11-11-10

Vrouwen zijn de baas !! Ik MOEST naar de dokter !!

Gisteren avond had ik na mijn tweede toerke lopen van die dag , een afspraak bij de neus - keel - oorarts . Ik zit al een maand of 4 met bloed slijmen . Zowel uit de mond als uit de neus . Ik maak me daar niet zo veel drukte over en heb er ook geen last van . Nergens pijn op een lichte verkoudheid na dan die al eens opkomt het hele jaar door . Geneesmiddelen neem ik bijna nooit in , zeker niet voor een hoestje .

Nu kreeg ons peggy dat onlangs in de mot , dat ik bloed ophaalde en dan begint bij haar de ergste dingen door het hoofd te spelen . Dus werd ik verplicht om naar de huisarts te gaan , en die schreef een briefje voor longfoto's . Ik had de indruk dat hij het ook allemaal overdreven vond , maar ook als getrouwde man weet hij hoe vrouwen kunnen zijn ! Knipogen De uitslag .......niks op te zien !! 

Nu nog een maand later of toch al 4 maanden is het nog niks beter  . Dus gisteren probeerde ik bij die neus......arts binnen te geraken op de vrije consultatie en zelfs een uur voor dat hij zou beginnen zat de wachtzaal al afgeladen vol . Dus heb ik een afspraak gemaakt op 23 nov. Maar de uitslag zal zijn vermoed ik , een klein wondje op de luchtwegen dat slecht geneest . Niks ergs dus en weer wat tijd verdaan die ik beter had besteed aan een toerke lopen ! 

Vandaag dus ook weer heel vroeg uit mijn bed . Kon niet meer slapen om 5 u en ben dus al opgestaan . Om 6 u kwam het verlossende berichtje van stefke , dat hij om 6.30 u bij ons zou zijn en mee ging lopen . ja gisteren avond toen ik hem belde twijfelde hij nog hard . Het zou gaan regenen en de schrik dat hij daarvan smelt overheerste zodat hij het mij nog zou laten weten . 

Het was echt zalig om te lopen . Een licht windje , geen regen , 2 graden ......met de juiste kledij heeft dit allemaal geen enkel vat op je . Dus heel veel aantrekken is de boodschap ? Of toch weer niet ? 

Dus wat trek ik met dit weer aan ? 

Een goede raad , trek nooit heel veel aan ! Een heel belangrijk kledingstuk is een degelijke windvest ! Eentje die voldoende ademt . Dus ik had 

* een lange loopbroek aan !! 

* een loop t-shirt dat ook weer niet te dik is , met lange mouwen .

* Een windvest van acics , die het grootste hulp middel is om de koude voor te blijven . Het geeft op zich geen warmte omdat het vrij dun is . Maar warmte krijg je van je eigen lichaam wel terwijl je loopt , maar het is de wind die je koude zou kunnen bezorgen , doordat hij op je natte loop kleren blaast en zo je lichaam afkoelt  . 

* Loopschoenen natuurlijk en nog altijd dunne loop sokken . 

Stefke had handschoenen  aan , maar zelfs hij trok die na een paar minuten uit .

Hoe meer kleren je aan hebt , hoe meer je zweet en dus hoe kouder je het krijgt !!

Seffens trekken we naar Eindhoven  . Een beetje rondhangen , eens eten , ..........winkelen , kort gezegd een dagje genieten . En deze avond nog een beetje trainen !!  joepie !!

ochtend loopje.jpg

 Toch een luxe he , zo een dagje extra verlof ? Of zijn jullie dit al gewoon ? 

 

10:48 Gepost door marathonmanneke in sport | Commentaren (3) |  Facebook

10-11-10

2 x trainen !

De planning om deze morgen dadelijk na het werk te gaan lopen werd toch voor even in de kast gestoken . De regen was te hevig naar mijn goesting . Toch heb ik me niet te plat gedragen en ben nog voor de middag gaan  lopen . 

Bijna 11 km genieten in een zachte regen bui !! 

Mol - Gompel - Mol.jpg

Mol - Gompel - Mol !.jpg

Straks vertrekken we nog eens !!


13:55 Gepost door marathonmanneke | Commentaren (0) |  Facebook

09-11-10

trainen en genieten !!

