07-12-10

vrienden !

Vrienden ..............wat zijn dat ? Wie is dat ? Wanneer noem je iemand een vriend(in) ? Ben ik altijd wel een vriend ? 

Ik heb de laatste 2 - 3 weken al veel nagedacht , .......soms gepiekerd . Even heb ik zelfs een beetje in de put gezeten . Maar hoeveel vrienden je ook hebt , er zijn er altijd zo een paar die eruit springen en een zeer speciaal plaatske hebben . Mensen die je het beste kennen , en weten hoe je graag benadert word . 

Zo heb ik stefke waar ik juist een pint ben mee gaan drinken . Ge kunt er altijd op rekenen en ge weet wat hij zegt ook gemeend is . Morgen gaan we samen nog eens lopen , want ook hij heeft precies een staking op het lopen gezet .  Het weer is de boosdoener voor hem , alhoewel wij ons vorig jaar niet lieten tegen houden door temp. van - 16 °C . Nu dus wel ! 

Uitvluchten dus !! Zowel voor mij als voor hem . Ik verschuil mij achter een probleemke en hij achter het weer . Maar morgen vliegen we er terug in . Ik ga morgen de uitslag krijgen , die natuurlijk positief zal zijn , en dan zijn we weer vertrokken . Mijn uitvlucht valt weg , en ik pak dat van hem ook weg . Planningen maken naar bepaalde wedstrijden doe ik niet ! Wel heb ik een groot plan , dat ik ga genieten zoals nooit tevoren van het lopen . 

Over op reis gaan , was hier thuis een beetje twijfel ontstaan . De verhalen over de crisis en prijsstijgingen , pensioenen die er mogelijk niet meer gaan zijn voor ons , deden me twijfelen of ik elk jaar  zo een pak geld op 14 dagen door de deur smijten wel verantwoord was ? Sparen voor later ..........is mij en redelijk veel belgen met de paplepel ingegeven . Maar wanneer is dat " later " ? Mijn ouders zijn nu 62 en 2 - 3 jaar op pensioen . Is die hun later nu aangebroken ? Hun spaarcentjes nu elk jaar geleidelijk beginnen opmaken ? Of toch nog maar bijhouden , want ..........later he !! De gulden middenweg is altijd de beste denk ik . Sparen .......ja zeker !! Maar niet overdrijven he ! :-) Ik ben dus volop aan het zoeken naar waar we op vakantie gaan  .  Salou ihn Spanje heeft de voorkeur bij de kinderen , en ook de papa . We zijn er al eens geweest en voor mij is een prioriteit dat de kinderen zich ook moeten amuzeren  . Meer volgt hier nog wel over .

Nu zondag komen er weer vrienden uit Gent . Julie en Maarten , twee mensen die ondanks de afstand toch tot mijn hechte vrienden horen . Het klikt . En de benaderingen ...............ze weten hoe  ! We hebben mekaar nog heel veel te vertellen . Dus kijken we uit naar zondag . 

Ook de schema's rollen uit de mailbox . Elke dag 2 . Het volgende is voor Peter Maas !! Ten laatste donderdag heb je je schema !! 

Nog efkes duimen voor morgen !! Dus alvast bedankt !! 

21:21 Gepost door marathonmanneke in sport | Commentaren (7) |  Facebook

01-12-10

Ontnuchtering !!

Al bijna 6 jaar schijf ik op deze blog mijn dagelijkse sport- privé -activiteiten neer . Mensen krijgen een beeld van je zonder dat ze je echt kennen . Zelfs al is het beeld in vele gevallen niet het echte beeld van de persoon achter sommige blogs . Je kan jezelf voorstellen zoals je eigenlijk wil zijn zonder het te zijn ! 

Toch denk ik dat wat ik altijd schrijf naar waarheid is . Mijn leven bestaat in vele mensen hun ogen alleen uit werken en sporten , naast de zorg van mijn gezin die toch altijd op de eerste plaats komen . Maar soms kunnen mensen plots veranderen . Plots anders denken . Aan vele dingen beginnen twijfelen . Doe of deed ik het allemaal wel goed ? Is het echt zo dat mijn gezin op de eerste plaats kwam ?

