22-10-10

Is dit gerechtigheid of de zoveelste gerechtelijke fout ?

Els Clottemans .........een naam die iedereen nu wel zal kennen zeker ? Awel ik ga daar nu toch eens ongezouten mijn gedacht over zeggen . Hoe kan en durft men iemand beschuldigen zonder bewijs ? En dan hebt ge de man van het slachtoffer Els Van Doren nog . Moest nu zijn vrouw nog leven en hij te weten was gekomen dat ze hem wekelijks bedroog met ne'n Hollander . Zou hij dan ook nog zo rustig zijn ? Als ik dat moest te horen krijgen tijdens zo een proces , dat ik al jaren wekelijks bedrogen werd , dat ik getrouwd was met een hoer , ik zou de beschuldigde de hand schudden . Ze heeft gedaan wat zeker bij velen door het hoofd flits moesten ze het te horen krijgen bij leven  . En ik zat mijne tijd niet verdoen bij het proces .

Nu werd de klok 400 jaar terug gedraaid . Toen werden mensen ook veroordeeld zonder tastbaar bewijs . En dan zijn er zo van die zaken waar de bewijzen zich opstapelen , zoals die pastoors die met hun handen van de kinderen niet konden en kunnen afblijven . Die mogen gaan bezinnen in één van de prachtigste abdijen ( zijn meer kastelen ) van ons land . En niemand van ons , de gewone mens reageert daar met daden op ! Ik herinner me nog toen Dutrout beschuldigd werd van kinderhandel enz.. , toen moesten ze een hele kazerne politie mensen  inschakelen om de woede van de mensen onder controle te houden toen ze hem het gerechtsgebouw inleiden . Waar zitten die mensen nu ? Maar vooral , is dat gerechtigheid ? 

En dan heb je nog de echte gangsters waar ze een  dossier hebben, zo dik als......aan bewijzen maar die vrijgesproken worden door procedure fouten ! Een komma verkeerd of.......Speelt eigenlijk gene rol , maar zo'n mensen zouden nooit mogen vrijkomen . 

Kort gezegd , als els van Doren vermoord is , dan moet er naar de schuldige gezocht worden ! En indien die gevonden is met bewijzen , dan mag/moet die gestraft worden . Maar niet naar een slachtoffer gaan gissen en dan beschuldigen zonder hard bewijs ! Is dit dan de perfecte moord ? Wel moest het dan zo zijn dat ze het toch gedaan heeft , maar enkel zij weet dat , dan heeft ze geluk of is ze net iets slimmer dan de onderzoekers en zou ze vrij rondlopen bij mij . Ik vermoed dat er veel meer rondlopen die vrijgesproken zijn op procedure fouten of advokaten trucs !

En we zullen het ook nog een beetje over het lopen hebben . Woensdag moest ik normaal gezien een 8 km loslopen . Maar aangezien het zo een rot slecht weer was , en ik een beetje verkouden ben , heb ik wijselijk binnen gebleven . Gisteren daarentegen , was het schitterend weer . te mooi om te wachten tot s'avonds te gaan lopen met de club . Ik kon zolang niet wachten en ben dus ook vertrokken voor een wisselloop van 10 km . Heel rustig wisselende tempo's van 500 m tegen 6 min en 500 m tegen 5 min . Echt dit zij zo van die trainingen die ik heel graag doe . Je hebt een gevoel dat je getraind hebt en toch ben je niet moe ! Ook de afstanden zijn nu nog kort . Net zoals de voorop gestelde wedstrijden . Kort en krachtig  !!

Morgen een tempo loop van een 8 km , en zondag een duurloop van 12 km samen met stefke !! Allee ik moet nog bellen .   

 

11:17 Gepost door marathonmanneke in sport | Commentaren (2) |  Facebook

19-10-10

Te laat!!

Gisteren , maandag zijn er s'avonds altijd de avond lessen die ik volg . En dan moet ik door de dag gaan slapen . Dus een echte rustdag zoals het schema voorschrijft . Maar dan heb ik na de lessen maar 2 uurtjes meer voor te slapen en dan moet ik gaan werken . Tot gisteren is dit altijd goed verlopen . Maar deze nacht toen ik moest opstaan om 00.30 u werd ik hevig wakker geschud om  1.05 u door ons Peggy . Ge zijt te laat en Louis is al aan het bellen op je gsm . Dat is echt niet prettig wakker worden . Half suf naar de bakker gefietst , zonder eten , drinken ........Allee 20 min te laat op het werk is nu geen ramp he ! Zolang dat meer geen gewoonte wordt ! 

Na het werk ben ik ook dadelijk gaan slapen ipv. te gaan trainen . Dus moest er deze avond nog getraind worden . Ik had zelf wel iets ander op mijn schema staan maar veel verschil zat er niet tussen met wat erop de club getraind werd , dus hebben we alles samen met de clubmakkers getraind . Zeer leuk  met leuke babbels . Ook de training was plezant . 2 km in en uitlopen . en dan versnellingen ( 50 m snel 50 m rust 100 m snel 50 m rust , 150 m snel en 400 m loslopen .) Zo 10 reeksen !!

