24-09-10

De trainingen beginnen te wegen !!

Nog 2 weken trainen en dan is het zo ver . De marathon van eindhoven !! Al vele keren ben ik hier geweest , maar nog maar 1 keer liep ik er door . En dat doorlopen was toen nog goed voor een pr van 3.18 u . Dat is nu 5 jaar geleden ! Daarna heb ik er telkens iemand gehaast , waar ik ook elke keer van genoot ! Zeker te mogen vast stellen dat ze ook telkens hun doel bereikten . Nu de manier waarop ik dat aanpakte , wat en hoe dat ook moge zijn :-) , heeft het zover gebracht dat ik nu niemand moest hazen . Dus loop ik dit jaar nog maar eens voor mezelf ! 

Ik heb al verscheidene vragen gekregen wat mijn planning is in eindhoven . Ga je voor de 3 u ? Hoe snel ga je starten ? .........

Wel ik ga even vlug mijn planning toelichten ! Er is geen planning !! :-) Of toch een beetje ?  Tuurlijk !!  Ik heb geen tijd voor ogen ! Gewoon mijn best doen ! We hebben een leuk groepke om mee te vertrekken . Ong. hetzelfde als in Utrecht . Stefke , Heidy , Benny , en ikke . Het plan is om tegen 4.20 - 4.25 min/km te starten . Daarna zou ik eventueel als het gevoel goed zit , nog versnellen . Heidy heeft zeker dezelfde plannen en zal me zeker niet alleen laten gaan ! Ik hoop echt dat het ons lukt . De tijd die ik in het possitiefste geval voor ogen heb .....gewoon een pr. en 3.02 u zou mooi zijn ! Maar het meest zekere plan is starten aan het opgegeven tempo en dit proberen vol te houden en dan nog een goed gevoel hebben ! Met als 3.15 u als max tijd !! Alles daar tussen is eigenlijk goed !!

Vandaag heb ik wat losgelopen ! Geen horloge mee ! Maar ik heb 1.25 u gelopen . En echt heel traag !!

Hieronder nog het planneke waar ik gisteren gezeten heb !

 

28 km.jpg

 

 

 

21:37 Gepost door marathonmanneke | Commentaren (3) |  Facebook

23-09-10

We zijn terug online !!

Ik ben er dus een tijdje ongewild tussen uit geweest . De computer had zijne beste tijd gekend en begon dit ook meer en meer te laten merken ! Plotse uitvallen , ........Allee , het zat niet goed ! Ik heb me dus in de winkel een nieuw modelleke laten aansmeren . Het zou veel sneller zijn en veel meer opslag ruimte !! 

Maar goed , we zijn wel blijven trainen he ! Om alles kort en snel door te lopen .

* zondag heb ik samen met stefke 34 km gelopen in de vroege uurtjes ! Het ging vlotjes en deden de laatste 4 km nog tegen 4.45 min/km !! De mentale opkikkers !! :-) Ook zijn we die zondag samen met onze vrouwkes uit gaan eten ! Lekker en zeer gezellig was dat ! Dus moge er nog vele herhalingen volgen !! 

*Maandag was rustdag ! En dat hek ik ook letterlijk gedaan , al was het maar om s'avonds in de les , fris voor de juf te zitten !! 

*Dinsdag waren het versnellingen dat mijn schema aangaf . 3 km in en uitlopen gevlgd door 10 x 1 km tegen 4.20 min/km !! Het marathon tempo dat ik voor ogen heb !! 

* Woensdag trok ik er dadelijk na het werk erop uit voor een toerke van 16 km tegen 4.45 min/km . Allee het was een wisselloop die dat als gemiddelde aangaf !! 1 km loslopen en 3 km tegen 4.30 min/km !! Ging ook zeer vlotjes !! 