Gisteren was het normaal gezien een rustdag ! Maar omdat ons Peggy in het weekeinde geen tijd gehad heeft om zelf te lopen , had ze me gevraagd om met haar mee te lopen . Onze niveau's liggen vrij ver uit elkaar , maar toch zijn het deze trainingen waar ik echt van geniet . Voor haar zou het tegen 7 min/km moeten gaan over een afstand van een 8 km . We hebben er 9 km van gemaakt aan het opgegeven tempo . Gewapend met onze lamp , reflecterende vest vertrokken we aan ons avond loopje . Een kleine onthulling over de waarom ik daar zo van geniet .

Iedereen zal al wel eens dingen te bespreken hebben , of problemen op te lossen hebben . Nu bij ons is dat niet anders . En vroeger toen ons peggy nog geen sport deed gingen wij regelmatig een wandeling doen , en meestal was dat in het prinsenpark . En daar , tijdens die wandelingen geraakten de meeste problemen opgelost of uitgepraat . Nu gebeurt dit tijdens zo een loopje . Het praat gemakkelijk , uw kopke is fris , .......allee voor ons werkt dit echt .

Het hoeven nu ook altijd geen problemen te zijn he ! Maar het is ook zo dat ge dan de volle aandacht hebt voor mekaar . Thuis zitten er als eens oren mee te luisteren die er niet horen te zijn . Of is er veel afleiding zodat het gesprek snel op iets anders over gaat . Tijdens zo een loopje  ben ik een en al oor !! :-) 

Vandaag stonden er versnellingen op het schema , zoals elke dinsdag . Ik had s'morgens het weerbericht gehoord , waar ze veel regen voorspelde vanaf de middag . Dus ben ik dadelijk na het werk vertrokken . Ik had geen zin om geheel alleen op de piste te lopen , en deed mijn versnellingen op de weg met garmin als hulpmiddel . 8 x ( 200 - 400 - 200 m tegen 24 sec/100 m met 50 m wandelen tussen ) Na elke reeks 3 min loslopen . Met het in-en uitlopen erbij geteld kwam ik op 15 km .

Morgen ben ik ook weer heel vroeg op pad . dadelijk na mijn werk trek ik de loopbroek weer aan en ga een rustig toerke joggen . Max 10 km ! s'avonds is er een wisselloopje gepland van 7 km . 500 m tegen 4.30 en 500 m tegen 5.30 min/km en dit afwisselen .

Donderdag is nog een beetje afwachten . Mogelijk gaan wij naar de zee en dan zal deze dag ingevuld worden als rustdag en de training verzet worden op vrijdag . Maar de planning is om versnellingen te lopen in de zandbak van het zilvermeer . Lekker crossen door het mulle zand . 

Vrijdag is het weer rustdag . En dan is het weer weekeinde . En dit weekeinde is er geen wedstrijd !! 

Het doel dat ik dit jaar nog voor ogen heb , is mijn gemiddelde tempo op de 5 km nog wat op te krikken . Zondag heb ik gelopen tegen 3.45 min/km , en dit wil ik op 3.40 min/km zetten ! Daarna gaan we  de afstanden wat verlengen ! 

De lessen bedrijfsbeheer die ik volg verlopen ook goed . Soms een beetje saai , maar die mening zal mogelijk wel aan mij liggen . Er word veel met de computer gewerkt . Het verschil met lesgeven van vroeger is dat er precies minder les gegeven wordt , maar meer zelf dingen opzoeken en verwerken . Ook dat we maar met 8 mensen deze les volgen maakt het plezant . Zeker de pauze !! :-) Binnen 4 weken is er het eerste examen . Bibber , stress , zwoegen zweten , blokken  ...........Mmmmmm......zal wel meevallen zeker ? 


 

19:54 Gepost door marathonmanneke | Commentaren (2) |  Facebook

06-11-10

De zilvermeer loop !

Deze week heb ik maar half mijn schema kunnen volgen . Kinderen zijn thuis en dan is het regelen van lopen en vrije tijd met hen soms moeilijk . Dus heb ik 1 training niet gedaan en 1 training van 10 km , maar 8 km gelopen .

Nu veel verschil gaf dat niet hoor , maar in mijn kopke begint dat zo een stemmetje te spreken dat ik beter nu vandaag niet kan mee lopen . Het gaat toch niet lukken om goed te lopen . En als het dan de dag zelf is , werkt dit nog dubbel zo erg op de zenuwen , die me dan aan de wc kluisteren . :-)

Tot mijn verbazing kwamen er toch redelijk wat mensen die ik ken via mijn schema's of via de blog of face-book . Zo was er ook bekende blogster  die ik al een hele tijd niet meer gezien had . Namelijk Ruthje en koen  samen met Seppe , hun prachtige spruit !! 