Deze week heb ik nog plannen om de garage te verven  . Maar daarover heb ik nog niks tegen ons peggy gezegd zodat ze er zeker iet over begint te zagen indien mijn goesting moest omslaan . :-) Maar ik heb nog wel heel wat kleine werkjes te doen die ik op eigen tempo en goesting wil afwerken deze winter ! Eens ik eraan begin is het altijd verder doen tot het gedaan is . Nooit half werk ! 

Ook heb ik nog enkele wedstrijd plannetjes . de cross der jongeren in westerlo zal mijn eerste uitdaging zijn . 4 km door vlammen ! Een echte tijd heb ik niet voor ogen ! Maar onder de 4 min/km moet kunnen ! En dit is binnen twee weken . Nog een weekje later , op 6 nov. zal ik op het zilvermeer de 5 km lopen . Deze afstand is haar juist en zal er wel naar een tijd gestreefd worden .

Dus ik zou jullie allen willen uitnodigen op 6 nov. op het zilvermeer !!  

21:07 Gepost door marathonmanneke | Commentaren (0) |  Facebook

17-10-10

1 week na de marathon !

Een week geleden stonden we nu nog voor de grote dag waar we toch een aantal weken ferm mee bezig geweest zijn , namelijk het trainen naar een pr. op de marathon . Ik vermoed dat ik omstreeks dit uur toen op de wc zat Schamen . Ik wil maar zeggen , dat ik toen nog een ferm brokske zenuwen had . Maar nu 1 week later praten we al over de toekomst plannen .

Zo hadden ik en stefke daarjuist ook weer een duurloopje gelopen . bijna 13 km tegen een gemiddelde van 5.45 min/km . Voor stefke zijn eerste kilometers , voor mij mijn tweede toerke deze week . We kunnen vast stellen , dat de marathon verteerd is , en we weer vollop kunnen trainen naar de korte snelle wedstrijden . Iets waar ik nu weer enorm naar uit kijk .

Ik heb deze week toch weer redelijk wat mooie mailtjes gekregen van mensen die toch tevrede waren over hun schema en het resultaat  . Er waren ook een aantal mensen die natuurlijk niet hun beoogde tijd gehaald hebben , maar ze waren toch ferm in de minderheid . Mijn mailbox zit weer vol met nog te maken schema's , bijna niemand haakt af , integendeel zelfs . Bedankt mensen voor al jullie vertrouwen  

4.jpg

 

 

 

 

 

 

09:45 Gepost door marathonmanneke in Algemeen, sport, Vrije tijd | Commentaren (1) |  Facebook

15-10-10

Effe snel nog !!

Deze week zou een recup week moeten zijn na een marathon gelopen te hebben . Maar als ge ons peggy kent ........., de uitgestelde klusjes kwamen op maandag al opdagen ! Dikke chit dacht ik ! Roepen Maar belofte maakt schuld , dus zijn we ere dadelijk aan begonnen . Het was deze keer de kamer van ons femke die een opknap beurt moest krijgen . Wat ze vorig jaar nog mooi vond , en nog altijd mee in de wolken was , is plots kinderachtig !

Papa , wilde gij mijn kamer niet schilderen , en die prinsessen van de muur doen ? Ze gaan me uitlachen als er een vriendinnetje op mijn kamer komt . Seg maar gij zijt toch nog maar 10 jaar he ? Toen speelde ik nog dat ik zorro was  en cowboy en indiaantje .........En die barbie's mogen ook weg ! 

Zijn ze nu echt zoveel vroeger groot ? Onder tussen is de kamer af ! Ik vind ze heel mooi op wat kleine mankementjes na ! Tja , ik ben nu eenmaal bakker en geen schilder ! 

Het trainen is ook weer begonnen . Gisteren mijn eerste kilometers gedaan . En die gingen zeer soepel . Er werd een nieuw parcourke voorgesteld om de voorlopige drukte op het oude te vermijden . Veiligheid voor en grote groep heeft voorrang he . 

De marathon verslagen werden nog eens uit de doeken gedaan en er waren zeer mooie resultaten geboekt op de club ! Echt voor hen allen ( en ze zllen dat zelf wel weten wie ) een dikke proficiat ! Er is natuurlijk ook een andere zijden van het succes . De mensen die ferm op hunne duvel gekregen hebben . Zei die de man met de hamer mogen inkaderen thuis ( ik ben eraan begonnen ) , dat was toch de grootste groep . Waaraan ligt dit  ? Wie zal het zeggen ?  Aan de schema's van Vabco zal het zeker niet liggen ! Al zal het ultieme schema nooit gevonden worden . Ligt het dan aan de mensen zelf ? Dat is ook wel heel gemakkelijk om als oorzaak op te geven . Ik ken er genoeg die het schema van de club of een schema dat ik gemaakt heb , voor 90 % volgen , maar toch een ferm pattat gekregen hebben . Ik persoonlijk hecht er geen geloof aan , dat er een schema bestaat , van gelijk welke trainer , hoe groot zijn naam ook mag zijn , dat een garantie bied op succes tijdens een marathon ! Met nadruk op marathon ! 

