afgesproken met stefke . Echt dat deed deugd . Ook bij stefke was het gevoel het zelfde . Maar nu na 1 week antibiotica genomen te hebben ( als het daar aan ligt ) voelde ik echt dat ik problemen had om het tempo van een duurloop aan te houden . 5.40 min/km is nu niet bepaald snel he . Dus we zullen terug een beetje meer moeten gaan trainen . De fietspaden waren redelijk goed beloopbaar . Maar toch zijn er ieder jaar zo van die mensen die hun oprit proper maken , wat op zich prima is . Maar doe dan de sneeuw in gods naam niet in de goot van de straat of gewoon op straat . Op die plaatsen is dit allemaal vast gevroren en nu ongelooflijk glad .

De beste bakker !! Wie heeft er al naar gekeken ? Hoe vertekend kan tv werken ?

Nu om te beginnen was ik bij de eerste uitzending echt zeer te vrede over het beeld dat er geschetst werd van de bakkers . Het waren doorgaans propere moderne bakkerijen of een totaal tegenover gesteld beeld zoals een bakkerke uit grootmoeders tijd die nog brood bakte in een echte hout oven . Het gebak dat getoond werd in de verscheidene winkels was echt oké . Nee eerlijk , het was geweldig ! Ik zou nog heel veel kunnen leren . ( denk ik Stoer ) 

Maar ze lijken allemaal zo vrolijk he ! Benoemd worden tot de beste bakker ! Wij hadden ons al voorgenomen , moesten ze afkomen bij ons , .......wij doen niet mee ! En nu zijn er al van de geselecteerden die hetzelfde zouden doen als ze de klok konden terug draaien . December , de drukste maand voor een bakker . Voorbereidingen naar de feestdagen zijn gestart . Zeker voor zaken die veel patisserie  maken is dit een drukke tijd nu . Maar ze worden constant overstelpt met opnamen en alles er rond . 1 bakker kennen we persoonlijk , en die vrouw ervan ziet het allemaal niet meer zitten .

Nu moesten ze weer iets organiseren , met alle kosten ervan zelf te dragen . Ik hoorde van 200 ontbijten gratis weg geven , ......En dan kan je zeggen , gratis reclame op tv. Maar denkt er nu iemand dat die zaak daar een meerwaarde van gaat krijgen ? Stel dat je de tittel de beste bakker van Vlaanderen krijgt . Gaat er dan speciaal een klant die 20 - 30 km van de bakker woont , daar zijn taart kopen ? Tuurlijk niet ! 1 keer misschien wel , en met een gelegenheid mogelijk ook . Maar voor de rest zal iedereen zijn dichtst bijzijnde of op weg liggende bakker nemen .

bedankt nog voor het duimen en al de reactie's . Het is altijd een steun te mogen lezen dat mensen aan je denken .    

20:33 Gepost door marathonmanneke | Commentaren (7) |  Facebook

07-12-10

vrienden !

Vrienden ..............wat zijn dat ? Wie is dat ? Wanneer noem je iemand een vriend(in) ? Ben ik altijd wel een vriend ? 

Ik heb de laatste 2 - 3 weken al veel nagedacht , .......soms gepiekerd . Even heb ik zelfs een beetje in de put gezeten . Maar hoeveel vrienden je ook hebt , er zijn er altijd zo een paar die eruit springen en een zeer speciaal plaatske hebben . Mensen die je het beste kennen , en weten hoe je graag benadert word . 

Zo heb ik stefke waar ik juist een pint ben mee gaan drinken . Ge kunt er altijd op rekenen en ge weet wat hij zegt ook gemeend is . Morgen gaan we samen nog eens lopen , want ook hij heeft precies een staking op het lopen gezet .  Het weer is de boosdoener voor hem , alhoewel wij ons vorig jaar niet lieten tegen houden door temp. van - 16 °C . Nu dus wel ! 

Uitvluchten dus !! Zowel voor mij als voor hem . Ik verschuil mij achter een probleemke en hij achter het weer . Maar morgen vliegen we er terug in . Ik ga morgen de uitslag krijgen , die natuurlijk positief zal zijn , en dan zijn we weer vertrokken . Mijn uitvlucht valt weg , en ik pak dat van hem ook weg . Planningen maken naar bepaalde wedstrijden doe ik niet ! Wel heb ik een groot plan , dat ik ga genieten zoals nooit tevoren van het lopen . 