Ik heb al geschreven dat ze bij mij een gezwel ontdekt hebben in de neus-keel holte . Het eerste waar je aan denk is kanker , maar nog altijd met veel ongeloof ! Dat kan niet , en bij verder onderzoek zal dat wel blijken . Maar inn de tijd dat je moet wachten op de onderzoeken blijf je maar denken en senario's spelen door je hoofd . Ook eindigt elke gedachte  positief , toch kan ik niet ontkennen dat er een hele andere sfeer in huis hangt tussen mij en ons Peggy . De kinderen houden we hier nog buiten . 

En het zijn net die dingen die er anders gebeuren , zoals precies een extra knuffel krijgen ( of merk ik dat nu pas dat ons peggy me veel knuffelt ) die precies de aandacht zetten naar ....... Doe toch gewoon denk en zeg ik dan ! En ze bedoeld het zo goed . 

De huisdokter had gezegd dat ze geen uitzaaiingen op een scan kunnen zien . terwijl de behandellende specialist , die de scan dan gezien heeft me mee deelde dat er geen uitzaaiingen zijn . Geloven of niet ? Nu vrijdag nemen ze een stukje weefsel weg om op kweek te zetten en zo te bekijken of het nu gaat om kanker of .......? 

Wat doen we eraan in het slechtste geval , vroeg ik de dokter . Kom zover zijn we nog niet . Er is 50 % kans op een goede afloop ! Zij hij .

Toch blijf ik maar denken , waarom ?  Ik heb altijd redelijk gezond geleefd , in tegenstelling met vele andere mensen . Ik sport al van kinds af aan ! Zijn dat dan allemaal dingen die van geen belang zijn ?

Sporten is altijd voor mij iets geweest waar ik mijn verwerking van problemen kon mee oplossen . Maar wat voor problemen ? Allemaal dingen die eigenlijk geen problemen zijn , maar waar we allemaal zo heftig aan tillen op de momenten dat ze zich voor doen . 

bv. Een slechte dag op het werk ! Een ruzie thuis . Kinderen die wat moeilijk doen . Vrienden die in de problemen zitten dat je enorm raakt . dat zijn allemaal dingen die je relativeert tijdens een uurtje lopen . Het doet deugd en soms heb je er al een oplossing voor als je thuis komt . En dan zeg je , " lopen geeft je een goed gevoel " ! Ik zou het niet kunnen missen ! 

Maar dat gevoel heb ik nu niet ! Het lopen bied geen oplossing ! Ik kom thuis en weer blijft die twijfel opkomen . Waarom heb ik al die jaren gelopen ? Omdat ik het graag doe , is zeker een reden . Maar voor mij is lopen nooit iets geweest dat mijn leven beheerst ! Er zijn nog zoveel dingen die ik graag doe en waar ik mijn vrije tijd mee opvul . Daarom ook dat ik mensen die gekwetst zijn en een tijdje niet kunnen lopen , altijd probeer te laten inzien , dat het maar lopen is he ! Mensen die zeggen tegen mij , " ik kan niet zonder lopen " , en bij een kwetsuur meer in de put zitten doordat ze niet kunnen lopen , dan door de kwetsuur zelf ........ik vind dat zielig ! Is hun leven dan zo leeg ?  

Ik denk voor me zelf dat lopen nooit meer de plaats in mijn leven zal krijgen dan zoals het geweest is de voorbije jaren . Het geloof van gezond leven en ik word 100 jaar , is ver te zoeken . 

Ik loop alleen als ik nog zin heb ! Niet meer als een schema mij er toe aanzet . Streven naar tijden ...........waarom ? Rekening houden met je voeding ? Een bepaald gewicht nastreven ? Ik eet nu waar ik zin in heb . Als ik mijn broeken niet meer dicht krijg , kopen we een maatje groter . Simpel toch ! 