* Vandaag , donderdag was het andere kak !! Mijn benen begonnen de vele kilometers toch te voelen ! Ik heb efkes getwijfeld om te vertrekken ! Maar het mooie weer lokte me naar buiten met de gedachte , probeer dan toch teminste !! En de eerste kilometer heb ik de hele tijd gedacht , ik draai terug en ga in mijne zetel liggen . Maar toen ik afklokte en merkte dat ik tegen 5.20 min/km liep , dacht ik , manneke dat is veel te rap !! Op gevoel zou ik gedacht hebben dat ik 6.30 min/km liep ......dus een meevaller , en zo waren we vertrokken om toch mijn geplande duurloop van 27 km te volbrengen aan een gemiddelde snelheid van 5.29 min/km . Ook hier hebben de laatste 4 km weer flink het gemiddelde omhoog ge trokken  . :-)

Na het lopen heb ik samen met ons Peggy het eerste worsten brood dat bij ons weer gebakken wordt in aanloop naar de winter , opgegeten ! Een dubbel nog wel !! Ik weet niet of er lezers zijn die naar dat kook programma met Peter Goossens kijken ? Awel vorige week waren ze bij een slager Kop en pensen aan het maken ! Die slager is net over ons gelegen ! Wij zijn zelfs nog even in beeld geweest !! Die slager heeft naar onze mening het beste gehakt ! Niet teveel vet erin , zodat de worst mooi groot blijft en niet , of bijna niet krimpt tijdens het bakken !! 

Daarna hebben we nog een 6 km gewandeld ! Peggy had verlof , dus daar moet van geproffiteerd worden he !! En daarna mocht ik mijn speeltje gaan halen , waar ik nu nog mee bezig ben !! :-) 

* Morgen gaan we 15 km loslopen tegen 6.30 min/km 

*Zaterdag 3 km in en uitlopen . 3 x 5 km tegen marathontempo  !!

*Zondag 35 km samen genieten met stefke !! 

 

De A - Postel Jogging !!

De datum is vast gelegd op 15 Mei 2011. Dus noteer deze alvast in jullie agenda ! Ik ga hier nog wel eens een blogje aan wijden , maar dat zal niet voor vandaag zijn  !! 

 

Mails die tussen nu en 14 dagen geleden verstuurd zijn naar mij en nog niet beantwoord zijn , zijn mogelijk verloren gegaan !! Dus gelieve die gewoon nog eens te versturen !! 

19:57 Gepost door marathonmanneke | Commentaren (0) |  Facebook

18-09-10

Een mooie training met de club !

Deze morgen was ik om 7 u thuis van het werk en ben vrij wel dadelijk op de zetel gaan liggen . Om 8.15 u maakte ons Peggy me wakker om naar de training te vertrekken . We zouden nog eens samen naar het prinsenpark gaan trainen . De training die op hun schema stond , kwam wel niet helemaal overeen met wat ik in gedachte had , maar met de nodige aanpassing moet het wel lukken . Er was veel volk , maar toch bleef de groep die rond mijn tempo liep redelijk beperkt . Alleen was er Heidy nog , waar ik ook vorige week mee samen liep , die was er maar die had een volledige andere training in gedachte . 3 km in en uitlopen en dan 10 x 500 m tegen 4.05 min/km . Dat paste nog beter en voor haar ook dat ik mee liep , want anders was ze alleen aan het trainen . Dus wij met z'n twee hebben deze prachtige training afgewerkt en liepen bijna juist van tempo . Het was in de bossen en enkel elke 500 m aangegeven . Dus het vertrek en de aankomst wisten we , maar de tussen tijden zoals op de piste waar ge elke 100 m toch een beetje je tempo kan controleren en bijsturen , was er niet . Maar meer dan 5 sec wijkten we niet af , en dus toch redelijk goed !

Ons Peggy heeft al 2 dagen last van keelpijn . Maar toegeven om thuis te blijven en en beetje de trainingen te ontzien .....nee hoor ! Ze is nu overgeschakeld naar 4 trainingen per week . En dit voor de laatste 3 weken dan in aanloop naar de have marathon van eindhoven . Ze zegt er niet veel over , maar ik vermoed dat ze er een lap op gaat geven  samen met haar loop maatje  Greet ! 

Morgen staat Stefke hier om 6.30 u op de stoep voor een duurloop van 35 km of toch een dikke 3.15 u lopen . Ik kijk er nu al naar uit om eraan te beginnen !

En nu gaan we een wandeling maken , al begint de vermoeidheid nu toe te nemen !  

13:26 Gepost door marathonmanneke | Commentaren (0) |  Facebook

17-09-10

Eindhoven ......ik ben bijna klaar !!