Over op reis gaan , was hier thuis een beetje twijfel ontstaan . De verhalen over de crisis en prijsstijgingen , pensioenen die er mogelijk niet meer gaan zijn voor ons , deden me twijfelen of ik elk jaar  zo een pak geld op 14 dagen door de deur smijten wel verantwoord was ? Sparen voor later ..........is mij en redelijk veel belgen met de paplepel ingegeven . Maar wanneer is dat " later " ? Mijn ouders zijn nu 62 en 2 - 3 jaar op pensioen . Is die hun later nu aangebroken ? Hun spaarcentjes nu elk jaar geleidelijk beginnen opmaken ? Of toch nog maar bijhouden , want ..........later he !! De gulden middenweg is altijd de beste denk ik . Sparen .......ja zeker !! Maar niet overdrijven he ! :-) Ik ben dus volop aan het zoeken naar waar we op vakantie gaan  .  Salou ihn Spanje heeft de voorkeur bij de kinderen , en ook de papa . We zijn er al eens geweest en voor mij is een prioriteit dat de kinderen zich ook moeten amuzeren  . Meer volgt hier nog wel over .

Nu zondag komen er weer vrienden uit Gent . Julie en Maarten , twee mensen die ondanks de afstand toch tot mijn hechte vrienden horen . Het klikt . En de benaderingen ...............ze weten hoe  ! We hebben mekaar nog heel veel te vertellen . Dus kijken we uit naar zondag . 

Ook de schema's rollen uit de mailbox . Elke dag 2 . Het volgende is voor Peter Maas !! Ten laatste donderdag heb je je schema !! 

Nog efkes duimen voor morgen !! Dus alvast bedankt !! 

21:21 Gepost door marathonmanneke in sport | Commentaren (7) |  Facebook

04-12-10

De biotoptie

De biotoptie is achter de rug . 

Dus gisteren moest ik tegen de middag me in het ziekenhuis aanmelden . Ik werd eerst naar de dagverblijven gestuurd om een kamer . Daar zegden ze dat ze voor mij bij de kort verblijven een kamer hadden . Allee na een half uurtje waren we in het juiste bed beland . Met  " we " bedoel ik natuurlijk ons peggy , die niet wilde thuis blijven . Ze had er zelfs een dagje verlof voor opgenomen . Lief he ......nochtans vond ik het vooraf wat overdreven . Ik ging er redelijk licht over heen , en stelde me voor dat ze een beetje dieper gingen kijken en eventueel een beetje weefsel gingen afschrapen . Dus op een klein half uurtje zou ik wel wakker zijn , en dan hup naar huis , want ik zou s'avonds nog gaan werken ! 

Nu het is mijn ingesteldheid om negens het ergste van te denken of te verwachten . Ook niet van mensen . Ik zie er altijd eerst het goede in .

Het is allemaal een beetje anders uitgedraaid dan verwacht . Om 14 u kwamen ze me van de kamer halen en lieten me dag een half uurtje op een gang staan , waar ik nog getuige kon zijn van een foto opname voor de nieuwe ziekenhuis kalender of zoiets . Allee ze hadden allemaal geweldig veel lol . Ik had al wel een pilleke gekregen om kalm te blijven of zoiets , al dacht ik dat zij er beter ook een zouden nemen . 

Uiteindelijk kwam dan toch nog een feestneus mij halen en werd nog achtervolgd door een mannelijke collega die er de lol in vond om te pogen om haar schort los te trekken . Stiekem hoopte ik wel dat het hem lukte want dat jonge ding zag er niet slecht uit , en naar het schijnt hebben die onder die schort niet al te veel aan .  Een dokter had ik nog niet gezien , in de veronderstelling dat die twee jonge feestneuzen dat niet waren . Al lachend en spelend zegde ze " allee jong , laat doen ....ik stamp u tussen uw bene he . Meneer , ik ga u in slaap doen , stamp met de voet naar achter. Een andere iets serieuserre verpleegster stond klaar met een zuurstof masker . Tel maar tot ........en ik was weg .