Voor de wedstrijd had ik echt bijna geen tijd om er woorden mee te wisselen . Ik zat aan de voorinschrijvingen , en daar was het ontzettend druk . En laat het de mensen dan een gewoonte zijn om dan hun nummers tot de laatste moment te laten liggen voor ze die komen afhalen , maakt het geweldig druk op een bepaald moment . Zelf begint het voor mij ook tijd te worden om me klaar te maken , maar......geen tijd ! Dus om 14.45 u , een kwartier voor de start moest ik mij nog omkleden . Dus met even heen en weer lopen , moesten mijn spieren het doen . Maar toch geeft me dit een geweldig gevoel , mee geholpen te hebben aan een weer zeer geslaagde wedstrijd , georganiseerd door Vabco Mol . Elk jaar stellen die mensen de vraag , " wat kunnen we nog verbeteren ?  " En ik zou er begot geen antwoord op kunnen vinden . gewoon alles was perfect !! Ja er is al eens een inschrijving verloren gegaan , maar dit werd allemaal zeer snel zonder problemen opgelost .

De start werd gegeven door Richard die als een echte Clint eastwood over het parcour wandelde om het verlossende schot te geven van de wedstrijd waar hij , en vooral hij toch heel veel pluimen op zijne hoed mag steken . Ik vermoed dat er nu een hele last van zijne rug valt .

Dus we zijn vertrokken . Weer had ik hetzelfde plan opgevat als in westerlo , ......achter Wendy starten en ze proberen te volgen . Maar weeral was ik voor haar weg . De eerste km ......ik moet hier nog serieus aan werken , ging weer te snel . 3.36 min/km !! Dit is gewoon te snel , onverstandig ......Maar ja ! De tweede km 3.44 , 3.50 , 3.51 , 3.45 min/km Dus eigenlijk achteraf bekeken heb ik toch niet zo veel per km moeten toegeven  !! 

Ik bleef me maar afvragen , waar blijft Wendy . De eerste ronde , dus 2.5 km waren de rondjes lang , zag ik wendy op een 50 m achter mij hangen . Ik passeerde de 2.5 km op 9.07 min . En toen begon ik te merken dat wendy mij naderde . Ook liepen er mensen mij voorbij . Toch liep ik maar 6 sec trager op km 3 en dus bleef Wendy het tempo heel constant houden . We kwamen op de laatste km . Ik zag af ! Op 10 m hing wendy achter mij . Nog 500 m ........tja , dan is de kans voorbij ! Ik wist dat ze achter mij moest blijven  .....ik versnelde nog een beetje en kwam stik kapot aan op 18.48 min. op mijn horloge .En wendy een 10 - 15 m achter mij !  De uitslag moet ik nog bekijken !! Dus hier ben ik dik te vrede mee !! 

Toch ben ik een beetje jaloers op wendy haar wedstrijd indeling ! Die was veel beter dan de mijne ! Moest ik het zo ook doen , zou ik zeker nog een 15 sec sneller zijn !! Dat is voor de volgende keer !! 

Ons Peggy was ondertussen ook gearriveerd samen met de kinderen , en heeft me zeker fel aangemoedigd . Ze had zeker hartpijn om hun loopmakkers te zien passeren . 

Na het douchen hebben we nog nagepraat samen met Ruthje en koen , wendy ........en andere passante die geintereseert waren in onze uitslag . Ruthje had het voortreffelijk gedaan ! Op de eerste plaats heeft ze ervan genoten , wat nu voor haar echt het belangrijkste is . Toch behaalde ze een tijd die zeer goed is . 28 min en een klets aan seconden  . Een dikke proficiat !!  

De prijsuitrijking heeft ze niet blijven afwachten . Seppe was al in slaap gevallen en een rit van een dik uur verplichten hen om huiswaarts te keren .

Toch bleven een hele tent vol met lopers geduldig afwachten of ze nier één van de 10 hoofd prijzen mee mochten nemen . Een garmin , een tv. , .......Voor totaal aan 1300 € aan prijzen !!

Om af te sluiten ,

Gewoon de perfecte wedstrijd ! Alles maar ook alles is tot in de puntjes verzorgd !  Mijn volgende wedstrijd zal een cross worden  !! De datum moet ik weer nakijken !!  