Een marathon zit gewoon vol geheimen , verassingen en die worden altijd nadien opgelost door de betweters ! Het belangrijkste is dat we er telkens uit leren zodat we ooit tot een super dag komen waar we onszelf eens overtreffen ! En die dag komt er voor iedereen ! Het belangrijkste is dat je blijft geloven in jezelf , en je schema . De rest vult zich wel aan !! 

Deze week heb ik nog 2 trainingen gepland , zaterdag en zondag . Stefke hing al aan de tel. voor de zondagse duurloop !  Volgende week beginnen we terug echt te trainen !! De zilvermeer loop op 6 nov. is mijn eerste uitdaging !! 

11:56 Gepost door marathonmanneke | Commentaren (2) |  Facebook

11-10-10

Marathon Eindhoven .......met de voeten op de grond !

Het vijfde weekeindje Eindhoven met de bloggers is weer achter de rug ! Voor mij was het weer super . Niet zo dadelijk het lopen , maar het geheel is geslaagd !De marathon , het beest moest weer getemd worden , en na mijn geweldige prestatie in Utrecht ( vond ik toch ) Stoer onderschatte ik dit beest . Deze keer was het eindhoven dat aangepakt moest worden . 

Maar voor we zo ver zijn gaan we de zaterdag even toelichten . Na een nachtje werken , kwam ik op 7 u thuis en dadelijk zijn we vertrokken . Eerst de kinderen afgezet bij tante An en dan verder richting Eindhoven . Rond de klok van 9 u waren we ter plaatsen . Eerst met rustig gaan ontbijten want de winkels waren nog niet open ! Het startschot van ons Peggy hare winkel-marathon was nog niet gegeven . En ik ben dan jaarlijks hare boy om zo wat achterna te zeulen .Wete dat is eigenlijk mijn eigen schuld zo een beetje . De eerste keer dat ik dit regelde moest ik een reden bedenken om ons Peggy zo ver te krijgen dat ze mee een weekeindje met de bloggers door te brengen . Ik ken daar niemand was haar uitvlucht toen ! Dus zo met wat zagen en toegevingen te doen dat de bankkaart mee op winkel mag op zaterdag voor de marathon , overtuigde haar !! En nu 5 jaar later zit ik nog met de gebakken peren ! Ze kijkt jaarlijks uit naar dit weekeinde en niet alleen om dat winkelen ( al blijft dat een rol spelen ) maar ook omdat ze ondertussen al geweldige mensen heeft leren kennen zo die haar ondertussen ook mee aangezet hebben om te lopen ! Het winkelen werd voor mij echt een topper ! Ze heeft niks gevonden !! Ongelooflijk maar waar 0,0 gekocht !! het winkelen werd tijdig onderbroken door een terrasje met een koffieke of een soep te gaan drinken . Zo kwamen we neet voor het afsluiten ervan Katrien nog tegen . Op exact dezelfde plaats als de 2 vorige jaren ! Weer een koffie klets ! Maar wat verwacht ge anders van haar !! :-) 

 

IMG_9234.JPG

IMG_9236.JPG

 

 

 

Ondertussen was het al 16.00 u en ik was al wakker van vrijdag 21.00 u !! Tijd om me efkes neer te leggen ! Dat was niet moeilijk , ik viel bijna om !! S'avonds was het dan weer om 19.00 u gezellig samen zijn en genieten van een heerlijk buffet met de bloggers ! Dat was weer zeer goed ! 

 

IMG_9245.JPG

Met een 26 mensen waren we ! Allemaal met grote plannen en straffe verhalen , allee super leuk !


Op zondag werd er eerst nog genoten van een ontbijt en kwamen de zenuwen al wat meer opzetten . Dat ik plannen had om mijne pr. aan te vallen , ondanks de testen van augustus me vertelde dat dit onmogelijk was . Toch nadat ik in augustus een 10 km wedstrijd 2.5 min. sneller dan die testen voorspelde , achte ik die niet echt naar waarde en trainde met mijn scheme van Utrecht . Gewoon hetzelfde volgen , dezelfde planning voor de wedstrijd .......dus het moet lukken !! Ik was ervan overtuigd tot een 2 weken terug ik die 9 km in het prinsenpark liep aan marathon tempo . Toen was er enigzins al twijfel . Maar die veegde ik weer weg , met , dat heb je altijd voor een marathon , zeker bij de tempo lopen ! Da ik dit wel een hele marathon volhouden ? Hoe dikwijls schiet dit bij ieders door het hoofd ? 