Twee uur later was ik wakker op de kamer met ons peggy en ons femke naast mijn bed . Suf .......en keelpijn , dorst , honger .....maar vooral benieuwd naar de uitslag .

Toen het suffe van mij helemaal af was ( voor zoveel dat lukt  ) mocht ik drinken . Pijn dat dat deed .  Om naar huis te mogen moest ik ook nog eten en plassen . Dat laatste was geen probleem . Maar eten , nochtans waren de plannen om friet te eten  , werden bijgesteld tot de verplichte boterham . Ik moest hem precies door een keelgat wringen dat de helft kleiner geworden was . 

Dan het verwachte doktersbezoek ! Alles is goed verlopen . We denken dat we alles hebben weg gehaald . Nu gaan we dat onderzoeken . En als blijkt dat het kwaad aardig is , dan moet je bestralingen krijgen . Is het goed aardig , dan is het voorbij zeker ? Heeft hij het niet over gehad . De bestralingen dienen dan om de eventueel achter gebleven stukjes die ze mogelijk over het hoofd gezien hebben zo te verwijderen of onschadelijk te maken .

Dus kort gezegd , Ik weet nog altijd evenveel !! Ik krijg veel te veel tijd om na te denken .

s'avonds gaan werken was zo mijn ding om met op te peppen , mij krijgen ze niet klein ! Ik heb op 24 jaar werken nog nooit thuis geweest , dus nog nooit heeft iets me kunnen nekken  . Maar ook daar heb ik deze keer aan moeten toegeven  . Is niet erg zullen er velen denken . Dat is toch het minste . Maar zolang ik kan werken ben ik oké . Maar als ze dat ook nog afpakken ..dan is er echt iets mis , en dan weet ik het zelf ook .

Deze morgen was ik dan als eerste klant in de winkel , en ging natuurlijk ook achter een kijken . Ze waren al aan het poetsen .

Hij leeft ook erg met me mee . Begrijpt mij helemaal .  Hij is een baas , maar ook een vriend . Iemand die ik even veel vertrouw als mijn eigen vrouw !!

En nu gaan we naar de sint bij mijn ouders !!  

14:53 Gepost door marathonmanneke | Commentaren (9) |  Facebook

01-12-10

Ontnuchtering !!

Al bijna 6 jaar schijf ik op deze blog mijn dagelijkse sport- privé -activiteiten neer . Mensen krijgen een beeld van je zonder dat ze je echt kennen . Zelfs al is het beeld in vele gevallen niet het echte beeld van de persoon achter sommige blogs . Je kan jezelf voorstellen zoals je eigenlijk wil zijn zonder het te zijn ! 

Toch denk ik dat wat ik altijd schrijf naar waarheid is . Mijn leven bestaat in vele mensen hun ogen alleen uit werken en sporten , naast de zorg van mijn gezin die toch altijd op de eerste plaats komen . Maar soms kunnen mensen plots veranderen . Plots anders denken . Aan vele dingen beginnen twijfelen . Doe of deed ik het allemaal wel goed ? Is het echt zo dat mijn gezin op de eerste plaats kwam ?

Ik heb al geschreven dat ze bij mij een gezwel ontdekt hebben in de neus-keel holte . Het eerste waar je aan denk is kanker , maar nog altijd met veel ongeloof ! Dat kan niet , en bij verder onderzoek zal dat wel blijken . Maar inn de tijd dat je moet wachten op de onderzoeken blijf je maar denken en senario's spelen door je hoofd . Ook eindigt elke gedachte  positief , toch kan ik niet ontkennen dat er een hele andere sfeer in huis hangt tussen mij en ons Peggy . De kinderen houden we hier nog buiten . 

En het zijn net die dingen die er anders gebeuren , zoals precies een extra knuffel krijgen ( of merk ik dat nu pas dat ons peggy me veel knuffelt ) die precies de aandacht zetten naar ....... Doe toch gewoon denk en zeg ik dan ! En ze bedoeld het zo goed . 