Lopen heb ik deze week nog niet gedaan . Maar naar het wekelijkse zondag loopje met stefke , kijk ik nog altijd erg naar uit ! Hij is een echte vriend ! 

Deze namiddag had ik aan ons peggy gevraagd om nog eens samen te lopen . Maar bij haar was de koude de oorzaak dat de goesting er niet was . Willen we dan gaan wandelen vroeg ik , terwijl ons femke naar de logopedist is ? Allee t'is goed . Zij ze om mij content te stellen . Maar na een 10 min wandelen stelde ik al voor om een koffie te gaan drinken en het wandelen te beperken tot seffens gewoon terug te wandelen . De wind sneed in mijn gezicht ! Maar de koffie smaakte des te beter .

Of ik morgen ga lopen ? Ik kan nu nog niet weten of ik er dan goesting in heb he !! Knipogen 

Komt dit blogje nu negatief over ? Ik hoop van niet ? Maar het is wel de eerlijke nuchtere kant van mij .   


19:43 Gepost door marathonmanneke in Actualiteit, Algemeen, sport, Vrije tijd, Web | Commentaren (13) |  Facebook

27-11-10

verjaardag van ons femke !!

Eindelijk nog eens iets om naar uit te kijken , om de zinnen nog eens te verzetten . Na het feestje verleden woensdag voor de vriendinnen uit haar klas , staat er dit weekeinde de familie op het programma . Maar we gaan vandaag 2 vliegen in één klap slaan . Er is in ravels een sinterklaas feest waar de kinderen van tante an zeer graag naar toe gaan , en ons femke vooral voor de show er rond met de vele kadookes die er te winnen vallen door deel te nemen aan allerlei spelletjes .

Dus wij trekken vandaag naar ginder en nemen een stukje taart mee om ginder te trakteren . Het verslagje over dit feestje zal nog volgen !

Morgen komen mijn ouders en zusje een stukje taart eten . Dus weeral eentje voor mij erbij  . Dus de weekeind planning staat bom vol kalorien ! Gelukkig heb ik maar 2 kinderen Tong uitsteken . 

Haar kadooke had ze eigenlijk al gehad . Ik had bijgelegd bij de aankoop van haar laptop , die ze grotendeels zelf dus gespaard had . Maar ........zo 10 jaar worden ..........allee gevoeld het al komen . Ik kon het niet laten , en heb mijn eigen kopke doorbroken en een gsm voor haar gekocht . Op het verjaardags feestje zag ik er al een paar met een gsm , en die vraag was al meermaals gesteld door haar , of ze er ook ééntje kreeg . Ik ben er eigenlijk op tegen , omdat ze dat op die leeftijd niet nodig hebben . Zelf wij hebben dat niet nodig . Het is gemakkelijk , ja . Maar daar is alles mee gezegd . Het geeft wel een veiligheids gevoel bij uitgaande tieners , zoals ons Sanne  nu op haar 15 jaar , bijna 16 .

Maar goed , je kan daar blijven over door bomen en de princiepes afwegen en naar voren schuiven . Ik heb een schat van een dochter !! Nee ik moet nu zeker vermelden ondanks een woelige periode achter de rug gehad te hebben . Ik heb 2 schatten van dochters . Ze doen beiden hun best , dus ..........ik bezweek !!

verjaardag.jpg

  

IMG_9304.JPG

IMG_9306.JPG

Je ziet het , ze is er dolblij mee !! 

Allee , nu wassen scheren en dan vertrekken !! 

11:01 Gepost door marathonmanneke in sport | Commentaren (1) |  Facebook

24-11-10

Het dak valt op mijn hoofd / verjaardag van ons femke !!

Twee totaal verschillende onderwerpen in 1 blogje  .

 

20.jpg

De  tiende verjaardag van ons femke zit er weer aan te komen . Nu zaterdag is het zover ......ik word een tiener zegt ze ! Tong uitsteken Krijg ik dan een gsm ? Mag ik dan alleen naar huis komen van school ? Ik ben toch al groot nu ? ! 1 ding is hier wel zeker van , .......op mijn 10 jaar was ik nog veel meer kind dan de tien jarigen van nu . Ze worden veel te snel groot en onze maatschappij duwt hen precies in die richting . We verwachten zoveel van onze kinderen dat kind blijven bijna niet meer kan .