21:00 Gepost door marathonmanneke | Commentaren (4) |  Facebook

03-11-10

herfst vakantie !!

Voor de kinderen is het alweer vakantie . Dat is voor de ouders weer tijd om de plannen bij te sturen . Wij moeten wel werken ! Al weten ze dat niet altijd . Ik kwam vandaag thuis terwijl zij nog in hun bed lagen .  Peggy was ook al werken . Dadelijk kwam ons femke naar beneden , met de woorden . Papa gij zijt ook al wakker ? Goed geslapen ?  

Om door de grond te zakken ! :-) 

Het trainen moet dan ook altijd een beetje ingepast worden . Ik laat ons femke niet graag alleen achter . En ons Sanne die moet ik ook altijd niet vragen . Nu ze een vriendje heeft zijn haar dagen ook te kort . Maar gisteren kwam ik van het werk en ben ik dadelijk naar de piste getrokken om er mijn versnellingen te doen . 10 x 300 m tegen 22 sec/100 m met 100 m rust . Een zeer korte training , maar daarom niet minder plezant . Het zijn allemaal trouwens korte trainingen nu . max. 1.15 u loop ik nu als duurloop of beter gezegd 12 km . Dit allemaal in het teken van de korte wedstrijden , zoals nu zaterdag hier op het zilvermeer te mol . Ik zou zeggen , kom zeker af . Het is een parcour van 2.5 km , heel juist afgemeten . En er zijn 2 afstanden te lopen , de 5  -  10  km . Alles op een verhard parcour . Ook is er elk jaar een mooie prijzen tafel ! Edith heeft er al eens een fototoestel gewonnen !! Dus allemaal tot zaterdag om 15 u aan de start !! 

Vandaag ben ik met ons femke naar het zwembad van Geel gereden . Ze had ook een vriendinnetje mee zodat ik gespaard bleef van mee in het water te gaan . Dus had ik nog een paar uurtjes de trijd om mijn huiswerk te maken . Alles bijschrijven , samen vattingen  maken ! Maar ook de krant lezen ! Dus ik heb mijne tijd nuttig doorgebracht .

En nu zit ik hier met een slaap kop , das ben ik verplicht il te gaan slapen  

19:15 Gepost door marathonmanneke | Commentaren (1) |  Facebook

31-10-10

cross der jongeren ! Ubdate duurloopje van vandaag !

Vandaag was het dan zover . Mijn eerste cross na de marathon . Ik had mooie plannen om na de marathon echt werk te maken van mijn snelheid . Die moest en zou verbeteren , met deze wedstrijd als éérste test . En zoals ik al geschreven heb vorige week , heb ik echt niet zo goed getraind . De goesting om te trainen was ver te zoeken , wat leiden tot 4 dagen loop rust . Maar naar mijn gevoel luisterend , ben ik nu weer vertrokken .  

Deze morgen was ik wijselijk toch gaan slapen . Veel moeite koste me dat niet , omdat ik bij de bakker zelf aan tafel al bijna omviel van de vaak . Door even een blik te werpen door het raam wist ik dat het lopen zou worden in een modder poel . En de twijfel om te lopen met mijn racers of de gewone loopschoen was niet gemakkelijk . Het werden de racers die als voordeel toch hun lichte gewicht hebben , maar het nadeel is de gladde zolen . Dus eigenlijk had ik niks perfect om aan mijn voeten te doen . 

Na wat opgewarmd te hebben en de andere lopers een beetje in't oog te hebben gehouden , stonden we al half nat aan de start te trappelen in een modderpoel . Knal ........en we waren om 13.50 u ermee weg . Zo een start is altijd heftig . Je tempo controleren valt bijna helemaal weg de eerste km . Ik liep, die in 3.37 min , dus veel te snel voor mijn doen . Ik liep achter benny maar voor Wendy . Dat zinde me niet helemaal ! Ja eigenlijk ook wel , maar ik vind het een voordeel als je achter iemand kan aanlopen en dan het juiste moment afwachten om er voorbij te gaan , veel gemakkelijker . En ik kreeg tussen 2 en 3 km te maken met snelle wendy . Ik weet niet of iemand nog herinnerd dat ik wendy in dwars door geel enkel kon voorblijven of bijblijven omdat ze telkens de buitenkant van de bochten nam en zo te maken kreeg met een laatste 500 m die ik bijna altijd nog versnel !