De huisdokter had gezegd dat ze geen uitzaaiingen op een scan kunnen zien . terwijl de behandellende specialist , die de scan dan gezien heeft me mee deelde dat er geen uitzaaiingen zijn . Geloven of niet ? Nu vrijdag nemen ze een stukje weefsel weg om op kweek te zetten en zo te bekijken of het nu gaat om kanker of .......? 

Wat doen we eraan in het slechtste geval , vroeg ik de dokter . Kom zover zijn we nog niet . Er is 50 % kans op een goede afloop ! Zij hij .

Toch blijf ik maar denken , waarom ?  Ik heb altijd redelijk gezond geleefd , in tegenstelling met vele andere mensen . Ik sport al van kinds af aan ! Zijn dat dan allemaal dingen die van geen belang zijn ?

Sporten is altijd voor mij iets geweest waar ik mijn verwerking van problemen kon mee oplossen . Maar wat voor problemen ? Allemaal dingen die eigenlijk geen problemen zijn , maar waar we allemaal zo heftig aan tillen op de momenten dat ze zich voor doen . 

bv. Een slechte dag op het werk ! Een ruzie thuis . Kinderen die wat moeilijk doen . Vrienden die in de problemen zitten dat je enorm raakt . dat zijn allemaal dingen die je relativeert tijdens een uurtje lopen . Het doet deugd en soms heb je er al een oplossing voor als je thuis komt . En dan zeg je , " lopen geeft je een goed gevoel " ! Ik zou het niet kunnen missen ! 

Maar dat gevoel heb ik nu niet ! Het lopen bied geen oplossing ! Ik kom thuis en weer blijft die twijfel opkomen . Waarom heb ik al die jaren gelopen ? Omdat ik het graag doe , is zeker een reden . Maar voor mij is lopen nooit iets geweest dat mijn leven beheerst ! Er zijn nog zoveel dingen die ik graag doe en waar ik mijn vrije tijd mee opvul . Daarom ook dat ik mensen die gekwetst zijn en een tijdje niet kunnen lopen , altijd probeer te laten inzien , dat het maar lopen is he ! Mensen die zeggen tegen mij , " ik kan niet zonder lopen " , en bij een kwetsuur meer in de put zitten doordat ze niet kunnen lopen , dan door de kwetsuur zelf ........ik vind dat zielig ! Is hun leven dan zo leeg ?  

Ik denk voor me zelf dat lopen nooit meer de plaats in mijn leven zal krijgen dan zoals het geweest is de voorbije jaren . Het geloof van gezond leven en ik word 100 jaar , is ver te zoeken . 

Ik loop alleen als ik nog zin heb ! Niet meer als een schema mij er toe aanzet . Streven naar tijden ...........waarom ? Rekening houden met je voeding ? Een bepaald gewicht nastreven ? Ik eet nu waar ik zin in heb . Als ik mijn broeken niet meer dicht krijg , kopen we een maatje groter . Simpel toch ! 

Lopen heb ik deze week nog niet gedaan . Maar naar het wekelijkse zondag loopje met stefke , kijk ik nog altijd erg naar uit ! Hij is een echte vriend ! 

Deze namiddag had ik aan ons peggy gevraagd om nog eens samen te lopen . Maar bij haar was de koude de oorzaak dat de goesting er niet was . Willen we dan gaan wandelen vroeg ik , terwijl ons femke naar de logopedist is ? Allee t'is goed . Zij ze om mij content te stellen . Maar na een 10 min wandelen stelde ik al voor om een koffie te gaan drinken en het wandelen te beperken tot seffens gewoon terug te wandelen . De wind sneed in mijn gezicht ! Maar de koffie smaakte des te beter .

Of ik morgen ga lopen ? Ik kan nu nog niet weten of ik er dan goesting in heb he !! Knipogen 

Komt dit blogje nu negatief over ? Ik hoop van niet ? Maar het is wel de eerlijke nuchtere kant van mij .   


19:43 Gepost door marathonmanneke in Actualiteit, Algemeen, sport, Vrije tijd, Web | Commentaren (13) |  Facebook

27-11-10

verjaardag van ons femke !!