Maar vandaag hebben ze zich toch nog eens echt geamuseerd als kinderen . Ze gaf een verjaardag feestje in het zwembad van Geel . Vorig jaar ontdekten we deze nieuwe locatie en dit jaar wilde ze het weer overdoen . Een uurtje of 3 zwemmen met haar 6 beste vriendinnen om daarna in een lekkere pannenkoek te vliegen . Ze straalt en glundert ...........je ziet ze genieten ! Meer moet het niet zijn .

 

15.jpg

 

16.jpg

17.jpg

18.jpg

19.jpg

Het was een geslaagd feestje vond ons Femke !

Zelf heb ik gisteren ook een domper gekregen ! Ik heb al een tijdje last van bij het snuiten van de neus , dat er bloed bij zit . In eerste instantie erger je je daar niet aan en denk je aan een gesprongen bloedvat . Toch na een 2 maand heb ik dit eens gemeld aan de dokter die toen bij ons langs kwam voor ons Sanne die ziek was . Hij keek in de neus , mond ......allee de gewone rim ram van een huisdokter . Hij merkte niks abnormaal op , maar stuurde me voor zekerheid naar het ziekenhuis voor een longfoto te laten maken . Niks aan de hand zegden ze me . Wat ik ook al dacht . 

Maar op hoog aandringen van ons Peggy wilde die nu dat ik naar de neus-keel-oorarts ging om daar eens wat dieper op de neus en luchtwegen te kijken . Want nog altijd had ik elke dag het nodige bloed in mijn zakdoek zitten . Poliepen of ontstoken sinussen waren de eerste gedachten van mij dat hij zou zeggen . Maar het lijkt op iets anders ! 

Ik heb een gezwel in mijn neus . Het woord kanker is niet gebruikt . Maar hij wil een scan laten maken om te zien hoe groot en of er uitzaaiingen zijn van het gezwel . En op 3 dec. even in slaap om een biotoptie te nemen om het te onderzoeken of het goed of kwaadaardig , en wat de oorzaak is . 

Dus mijn wereld is gisteren wel even op z'n kop gezet ! Ik heb gisteren wel op face-bok gezet dat ik niet vooruit ga lopen op de zaken . Niet te negatief ingesteld zijn , en dingen dadelijk van de ergste kant bekijken .

Ik voel me dus weer efkes heel klein , en met de voetjes op de grond gezet . Dus niet alleen anderen krijgen zoiets . Ikke dus ook ! 

20:04 Gepost door marathonmanneke in sport | Commentaren (9) |  Facebook

21-11-10

Lang geleden , maar....

Mijn vorige postje hier is net een week geleden . Toen was het een natte zondags loop . Deze week werd het een koude zondags loop . Dat het weer stilletjes aan overhelt  naar de winter zal iedereen al wel gemerkt hebben . De handschoenen zijn terug boven gehaald , net als de sjaal . Het winteroffensief is ingezet . Deze week had ik echt een zeer rustige trainingsweek gepland in tegenstelling tot vorige week . Ik had namelijk een cross gepland dit weekeinde . Een korte snelle cross in Arendonk . Dus zag er mijn week zo uit.

* Maandag rustdag. 

* Dinsdag heb ik netjes mijn versnellingen afgewerkt op de piste , samen met ons peggy . Wel natuurlijk ander tempo's , maar we waren toch een beetje samen bezig he . Alhoewel het toen echt mistig was . Ik kon haar niet zien lopen aan de andere kant van de piste , zoveel mist hing er ! 

* Woensdag werd er ook gerust .

* Donderdag had ik een tempo loopje gepland , maar dat is niet doorgegaan door simpelweg het ontbreken van het nodige karakter !! 

* vrijdag heb ik samen met ons peggy een kein toerke losgelopen . Ong. 5 - 6 km met af en toe een versnelling van 20/40 

* zaterdag had ons peggy een wedstrijdje op het oog en zou ik eventueel meelopen . Maar weer gooide haar werk roet in het eten . Dus werd er niet gelopen . 