Gisteren dan om 11 u naar de start waar ik met stefke al dadelijk Heidy zagen staan . Ze zag er in super form uit ! De afspraak was om tegen 4.20 - 4.25 min/km te lopen zodat we halfweg door zouden komen om 1.32 u of ietske erover .Dan versnellen en ieder voor zich , of nog altijd lekker samen blijven aan een hoger tempo ! Ik nam samen met stefke de kop en zetten Heidy een beetje uit de wind . Allee ik profiteerde ook van anderen hoor als het kon . Het tempo was perfect van de eerste km . Alleen mooi aan het afgesproken tempo ! Maar mijn gevoel was niet super ! Na 18 km begon ik te beseffen dat seffens versnellen een echte opgave zou zijn ! Dat ik ne klop ging krijgen zag een blinde al aankomen ! Redden wat er ,nog te redden valt dacht ik en zette me dadelijk uit de wind en gedaan met het zotteke vooraan uit te hangen . In Utrecht wist ik dat ik de sterkste was van ons groepke en gedroeg me ernaar ook toen ! Trok toen bijna altijd kop ......maar nu moest ik beseffen dat het deze keer niet het geval was.

We kwamen juist door op 21 km in 1.32 u en een sik ! Ik was al wel een 10 m achter aan het hollen ! Ik wilde opgeven !! Echt , ik was hier in het centrum , waarom nog die toer doen ......ik ga dit niet kunnen volhouden , dus geen pr.

Nu ik ga toch mijn voorlaatste marathon niet opgeven ? Ik sterkte me weer een beetje en nam de beslissing om het gewoon wat trager uit te lopen ! Schakelde een vitesse minder en liet ze lopen ! 4.30 min/km werd de volgende km ! Dat voelde beter  , maar nog verre van goed ! Ik krikte op door te denken dat ik seffens nog ga versnellen ! Ik ga die laatste 10 km alles geven ! 10 km , stelt niks voor !! Maar op 30 km wist ik dat er geen versnellen meer inzat ! Vertragen ja !! En ik had nergens pijn of zo , maar ik kreeg die benen niet rond ! Ze weigerden dienst ! De supporters deden hun best en ik deed mijn best om telkens te lachen ! Dat moet goed zijn deze keer !! De foto's !! Ik wil eindelijk eens ergens lachend op een foto staan waarop ik loop ! Is dat gelukt ? gelieve mij de bewijzen door te sturen ! , Dank u !

Bijna in het centrum weer aangekomen , stak Nadine mij nog voorbij samen met Jos op de fiets ! ( Jos = trainer van vabco ) Jos was ook diegene die aflas uit mijn testen dat ik geen pr zou lopen en geen 10 km onder de 42 min. Nu was ik de eerste om Jos met ne glimlach te zeggen toen ik die 10 km liep in 39.30 min. , Joske die testen zijn ook niet alles !! Nu nam natuurlijk Jos een beetje wraak en met ne lach op zijn gezicht Fietste hij naast me , en zij .....testen liegen niet he !! Tong uitsteken Awel dat is nu eens een gezonde manier van commentaar geven . Ik kan alleen maar zeggen JOS GE HAD GELIJK ! 

Ik deed niet de minste moeite om Nadine te volgen . Waarom ? Ook thomas stak mij in stlte voorbij !! Ik had hem wel gezien !! Doe maar ! Ik ga lopen en lachen tegen toen nog 5.45 min/km !! Erg he !!

1 ding had ik mij wel voorgenomen . Ik wist dat Wim Geerts voor 3.15 u ging. En als die hier nu aankomt ......die steekt mij niet voorbij !! En ik keek regelmatig om , maar zag hem niet komen ! Tot ik op 1 km van de eindmeet ineens Vincent van thiegem voorbij liep !! Mario , het gaat niet meer .....veel ste snel vertrokken ........Hij is een super talent dat ik in normale omstandigheden alleen maar bij de start zie en als hij lang genoeg wacht bij de aankomst ! Hij zag er niet zo fris uit ( ja ik ga het eerlijk zeggen nu , wat ik ook onderweg beweerd moest hebben ...) Een lopend lijk !! Ik voelde me toen plots wel een stuk frisser !! Knipogen Kom man , we gaan samen over de eindmeet .  En dat deden we ook in een ( beschamende )  tijd van 3.15 u. En ik heb gelachen !! Gaan geweldige foto's worden !

Daarna een bad genomen , dat toch een echte luxe is ipv. een eventuele koude douche op xxxxkm afstand !

Dan voor ons Peggy en greet gaan supporteren die het beiden geweldig gedaan hebben ! Ons Peggy een pr van 8 min. en liep binnen op 2.05 u en greet juist 2 min later ! Voor haar geen pr. Maar ze heeft nog altijd wel de snelste tijd van hun beiden staan ! Dus greet .....beentjes insmeren , want als ons peggy volgend jaar nog zo'n sprong maakt is uwe tijd eraan  !!

Daarna hebben we samen met stefke en bianca nog iets gaan eten . Een drie gangen menu lokte onze aandacht . We, hadden honger ....niet te doen !! We hebben gelachen , met de nodige vuile praat van bianca als die een pint te veel op heeft ! Op z'n momenten leert ge wat bij zulle .