Eindhoven , .......ik kom eraan !! En jullie ? Hoe zit het jullie allemaal ? Komen jullie ook ? Want ik heb gisteren eens navraag gedaan in het Eden crown hotel , hoeveel kamers er nog beschikbaar zijn van diegene die ik in optie genomen heb ? Wel nog juist 4 kamers heb ik ter beschikking , en dat nog juist tot 23 september ! Dus nog vlug even de voordelen herhalen om toch nog de juiste beslissing te nemen .

* Een leuke stad om al vanaf zaterdag te vertoeven en je eens flink te laten gaan in de vele winkels !

* Op zaterdag avond een speciaal voor onze groep klaar gezet Marathon buffet , met zeer plezante mensen om je heen , aan een prijs van 17.5 € pp. Dus echt weinig geld voor wat je krijgt !!

* lage prijs voor de kamers die je tot zondag avond mag houden zodat douchen na de marathon op je kamer kan gebeuren , die op een 300 m van start een aankomst gelegen zijn ! De prijs ervan 95 € per kamer !! 

Dat zijn zowat de belangrijkste zaken die ik in mijn troeven kast zitten heb ! Dus wees snel om er nog gebruik van te maken ! We zijn nu op zaterdag avond met 29 mensen die deelnemen aan het buffet . Dus weer een geslaagd aantal , maar nog plaatsen vrij dus !!

Mijn trainingen verlopen op wieltjes !! Alles gaat zeer vlot , en elke training wordt gelopen ! Deze week zou ik op 135 km  moeten uitkomen , dus 10 km minder dan vorige week .Doeme toch !! :-)

Vandaag heb ik een kleine 20 km gelopen ! Rustig op't gemakske tegen 6 min/km met 1 blokje van 5 km aan marathon tempo ! Ik was naar het prinsenpark gelopen om twee redenen . Als eerste omdat dat parcourke echt wel mooi is en juist 20 km aangeeft . En de andere reden was , dat ons Femke er vandaag met haar klas naar toe fietste om er te leren over de natuur . En ik dacht van ze op deze manier eens te verassen . Maar het heeft niet mogen zijn . Ik kon ze niet vinden in dit grote park . Wel hun fietsen , maar dat was het dan . Na 1.55 u zat mijn training er weer op . 

Morgen ga ik wel mijn eigen schema een beetje aanpassen om toch naar de vabco te kunnen gaan . Mijn schema schreef voor van 3 km in en uitlopen en dan 2 x 5 km tegen marathon tempo met 5 min rust tussen ! Maar dit ga ik veranderen aan 3 km in en uitlopen en 10 km tegen 4.45 min/km . Is niet hetzelfde , maar zou ik daar iets trager gaan van lopen ? Het alleen lopen weegt soms nog het zwaarste door . En dat gebeurt ietske meer dan met de voorbereidingen van Utrecht . Stefke is grootse veranderingen aan het doen thuis en heeft ietske minder tijd om te trainen ! Maar die heeft ook minder training nodig ! Hij beschikt over talent dat ik minder heb !! Dus zullen we in eindhoven even sterk zijn en samen onze tijd verpulveren !! :-) NIET DUS  !! :-) 

Het gewicht is weer blijven stilstaan . 69.5 kg weeg ik op dit moment . Allee toch voor dat ik juist aan mijn frietjes begon ! Ik zie jullie nu al denken . Die eet frietjes als hij in voorbereiding zit voor een marathon ? Wel dat is iets wat ik niet oversla ! Elke week eet ik friet met stoofvlees . En elke week eet ik een gebakje in het weekeinde , om het goede voorbeeld te zijn aan de mensen die mij werk blijven geven !! :-) Voor de rest van de week eet ik vooral gezond !! Geen honger lijden , en zelfs veel eten , maar allemaal gezonde dingen zoals tomaten , 4 stukken  fruit per dag  , licht gekookte bloemkool en nog ander groenten . Vlees vermijd ik niet , maar ben wel gehalveerd in mijn portie !! En 3 x per week 4 gekookte eieren , allee het wit ervan !! Ben ik nu goed bezig ? Verbetering is altijd mogelijk . Maar slecht is dit zeker niet ! Daar ben ik vrijwel zeker van !!