* Ook vandaag zal mijn wedsrijdje niet door gaan omdat ze hoogst waarschijnlijk weer pas om 14.30 u thuis is . En de start is om 15.00 u . Als het echt moet , haal ik het nog net , maar op die gespannen gestreste manier van start gaan , daar hou ik niet echt van ! 

Maar er is dus wel gelopen . Deze morgen weer afgesproken met stefke , en een duurloopje van 12 km gedaan tegen 5.30 min/km . Echt zalig om te lopen onder de temperatuur van 1 graad ! 

Straks ga ik nog eens met ons peggy meelopen ......en dat is echt genieten ! 

Volgende week staan er weer wat meer trainingen gepland . Maar ook andere dingen nemen een hele brok van tijd in beslag , dus zal er hier en daar weer wel wat aangepast worden . 

10:40 Gepost door marathonmanneke in sport | Commentaren (1) |  Facebook

11-11-10

Vrouwen zijn de baas !! Ik MOEST naar de dokter !!

Gisteren avond had ik na mijn tweede toerke lopen van die dag , een afspraak bij de neus - keel - oorarts . Ik zit al een maand of 4 met bloed slijmen . Zowel uit de mond als uit de neus . Ik maak me daar niet zo veel drukte over en heb er ook geen last van . Nergens pijn op een lichte verkoudheid na dan die al eens opkomt het hele jaar door . Geneesmiddelen neem ik bijna nooit in , zeker niet voor een hoestje .

Nu kreeg ons peggy dat onlangs in de mot , dat ik bloed ophaalde en dan begint bij haar de ergste dingen door het hoofd te spelen . Dus werd ik verplicht om naar de huisarts te gaan , en die schreef een briefje voor longfoto's . Ik had de indruk dat hij het ook allemaal overdreven vond , maar ook als getrouwde man weet hij hoe vrouwen kunnen zijn ! Knipogen De uitslag .......niks op te zien !! 

Nu nog een maand later of toch al 4 maanden is het nog niks beter  . Dus gisteren probeerde ik bij die neus......arts binnen te geraken op de vrije consultatie en zelfs een uur voor dat hij zou beginnen zat de wachtzaal al afgeladen vol . Dus heb ik een afspraak gemaakt op 23 nov. Maar de uitslag zal zijn vermoed ik , een klein wondje op de luchtwegen dat slecht geneest . Niks ergs dus en weer wat tijd verdaan die ik beter had besteed aan een toerke lopen ! 

Vandaag dus ook weer heel vroeg uit mijn bed . Kon niet meer slapen om 5 u en ben dus al opgestaan . Om 6 u kwam het verlossende berichtje van stefke , dat hij om 6.30 u bij ons zou zijn en mee ging lopen . ja gisteren avond toen ik hem belde twijfelde hij nog hard . Het zou gaan regenen en de schrik dat hij daarvan smelt overheerste zodat hij het mij nog zou laten weten . 

Het was echt zalig om te lopen . Een licht windje , geen regen , 2 graden ......met de juiste kledij heeft dit allemaal geen enkel vat op je . Dus heel veel aantrekken is de boodschap ? Of toch weer niet ? 

Dus wat trek ik met dit weer aan ? 

Een goede raad , trek nooit heel veel aan ! Een heel belangrijk kledingstuk is een degelijke windvest ! Eentje die voldoende ademt . Dus ik had 

* een lange loopbroek aan !! 

* een loop t-shirt dat ook weer niet te dik is , met lange mouwen .

* Een windvest van acics , die het grootste hulp middel is om de koude voor te blijven . Het geeft op zich geen warmte omdat het vrij dun is . Maar warmte krijg je van je eigen lichaam wel terwijl je loopt , maar het is de wind die je koude zou kunnen bezorgen , doordat hij op je natte loop kleren blaast en zo je lichaam afkoelt  . 

* Loopschoenen natuurlijk en nog altijd dunne loop sokken . 