Deze keer zinde ze op wraak !! Binnenkant bocht , hoe smal de spleet tussen tussen mij en de gracht ook was , ze wrong er zich tussen , met ne kont stoot , en dan oeps sorry !! :-) Ik moest de plassen in en zij passeerde echt op een zeer gemakkelijke manier . Ze geeft mij nooit de indruk dat ze afziet , en nam dadelijk een meter of 7 .

Km 3 heb ik ergens gemist en zat er tijdens de wedstrijd ook naar te zoeken . Waar blijft die toch ? En dan plots sta je terug op die lange dreef , het laatste rechte stuk van een 700 m . Nog altijd wendy een meter of 10 voor me . Dit is het moment !! Het viel echt mee dat ik er bijna vanaf was . Dus het tempo optrekken en wendy passeren . Nu 10 meter lijkt niet ver , maar haal iemand maar eens in die even snel loopt , die gedreven is  . Niet gemakkelijk , maar toch gelukt !   Met een 10 meter voorsprong was ik een te vrede man , al is het haar ook gegund hoor ! Ze was trouwens de eerste dame  !!

Mijn tijd , ik was een beetje laat met afduwen , maar dat zou een 17.35 min. moeten zijn op 4.55 km , dus toch ruim onder de 4 min/km gelopen .  Na een warme douche ben ik dadelijk naar huis gereden . Het weer was te slecht om mij te laten nat worden , en de cafe ook te ver !! :-)

Na het wekelijkse bezoek bij mijn ouders met een goed gevulde tafel , zijn we met z'n vier naar de cinema gegaan . Ik z'n zot van A !! 

Ik ben nu niet dadelijk een fan van het vlaamse werk , maar dit was voor mij echt een ontspannende en grappige film . 

Morgen ga ik met stefke een 12 km loslopen in de vroege uurtjes . Daarna wandelen met ons peggy en s'avonds een beetje griezelen in ginderbuiten !! 

Ubdate !

naamloos.JPG

 

Deze morgen stond stefke om 6.30 u voor mijn deur voor ons wekelijks duurloopje . Iets waar we zeker naar uit kijken en waarvan we hopen dit nog jaren te kunnen doen . Stefke heeft weer twijfels of hij volgende week wel mee gaat doen op het zilvermeer . Hij heeft juist er weer 1 week uitgegen en twijfelt weer aan zijn conditie  . Maar met een beetje op hem inpraten denk ik wel dat ik hem over de streep getrokken heb om toch deel te nemen . Mee doen is belangrijker dan altijd een pr lopen .

10:05 Gepost door marathonmanneke in sport, Vrije tijd | Commentaren (2) |  Facebook

29-10-10

Asielzoekers !

Op de voorpagina van het laatste nieuws .......Asielzoeker krijgt 15000 € . Dat stoot toch tegen de borst . Dat is een vergoeding van 500 € per dag schade vergoeding , als deze mensen niet dadelijk bij inkomst van ons land een dak boven hun hoofd hebben . Nu kan ik dar vergelijken met heel veel belastingbetalers van ons landje die het op alle vlak met veel minder moeten doen . En we praten niet over gewoon minder , maar het is eigenlijk geen vergelijking . Een paar voorbeelden 

* iemand met een leefloon krijgt moet na een tijdje toekomen met 750 € per maand . Dat is 1/20 van wat een asielzoeker aangeboden krijgt .

* Een pensioen van een gewone arbeider , die 40 jaar belasting afgedragen heeft , krijgt dan een pensioen van 1150 €  wat voor de meeste voldoende is , maar toch ruim onder het bedrag van de asielzoeker die nog noit iets heeft bijgedragen aan ons land . 

* Een zelfstandige die beide 45 jaar gewerkt hebben , en veel meer afgedragen hebben dan gelijk welke loontrekkende , moeten samen rondkomen met 800 € . Ja ja , samen , niet elk 800 € . Dus de vraag waarom zelfstandigen allemaal 3 - 4 appartementen verhuren , is wel van moeten he !! 

Dus welke onnozelaar heeft het uitgevonden om een weet zelfs maar voor te stellen om deze mensen 20 keer meer te geven dan eigen landgenoten ? Ik vind het heel belangrijk dat mensen mekaar helpen , gelijk welke huidskleur ze hebben . Vind ik het goed dat ons land vluchtelingen opvangt ? Natuurlijk ! En vang ze goed op ! Maar bevoordeel ze niet tegenover je eigen landgenoten . 