Eindelijk nog eens iets om naar uit te kijken , om de zinnen nog eens te verzetten . Na het feestje verleden woensdag voor de vriendinnen uit haar klas , staat er dit weekeinde de familie op het programma . Maar we gaan vandaag 2 vliegen in één klap slaan . Er is in ravels een sinterklaas feest waar de kinderen van tante an zeer graag naar toe gaan , en ons femke vooral voor de show er rond met de vele kadookes die er te winnen vallen door deel te nemen aan allerlei spelletjes .

Dus wij trekken vandaag naar ginder en nemen een stukje taart mee om ginder te trakteren . Het verslagje over dit feestje zal nog volgen !

Morgen komen mijn ouders en zusje een stukje taart eten . Dus weeral eentje voor mij erbij  . Dus de weekeind planning staat bom vol kalorien ! Gelukkig heb ik maar 2 kinderen Tong uitsteken . 

Haar kadooke had ze eigenlijk al gehad . Ik had bijgelegd bij de aankoop van haar laptop , die ze grotendeels zelf dus gespaard had . Maar ........zo 10 jaar worden ..........allee gevoeld het al komen . Ik kon het niet laten , en heb mijn eigen kopke doorbroken en een gsm voor haar gekocht . Op het verjaardags feestje zag ik er al een paar met een gsm , en die vraag was al meermaals gesteld door haar , of ze er ook ééntje kreeg . Ik ben er eigenlijk op tegen , omdat ze dat op die leeftijd niet nodig hebben . Zelf wij hebben dat niet nodig . Het is gemakkelijk , ja . Maar daar is alles mee gezegd . Het geeft wel een veiligheids gevoel bij uitgaande tieners , zoals ons Sanne  nu op haar 15 jaar , bijna 16 .

Maar goed , je kan daar blijven over door bomen en de princiepes afwegen en naar voren schuiven . Ik heb een schat van een dochter !! Nee ik moet nu zeker vermelden ondanks een woelige periode achter de rug gehad te hebben . Ik heb 2 schatten van dochters . Ze doen beiden hun best , dus ..........ik bezweek !!

verjaardag.jpg

  

IMG_9304.JPG

IMG_9306.JPG

Je ziet het , ze is er dolblij mee !! 

Allee , nu wassen scheren en dan vertrekken !! 

11:01 Gepost door marathonmanneke in sport | Commentaren (1) |  Facebook

24-11-10

Het dak valt op mijn hoofd / verjaardag van ons femke !!

Twee totaal verschillende onderwerpen in 1 blogje  .

 

20.jpg

De  tiende verjaardag van ons femke zit er weer aan te komen . Nu zaterdag is het zover ......ik word een tiener zegt ze ! Tong uitsteken Krijg ik dan een gsm ? Mag ik dan alleen naar huis komen van school ? Ik ben toch al groot nu ? ! 1 ding is hier wel zeker van , .......op mijn 10 jaar was ik nog veel meer kind dan de tien jarigen van nu . Ze worden veel te snel groot en onze maatschappij duwt hen precies in die richting . We verwachten zoveel van onze kinderen dat kind blijven bijna niet meer kan .

Maar vandaag hebben ze zich toch nog eens echt geamuseerd als kinderen . Ze gaf een verjaardag feestje in het zwembad van Geel . Vorig jaar ontdekten we deze nieuwe locatie en dit jaar wilde ze het weer overdoen . Een uurtje of 3 zwemmen met haar 6 beste vriendinnen om daarna in een lekkere pannenkoek te vliegen . Ze straalt en glundert ...........je ziet ze genieten ! Meer moet het niet zijn .

 

15.jpg

 

16.jpg

17.jpg

18.jpg

19.jpg

Het was een geslaagd feestje vond ons Femke !

Zelf heb ik gisteren ook een domper gekregen ! Ik heb al een tijdje last van bij het snuiten van de neus , dat er bloed bij zit . In eerste instantie erger je je daar niet aan en denk je aan een gesprongen bloedvat . Toch na een 2 maand heb ik dit eens gemeld aan de dokter die toen bij ons langs kwam voor ons Sanne die ziek was . Hij keek in de neus , mond ......allee de gewone rim ram van een huisdokter . Hij merkte niks abnormaal op , maar stuurde me voor zekerheid naar het ziekenhuis voor een longfoto te laten maken . Niks aan de hand zegden ze me . Wat ik ook al dacht . 