IMG_9280.JPG

Besluit ! Ik heb genoten van dit hele weekeinde ! En de volgende marathon vliegen we er weer in !

Mogelijke fouten !!

De testen had ik moeten respecteren , al had ik dan nog geen pr gelopen !! Dus met dit in gedachte maakt een tijd van 3.08 u of 3.15 u , mij niet veel uit!

Ik heb voldoende gerust de afgelopen week , maar de belangrijkste dag , de zaterdag heb ik me ferm vermoeid door bijna 25 u wakker te zijn met maar 2 u slaap in !

En doordat ik die testen niet respecteerde , heb ik veel te snel getraind , dus dat zat zeker ook niet goed !

Volgende keer heb ik weer een hele winter op snelheid getraind en zal ik veel beter voorbereid beginnen aan de marathon training . Deze keer begon ik eraan na 1 maand verlof , 5 kg zwaarder , ......

Mijn tip voor alle die mislukt zijn in hun planning gisteren ! Positief blijven en hup verder naar de volgende !! Het is begot maar lopen he !! De tijd om daarover in de put te zitten ligt heel ver achter me !!    

  

 

 


12:06 Gepost door marathonmanneke | Commentaren (12) |  Facebook

07-10-10

twijfels

We zijn er bijna , schreef ik in mijn vorige blogje . En nu wil ik zeker de nadruk leggen op "bijna"  ! Het is toch elke keer hetzelfde gevoel dat de laatste week komt op zetten ! Stemmen die in mijn hoofd beginnen spoken . Stemmen die me vertellen dat ik er niet klaar voor ben ! En niet alleen heb ik daar last van , ze zitten bij meerderen onder ons in het hoofd . En als je dat dan leest bij iemand of die persoon mailt je om te vragen of alles wel in orde is , dan heb je daar altijd de nodige gerust stellingen tegenover . Maar bij mezelf is dat toch wat anders . Twijfels , een gevolg van vermoeidheid steken de kop boven . Daarom ook druk ik er enorm hard op , rusten die laatste week ! Lopen is een pure bijzaak . Als het je lukt , zoveel te beter , maar verplicht je er niet toe !! Sat is wat ik deze week gedaan heb . Bijna niet gelopen . Maandag niks , dinsdag niks , gisteren zou het ook niks geworden zijn , maar de goesting om die sloefezn aan te trekken , + een soort van schuldgevoel maakten mij zo zot om toch nog om 19.15 u te vertrekken . 8 km schudde ik uit mijn benen . En het gevoel zei me dat het goed zat ! Mar toen ik effe controleerde , door 1 km te lopen aan op mijn gevoel marathon tempo , liep ik maar 4.30 min/km , en ik zou gezworen hebben dat het eerder sneller zou zijn !

Dan kom je thuis met een nog grotere twijfel . Dus dat lopen gisteren heeft me geen goed gedaan . :-(  

Nu seffens ga ik nog eens samen met stefke een kleine 10 km lopen , met ook weer 2 km aan marathon tempo . Dan leg ik er de riem volledig af , tot de start van de marathon , zondag 11 u in Eindhoven .

Voor mij is Eindhoven telkens het hoogte punt van het jaar ! Al 4 jaar op rij krijg ik er redelijk wat bloggers voor op de been . En zelfs als ze niet lopen willen ze erbij zijn die het al eens meegemaakt hebben . Door de verminderde blog samen komsten is het toch weer ruim een jaar geleden dat ik sommigen nog gezien heb . En ben dus reuze benieuw hoe ze het stellen en om weer gezellig samen te zijn op zaterdag avond aan het buffet in het hotel !

Voor mij is het weer dubbel spanning nu de laatste dagen . Velen die een schema kregen van mij , zullen aanwezig zijn in eindhoven om zich te bewijzen op de hele of halve marathon . Twee namen die me dadelijk binnen schieten wil ik wel eens vernoemen .

*Ons Kaat die nooit dacht dat ze deze afstand de baas kon ! Maar niks is minder waar ! Ze staat nu zondag aan de start van haar eerste halve marathon ! En gaat ze die uitlopen ? Zonder twijfel !!

* Sven Meirte .http://sportpunt-sven.blogspot.com/ Hij loopt nu 1 jaar met een schema en is van 52 min op de 10 km naar 43 min gegaan en nu zal hij verschijnen op de halve marathon ! 1.40 u zou heel mooi zijn daar ! 

We hebben dan natuurlijk ook nog de vertrouwde garde zoals katrien , chris , vincent , Julie ........en nog andere ! :-) 

Ik wens jullie allen heel veel succes ! Het weer zal ons gunstig zijn ! Dus we maken er een knal weekeinde van !! Tot in het weekeinde !! 

Ubdate ! 