Iedereen willen helpen is een mooi gebaar , een mooi doel , maar niet te realiseren . En dat wij leven in een bepaalde luxe , die soms overdreven is , is ook waar . Maar moeten we daarom iedereen toelaten ? Moeten we dan verdragen dat het stadsbeeld niet meer bestaat uit eigen landgenoten , maar helemaal gekleurd is ? Dan verliezen we toch ook eigen he ? Om nog maar niet te spreken over hun gewoonten die ze proberen ons op te leggen door onze soepele wetgeving tegen over buitenlanders  . 

Ze zijn hier te gast , en gedragen zich ernaar ! Anders oprotten ! dankbaar zijn tegenover ons dat ze hier een tijdje mogen verblijven , met de nadruk op een tijdje ! Als zij die hier geholpen zijn , terug keren naar het land van herkomst , om hun gewoonten daar verder te zetten , dan kunnen wij nog meer anderen weer helpen , die dan onze hulp het beste kunnen gebruiken . Zo kan er een veel grotere groep mensen geholpen worden zonder dat het idee van profiteren ontstaat . 

Dat is toch eerlijk ? Of toch niet ? 

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Zo las ik ook een tijdje geleden dat ze 1500 sociale woningen ergens gingen bijbouwen want de wachtlijsten zijn veel te lang . Nu om het kort te beschrijven wat een sociale woning is . Een huur-woning die aangeboden wordt door de maatschappij , waar de huur berekent wordt op je inkomen . Er zijn bepaalde voorwaarden aan , zoals , je mag geen eigendom hebben . Dus anders opgevat , om mensen een dak aan te bieden met een zeer laag inkomen . Dus als je in de problemen komt te zitten , een financele tegenslag , is dit een schitterend iets ! Dat ze erbij bouwen , geweldig toch . Maar woont iedereen er wel met gegronde redenen . Zijn het allemaal mensen met een laag inkomen of problemen ? Wordt dit nog nagetrokken op een eerlijke manier ? Want van het moment er iemand in woont met een inkomen van bv. 2000 € ( en ik ken er zo ) is dit toch oneerlijke concurentie voor de andere huurmarkt . Deze persoon die ik dus ken betaald 460 € huur in een sociale woning , heeft 2 auto's ( honda cevic en een peugo 305 ) want dat wordt niet als eigendom beschouwd . Is dit iemand die recht heeft op een sociale woning ? Moeten daar ernstige  gevallen op een wachtlijst voor blijven staan ? Stel je verliest samen bij opel je job . je kan je huur of lening niet meer betalen en komt in de problemen . Zounhet dan niet handig zijn dat die lijsten niet zo lang waren doordat ze er termijnen opzetten om die woningen te gebruiken . Bv. je krijgt nu 5 jaar de tijd om je leven weer op de rails te zetten , en dan moet je ofwel een nieuwe aanvraag doen of wordt je uit je huis gezet en kunnen anderen rechthebbende , belastingbetalende belgen met problemen er tijdelijk gebruik van maken ! 

Ons sociaal systeem is zo geweldig , het kost alleen maar heel veel geld aan de belastingbetaler . En we geraken er maar niet uit hoe we dit blijven betalen . Het systeem is te goed , te gemakkelijk om van te profiteren , en dat ze daar eerst maar eens goed in rommelen om de profiteurs eruit te halen en een betaalbare wet erop maken ! 

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Om af te sluiten toch nog iets over het lopen . Morgen is het cross der jongeren in westerlo . Daar ga ik deelnemen aan de 4 km . Doel = elke km onder de 4 min. 

19:51 Gepost door marathonmanneke | Commentaren (1) |  Facebook

28-10-10

genieten met ons peggy !!

Ik kreeg nu al dadelijk commentaar op die titel van ons peggy . Ze heeft het weer zalle , dat door denken . Ik had toen wel staan , " genieten van ons peggy " . Maar wat ik bedoel is gewoon dat ik met haar samen ben gaan lopen . Een 10 km genieten van een zacht herfst weertje . 