Zondag staat 1 van mijn twee langste duurlopen gepland . 35 km genieten in de hele vroege uurtjes samen met stefke . En in de namiddag trekken we er samen met onze dames op uit ! Wij gaan met ons vier samen iets eten en wat bijkletsen , plannen maken en veel plezier maken hoop ik ! Volgende week begin ik met een rustdag . Maar vanaf dan loop ik 13 dagen na elkaar  . Niet altijd de grootste afstanden , maar de 200 km zullen ruimschoots overtroffen worden in die 13 dagen ! En dan staan we 1 week voor de marathon . Een week om te rusten , veel slapen en me mentaal op te laden !!

Begin nu weer niet dadelijk te denken die gaat voor een pr. Alleen al omdat ik veel km loop . Nee zeker niet de bedoeling ! Ik ga gewoon mijn best doen en hopen op een goed gevoel  . Is dat niet goed ...., dan schakel ik dadelijk over op gewoon uitlopen en veel lachen !!

Ik heb wel 1 belangrijk doel !! iets wat me deze keer moet lukken !! En dat is een geslaagde finich foto !! Dus ik ga proberen te lachen !! :-) Want ik krijg hier thuis altijd de comentear dat ik geweldig lelijk kijk als ik loop ! Dus bij deze doe ik een oproep !! Als ik aan de laatste 200 - 300 m bezig ben , dus voordat ik de fotograaf passeer , help mij aan het lachen !! Het zou mogelijk zijn dat ik het weeral vergeet !!  

 

20:26 Gepost door marathonmanneke | Commentaren (1) |  Facebook

15-09-10

wat is lopen toch mooi !!

Ik geniet op dit moment van elke training . Of ze nu snel of traag moeten gebeuren , het maakt niet uit . Ik amuzeer me ! 

Zo stond me gisteren een extra zware training te wachten . Nu moet ik wel bekennen dat ik hier altijd wel een beetje twijfelachtig over sta om ze alleen te doen ! Op de club schreven ze iets anders voor dan wat ik op het schema had staan , dus moest ik wel alleen trainen . 2 km in en uitlopen / 5 x ( 4 x 600 m tegen 24 sec/100 m met 1 min rust ) tussen de reeksen 5 min loslopen ! 

Ik kreeg na mijn opwarming al dadelijk het gezeldschap van een school die er de turnles lieten doorgaan . Allemaal jongend en meisjes van rond de 15 jaar met een knappe turnjuf !! Als ik dan terug aan mijne tijd denk , dat het zo een oude doos in een te groot trainingspak was , dan mogen ze van geluk spreken . Ik zou mijn best nogal doen !! :-) Als ge dan die gasten zo voorbij liep dan hoorde je na de derde reeks zo al eens zeggen , die zot weet van geen ophouden !! Toen de juf iedereen stond aan te moedigen om vol te houden , en dat net toen ik voorbij kwam , kon ik het niet laten dan ze te bedanken . Ik zei , bedank he , ik doe mijn best !! Dat werd met lachen beantwoord !! Zo vloog deze training er op een 2 uurtjes  door !

Vandaag moest ik wachten met trainen tot in de namiddag . Ik moest om 12 u aan de schoolpoort staan en het zou me niet lukken om op 2 u 30 km af te haspelen . Dus een uurtje of 3 nog geslapen in de namiddag en toen vertrokken en juist 29,740 km gelopen . Het was echt zalig om te lopen ! Ja er was veel wind , maar dat deed deze keer echt deugd ! Het geeft wel een beetje schommelingen aan het tempo , maar meer dan 15 sec/km verschil zat er niet op !! Ik had het zelfde toerke gekozen dat ik zondag samen met stefke gelopen heb .