Maar op hoog aandringen van ons Peggy wilde die nu dat ik naar de neus-keel-oorarts ging om daar eens wat dieper op de neus en luchtwegen te kijken . Want nog altijd had ik elke dag het nodige bloed in mijn zakdoek zitten . Poliepen of ontstoken sinussen waren de eerste gedachten van mij dat hij zou zeggen . Maar het lijkt op iets anders ! 

Ik heb een gezwel in mijn neus . Het woord kanker is niet gebruikt . Maar hij wil een scan laten maken om te zien hoe groot en of er uitzaaiingen zijn van het gezwel . En op 3 dec. even in slaap om een biotoptie te nemen om het te onderzoeken of het goed of kwaadaardig , en wat de oorzaak is . 

Dus mijn wereld is gisteren wel even op z'n kop gezet ! Ik heb gisteren wel op face-bok gezet dat ik niet vooruit ga lopen op de zaken . Niet te negatief ingesteld zijn , en dingen dadelijk van de ergste kant bekijken .

Ik voel me dus weer efkes heel klein , en met de voetjes op de grond gezet . Dus niet alleen anderen krijgen zoiets . Ikke dus ook ! 

20:04 Gepost door marathonmanneke in sport | Commentaren (9) |  Facebook

21-11-10

Lang geleden , maar....

Mijn vorige postje hier is net een week geleden . Toen was het een natte zondags loop . Deze week werd het een koude zondags loop . Dat het weer stilletjes aan overhelt  naar de winter zal iedereen al wel gemerkt hebben . De handschoenen zijn terug boven gehaald , net als de sjaal . Het winteroffensief is ingezet . Deze week had ik echt een zeer rustige trainingsweek gepland in tegenstelling tot vorige week . Ik had namelijk een cross gepland dit weekeinde . Een korte snelle cross in Arendonk . Dus zag er mijn week zo uit.

* Maandag rustdag. 

* Dinsdag heb ik netjes mijn versnellingen afgewerkt op de piste , samen met ons peggy . Wel natuurlijk ander tempo's , maar we waren toch een beetje samen bezig he . Alhoewel het toen echt mistig was . Ik kon haar niet zien lopen aan de andere kant van de piste , zoveel mist hing er ! 

* Woensdag werd er ook gerust .

* Donderdag had ik een tempo loopje gepland , maar dat is niet doorgegaan door simpelweg het ontbreken van het nodige karakter !! 

* vrijdag heb ik samen met ons peggy een kein toerke losgelopen . Ong. 5 - 6 km met af en toe een versnelling van 20/40 

* zaterdag had ons peggy een wedstrijdje op het oog en zou ik eventueel meelopen . Maar weer gooide haar werk roet in het eten . Dus werd er niet gelopen . 

* Ook vandaag zal mijn wedsrijdje niet door gaan omdat ze hoogst waarschijnlijk weer pas om 14.30 u thuis is . En de start is om 15.00 u . Als het echt moet , haal ik het nog net , maar op die gespannen gestreste manier van start gaan , daar hou ik niet echt van ! 

Maar er is dus wel gelopen . Deze morgen weer afgesproken met stefke , en een duurloopje van 12 km gedaan tegen 5.30 min/km . Echt zalig om te lopen onder de temperatuur van 1 graad ! 

Straks ga ik nog eens met ons peggy meelopen ......en dat is echt genieten ! 

Volgende week staan er weer wat meer trainingen gepland . Maar ook andere dingen nemen een hele brok van tijd in beslag , dus zal er hier en daar weer wel wat aangepast worden . 

10:40 Gepost door marathonmanneke in sport | Commentaren (1) |  Facebook

14-11-10

doorweekt !!

Nat ben ik geworden .....natter kon niet ! 

Deze morgen stond ik om 5.30 u al aan het raam te kijken hoe het weer er vandaag uitzag . Regen was het enige dat ik kon vast stellen . Ik zoun tegen 6.30 u bij stefke moeten zijn , maar had er echt geen zin om , om mij zo helemaal te laten doorweken . 