Ze heeft bijna een zeer drukke werk periode afgesloten . Nog 1 dag werken en dan heeft ze er 10 na elkaar gewerkt . Dus ze verdient zeker een weekeindje rust . Vandaag had ik ze verlost van een beetje poetswerk en dat gaf ons de kans om samen nog eens te gaan lopen . Niet naar de club , maar al een uurtje vroeger vertrokken . Dat gaf ons het voordeel dat het nog redelijk licht was . We hebben tegen 6.50 min/km gelopen  met elke km een 2 x 20/40 versnelling  . Het ging echt van een leie dakje . We gaan vlammen nu zondag op de 4 km van de cross de jongeren .  

Een weekje later is het de zilvermeer loop . Ook hier kies ik voor de kortste afstand . Wat dat gaat geven is me echt een raadsel . Ik heb vorige week een 4 dagen gebrost met het lopen , en dan nu al op punt zijn , zou wel straf zijn . . 

 

 

 

20:06 Gepost door marathonmanneke in sport | Commentaren (2) |  Facebook

26-10-10

Genoten van het lopen na 4 dagen rust !

Het was geleden dan vorige week donderdag dat ik mijn loop schoenen nog aangedaan had . Wat ik had ? Dat ik het begot niet weet , maar gewoon geen goesting om te lopen . En ik heb er gewoon aan toe gegeven . Vandaag toen ik nog bij de bakker aan het werken was  , had ik al besloten om dadelijk te vertrekken naar de piste , zonder éérst de computer op te zetten . Want dat ding houd me soms ook langer thuis dan me achteraf lief is .  

Toch moest er eerst nog langs de winkel gereden worden voor ik thuis was , en toen begon ik heteerste al verkeerd te doen . Ge computer stond op en hield me toch een half uurtje bezig . Maar wel nuttig bezig !! :-)

Daarna naar de piste na ik een 3 km heel traag opgewarmd had . Mannekes dat deed deugd . Die frisse wind die op de fiets als ik naar het werk rij , altijd als koude aanvoelt , voelde nu echt zalig aan . genieten was het ! Op de piste aangekomen dacht ik , ik ga het rustig houden , wnat na 4 dagen zal het wel pijn doen die versnellingen  Maar zonder me te forceren liep ik  10 x 100 m in 22 sec. en als ik niet oplette iets sneller zelfs . Daarna 1 km loslopen en weer 10 x 200 m tegen 22 sec/100 m . En ook deze gingen echt geweldig .

Nog een 3 km uitgelopen en dus een 12 km in totaal gelopen schat ik . Garmin blijft altijd thuis als ik op de piste ga trainen .

Daarna een echt warm bad met relax olie of zoiets in ( gekregen van mijn kinderen ) en na een klein uurtje ontspannen kwam ons peggy thuis van het werk en hebben we samen een pistoleke gegeten en een tasje koffie gedronken .Echt gezellig zo met ons tweetjes nu de kinderen nog op school waren . Toch na twee happen van mijne pistole , krak mijn gebit in twee stukken . Verrast Dus zit ik hier nu zonder eetkamer bovenaan . Maar seffens mag ik het al terug gaan halen bij de tand technieker , dus veel zullen er met mij niet hoeven te lachen . Tong uitsteken   

Ons Femke , een straffe spaarder , heeft na een lange periode genoeg geld gespaard om een laptop te kopen . Morgen dus naar de winkel ! Ons Sanne .........diegene met een gat in haar handen krult haar neus nu al op ! Ik hoop dat ze hier nu toch eens uit leert dat een centje sparen ook beloond word . 

18:06 Gepost door marathonmanneke | Commentaren (3) |  Facebook

24-10-10

Help ik heb een loop dipje !!

Hoe komt het ? wat heb ik ? Wanneer houd het op ? Heeft iedereen er last van  ? 

Wel ik heb al niet meer gelopen van donderdag . Totaal geen goesting ! Nogtans ging het donderdag heel goed . Ik genoot van elke meter , zoals ik dat eigenlijk altijd doe . tegen mijn zin lopen doe ik normaal nooit . Dat is dus ook de reden dat het nu al van donderdag geleden is dat ik mijn schoenen nog aangedaan heb . Vrijdag was het de wekelijkse rustdag . Dus heb ik tot nu toe nog altijd maar 1 training gemist , als ik vandaag nog zou vertrekken . Maar meestal heb ik op zondag mijn duurloopje er al opzitten om dit uur . Maar mijne maar stefke , heeft weer last van zijne rug en moet ,noodgedwongen passen om te lopen . Hij heeft alle reden om in een dipje te zitten terwijl ik alles mee heb om er echt voor te gaan . Maar , ........de goesting is er niet . Ik kan geen enkele reden bedenken . Ik zou kunnen gaan zoeken naar verklaringen maar die kloppen toch meestal niet ! 