En als loper zal iedereen al wel eens de gevaren onderweg ondervonden hebben . Maar dan praten we meer op de openbare weg . In de bossen gaan we er toch vanuit dat het veilig is . ja ik ben ooit eens bijna door een brommer onderste boven gereden in de bossen . Een los lopende hond die het in mijn kuiten gezien had  . Maar deze keer hoorde ik een trommelend geluid . Ik zag dadelijk niks , maar het kwam wel mijn richting uit . een mooie bocht waar ik nog een 10 meter van verwijdert was , stoof plots een echte bloedmooie amazone op een paard door de bocht , met een fietser ernaast . En dat was niet een rustig wandelingetje . Maar in volle galop ! Zij schrok , die fietser panikeerde en ik moest noodgedwongen de netels in . Op een halve meter van me verwijdert vlogen ze me voorbij . Ik voelde het bloed naar mijne kleine teen zakken . Excuses werden dadelijk gemaakt , dus het is hen vergeven . :-) 

Morgen een wisselloopje van 20 km . 1 km loslopen en 3 km tegen 4.45 min. en dit afwisselen over de hele afstand !! 

 

20:59 Gepost door marathonmanneke | Commentaren (4) |  Facebook

13-09-10

Een weekeinde van 48 km !!

Na de zware training van zaterdag , ging de zondag niet beter worden ! Om 6.30 u stond Stefke al voor mijn deur , en hij bracht de regen met zich mee ! De vest zonder mouwen nog snel gewisseld !! In de regen vertrokken voor een tochtje van 30 km ! Het voelde echt niet zo goed aan als de dag ervoor . Na een 2 km lopen hield de regen ermee op ! En ik maar zweten in die vest !! :-) We verkozen om de blauwe toer van Mol - bel - meerhout - hulsen - mol te lopen . En dit allemaal door de bossen ! Echt een geweldig mooi parcour ! Stefke had onder tussen de mond vol over zijn grote werkzaamheden thuis ! Alles verloopt niet zoals geplant en dat brengt voor hem de nodige stres mee ! Het was voor hem de eerste keer deze week dat hij eens echt ontspande ! Hij genoot er dan ook dubbel van !

Want duurlopen is toch elke keer een beetje genieten he ! Het tempo werd geleidelijk versneld zoals je hieronder op de tabel kan zien ! Maar blijft wel traag he !! Het schema dat ik nu volg , en de manier waarop , is krak hetzelfde als van utrecht ! Elke km zal gelopen worden !  En ook het gewicht hou ik netjes op peil ! Wat ik teveel afgevallen ben , eet ik rustig terug bij !!

Dus zat ik er niks mee in dat ons sanne en ons femke geen  smurfentaart moesten hebben . Dus heb ik ze helemaal alleen op gegeten ! Het was er maar één van 6 personen ! Dus het gewicht is terug op niveau ! :-)

Ja ja ......ik weet he wel , !! Ik had zeker 1 stuk moeten laten liggen he !! Nee , ik ben ook maar een mens , en de drang naar die taart was onweerstaanbaar !  Hoeveel moet ik nog afvallen ? Nog 2 kg , dus dat is niks meer he ! 

30 km.JPG

Zo sloot ik deze week af met 144 gelopen kilometers !! 

Nu vandaag maandag , heb ik dadelijk na het werk mijn sloegkes aangetrokken om een 14 km los te lopen tegen 6.45 min/km . Dit is echt plezant ! Ge loopt en wordt niks moe ! Dus we zijn de week goed begonnen !

Morgen is het en echte pittige training die ik ook weer dadelijk na het werk gan doen op de piste . 3 km in en uitlopen / 5 x ( 4 x 600 m tegen 24 sec/100 m met 1 min rust ) tussen de reeksen 5 min loslopen  ! Woensdag hier meer over ! Nu ga ik slapen om deze avond fit in de les te zitten !!  

21:15 Gepost door marathonmanneke | Commentaren (3) |  Facebook

11-09-10

straffe training !! De A-Postel jogging .....En weer een Hulplijn gevraagd !!