Na het schrijven van dit blogje ben ik dadelijk vertrokken samen met Stefke om de laatste training af te werken  voor onze marathon . Stefke vertelde me ook dat hij wel wat moeite had deze week . Maar daar juist veegden we alle twijfel weg ! We liepen eerst 3 km in aan een zeer traag ontspannen tempo . Dan liepen we 1 km tegen marathon tempo , maar op gevoel . En dit gaf ons een tempo van 4.14 min/km , dus veel te snel ! Maar wat voelde dit goed aan . Ik dacht dat ik zo snel niet meer kon lopen ! Ik weet niet hoe het bij jullie is , maar ik heb mijne marathon al wel 10 x gelopen in mijn dromen . En al evenveel samen met stefke onze marathon overlopen . Hoe een mens veranderen kan , is stefke een goed voorbeeld .2 maand geleden zag hij het niet zitten om nu een marathon te lopen . de schrik voor blessuren zat in zijn hoofd en beperkte hem helemaal . Nu spreekt hij al over een pr !! Ik hoop voor iedereen een pr. Maar voor stefke hoop ik dit speciaal en wens hem dit van harte toe . 

20:06 Gepost door marathonmanneke | Commentaren (7) |  Facebook

02-10-10

We zijn er bijna !! Hoop ik !!

Nog 1 week en we staan weer aan de start van een marathon . En niet zo maar een marathon , maar voor mij veruit de leukste die dadelijk in mijn omgeving plaatst vind . Al een paar keer heb ik deze gelopen en meestal als haasje . Deze keer ga ik nog eens voor mezelf lopen . Het verschil is nu al voelbaar en ik moet er eigenlijk nog aan beginnen . De zenuwen , onzekerheid , trainingen die toch iets nauwer genomen moeten worden . Maar de twijfel  is op dit moment het ergste . Zonder dat je het wil heb je jezelf al een bepaalde plaats gegeven in de marathon . Een tijd die je zeker zou willen halen . Dan heb je nog de voorspellingen die anderen op je maken  . Onder de 3 u lopen is wel de gekste die ik al gehoord heb ! Dat zeggen ze natuurlijk om mee te lachen en dat doen we dan ook ! Dat is een tijd die ik zeker niet zal lopen !! Ik gok zo hoog niet ! Dat ik dat wel ooit zal kunnen , daar ben ik zeker van ! Maar nu nog niet !! Dan zou ik mijn tweede helft van mijn marathon al moeten beginnen sprinten om die tijd te halen . Het plan is om half weg door te komen in een tijd van 1.32.30 u , dat is 1 min boven mijn pr van Utrecht aan dat tempo . Dan te versnellen , maar een heel klein beetje . Juist dat tikje om die 1 min goed te maken over een afstand van 15 km . De laatste 6 km de pr. een feit laten worden of niet !!

De trainingen zijn super verlopen , maar dat heb ik al meerdere keren gezegd he . Deze morgen stond de zwaarste training naar mijn gevoel  op het schema . 3 km in en uitlopen / 3 x 5 km aan marathon tempo met 5 min rust tussen . Ik ben dat i het prinsenpark gaan doen samen met de club . Daar heb ik dan de mogelijkheid om me op te trekken aan clubgenoten  die het dan toch ook moeilijk hebben of me juist stimuleren om door te zetten . Heidy was er ook weer , en die dame moet ik proberen te volgen in eindhoven .  Alles verliep zoals het moest . Het juiste tempo werd aangehouden , al was er eentje bij die altijd net dat pasje voor moest kunnen zetten  en dat deed het tempo in het begin wat schommelen . 2 km heeft dat geduerd en toen bleef ik bewust een meter of 10 achter  zodat ik zelf samen met Heidy het tempo kon controleren  . In totaal hadden we dus een 21 km gelopen !

Mijn vrouwke , ons Peggy dus ( ja ja nog altijd dezelfde ) is ook weer ferm aan het trainen voor de halve marathon , samen met Greet haar beste en trouwste loopmaatje . Ik mag geen tijden vernoemen , maar ze is klaar voor een super pr te lopen !

Morgen staat Stefje weer om 6.30 u aan mijn deur om de laatste lange duurloop af te werken  van 25 km .....of een paar minder . Dat zal een beetje van de goesting en het gevoel afhangen . Nu kan je echt niks meer goed maken !! Allleen maar verliezen gaat nog . Dus na morgen gaat er de riem af ! Dinsdag loop ik nog een wisselloop van 10 - 12 km . 500 m rusrig en 500 m iets sneller . En donderdag loop ik nog een 8 km . Voor de rest zal ik elke dag veel slapen !

Ik wens iedereen heel veel succes ! Denk eraan , dat de beste en belangrijkste training nu de rust is !! Wie nu loopt terwijl hij zich moe voelt is naar mijn mening een dommerik !                                                                                                       

21:28 Gepost door marathonmanneke | Commentaren (5) |  Facebook

30-09-10

De zin was er niet !! Maar.......