Stefke had handschoenen  aan , maar zelfs hij trok die na een paar minuten uit .

Hoe meer kleren je aan hebt , hoe meer je zweet en dus hoe kouder je het krijgt !!

Seffens trekken we naar Eindhoven  . Een beetje rondhangen , eens eten , ..........winkelen , kort gezegd een dagje genieten . En deze avond nog een beetje trainen !!  joepie !!

ochtend loopje.jpg

 Toch een luxe he , zo een dagje extra verlof ? Of zijn jullie dit al gewoon ? 

 

10:48 Gepost door marathonmanneke in sport | Commentaren (3) |  Facebook

31-10-10

cross der jongeren ! Ubdate duurloopje van vandaag !

Vandaag was het dan zover . Mijn eerste cross na de marathon . Ik had mooie plannen om na de marathon echt werk te maken van mijn snelheid . Die moest en zou verbeteren , met deze wedstrijd als éérste test . En zoals ik al geschreven heb vorige week , heb ik echt niet zo goed getraind . De goesting om te trainen was ver te zoeken , wat leiden tot 4 dagen loop rust . Maar naar mijn gevoel luisterend , ben ik nu weer vertrokken .  

Deze morgen was ik wijselijk toch gaan slapen . Veel moeite koste me dat niet , omdat ik bij de bakker zelf aan tafel al bijna omviel van de vaak . Door even een blik te werpen door het raam wist ik dat het lopen zou worden in een modder poel . En de twijfel om te lopen met mijn racers of de gewone loopschoen was niet gemakkelijk . Het werden de racers die als voordeel toch hun lichte gewicht hebben , maar het nadeel is de gladde zolen . Dus eigenlijk had ik niks perfect om aan mijn voeten te doen . 

Na wat opgewarmd te hebben en de andere lopers een beetje in't oog te hebben gehouden , stonden we al half nat aan de start te trappelen in een modderpoel . Knal ........en we waren om 13.50 u ermee weg . Zo een start is altijd heftig . Je tempo controleren valt bijna helemaal weg de eerste km . Ik liep, die in 3.37 min , dus veel te snel voor mijn doen . Ik liep achter benny maar voor Wendy . Dat zinde me niet helemaal ! Ja eigenlijk ook wel , maar ik vind het een voordeel als je achter iemand kan aanlopen en dan het juiste moment afwachten om er voorbij te gaan , veel gemakkelijker . En ik kreeg tussen 2 en 3 km te maken met snelle wendy . Ik weet niet of iemand nog herinnerd dat ik wendy in dwars door geel enkel kon voorblijven of bijblijven omdat ze telkens de buitenkant van de bochten nam en zo te maken kreeg met een laatste 500 m die ik bijna altijd nog versnel !

Deze keer zinde ze op wraak !! Binnenkant bocht , hoe smal de spleet tussen tussen mij en de gracht ook was , ze wrong er zich tussen , met ne kont stoot , en dan oeps sorry !! :-) Ik moest de plassen in en zij passeerde echt op een zeer gemakkelijke manier . Ze geeft mij nooit de indruk dat ze afziet , en nam dadelijk een meter of 7 .

Km 3 heb ik ergens gemist en zat er tijdens de wedstrijd ook naar te zoeken . Waar blijft die toch ? En dan plots sta je terug op die lange dreef , het laatste rechte stuk van een 700 m . Nog altijd wendy een meter of 10 voor me . Dit is het moment !! Het viel echt mee dat ik er bijna vanaf was . Dus het tempo optrekken en wendy passeren . Nu 10 meter lijkt niet ver , maar haal iemand maar eens in die even snel loopt , die gedreven is  . Niet gemakkelijk , maar toch gelukt !   Met een 10 meter voorsprong was ik een te vrede man , al is het haar ook gegund hoor ! Ze was trouwens de eerste dame  !!