Ik ga eerst en vooral beginnen met de vele spontane mails en reactie's op de blog/facebook over de A-Postel jogging . Hulp werd er zo aangeboden !! Alvast bedankt hiervoor . En geloof me , indien nodig zal ik hier met veel plezier gebruik van maken . Maar laat me duidelijk zijn , ik zou jullie allen graag zien lopen in Postel ! De streefdatum voor alle juiste info te verzamelen en ermee naar buiten te komen is 20 sep. Tja als je zo ergens voor de eerste keer iets organiseert moet je alles afwegen . Navragen doen , zodat we geen mensen op hun tenen trappen ! Maar de waarschijnlijkste datum is 15 mei !! Zonder hindernissen wordt het die datum !! Omdat Postel zeker zo bekent is bij onze Nederlanders , kreeg ik al dadelijk hulp aangeboden om promotie te voeren in hun streek ! He gasten , ook dames ........Dit klinkt echt geweldig he !! Bedankt uit de grond van mijn hart !! Voor de slechte verstaanders :-) ....dat is heel diep vanbinnen he !! :-)

Maar nu roep ik terug een hulp lijn in ! De prijs is ook zo weer een belangrijk iets , wat een jogging aantrekkelijk maakt . Ik had al wel iets in mijn hoofd , maar wil nu even checken hoe jullie daar naar kijken ! Blijven jullie weg vanaf een bepaald bedrag , of komen jullie juist sneller als de prijs niet hoger ligt dan ......? Laat één ding duidelijk zijn , elke cent die erover schiet , tot het laatste kwartje gaan naar het goede doel !! En wie mij kent , weet dat het zo zal zijn !! Ook het geld van de de drank en ander vertier ! Maar de onkosten proberen we zo laag mogelijk te houden , maar dat die er zijn .....Ik draag zeker ook een serieuze bijdrage ! Dus de vraag !

Wat willen jullie betalen op een jogging die voor het eerst georganiseerd wordt ?  

Mijn trainingen dus nog !! Gisteren was het een rustdag , maar toch heb ik mijn loop schoenen aangetrokken om samen met Richard het parkoer te gaan bekijken  in Postel . En hij vond het goed tot zelfs zeer goed ! Een paar punten werden aangetoetst om zeker op te letten , en zo heb ik de visie van iemand met heel veel ervaring op dat vlak ! Hij heeft me beloofd om de aankomst met de uitslag op zich te nemen ! 

Het lopen ging er dus heel gemoedelijk aan toe en spijtig was het toerke maar een dikke 6 km want dit was beter dan een rustdag !! :-)  Vandaag was het anders kak !! Na een nachtje werken 1.30u slapen om dan naar het prinsenpark te rijden waar de Vabco een gelijkaardige training op hun schema had staan dan ik . 3 km in en uitlopen / 3 x 4 km tegen wedstrijd tempo met 5 min rust tussen . De echte snelle mannen waren al bezig en die mijn tempo liepen waren beperkt tot Heidy en ik dus . Heidy is de dame die een 30 km met me meegelopen heeft in Utrecht en nu ook weer super goed aan het trainen is ! 3.15 u -  3.20 u was ons streefdoel om te lopen . Moeilijk om op een bospad het tot op de sec. na juist te lopen . Maar de enige uitschieters die we maakten waren 4.14 min/km en 4.22 min/km . De rest lag er netjes tussen wat ons beiden zeer tevrede stemde ! Het gevoel dat ik had tijdens het lopen was echt geweldig . Ik had niet de indruk dat ik op een grens liep . Mijn ademhaling was goed onder controle dus ik zou nog sneller gekund hebben . Het laatste toerke moest mijn loopmakker een sanitaire stop maken . Dat is toch een gewoonte bij haar aan het worden . Ik zou bijna ze de bijnaam geven de " kakmadam " , maar dat heeft dan weer ook een andere betekenis die echt niet van toepassing is op haar ! :-) Een geweldige toffe dame waar ik nog veel steun zal aan hebben samen met stefke op onze marathon in Eindhoven !!

Ik wens nu iedereen nog heel veel loop plezier ! En denk eraan ...binnen 4 weken zitten we nu in Eindhoven . Voor ons eerst winkelen en om 19.00 u zie ik jullie allemaal weer aan het buffet in ons hotel !! Tot dan he !! Ik kijk ernaar uit !!   

13:16 Gepost door marathonmanneke | Commentaren (7) |  Facebook

09-09-10

We naderen Eindhoven !! Nog.....