Gisteren stond er een wisselloop van 20 km op mijn schema . 1 km loslopen en 4 km aan 4.30 - 4.45 min/km . Een zeer plezante training waar ik altijd met volle goesting aan begin . De bedoeling van deze training is toch een beetje aan je tempo te werken , maar onder de 2.5 mmol grens te blijven . Dus boven je marathon tempo ! De combinatie van traag en snel te lopen is echt zeer plezant om te doen ! Je loopt zeer comfortabel ,en  word nooit echt moe ! Het was zo weer echt een training waar ik van genoten heb .  Ik was hiervoor naar sas 6 gelopen en dan naar sas 7 . Daar waren ze de ophaalbrug aan het inpakken . Allee zo zei de vader van mijne baas die ik daar tegen kwam met de fiets . Ze gaan herschilderen of zoiets !! Vandaar verliep de tocht verder naar millegem , sluis ginderbuiten en weer naar mol . Juist 20.6 km . 

wissellloop 20 km.jpg


Vandaag kwam ik om 9 u thuis en had de hele nacht mijn grootse plannen aan het verkondigen geweest . Mijne baas had de dag ervoor 26 km gefietst en ik kon het maar niet laten om te zeggen dat ik dat seffens ga lopen ! :-) Precies of wat hij doet niks is ! Maar dat heeft zo zijn plagende redenen , die ik nu niet ga opsommen ! Maar eens ik thuis was , kreeg ik echt zo een kote gevoel ! Voor niks goesting , ........jawel om te gaan slapen ! Een beetje getreuzeld tot ik van 2 slavendrijvers te horen kreeg dat ik niet moest zagen en vertrekken ! :-) En ik dacht dat ik altijd een beetje begrijpend over kwam tegenover hen ? Maar bedankt hiervoor ! Ik had ne schot onder mijn kont nodig , want nog voor ik de eerste km erop zitten had was het genieten al begonnen ! Het tempo was de eerste km wel echt traag 5.55 min/km . Maar , en dan ?? Dan zou ik zeker een 15 min langer kunnen genieten . :-)  Ik liep naar het prinsenpark waar ik terplaatsen 2 toerkes van 3 km deed en 1 toerke van 6 km , + dan nog 8 km heen en terug . Ik had bij thuis komst 28.5 km erop zitten . En er een super gevoel aan overgehouden . 

Morgen staat er ook een training gepland van 12 km . Maar die ga ik schrappen  ! Morgen rustdag !! Op vrijdag moet ik s'avonds alweer terug beginnen werken . En dat vreet aan je ! En zeker als ik dan op zaterdag morgen een zware training moet afwerken die ééns zo belangrijk is . Die wil ik niet missen , en ik wil die zeker lopen met een goed gevoel !

Het hotel in Eindhoven !!

De reserveringen onder de webloglopers  is afgesloten . Nog 3 kamers had ik over die nu terug vrij gegeven zijn . Ook het buffet zit vol ! Al dacht ik dat we vorig jaar met 3 mensen  meer waren ! Maar daar zal het niet op steken  ! We hebben weer een mooie groep mensen samen gebracht die allen één zelfde passie hebben , namelijk lopen . Sterke verhalen , tips zullen weer naar boven komen . Plannen worden gesmeed en tactieken besproken om op zondag 10/10/10 de marathon van het jaar te lopen . Allen voor een pr. of om te genieten . We zitten ook weer allen samen achteraan in het restaurant , dat aparte hoekje voor ons alleen !  

Een beetje iets praktisch afspreken voor de mensen die pas op zondag zullen toekomen en ons niet willen missen . De plaats van afspraak behouden we zoals elk jaar het zelfde . De parkeer garage aan de aankomst tussen 9.30 u en 10 u  , waar je je sportzak of andere zaken nog kan afgeven die je dadelijk na de aankomst nodig hebt . Dus het is echt niet nodig om eerst te gaan douchen . je kan dus perfect iets droog's in een tas steken om na aankomst aan te trekken en dan nog even de wedstrijd te volgen en je makkers aan te moedigen   . Er is ook veel lekkrs te verkrijgen om je eerste honger op te vullen ! Dus een klein beetje geld is ook altijd handig . 

Ik wil jullie allen , zowel de webloglopers , als mensen die een schema van mij krijgen ,  en mijn clubgenoten van Vabco-Mol , heel veel succes wensen ! 

18:46 Gepost door marathonmanneke | Commentaren (4) |  Facebook

28-09-10

De laatste trainingen !!

Ik ga dit blogje al dadelijk beginnen , met een dank woordje . Een dank woordje in de richting van de prachtige voorstellen om de jogging op 15 mei , mee te promoten . Bedankt he mannekes ! Ik ga deze week de mailtjes met een pamfletje , rond sturen . Maar zoals jullie zelf wel weten is de beste reclame de mond reclame ! Praat erover , schrijf het op jullie blogje , probeer jullie club te overhalen , of de club bij jullie in de buurt , om hier naar toe te trekken ! Iedereen kent Postel toch ? Zo niet .... is het zeker een aanrader om het hele gezin mee te brengen en er de mooie abdij te bezoeken , gecombineerd met een mooie wandeling op aangeven paden .  De jogging verloopt ook over deze paden die volledig autovrij zijn ! Een gezellige drukte is het hier ook altijd ! Het postels bier met een blokje postelse kaas moet zeker geproefd worden , na het lopen  en zal aanwezig zijn !! De afstanden zullen juist aangeven worden !! 