Mijn tijd , ik was een beetje laat met afduwen , maar dat zou een 17.35 min. moeten zijn op 4.55 km , dus toch ruim onder de 4 min/km gelopen .  Na een warme douche ben ik dadelijk naar huis gereden . Het weer was te slecht om mij te laten nat worden , en de cafe ook te ver !! :-)

Na het wekelijkse bezoek bij mijn ouders met een goed gevulde tafel , zijn we met z'n vier naar de cinema gegaan . Ik z'n zot van A !! 

Ik ben nu niet dadelijk een fan van het vlaamse werk , maar dit was voor mij echt een ontspannende en grappige film . 

Morgen ga ik met stefke een 12 km loslopen in de vroege uurtjes . Daarna wandelen met ons peggy en s'avonds een beetje griezelen in ginderbuiten !! 

Ubdate !

naamloos.JPG

 

Deze morgen stond stefke om 6.30 u voor mijn deur voor ons wekelijks duurloopje . Iets waar we zeker naar uit kijken en waarvan we hopen dit nog jaren te kunnen doen . Stefke heeft weer twijfels of hij volgende week wel mee gaat doen op het zilvermeer . Hij heeft juist er weer 1 week uitgegen en twijfelt weer aan zijn conditie  . Maar met een beetje op hem inpraten denk ik wel dat ik hem over de streep getrokken heb om toch deel te nemen . Mee doen is belangrijker dan altijd een pr lopen .

10:05 Gepost door marathonmanneke in sport, Vrije tijd | Commentaren (2) |  Facebook

28-10-10

genieten met ons peggy !!

Ik kreeg nu al dadelijk commentaar op die titel van ons peggy . Ze heeft het weer zalle , dat door denken . Ik had toen wel staan , " genieten van ons peggy " . Maar wat ik bedoel is gewoon dat ik met haar samen ben gaan lopen . Een 10 km genieten van een zacht herfst weertje . 

Ze heeft bijna een zeer drukke werk periode afgesloten . Nog 1 dag werken en dan heeft ze er 10 na elkaar gewerkt . Dus ze verdient zeker een weekeindje rust . Vandaag had ik ze verlost van een beetje poetswerk en dat gaf ons de kans om samen nog eens te gaan lopen . Niet naar de club , maar al een uurtje vroeger vertrokken . Dat gaf ons het voordeel dat het nog redelijk licht was . We hebben tegen 6.50 min/km gelopen  met elke km een 2 x 20/40 versnelling  . Het ging echt van een leie dakje . We gaan vlammen nu zondag op de 4 km van de cross de jongeren .  

Een weekje later is het de zilvermeer loop . Ook hier kies ik voor de kortste afstand . Wat dat gaat geven is me echt een raadsel . Ik heb vorige week een 4 dagen gebrost met het lopen , en dan nu al op punt zijn , zou wel straf zijn . . 

 

 

 

20:06 Gepost door marathonmanneke in sport | Commentaren (2) |  Facebook

22-10-10

Is dit gerechtigheid of de zoveelste gerechtelijke fout ?

Els Clottemans .........een naam die iedereen nu wel zal kennen zeker ? Awel ik ga daar nu toch eens ongezouten mijn gedacht over zeggen . Hoe kan en durft men iemand beschuldigen zonder bewijs ? En dan hebt ge de man van het slachtoffer Els Van Doren nog . Moest nu zijn vrouw nog leven en hij te weten was gekomen dat ze hem wekelijks bedroog met ne'n Hollander . Zou hij dan ook nog zo rustig zijn ? Als ik dat moest te horen krijgen tijdens zo een proces , dat ik al jaren wekelijks bedrogen werd , dat ik getrouwd was met een hoer , ik zou de beschuldigde de hand schudden . Ze heeft gedaan wat zeker bij velen door het hoofd flits moesten ze het te horen krijgen bij leven  . En ik zat mijne tijd niet verdoen bij het proces .