Nog 5 weken trainen en dan staan we met onze rode bende weer naar jaarlijkse gewoonte , aan de start van de hele of halve marathon ! We kunnen dus nu wel stellen dat er velen serieus aan het trainen zijn om hun geplande doel te behalen . Ook heb ik weer kamers in optie genomen in het Eden Crown Hotel . Ik ga ervan uit dat na 5 jaar iedereen wel overtuigd is van de voordelen , en hoe geweldig dit weekeinde wel is ! Dus voor de late beslissers nog , .......er zijn nog kamers vrij , maar wacht hier niet te lang meer mee , en stuur me een mailtje . Dan geef ik je het inschrijf formulier waarmee je voordelig kan boeken . 

Ook hier in Mol word er nog stevig getraind . Deze week is er eentje van geweldig veel km . 144 km zou ik moeten hebben als het zondag middag is !! Vandaag ben ik dus dadelijk , of toch bijna dadelijk na het werk vertrokken om te lopen . Een tempo loop van 25 km stonden er op mijn schema . Het ging vlot , maar toch had ik de indruk dat ik het schema beter kon verwerken voor Utrecht dan nu ! 

25 km.JPG

25 km...JPG

Je merkt dat de eerste 20 km ong gelijk lopend waren . Op een paar sec na dan . Maar het verschil dat ik opliep tussen de 10 en de 15 km , had ik te danken aan een sanitaire stop , die ik te laat afdrukte . 

Volgend jaar organiseer ik een jogging !

 

Dit heb ik ooit nog eens aangekondigd , maar om bepaalde redenen is het nooit doorgegaan . Deze keer ben ik er al een tijdje aan bezig . Dwz. De juiste afspraken maken en de voor en nadelen afwegen . Maar de laatste dingen vallen nu in zijn plooien . De datum is nog niet helemaal vast gelegd maar zal één van de volgende weken vast gelegd worden . Er zullen ook een paar neven activiteiten georganiseerd worden om de tijd van de supporter aangenaam op te vullen . Dat ik dit niet alleen ga doen spreekt voor zich . Het idee is gelanseerd  door mij . Ik probeer zoveel mogelijk de organisatie naar mij toe te trekken . Tot nu toe is het nog altijd , ikke alleen geweest !

Dat ik dit niet voor eigen winst doe , zou iedereen al moeten weten . Ik zet me dit jaar in voor Brandwonden kids  Mol . Het spreekt voor zich dat ook zij hun steentje komen bijdragen . Vooral dan als seingevers en tappers . Ook hoop ik op de hulp van Vabco Mol te rekenen . Zij hebben toch redelijk veel ervaring in het opzetten van zoiets . Hun tips zijn goud waard , al mag er niet teveel van het originele idee afgeweken worden !! Het moet van mij blijven !! Daarom ga ik morgen samen met één van hen het parcour bekritiseren ! Waar gaat dit nu allemaal door ? 

Het is de locatie  die het vooral zal doen ! En dat die prachtig is , weet ik wel zeker ! Het gaat allemaal door in Mol-Postel . Ik heb daar een mooi snel parcour uitgestippeld van 6.2 km en 12.5 km en misschien nog een 2.5 km . Maar daar gaan we dus morgen over doorbomen !! Dit zijn de voorlopige afstanden gemeten met garmin , maar het wordt tot op de meter juist afgemeten met een rolleke ! het is 85 % autovrij en verhard . 15% bosweg , maar goed beloopbaar ! Omdat Postel tegen de Nederlandse grens ligt en het parcour op de grenslijn loopt , mogen we zeker niet vergeten om de Nederlanders hiervan op de hoogte te brengen en hun allen uitnodigen ! Maar dat zal zeker de volgende weken nog gebeuren als alles helemaal duidelijk is zodat we met de juiste info naar buiten kunnen komen !!  

Help !! 

 Ik zoek enkel nog de geschikte naam . 

* De Postel jogging !

* De A-Postel jogging ! 

* De Postelse Norbertijnen jogging ! 

* De Abdij jogging Postel !

Als ik toelating krijg zou de aankomst op de abdij zijn . Maar ik moet de vergadering van de Norbertijnen nog afwachten .Maar waarschijnlijk wel hoor !!  


16:53 Gepost door marathonmanneke | Commentaren (4) |  Facebook

02-09-10

Genieten en nog eens genieten !!