Zo hebben jullie een beetje info om deze jogging te promoten ! 

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

De trainingen deze week hebben wel redelijk wat tijd opgeslorpt . De zwaarste 10 dagen zijn bezig ! Zo deden Stefke en ik zondag een duurloop van 35 km , in de vroege ochtend uurtjes . Vabco Mol had nogtans ook een prachtig toerke naar scherpenheuvel . Echt geweldig georganiseerd is dit . En super gezellig  ! Maar als ons Peggy moet werken , is de tijd dat de kinderen alleen zitten wel een beetje te lang . Zeker bij stefke die met hetzelfde probleem zit . Dus vullen wij mekaar goed aan , en lopen zeer vroeg in de ochtend , als alles en iedereen nog slaapt , ons toerke . In tegenstelling tot de week ervoor , ging het nu voor stefke echt geweldig goed . Hij heeft zich zelf overtuigd dat zonder drank lopen , of toch te weinig drank , niet mogelijk is . Deze keer was hij voorzien en alles verliep zeer vlotjes . Ook bij mij ........ik ben veel te positief . Alles verloopt te goed ! Zo goed dat de gedachten naar een slechte dag in eindhoven zelf gaan ! Maar terwijl we zo samen lopen , dan is alles zeer positief . We tetteren de hele weg door en beleven 3 zalige ontspannen uurtjes ! Hieronder nog een tabelleke en het kaartje van ons toerke . 

35 km..jpg

35 km.jpg

Vandaag stonden er 12 x 1 km tegen marathon tempo of ietske sneller op schema . Ik had ook weer afgesproken met stefke om ze in de namiddag samen te doen . En dit verliep geweldig ! De tempo's werden zeer strak gehouden tussen de 4.15 - 4.20 min/km . Het ging vlotjes , en zeker toen we het gezelfschap kregen van een bende schoolkinderen , die hun turnles hier kregen . 20 min lopen , en zo veel mogelijk rondjes lopen was hun opdracht . Ik heb het al eens geschreven , maar de conditie van hen is triestig , op een paar na . Dit breekt zo een beetje de sleur van dit soort training .

Morgen staan er 20 km wisselloop op het schema . 1 km loslopen en 4 km tegen 4.45 min/km   Hopelijk blijf  het een beetje droog !! 

 


20:16 Gepost door marathonmanneke | Commentaren (1) |  Facebook

25-09-10

A - Postel jogging op 15 mei !!

Awel se , ik ben er voor 90 % door voor de jogging !  Zo iets voor de eerste keer organiseren op een locatie waar dit nog niet of toch de laatste 20 jaar niet gebeurde , vraagt veel navraag werk ! Mag dit of dat ? Maar de grote lijnen liggen vast . De details zullen nog verder verwerkt worden de volgende maanden . Niet dat ik dar elke dag mee bezig ben hoor . Er zijn dingen die je toch pas de laatste weken kan doen . 

Wat weten we al wel ! 

Op 15 mei is er in Mol Postel de eerste editie van de A - Postel jogging . Een naam die gekozen werd door de meerderheid hier op de blog . Ik zelf vond die ook de beste !!

De afstanden zijn 2.5 km  7 km  14 km met perfecte km aanduiding !!  

Het vertrek is in de Abdijlaan om 14.00 u 

Inschrijven kan vanaf 12.30 u in de kantine van Postel sport aan de prijs van 5 €.

Douchen en de tombola zijn ook in Postel sport  .

 

De grote troeven die deze jogging zo bizonder maakt , is vooral de prachtige locatie ! Een wonder mooi parcour die rond de abdij zal starten , langs een herdenking monument loopt , waar een vlieger neer storte onder de tweede wereld oorlog . Hier zal een drank post staan om jullie eraan te herinneren  . Verder verloopt het tussen velden en bossen op de grens van Belgie en Nederland . Dus ik verwacht hier zeker ook onze noorder buren . De aankomst is nog niet verzekerd , maar zou normaal gezien op de abdij zelf zijn  , wat echt prachtig is !! 

De opbrengst gaat volledig naar brandwondenkidsmol ! Een goed doel , waar ik me dit jaar voor inzet . Alle info over dit doel kan je op hun website bekijken . . http://www.helpbrandwondenkids.be/

 Ik hoop dat jullie hier massaal aan deelnemen en mee reclame maken ! Velen zijn onder een club . Dus probeer deze datum op de kalender van de club te zetten ! Ook ga ik folders door mailen  , die je dan bij je club en op plaatselijke joggings kan leggen ! Het enige dat je dan moet doen , ze af printen en mee nemen  !

Mag ik op jullie rekenen ?

jogging ...JPG

 

 

 

20:59 Gepost door marathonmanneke | Commentaren (9) |  Facebook