Nu werd de klok 400 jaar terug gedraaid . Toen werden mensen ook veroordeeld zonder tastbaar bewijs . En dan zijn er zo van die zaken waar de bewijzen zich opstapelen , zoals die pastoors die met hun handen van de kinderen niet konden en kunnen afblijven . Die mogen gaan bezinnen in één van de prachtigste abdijen ( zijn meer kastelen ) van ons land . En niemand van ons , de gewone mens reageert daar met daden op ! Ik herinner me nog toen Dutrout beschuldigd werd van kinderhandel enz.. , toen moesten ze een hele kazerne politie mensen  inschakelen om de woede van de mensen onder controle te houden toen ze hem het gerechtsgebouw inleiden . Waar zitten die mensen nu ? Maar vooral , is dat gerechtigheid ? 

En dan heb je nog de echte gangsters waar ze een  dossier hebben, zo dik als......aan bewijzen maar die vrijgesproken worden door procedure fouten ! Een komma verkeerd of.......Speelt eigenlijk gene rol , maar zo'n mensen zouden nooit mogen vrijkomen . 

Kort gezegd , als els van Doren vermoord is , dan moet er naar de schuldige gezocht worden ! En indien die gevonden is met bewijzen , dan mag/moet die gestraft worden . Maar niet naar een slachtoffer gaan gissen en dan beschuldigen zonder hard bewijs ! Is dit dan de perfecte moord ? Wel moest het dan zo zijn dat ze het toch gedaan heeft , maar enkel zij weet dat , dan heeft ze geluk of is ze net iets slimmer dan de onderzoekers en zou ze vrij rondlopen bij mij . Ik vermoed dat er veel meer rondlopen die vrijgesproken zijn op procedure fouten of advokaten trucs !

En we zullen het ook nog een beetje over het lopen hebben . Woensdag moest ik normaal gezien een 8 km loslopen . Maar aangezien het zo een rot slecht weer was , en ik een beetje verkouden ben , heb ik wijselijk binnen gebleven . Gisteren daarentegen , was het schitterend weer . te mooi om te wachten tot s'avonds te gaan lopen met de club . Ik kon zolang niet wachten en ben dus ook vertrokken voor een wisselloop van 10 km . Heel rustig wisselende tempo's van 500 m tegen 6 min en 500 m tegen 5 min . Echt dit zij zo van die trainingen die ik heel graag doe . Je hebt een gevoel dat je getraind hebt en toch ben je niet moe ! Ook de afstanden zijn nu nog kort . Net zoals de voorop gestelde wedstrijden . Kort en krachtig  !!

Morgen een tempo loop van een 8 km , en zondag een duurloop van 12 km samen met stefke !! Allee ik moet nog bellen .   

 

11:17 Gepost door marathonmanneke in sport | Commentaren (2) |  Facebook

17-10-10

1 week na de marathon !

Een week geleden stonden we nu nog voor de grote dag waar we toch een aantal weken ferm mee bezig geweest zijn , namelijk het trainen naar een pr. op de marathon . Ik vermoed dat ik omstreeks dit uur toen op de wc zat Schamen . Ik wil maar zeggen , dat ik toen nog een ferm brokske zenuwen had . Maar nu 1 week later praten we al over de toekomst plannen .

Zo hadden ik en stefke daarjuist ook weer een duurloopje gelopen . bijna 13 km tegen een gemiddelde van 5.45 min/km . Voor stefke zijn eerste kilometers , voor mij mijn tweede toerke deze week . We kunnen vast stellen , dat de marathon verteerd is , en we weer vollop kunnen trainen naar de korte snelle wedstrijden . Iets waar ik nu weer enorm naar uit kijk .

Ik heb deze week toch weer redelijk wat mooie mailtjes gekregen van mensen die toch tevrede waren over hun schema en het resultaat  . Er waren ook een aantal mensen die natuurlijk niet hun beoogde tijd gehaald hebben , maar ze waren toch ferm in de minderheid . Mijn mailbox zit weer vol met nog te maken schema's , bijna niemand haakt af , integendeel zelfs . Bedankt mensen voor al jullie vertrouwen  

4.jpg

 

 

 

 

 

 

09:45 Gepost door marathonmanneke in Algemeen, sport, Vrije tijd | Commentaren (1) |  Facebook

1 2 3 4 5 6 7 8 Volgende