Na een nachtje werken in mijn geval , een toerke gaan lopen ......wat kan een sporter zich meer wensen . Ja een goede gezondheid , maar meestal hangt dit toch allemaal een beetje samen he ! Een duurloop van 25 km , die tegen het einde aan een beetje sneller mocht zijn ! Het was een pure baan training . Niks of niks van zachte ondergrond belopen . Maar dit maakte dit toerke niet minder interessant . 

 

25,6 km.JPG
25.6 km ..JPG
De laatste 5 km gingen dus ietske sneller ! Dit geeft me een geweldig gevoel . Weten dat je al 20 km gelopen hebt , wat op dit moment nu redelijk ver is , en toch nog kunnen versnellen .
Morgen staat er een 8 km loslopen op met elke km 20/40 versnellen .
Ook weer een geweldige training , die veel te kort is !
Zaterdag dadelijk na het werk met stefke een duurloopke doen ! Zondag is het triatlon waar stefke aan mee doet en ik ga supporteren !! Als ik ons peggy toch tot daar krijg !!
Genieten jullie ook zo van het lopen ?

19:10 Gepost door marathonmanneke | Commentaren (4) |  Facebook

31-08-10

tempo loop van 15 km . Op " de " nieuwe locatie !!

De laatste dag van de school vakantie . Morgen begint in vele gezinnen weer het gewone patroon . De kinderen die weer vroeg uit hun moeten . Boterhammekes maken ! En s'avonds weer huiswerk maken , en voor de papa het nakijken ervan ! 

En voor mij wordt het ook weer een stuk gemakkelijker om te trainen . Niemand thuis en dan dadelijk lopen !! Gewoon geweldig vooruitzicht ! :-) Deze namiddag ben ik een 15 km aan 4.45 min/km gelopen . Het ging prima ! 

Ook heb ik nu een aantal mensen op dezelfde golflengte gekregen op het vlak van trainen . Ze gaan allen hetzelfde schema volgen , op de tempo's en kleine verschillen in afstanden ! Maar wel allen hetzelfde doel , op snelheid !! En vooral op de korte afstand die begint vanaf de 5 km ! Zelf ga ik dit ook doen en dat allemaal uiteindelijk voor de marathon van Rotterdam 2011 . Of voor anderen rond die periode voor een halve marathon ! Het doel is natuurlijk voor mij ......iedereen wordt sneller ! En ik ook hoop ik !! :-) 

Zelf ben ik ook bezig met de voorbereidingen van een jogging volgend jaar . Aanvragen doen , allee gewoon nog alle mogelijkheden bekijken om nu in't kort een datum vast te prikken . Want dit is ook een van de belangrijkste dingen , om die juist te kiezen . Er is altijd wel ergens een jogging , maar toch liever die dag niet in mijn buurt . Waarom haal ik dit weer op mijn nek ?

Ik heb dat altijd al eens willen doen ! Niet dat ik denk het beter te kunnen dan al veel gevestigde waarden binnen deze sector . Maar gewoon " het eens willen proberen " en dit met het oog om de eventuele opbrengst te schenken aan Brandwondenkids Mol ! Een organisatie die zich inzet voor kinderen met brandwonden . Om de kosten te drukken of voor ze een betere behandeling te kunnen aanbieden ! Want het is iets wat stukken van mensen kost deze behandelingen . Meer info over deze organisatie vind je op hun website hier onderaan . Ook het maken van de nieuwe schema's heeft al een aardig centje opgebracht en zal hierbij gevoegd worden dan .

Om de organisatie hiervan een beetje mogelijk te maken , komen deze mensen ook helpen aan de tap , of langs het parcour . Waar we dit laten doorgaan hou ik nog een beetje voor mezelf tot het definitief allemaal is vast gelegd . Maar naar mijn mening is de locatie echt een topper !! Het parcour uitstippelen is moeilijker dan ik dacht ! Het proberen van een juist rond getal van afstand te verkrijgen is niet simpel , maar als mijne garmin het juist opmeet , toch gelukt . Maar een deze dagen wordt alles nagemeten met een rolleke !!  

 

www.helpbrandwondenkids.be

Meer hierover de volgende weken !! Maar ik blijf bezig he !! 

 

22:01 Gepost door marathonmanneke | Commentaren (5) |  Facebook