Benny had nog gevraagd om vandaag mee te gaan lopen in Olmen  . De start zou om 10 u zijn . Maar dit past echt niet in mijn schema en zou een beetje te vroeg zijn en ik heb totaal geen goesting Wenkbrauw ophalen . 

Ook ben ik deze week nog bezig geweest met de jogging . Komt meer bij kijken dan ik vermoede , maar met volle goesting ben ik ermee bezig ! Toch zijn er weer mensen die stokken in de wielen komen steken . 2 maanden geleden had ik een afspaak gemaakt rond de huur van de kantine waar alles zou doorgaan . 100 € zou me dat kosten , en hij zou nog proberen om de prijs nog wat te drukken omdat het toch voor een goed doel was , en dan nog van Mol zelf . Nu gisteren avond kwam die man nog eens langs met het nieuws dat ze het er nog eens over gehad hebben en dat de prijs geen 100 € zal zijn , maar 300 € . Naar eigen zeggen was dat buiten zijne wil , en kon hij er niet veel aan doen . Hij zou vandaag nog eens mensen erover aanpraten en me terug bellen . Maar hij vreesde ervoor . 1 ding is zeker , ik betaal geen 300 € . De meeste kosten draag ik zelf , om nadien er terug uit te halen en de winst door te storten naar brandwondenkids . Maar ik moet toch een ruime zekerheid hebben op winst , al is het maar 50 € , al reken ik op veel meer ! Stoer I doe dit niet alleen voor een goed doel te steunen , maar ook voor mezelf . Het organiseren van een jogging . Maar meer hierover zal de volgende dagen wel volgen ! het parcour dat ik morgen wilde indienen op de gemeente is dit hieronder .

a-postel jogging.jpg

Ook begin ik weer aan de zomer te denken . Lachen Als het slechte weer de kop opsteekt dan rijzen mijn gedachten weer naar zon en strand . Gaan we op vakantie of niet ? dat is nu een vraag die me nog nooit bezig gehouden heeft . Het antwoord is altijd heel simpel ......ja tuurlijk !! Maar met een dochter die 16 gaat worden , en altijd graag meegegaan heeft , maar nu toch af en toe twijfelt omdat ze toch andere dingen ook graag doet . Op vakantie zou ze veel liever lang aan het zwembad blijven liggen ipv. hele dagen erop uit trekken  . Alleen achter blijven hebben we nog niet toegestaan . Thuis natuurlijk wel , maar op vakantie ......wij zijn misschien te bang en te voorzichtig . Of toch niet ? 

En daar bij heeft ze nu een vriendje , al bijna 1.5 maand , en dan begint het , mag hij mee ? Dan zeg ik 1600 km met 3 op een achterbank , dat gaat niet ! Maar dan ook nog , ze is dan nog maar 16 he ! Thuis blijven voor 14 dagen is uitgesloten . Dan hebben wij geen huis meer ! Mijn zus vroeger heeft toen ze dat voor de eerste keer mocht , de grootste fuif gegeven van de straat en is nog niet overtroffen denk ik . 30 mensen lagen te slapen over het hele huis .Met alle gevolgen vandien !  Dat wil ik niet meemaken . Dus het is mee gaan of bij de bomma blijven , maar daar moet zij dan nog over nadenken ! 

Dus nu ben ik een beetje in de vakantie foto's aan het kijken , en dan pas zie je hoe groot onze kinderen geworden zijn op een paar jaar . 3 jaar geleden gingen we naar Salou , een vakantie die super was en weer door mijn hoofd flitst om nog eens over te doen . Gewoon voor de kinderen die het daar nog altijd over hebben . Zeker ons femke ! 

salou 2007.jpg

Dit was in Salou 2007 ! Het kind merk je nog altijd op in een foto !! Knipogen

kroatie 2010.jpg

Kroatie 2010 ! Het verschil is toch duidelijk merkbaar he ! 

2010 kroatie.jpg

Ik ga me nog een beetje verder opkrikken aan de mooie foto's om mogelijk daarna een toerke te gaan lopen ! Ik moet mij toch ergens mee kunnen opladen he !! 

10:03 Gepost door marathonmanneke | Commentaren (6) |  Facebook