Ik kwam beneden en al dadelijk ging mijn gsm. Een bericht van stefke ! Het eerste wat ik dacht , was dat stefke net als ik het niet zag zitten om door de regen te lopen . Kon ik lekker zeggen dat hij ne platte is ! :-) Maar wa schrijft die zot . De regen valt nogal mee . Ik ben dus al wakker en je kan afkomen als je wil .  Hij weet dat ik toch altijd veel te vroeg op sta . 

Dus ik maar in mijn loop broek gesprongen en naar hem toe gereden . En eerlijk gezegd , regende het niet zo hard toen we vertrokken bij hem thuis . natuurlijk was het pikke donker , maar onze hoofdlampjes laten het elke week toe om op een veilige manier over de straten de scheuren . We waren weer goed aan het praten wat ons de regen deed vergeten . Tot we plots met onze voeten in het water stonden . De eerste meter denkt ge dat het ne grote plas is en loopt ge nog door . Maar als ge zo een 15 cm water hebt op een fietspad , waar niet dadelijk een einde in zicht van is ........terug gedraaid en over het wegdek gelopen . Koud dat het aanvoelde aan onze voeten , en dan zo bij elke stap die je zet dat er precies ne platte scheet uit onze schoenen kwam .

We hedden zo een km of 5 gelopen , dus we waren half weg , begon het een stuk harder te regenen . Stefke besefte dat hij beter dat bericht niet had gestuurd en ferm in zijne nest was blijven liggen .  :-)

Toen we uiteindelijk thuis waren bij hem , kon het ons eigenlijk niks mee schelen of het nu hard of stil regende ...........elke druppel viel precies op ons bloot vel . Het was douchen in openlucht .

Stefke ging zijn bus shampo helen en buiten verder douchen zij hij . Het zou gek zijn om nu boven het bad te vullen als het hier er zo maar gratis uit de lucht valt . :-) 

Bezoek uit gent !!

Na lang wachten en uitstellen hebben we eindelijk tot een datum kunnen komen om de vriendjes uit Gent , Maarten en Julie nog eens uit te nodigen . We hebben mekaar nog veel te vertellen en bij te praten . En via mail weet je oppervlakkig alles een beetje , maar ik doe dat zelf niet zo graag hele verhalen neer pennen . Het is gewoon teveel om zo van elkaar op de hoogte te blijven . Dus bij een lekker etentje , een flinke wandeling die waarschijnlijk in het water zal vallen , en om af te sluiten een stukje gebak bij ons thuis zal de dag weer veel te snel voorbij vliegen . 

Nu de kroost wakker maken , want ons Peggy is net terug van de winkel voor het ontbijt !! 

09:40 Gepost door marathonmanneke | Commentaren (2) |  Facebook

12-11-10

Het karakter is terug !!

Werken en lopen , het is toch altijd niet evident dat dit vlekkeloos samen gaat . We mogen het zo graag doen als we willen , maar in mijn geval en ik denk dat dit bij anderen ook soms wel van toepassing is , vraagt het toch redelijk wat karakter . De ene periode gaat het vanzelf en op andere tijdstippen is het toch op karakter om te vertrekken aan je loop tochtje .

Nu een 10 dagen geleden had ik zo een periode waar ik het zeer moeilijk kon op brengen om mijn trainingen te volbrengen  . Maar ik kan nu met zekerheid zeggen dat dit achter de rug is . Vandaag was ik nog geen 5 min thuis of ik had mijn loop spullen al aan . Het was echt uitwaaien vandaag . 13 km gelopen tegen 5.15 min/km . Soms ietske te snel , maar de wind speelde hier wel een grote rol in . Na een kort douchke ben ik gaan slapen .

Morgen na het werk staat er nog een training met de club geplant in het prinsenpark . Hopelijk blijft de regen nog wat weg .

Zondag zal het weer een loopje worden in de vroege uurtjes  samen met stefke . En tegen de middag verwachten we vriendjes uit gent . Lekker eten , babbelen staan op het menu ! Was het al maar zondag .

1.jpg

 Voor de meeste is het al weekeinde ! Ik ga seffens nog 1 nachtje werken ! Klinkt mogelijk raar, maar ik heb er zin in !! 

19:44 Gepost door marathonmanneke | Commentaren (1) |  Facebook